Új hozzászólás Aktív témák
-
.mf
veterán
válasz kacsento1 #29695 üzenetére
"Nem tudom mennyire vagy otthon a diy stúdió építésben, viszont hátha tudsz valami infót arról, hogy milyen anyagból szokták a házilag festett háttereket készíteni?"
Őszintén: semennyire Más műfajokban mozgok, nem vagyok egy portrézós típus, nincs házi stúdióm (bár már párszor elgondolkoztam rajta, és helyem is lenne hozzá), de a portrézás, műtermezés, vakuk is a tananyag része volt.
Úgy emlékszem muszlint emlegettek. Biztos van erre is sok videó yt-on, hogyan kell hátteret festeni, én is láttam pár éve 1-2-t, amikor még gondolkoztam a házi stúdión. Ha nem festés, drapéria is opció lehet. Nagyon low-budgetbe pedig tényleg lehet, hogy lepedő is működik, ha tudsz nagyobb távolságot hagyni, és a szokásos FF-nél f8 vagy f11 helyett szélesebb rekesszel, kisebb mélységélességgel jobban elmosod, hogy kevésbé látszódjon (de annyi mélységélesség még maradjon, hogy orr és fül is éles legyen).Timer: 1/320-on miért lőnél vakuban, ha nincs HSS és a legtöbb váz 1/160 és 1/250 közötti szinkront tud csak? Ahogy Speeedfire is beidézte, az 1/800 egyáltalán nem rossz, IGBT vakuk gyakran lassabbak full erőn. Igen, azt a részt jól értetted, hogy ez a központi zár működéséből adódik, hogy van egy vakuszinkron - az 1/800 csak olyan szempontból releváns, hogyha egy nagyon gyors mozgást akarsz max erőn kimerevíteni (kardsuhintás, ütő meglendítése, stb), akkor egy lassabb kisülési idejű vakuval ez már elmosódhat
+Speeedfire: ahogy Kacsento is írta, ezt a váz zárja korlátozza, a vakuszinkron idő az a legrövidebb idő, amíg a zár még teljesen kinyit. Ha mondjuk 1/200, és te 1/250-en lősz, akkor az első redőny még le se ért, amikor a második redőny már indul, így alul-felül ki lesz takarva a szenzor; ahogy növeled, már csak egy egyre szűkülő csíkban kap fényt a szenzor.
Az 1/800-1/2000 a max. ill. min. erő villanási időtartama.
Állandó fény: ismétlem, állandó fényű lámpa nem helyettesít vakut! Állandó fény nem merevít ki ilyen "hosszú" záridőnél, míg a vaku igen. Állandó fény videóhoz való; működhet fotózásnál is, ha mozdulatlan a modelled, de nem mindig. És az állandó fény általában sokkkal gyengébb.[ Szerkesztve ]
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest