Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
MPowerPH
félisten
válasz BigBlackDog #29796 üzenetére
Jah. Prewash, vagy PH semleges bogaroldo.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz BigBlackDog #29792 üzenetére
Az altalam alabb linkelt cucc leszedte a RainX -et is, old mindent, ami a szelvedon lehet. Csinaltam probat, eros, de gondolom a fenyezesre nem jo, ha kerul belole.
Don't Tread On Me
-
G@ß!
őstag
válasz BigBlackDog #29792 üzenetére
-
BigBlackDog
veterán
Soft99 Glaco honnan érdemes rendelni (konkrétan melyik ebay eladótól)? Illetve Glacoval kezelt szélvédőt mivel lehet tisztítani, hogy tartós legyen a réteg rajta, de le is jöjjenek a bogár és egyéb maradványok?
-
MPowerPH
félisten
En a mirror coat -ot nem fogom hasznalni.
Igen, semleges. Csak azert erdemes kesztyut hasznalni, mert nagyon erdekes illata van, amitol utana nehez megszabadulni. A videot lattad, utana meg 4-5 percet vartam vele, utana ment ra a prewash foam formaban.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
G@ß!
őstag
válasz MPowerPH #29789 üzenetére
Ezzel a Glaco-val egyébként megvagyok elégedve. Ez a tubus pár évig elég is lesz.
A Mirror coat zero-val viszont nem vagyok megelégedve.
A bal oldali tükörnél mondjuk elcsesztem, de a jobb oldali tükörre az előírás szerint vittem fel.
Hiába csorog le gyorsan róla az esőcsepp, ha egy-kettő rajta marad, akkor foltosan rászárad.
Illetve ami még zavar, hogy nappal is és este is olyan, mintha ködfátyolos lenne a tükör. Gondolom a bevonat miatt...
Nekem ez nem jött be.
u.i. gyorsan dolgozik ez a bilt. Semleges ph-jú?[ Szerkesztve ]
-
MPowerPH
félisten
Bilt Hamber igy dolgozik. Aztan kapott egy c. prewasht, mielott nagyon megszaradt, majd magasnyomasu. Sok dolog nincsen vele, nem kell nagyon csutakolni, lehoz majdnem mindent, a vegen csak at kell torolgetni.
Kozben megjott a Glaco, es rendeltem egy ilyet a RainX eltavolitasara, most mar a teljes szelvedorol. Szerintem mukodni fog. Varnom kell az alkalmas idore, hogy legalabb 12h -t ne essen az eso. Ugy tudom, a Glaconak a visszatorles utan is kell szaradasi ido.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
ducati113
csendes tag
Sokat ne várj töle. El nem olvad a dugattyú de a cső elég forró lesz.
Egy töltés 2 bar ról, felfúj 2 kereket 2.8 bar ra." 275/40 ZR19" Csak saját akkuról megy.
Szivar és hálózatról nem működik. Állástól is elég hamar lemerül az akku.
Mennyi idő feltölteni ezt nem próbáltam.
Előnye kicsi helyen elfér. Csak ha megszorulsz arra jó!! Biciklire 9 bar is megy vele. -
Magnum_
nagyúr
-
szekra
addikt
Hali! Tesco, Lidl, Aldi stb. társaiban van esetleg valami jó karceltávolító paszta?
-
Formaster
addikt
Már aki Polír+bevonat+VP prewash és ragyog az autó 2 zsetonból. A kefe meg külön poén, nem véletlen írtam az összefoglalóhoz egy mosó tutorialt.
Szerk: mindenre kitér a cikk, csak a lényegre nem. Felület kezelés, megfelelő oldószer és kálciummentes víz. Ez kell az érintés mentes hosáshoz. A nyomás, kefe, stb teljesen lényegtelen, mert nem azzal tisztítasz. Személy szerint nem is szeretem az extra nagy nyomást, csuda dolgokra képes bizonyos értékek felett.
[ Szerkesztve ]
-
Formaster
addikt
Erre annyira kommentelnék valamit, de inkább kihagyom
-
Peti78
őstag
válasz martillo #29779 üzenetére
(#29777) lela
" Ha elfogy black out kipróbálom a Pearlt-is." : Nem paraMacskaalom zokniba! Nem vicc [link]
(#29778) Kakaduku Kenőkéssel kapargatom majd egy kicsit. Egyébként a linkelt szivacsok pont olyan méretűek. Filléres dolog, nem érdemes időt szánni rá.
[ Szerkesztve ]
Blackberry Bold 9900, Blackberry Classic, Blackberry Key2 O1G
-
martillo
tag
Az ablak reggeli parasodasara van vmi bevalt modszer?
Vmit lehet esetleg tenni ellene vmi magic szerrel? -
Peti78
őstag
A fussohoz kapott applikátort használat után hogy rakjátok el? Ki kell mosni vagy bármi egyebet csinálni vele?
Egyébként rendeltem hozzá pótszivacsot. [link]
[ Szerkesztve ]
-
Drughi
addikt
Megereszkedett tetőkárpit otthoni javítására van valami egyszerű megoldás.
Olyan amihez nem kell leszedni.
Xiaomi 14T
-
törölt tag
válasz Roli000 #29769 üzenetére
Ezt látatlanban nem lehet megmondani, a sérülés mértékétől és a rendelkezésedre álló anyagokból kell választanod, de mindig a kíméletesebb megoldástól célszerű az erősebb felé haladni, ha a kíméletes nem hozza a várt eredményt szivacs/erős paszta, gyapjú/erős paszta, végső esetben a csiszolás.
-
törölt tag
válasz Roli000 #29753 üzenetére
Mivel ez nem polírkorong, hanem csiszolókorong így az újrafényezett narancsos felületet lehet vele kisimítani, illetve gépi csiszolószivacs nyomainak "malacfarok" eltávolítására is jó. Horzsolásos sérüléseknél is alkalmazható, de utána még rá kell menni gyapjú, vagy durva szivaccsal így én ezeknél nem használom, de ki kell próbálni, éleknél, sarkoknál vigyázni kell könnyen lekapja a lakkot, megszokást igényel a használata. A 2000/3000 elnevezés csak egy iránymutató nem hiszem, hogy ilyen csiszolópapírnak felel meg inkább az ilyen mértékű csiszolt felület kisimítására jó, de nem hagy karcmentes felületet. Gyári fényezésen nem igazán van értelme használni, hacsak nem akar valaki brutál tükrös felületet, de ott ezzel a koronggal együtt 4-5 fázisú a polír ami inkább már kiállítási minőség, mindennapi használatra nem ajánlott, mert a túl sima felületen a legkisebb karc is látszani fog.
-
lela
aktív tag
válasz Formaster #29704 üzenetére
Melyiket ajánlod a cukrozottat, vagy a mentest?
(#29724) Peti78:
Én eddig Nerta ATC 100 savas tisztítót használtam, az tényleg lehozza a fékport, de valami kíméletes ugyanakkor hatékonyt is ki szeretnék próbálni. Most fogok majd rendelni Slim's től. Carpro Iron x és a Bilthampert.
Külső műanyagoknál valóban jobb lenne valami hatékonyabb mint a wolf Black out mivel a nap hamar kifakítja. Abból a carpro-t fogom kipróbálni.[ Szerkesztve ]
-
blizzrd
aktív tag
Sziasztok!
Valakinek van esetleg videoja, vagy otlete, hogy a kezi habositot hogyan tudnam feltuningolni egy mini kompresszorral? Korabban lattam errol egy youtube videot, de nem talalom :/
-
veterán
válasz Petyyyyy #29756 üzenetére
Kb. mindig ennyi idő nekem, egy nap elmegy az alapos mosassal, waxszal.
Fehér az autó (utóbbi 2 évben), fehér a wax is, nagyon kell figyelni:
- mindenhova jusson, jól fedjen,
- ne kenjem össze a gumi és műanyag részeket
- a visszatörléskor mindenhol letöröljem.Csak 1 rétegben kenem.
[ Szerkesztve ]
-
-
Peti78
őstag
Üdv.!
Elszaladtam ma két Lidli-be.
Az egyikben négy darab felnitisztító volt, pár másodperc alatt eldöntöttem, hogy megveszem mindet. Ha nem jó, legalább lesz jó spricnis flakonom. A másikban megvettem az utolsó három bogáreltávolítót. Múlt héten feldobtam a fusso-t, gondoltam tesztelem a két új terméket is most vele.A felnitisztító valóban nem színeződik el, de legalább olyan jó mint a wolfos. Így akciósan árban sokkal jobb.
A bogáreltávolítót kb. két percig hagytam dolgozni mielőtt lecsapattam. Nem takarította le maradéktalanul, a visszapillantó menetirány felőli részén jobban érvényesült mint a lökösön. Kevés ideig hagytam volna dolgozni?
A múlt héten felrakott fusso csodásan dobta a vizet, gyönyörködtem benne egy darabig, majd újra át akartam élni az érzést, ezért lecsapattam még egyszer. Nagyon meg vagyok vele elégedve.Blackberry Bold 9900, Blackberry Classic, Blackberry Key2 O1G
-
senior tag
-
Roli000
csendes újonc
Sziasztok, használta már valaki a carpro narancs eltávolító padját? Mik a tapasztalatok vele?
[ Szerkesztve ]
-
weres78
senior tag
válasz Magnum_ #29737 üzenetére
A Menzerna 3800 egy finish, nem egylépcsős polír, legalábbis az én olvasatomban. A 3:1 termék amit egylépcsős polírnak mondanék, kiszedi a mindenféle karcokat, finishel (fényesít), valamilyen védelmet ad ideiglenesen...
A Menzerna 3800 egy több lépcsős polír rendszer befejező eleme, ami csodás színt, telítettséget, fényt és simaságot tud adni, AMENNYIBEN előtte megfelelően elő volt készítve a felület. Érthetőbben ha van egy használt autó, használt lakkal akkor a megfelelő előkészítés után kap egy durva polírt mondjuk Menzerna 400-zal, jön egy közepes ha kell mondjuk a Menzerna 2500, befejező lépésnek pedig opció lehet a Menzerna 3800.
Magában a 3800 ilyen módon felesleges, valamennyire akár veszélyes is lehet... Főleg fúrón, tapasztalat nélkül.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz BigBlackDog #29738 üzenetére
+1 Kár volna a Jettán gyakorolni, és véletlenül összebaszcsizni a szép fényezést. :/
-
BigBlackDog
veterán
válasz Magnum_ #29737 üzenetére
Saint menni tanulni políriskola?
Én vagy elvinném valakihez, aki profin nyomja, vagy hagynám a pcsba egyelőre. Majd 1-2 év múlva, mikor már kicsivel feltűnőbb, akkor foglalkoznék csak vele. Ha csak erős fény alatt látni 10 centiről, akkor más úgysem fogja észrevenni. Én gyakorlat nélkül félnék, hogy esetleg több karcot csinálok, mint amennyi van. A pedált még megértem, az azon lévő koszt más is egész könnyen meglátja.
-
Magnum_
nagyúr
válasz weres78 #29736 üzenetére
nagyon-nagyon halvány hajszálkarcok vannak csak, amiket csak lámpa alatt látni, semmi veszélyes.
azért kérdeztem az egylépcsőst (pl Menzerna 3800), mert nagyon-nagyon korlátozottaka lehetőségeim a polírozásra megfelelő hely hiányában.
kvázi fényesítenék és hadd menjen valami showcar fusso rá (nekem a 12 havi védelem nem kell, inkább a showshine, nem gond nekem 2 havonta felvinni a waxot).így, a körlmények ismerete mellett sem ajánlott az 1 lépcsős menzerna? mert természetesen elfogadom, ha nem, nem értek a polírozáshoz, csak a szép tisztán tartáshoz :-)
I humbly and respectfully decline™
-
weres78
senior tag
válasz Magnum_ #29733 üzenetére
Tapasztalatom alapján a kimondottan egylépcsős polírok inkább feltöltik a karcokat (menzerna, 3m, scholl amivel volt dolgom), nem fizikailag tüntetik el, vagyis nem "csiszolják" le a sérült réteget. Látványosnak látványos, de pár mosás és éppen ott tartunk, ahol előtte. Megjegyzem, ha valóban nagyon apró a karc, azt kiszedik...
Minőségben szerintem az a sorrend ahogy felsoroltam őket.Olcsóbb megoldás lehet ha esetleg befektetsz egy Wolf’s durva és egy finomabb polírra. Ezzel két lépésben egy közepes párnával igen szép eredményt lehet elérni. Különösebb kockázat nincs, nem dolgozik durván, hosszú ideig nedves marad, szerintem könnyű vele dolgozni, ár-értékben pedig nagyon jó. Viszont lényegesen tovább tart velük a munka nekem, mint mondjuk egy megfelelő Menzerna párossal, de saját autóval ez nem olyan fontos szempont...
-
MPowerPH
félisten
Ez jo lehet szarazolasra? Csak azert kerdezem, mert a fene tudja, hogy hamisitvany e. A rendes drying towel, ami ilyen 90x75 -os, az meg csak 400GSM -es.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Peti78
őstag
válasz Pardise #29731 üzenetére
Szerintem nem romlik meg, továbbra is "fogyasztható". E-cigizek, két éve lejárt aromából kevertem most folyadékot, semmit sem érzek
Formaster Jól olvasom, hogy fusso coat van minden üvegedein? Nem bántja a kéder/kédert?
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
-
Peti78
őstag
válasz Pardise #29727 üzenetére
veszek ma a lidl-ben felnitisztítót, kipróbálom. Ha van anynira jó mint a wolf, akkor árban kedvezőbb. ha nem, elhasználom, és legalább lesz spricnis flakonom. A perl beszerezhető Magyarországon? Az melyik cég is?
[ Szerkesztve ]
-
-
Peti78
őstag
válasz Pardise #29725 üzenetére
én is wolfosat használok, de a kolléga azt írta: "Aki pl. a wolfos felnitisztítót írja hogy jó, az még nem próbált normális felnitisztítót. Ezért kérdezem, hogy ő mit ajánl. Általában érdemes alternatívát is megfogalmazni.
-
weres78
senior tag
válasz Magnum_ #29721 üzenetére
Flexipads és Meguiar's is gyárt ilyet, ezeket amatőr felhasználóknak természetesen.
Olcsóbban Ebay és AliExpress tele van vele. Car polishing pad keresésre nekem hozta...Javasolni ilyenből talán a flexipads termékeket merném, ott találsz talpat, adaptert, szivacsokat. Mondjuk ezek egy szivaccsal is kb 10000 körül jönnek ki...
[ Szerkesztve ]
-
Magnum_
nagyúr
Sracok! Hol lehet normalis, furoba befoghato eszkozt (mi a neve), amire fel lehet tepozarazni a polirozo korongot?
Illetve korongot vasarolni aprobb karcok polirozasahoz venni es milyen javasolt?
Mondjuk Menzerna pasztahoz?
Koszonom[ Szerkesztve ]
I humbly and respectfully decline™
-
do3om
addikt
válasz Formaster #29713 üzenetére
Én a szélvédőre is raktam, mért szívás?
Nyár eleje óta rajta van, nekem tetszik. Bár mást nem igen használtam, szóval nincs összehasonlítási alapom, a TV-shopos VS platinumban lévő szélvédős cucc amit használtam. Na az nálam nem ajánlott kategória. Nem bírtam úgy visszatörölni hogy éjszaka városban ne legyen maszatos hatása, szerintem nem is lehet annyira.Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
senior tag
Azt hiszem, eddig bírta a magasnymású mosó, amit kb. 10-szer használtam. Nilfisk 2400W D-PG 140. 4-9 X-TRA. Össze-vissza járt a szivattyú, volt amikor alig jött víz. Most mintha rendes nyomáson jönne a víz, de olyan hangja van a gépnek, hogy nem hallottam, amit apám beszélt mellettem...
Your car, your life ;)
-
tibbike01
őstag
válasz Bbalee #29710 üzenetére
Szép lett! Szélvédőre is kentél a fussobol?
Én nem szoktam lehelet vékonyan kenni. 2 vékony réteget viszek fel, egyszer függölegesen egyszer pedig vízszintesen. A visszatörléssel csak a szélvédőkön szívok, a kasztnin nem nehezebb törölni mint bármelyik waxot.
Nekem is kicsit "zsírosnak" néz ki a felület utána de én így szoktam hagyni. Gondolom így képez védőréteget. -
Bbalee
újonc
Sziasztok!
Fusso Coat-al kapcsolatban szeretném megosztani a hétvégi tapasztalataimat.
Most applikáltam másodszor a fussot. Az első alkalommal sehogy sem sikerült azt a lehet vékony réteget felvinnem, így szívás volt a visszatörlés. A gyári szivacs nekem nem jött be, így most ezzel próbálkoztam.
[link]
Ezzel sokkal könnyebb volt dolgozni, könnyebb volt lehelet vékony réteget képezni, nem volt gond a visszatörléssel sem. Miután kész lettem kigurultam az udvarra egy szemrevételezésre, de mintha enyhén "zsíros" lett volna a felület, így mégegyszer áttöröltem. Ezt a "zsíros" felületet más is tapasztalta? -
törölt tag
válasz Speeedfire #29707 üzenetére
Csiszolóbélyeget + hozzávaló öntapadós csiszolópapírt a linkelt oldalról tudsz rendelni, 80-as 100-as polírszivacsaik is vannak durva/közepes/finom, ha személyesen bemész segítenek összeállítani a munkának megfelelő szettet. Gépet tudok neked kölcsön adni "einhell" amihez van kis felfogatóm a szivacsokhoz, illetve pasztát is tudok adni.
-
Speeedfire
félisten
válasz #42667776 #29700 üzenetére
Tudnál esetleg teljes szettet ajánlani ehhez a művelethez?
A lényeg annyi lenne, hogy ezeket a részeket ki tudjam javítani, majd összepolírozni a röbbi résszel. Elég sok ilyen kis hiba van rajta. A múltkori teljes polírozáskor nagyon sok hiba előjött (kavicsfelverődés, parkolási nyom stb).Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
RBJ
addikt
válasz tibbike01 #29694 üzenetére
Én direkt levadásztam a felni tisztítót a lidl be. Nekem egyenlőre csak ez vált be. Volt sonax, k2, kutyafule de mikor téli felni elrakáskor nem jön lefele a belső oldaláról egyik se ér semmit. Csak a lidl hozott teljes eredményt. És ár érték arányba a legjobb. Csak sajna ritkán van az autós akcio. Így direkt 2db ot is vettem.
Bogároldót és gumi ápoló is begyere.[ Szerkesztve ]
Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
i-sti
senior tag
Tegnapi időtöltésem. Kicsivel több mint 7 órát "mostam".
Blackout-ot használtam.
Ha elfogy jó ennél maradni vagy ennél jobb, tartósabb is? Talán Perl?Novum Forum Siculorum
-
Formaster
addikt
Azért, mert ő épp nem rutin mosást, hanem waxolás előtti dekontaminálást csinált. Nyilván nem ajánlgatnám amúgy, nincs belőle profitom
És akkor azt hiszem be kell dobjuk a titkos műanyag fegyvert, a mogyoró vajat
-
lela
aktív tag
válasz Formaster #29701 üzenetére
Rendben!
Tehát az egyik legjobb előmosó a Valet pro citrus, csak nem értem aki neked is ajánlotta miért tett még hozzá egyéb dolgokat?
Nekem a wolf yellow snow nem igazán jött be.
Akkor milyen külső lökhárítóra, műanyagokra való terméket tudtok/tudsz ajánlani, ami tartós, mert vennék egyet és le tesztelném.Köszönöm előre is a segítséget!
-
Formaster
addikt
Nem tudom osztani a véleményed. Sok mindent kipróbáltam már a traffic film oldására, de semmi nem vált be, ami wax barát is lenne. Persze a 14-es lúg biztos lehozná a vékony filmet, amit a magas nyomás önmagában, bármilyen mosószerrel érintés nélkül nem, de a waxot is lekapná, rosszabb esetben még a műanyagokat is zabálná. A Citrus pre wash kíméletesen lekapja a filmet és az ára is baráti, mivel 1:10-be higítható és az oldatból kb 250ml-t használok el egy autómosásra. És nem, sem a wax, sem a kerámia önmagában nem dobja le ezt a film réteget, eddig csak az érintéses mosás oldotta meg a gondot, de ez a termék anélkül is jó.
Másrészt a blackout többek szerint nem rossz legalábbis beltérre, de kültérre kifejezetten nem egy tartós dolog. Jó magam nem próbáltam, de 1-2 egyénnek hiszek, akinek van itt tapasztalata és ha neki pár eső lehozta a lökösről, akkor ez nem a pro kategória. Amúgy a wolfos termékekek nem is erről szólnak, inkább haladó szintűek olcsón, de nem profik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest