Új hozzászólás Aktív témák
-
veze
őstag
válasz korcsillio #38398 üzenetére
nincs a fal felett székállás a padláson? ? annak lenni kell...
Erre utaltam az előbb, hogy a padláson nézd meg
(ennek a nevét nem tudtam és Jim írta meg..)
nekem hihetetlen hogy nincs ott ilyen és anélkül építették meg.
Régen még jó kis telek voltak és ráment a hó ( meg a suly) és akkor hogy nem dőlt már le eddig ? -
bim
veterán
válasz korcsillio #38398 üzenetére
ne kísértsd a sorsot. Nem olcsóbb a szék de nem látod és szívás elkészíteni.
-
bim
veterán
válasz korcsillio #38395 üzenetére
Mindenképp támassz mert ez így konzolosan tart ami ahogy halad előre az idő egyre veszélyesebb lesz. Te döntésed hogy az elejét támasztod meg a szarufa csatlakozásánál keresztben egy 15x15-ös szelemennel és oszlopokkal (nem ritkábban mint könyökfa nélkül 2,5 méter, könyökfával 3,5méter.) Avagy egy kis széket beoperálsz teherelosztó szelemen a fagerenda tetején a fal felett és bekármizva egy szelemen a szarufákba két szelemen között húzósan láb beszabva mondjuk minden 2. gerendánál.
Ne feledd első a biztonság, és csak utána jöhet a dizájn!
-
bim
veterán
válasz korcsillio #38386 üzenetére
Én mondjuk a helyedben nem szedném ki, mert a kötőgerendák végében van csappal a szarufa és ha nincs a fal felett egy székállás amire átterhel a tető (és bezárul az ominózus szarufa-kötőgerenda-oszlop/szék 3-szög.), akkor az egész oldal súlya a végén van a gerendának. Az oszlopon a repedések intő jel lehet hogy enged a gerenda az időnek és a terhelésnek. Én inkább húznék alá egy szelemensort oszlopokkal mint elvennék belőle. A falra esetleg egy tehermentesítő kis székállás megfelelő fakapcsolatokkal. Felelőtlenség volt ilyet készíteni.
Én lennék Jim?
-
yooccoo
aktív tag
válasz inteltunder #38387 üzenetére
az biztos hogy szörnyűséges lett
mennyire sürgős? ha jövő héten ráér s addig nem oldódik meg, akkor megcsinálhatom neked -
veze
őstag
válasz korcsillio #38386 üzenetére
Én nem vagyok statikus, de még az sem mondaná pusztán képek alapján a tutit szerintem, mert meg akarná nézni a tetőszerkezetet a padláson, és hogy tényleg van ilyen? hogy a tetö tartsa az oszlopot?
Ha a padlásra felmégy,akkor valószínűleg a belső fal fölött azon ülve lesz a talpszelemen és az abba állított függőleges oszlopok amik a szarufákat a lejtés síkjában alul alátámasztják. ( tudom hogy néz ki az ilyen, de nem vagyok ács nem tudom pontosan mi a neve ennek a szerkezeti elemnek, de majd Jim megmondja mi is az)
Valószínűleg valami tornácos házat szerettek volna építeni régen, de kicsit olcsóbban, , így csak kiengedték az ereszt jobban, és építetetk alá oszlopokat Nem kellettek az oszlopokra áthidalók amik tartják a tetőt -
inteltunder
tag
válasz inteltunder #38316 üzenetére
csing csing megint itt
szuper titkos arcade joy projektem megint megakadt, így egy mesterembert keresnék vagy egy asztalos műhelyt vagy valamit ahol kifúrnának nekem 5-6 lukat ócsóért 5db 28mm-es és egy 30mm-es kéne
párat találtam de mindenki ilyen 1-2 hetet mondott vagy 1000ft/lukat
neki álltam én is de elég szörnyűséges lett
13.ker előnyben vagy elviszem ha nincs nagyon messze, előre is köty
jobb ma egy intel mint holnap egy amd
-
veze
őstag
válasz korcsillio #38383 üzenetére
ami két szarufa közt a deszka alá van rakva tuti nem tart semmit
nem is értem ennek mi értelme van.. esetleg egy távolabbi kép amin több is látszik segítség lehetne -
korcsillio
addikt
Üdv.Ajánlották hogy itt is tegyem fel ezt a kérdést.Segítséget előre is köszönöm!
-
veze
őstag
válasz martong #38380 üzenetére
én nem bonyolítanám túl.. sikba csiszolnám és egy két réteg lakkal bekenném a csiszolást, hogy mégis lezárja kicsit pl a párától, aztán mehet rá a teritő.. még a lakkot is meg lehet 3-400-as papirral huzni hogy válla se maradjon..Esetleg már csiszolás előtt a repedésbe lakkot kenni szivja be amit tud, utana csiszolni Látni nem látja senki, terítőn keresztül meg kitapintani nem lehet mivel sík lappá lett csiszolva. Oszt' ennyi ..
[ Szerkesztve ]
-
Soká
senior tag
válasz martong #38380 üzenetére
oké, ebben igazad van, de ha már terítő takarná és nem számít a külső, akkor legegyszerűbb, ha tényleg lecsiszolja a kiálló részt, legletteli valamivel és a gyerek filctollkészletéből a világosbarnával átszínezi
mdk01, nekem ugyan nincs ebben nagy tapasztalatom, de egy valóban ugyanolyan színt elérni, elég macerás.
-
exlepra
tag
válasz AndrewBlase #38371 üzenetére
Annyira nem is hülyeség, pl. ki lehetne marni egy (vagy a helyétől függően a szimmetria miatt 2) nútot és valami szebb -akár kontrasztos- lécet szépen beleragasztani.
-
mdk01
addikt
válasz attiati #38372 üzenetére
A fénytörésből, a forgácslapból következtetek arra, hogy a forgácslap is meg van dagadva pár centit mindkét oldalon. Csinálj még képeket, meg tegyél egy két kép mellé valami viszonyitási alapot, mondjuk egy mérőszalagot, hogy minél használhatóbb választ kapj. Van pár egyszerű megoldás, amivel használhatóvá lehet tenni.
-
-
Soká
senior tag
válasz attiati #38372 üzenetére
Laikusként pillanatragasztó és visszanyomkodod a kitüremkedett részeket. De arra vigyázz, hogy egy megfelelő eszközzel megfelelő helyre juttasd a ragasztót, különben az lesz a következő kérdés, hogy miként lehet eltüntetni a ragasztó nyomát Ha nagyon bizonytalan vagy a dolgodban, akkor inkább ne!
-
attiati
veterán
válasz martong #38367 üzenetére
Nem értek hozzá, de ahogy olvasom ez bonyolult.
Egy asztal lapja, ami hosszabbítható és pont a szétnyitható helyen lett ilyen felpúposodott.Nem a külső megjelenése zavarna, mivel lecsiszolva és anélkül is ronda és úgyis terítő takarná.
Inkább a feltüremkedés zavarna, hogy beleakad minden. Az ellen laikusként itthon barkácsolva mit lehet tenni? -
Soká
senior tag
Valószínűleg annyira (vagy jobban) látszana a jimy-féle pótlás, mintha a hibás részt visszaragasztanák egy kis préseléssel...
Nyilván a bútor állapotától is függ, hogy milyen hiba mennyire kirívó. Én azért úgy vagyok vele, hogy mérlegelném, valóban a láthatatlanságig kell javítani a hibát, vagy belefér-e pakliba, hogy van egy árulkodó csík? Ad absurdum én azt is el tudom képzelni, hogy egészen eltérő anyagból az ember beletesz még 2-3 csíkot, mintha a dizájn része lenne az anyagváltás.Nincs gyakorlatom benne, de baromi nehéz egy ilyen pótlásnál eltalálni az eredeti színárnyalatot. Mert a pótlás biztosan nem olyan színű lesz, arról nem beszélve, hogy ezek a cseresznye színek a pácolás eredményei. A cseresznye fájának nem sok köze van a bútoriparban cseresznyének nevezett színhez...
És ha az ember kicseréli a teljes asztalfelületet, még mindig nincs garancia arra, hogy ne üssön el a bútor egyéb felületeitől. -
martong
tag
válasz attiati #38366 üzenetére
A csiszolást hogy érted? Leszeded a furnért és lecsiszolod, majd visszaragasztod?
Ez elvileg járható, de ha megkérdezed valószínűleg nem tudod megcsinálni szerszám/tudás hiányában.
Összerakott bútoron extra nehéz feladat.Ha a furnért elkezded csiszolni, akkor ki fog lukadni a furnér, legalábbis a képen vastagabb a felpúposodás, mint a furnér anyaga.
A repedés mindkét esetben látszani fog utána. Ez ellen csak az új furnér segít.
[ Szerkesztve ]
Okos embernek a nagyapja ültet diófát.
-
mdk01
addikt
-
elszabi
tag
Sziasztok!
Esővízgyűjtő hordónak készítenék emelvényt. Fenyő 10x10-es gerendákon állna. Felül pedig 2,5 cm-es deszkákat tervezek, összesen 50x50-es területet fedve. Kb. mint ez itt, csak magasabb lenne: [link]
Viszont pont közében ki kéne fúrnom egy 3-4 cm-es átmérőjű lyukat, ugyanis azon kötném be a KPE csövet a csatlakozójával együtt a hordóba. Összesen max 220 kg-ot kellene megtartania. Elég lesz így vagy kelleni fog plusz gerenda a közepe környékére?
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
h1ght3chzor
őstag
Sziasztok!
Csak érdeklődés képen, az akril, illetve gránit konyhapult folyómétere kb. mennyibe kerül?
Üdv
Kérlek tisztelj meg azzal, hogy válaszolsz a privát üzenetre.
-
pbujna
aktív tag
Csak egy tanács, amit nem feltétlenül kell megfogadnod. Én így csinálom
Elmész egy barkácsáruházba, ahol van 30 féle. Majd ami megtetszik, megveszed, ha akciós vagy megrendeled interneten keresztül. A kettő közül az Einhell valamivel jobbnak tűnik, mert a Bosch inkább csak csavarozó, mint fúró. Nincs benne 2. fokozat.Kb 3 hónapja nézegettem az Obiban hasonló kategóriát, majd féláron vettem egy Parkside-ot a Lidi néninél, ami szemre, de szerencsére tudásban is jóval meggyőzőbb volt ezeknél. De hát azt csak akkor lehet megvenni, ha éppen szerepel az újságban... Akkor is csak max az első napon, még inkább délelőtt vagy reggel. Abban pedig nem 1.0 vagy 1.3Ah akksi van, hanem 2.0. Ha rögtön kettőt veszel egy Bosch áráért, akkor pedig még a fúrószárakat sem kell cserélgetni, ha többel dolgozol egyszerre.
-
g0dl
addikt
Tanácsotok érdekelne a következő kérdésben. Otthon barkácsolásra az Einhell TE-CD 12 Li, vagy a Bosch PSR 1080 LI-2 akkus csavarozó az ajánlottabb?
Ha valamelyik ellenjavallott, vagy akár mindkettő, akkor az is érdekelne.Láttam még B&D készüléket is hasonló kategóriában, de az annyira gagyinak tűnt.Természetesen tudom, hogy Makita .... , de én kb. ezeknek az árát ( <25kFt) szánom rá, úgyhogy nem mennék bele a még egy kicsit dobj rá , és akkor ... körökbe.
-
Soká
senior tag
válasz lac14548 #38352 üzenetére
Pedig hidd el, hogy keményfa létére, ha nem is nyaklana, de könnyen hasadna, törne.
8mm-es anyagról én nem tudok (szerintem azért mert nehéz jól táblásítani) de kereshetsz svartnit, ami 4mm ha jól emlékszem. Éppen csak olyan drága, hogy azzal az erővel legyalulhatod a 18-as anyag felét is...
Én egyszer babaházat építettem tölgy svartniból és bizony törtek a lapokHa nem szól valami nagyon a rétegelt lemez ellen, akkor érdemesebb abból dolgoznod!
Esetleg még parkettakészítő cégeket lehet megkérdezni arról, hogy hajlandóak-e neked táblásítani 8mm-es anyagot. De én úgy tippelem, hogy lebeszélnének erről az ötletről. Én most éppen egzóta svédpadlót tömbösítettem másfél méter képkeretléc előállítása érdekében. Az 15mm vastag volt, de szerintem létezik vékonyabb anyag is.
-
lac14548
aktív tag
válasz thomgrande #38350 üzenetére
Igen, a felhasználástól függ.
Mivel, irtam, hogy dísztárgy lesz, így semmiféle fizikai igénybevételnek nem lesz kitéve.
Kérdésem lényege arra vonatkozott, hogy lehet-e kapni 18mm-nél vékonyabb lapokat keményfából.../Motorola V2288/Siemens C35/Siemens MT50/Nokia 6600/HTC Touch Cruise/ZTE Blade/Samsung Galaxy S+/Xiaomi Redmi 1S/Xiaomi Redmi 2 Pro/Xiaomi Redmi Note 6 Pro/Realme 8 ...
-
thomgrande
tag
válasz lac14548 #38349 üzenetére
A felhasználástól függ. Egy rétegelthez képest (ahol a szálirány rétegenként merőleges) sokkal gyengébb.
"Magyarország rég nagyobb volt, De ennél nagyobb már nem lehet. Magyarország beteg nagyon, Nem szereti magát, rágja a gyűlölet. Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, Ez már Európa?"
-
lac14548
aktív tag
Dísztárgyak készítésére kellene.
Különböző formák lennének kivágva belőle.
A legkisebb kb. 20x20 cm a nagyobbak max. 40x30 cm.Ahogy néztem kb. 16-18.000 ft/m2 áron vannak a 18mm vastag táblásított lapok.
/Motorola V2288/Siemens C35/Siemens MT50/Nokia 6600/HTC Touch Cruise/ZTE Blade/Samsung Galaxy S+/Xiaomi Redmi 1S/Xiaomi Redmi 2 Pro/Xiaomi Redmi Note 6 Pro/Realme 8 ...
-
lac14548
aktív tag
Táblásított keményfa anyag (bükk, nyír) csak 18mm vékonyságban kapható?
Vékonyabb nincsen?
8 mm-es kellene, rétegelt nem jó, a 18-ast legyalulni meg nem éri meg./Motorola V2288/Siemens C35/Siemens MT50/Nokia 6600/HTC Touch Cruise/ZTE Blade/Samsung Galaxy S+/Xiaomi Redmi 1S/Xiaomi Redmi 2 Pro/Xiaomi Redmi Note 6 Pro/Realme 8 ...
-
sanzi89
addikt
válasz pbujna #38336 üzenetére
Végül a helyi festékboltban vettem egy tubus fatapaszt, meg egy LAZURÁN AQUA FAVÉDŐ LAZÚR 3IN1-t. Két rétegben felhordom lapon, egy réteget összeszerelve külön átfutva majd a vágásokon. Ez úgyis csak egy kicsi, kút tetejére szánt doboz teszt gyanánt, majd meglátom milyen lesz az eredmény.
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
pbujna
aktív tag
válasz sanzi89 #38328 üzenetére
Csak be kell menni egy szaküzletbe (nem barkácsáruházba), és megmondják, hogy mivel érdemes kezelni. Kültérre minőségi vékonylazúr alapozóval. Én Milesivel kentem a kerítésemet, ahol nagyon sok napot is kap az eső mellett (déli oldal). Alapozó nélkül kentem vörösfenyőre. Eddig jól teljesít annak ellenére, hogy a vörösfenyőhöz a szakemberek 5 különböző rétegben javasoltak gyantamegkötőt, oldószert, alapozót meg miegymást. 3x annyi lett volna a festék, mint a fa. Így maradt a 2 réteg Milesi. Nagyon jól néz ki, megmaradt a fahatás.
Összerakva fess, ha nem akarod a hajadat is kitépni, mire lefested, megszárad az első réteg, pakolgatod a lambériát, összefog mindent. Esetleg a fatelepen vásárolj olyan lambériát, ami már gombásodás ellen kezelve van. -
twingers
tag
Sziasztok!
Kézi körfűrészhez (Makita HS6601) tudnátok ajánlani olyan lapot, amivel szépen, szakadás mentesen lehetne vágni rétegelt lemezt (általában 15-18mm-est)?
Köszönöm előre is! -
Winner_hun
titán
válasz #05304832 #38332 üzenetére
Bármelyik festool porszívóhoz lehet 50-es tömlőt tenni (meglepődnék ha valamelyiknek kisebb lenne a gépen lévő csatlakozása).
Itt 50-es csövet kap elő CT 26-oshoz. Ami a CT-be belemegy az belemegy a SYS-be is. Szerintem mindegyik porszívójukon azonos méretű nyílás van, a slag átmérője és a végén a csatlakozó más.[ Szerkesztve ]
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
exlepra
tag
Sziasztok, az új és régi GTS10XC tulajok közül próbálta már valaki javítani a porelszívás hatékonyságát?
A zerlo clearance és a felső elszívás egy kicsit segített, de hátul és alul még mindig több por van mint szeretnék.Valami ilyesmin gondolkozom, csak egy kicsit jobban megcsinálva.
A másik talán lehetőség lenne ha alulra is raknék egy tölcsért és onnan is szívnám.
-
peppe79
senior tag
Sziasztok! Készítettem a hálószobába egy könyvespolcot. Szeretnék rá egy átlátszó frontot, hogy védjem a portól, de a relatív szűkös hely miatt nem kockáztatnék üveget. Tudnátok nekem ajánlani olyan webáruházat, vagy Szeged közeli céget, aki akril frontokat gyárt, vagy forgalmaz?
De nem akril borítású bútorlapot szeretnék, hanem az úsztatott üveget helyettesítő frontot. -
sanzi89
addikt
Nyáron tervezek pár apróbb projektet itthonra (kutyaház, "szivattyúház", stb.) amihez lambéria burkolást szeretnék használni. Olcsó, könnyen kezelhető, nekem tetszik is. Mivel télen-nyáron kültéren lenne, így nagyon fontosnak gondolom, hogy megfelelően legyen a lambéria felület kezelve. Valami lazúr féleségre gondoltam, hogy a végeredmény fa hatású legyen. Ezzel kapcsolatban sajnos semmilyen tapasztalatom nincs. Mik a követendő szabályok? Pórustömítés, favédelem, lazúr, egyben a lambéria szálakat, vagy összerakva a kész művet? Ajánlott márka esetleg termékcsalád? Egy-két praktika, amit egy kezdő elronthat?
Több fényév távolságra vagyok a hobbi asztalosságtól is, de szeretnék tartós, szép munkát kiadni a kezeim közül - saját magamnak. Köszi a segítséget!
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
Zola007
veterán
válasz martong #38318 üzenetére
unreg1 és martong
köszönöm a részletes válaszokat!
még egy kérdés merült fel: gumilapot fához mivel tudok ragasztani?ami van itthon:
• Soudal vízálló faragasztó
• Ceys kétkomponensű epoxi
• Uverapid kétkomponensű epoxi
• FBS szilikon ragasztóMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Drebil
csendes tag
Köszönöm az eddigi segítséget mindenkinek a fűrdőszobai polc konzol kérdésben!
-
Drebil
csendes tag
válasz exlepra #38322 üzenetére
Lehet, akkor, ha a lazább marásnál a lyukkiosztást nem bejelölödelőre, hanem az ütköztető kis pöcökkel dolgozol. Mert akkor eltolódnak a lyukközéppontok egyre inkább. Egyébként nincs hátránya, kellően erős kötést biztosít. Ugyan én igyekszem mindent méretpontosra marni, de előfordul hogy valamiért nem vagyok biztos magamban és akkor én is csak az első lyukakat marom pontosra.
-
exlepra
tag
válasz Winner_hun #38279 üzenetére
Elhoztam hétvégére a kisebbik dominót, nagyon bejön, köszönöm a kis-vakondos tippet.
Majdnem minden hulladék lap szélét kilyukasztottam gyakorlásképpen.
Még azért kell egy kis gyakorlás, pl az elején amikor lap oldalába martam, asztalon élére állítottam darabot és a gép alsó lapját toltam az asztalon akkor valamiért a bal oldali csapok elmásztak egy picit, gondolom a maró megemelte a lapot mert nem nyomtam le kellőképpen. Miután leszorítottam mindent, jók lettek.Egy kérdés az illesztésekkel kapcsolatban, azt mondták, ha több domino kerül egy sorba, akkor egy csaplyuk pár legyen a pontos állással marva, a többi a középsővel. Ha úgy csinálom, hogy pl élekbe mindegyiket szűkkel a lapba meg egyet szűkkel és a többit a középsővel, annak van valami hátránya?
-
inteltunder
tag
oki, köty mindenkinek, holnap faaalapkeresééééés, vigyááááz jövőőőőőőőők
-
mdk01
addikt
válasz inteltunder #38316 üzenetére
Ha nem szükséges az MDF(amit nem is értek miért fontos) akkor lehet kapni fekete gyöngyprégelt laminált bútorlapot, és az pont így fog kívülről kinézni, csak forgácslap a hordozó(belseje) nem MDF.
Nyugaton szokás a laminált MDF-et használni, nálunk nem divat. -
unreg1
tag
válasz Zola007 #38317 üzenetére
Ebben az esetben igaza van nagyapádnak.
-Nem gond ha párhuzamos, csak fúrd elő a magmérettel és akkor nem repeszti szét. A fejet süllyeszd be.
-4x50-es elég ide.
-Jó a pozdorjacsavar. Ha nagyon biztosra akarsz menni, megkenheted faragasztóval is.
-Felesleges felületkezelni.inteltunder:
Nem rücskös, elég sima a felülete, de matt, nem fényes.
-
martong
tag
válasz Zola007 #38317 üzenetére
Akkor keress egy lapszabászatot, ott leszabják neked a kért méretre.
Egy tábla 150x150 cm egyben; kár lenne annyit megvenni.
A csavarnál úgy számolj, hogy 18 at felvesz a merőleges elem, legalább annyi legyen a másikban is, mondjuk 40-es pozdorjacsavart használj. 4x40 pl. jó. Mindkettőbe fúrjál elő a csavarnak, legalább a magmérettel (mintha lecsiszolnád a menetet)
Nem gond a réteggel párhuzamos csavarozás, de a szélétől 2 cm-nél távolabbra csavarozzál.
5 láb: A súly két okból gond: több anyag, ezért drágább; nehezebb lesz a cucc a végén (egy súlyemelőnek ez meg sem kottyan)
A rétegelt lemeznek is a víz árt, de nem annyira mint a bútorlapnak (Hogy érzékeltessem: rétegelt lemez virágkaró kibír a kertben egy szezont). Ha nem fog vízben (tócsában) állni, akkor nem kell kezelni. Lecsiszolni illik, hogy ne menjen szálka a kezedbe. Persze lelakkozhatod, vagy festheted, ha akarod. A lazúrok ilyenre nem valók, többnyire mérgezőek.Okos embernek a nagyapja ültet diófát.
-
Zola007
veterán
válasz martong #38315 üzenetére
itt sajnos nincs OBI, praktikerben sem szabnak, de majd megoldom valahogy
maradok a 18-asnál.
Igazság szerint 5 lábbal akarom csinálni. Biztos, ami biztos. Vagy ahogy nagyapám mondta: "legyen vastag és nehéz, az a biztos"• Nem gond a rétegelt lemeznél, ha a csavar a rétegekkel párhuzamosan megy bele?
• Milyen méretű csavart javasolnál?
• jó a sima pozdorjacsavar vagy inkább konfirmátorcsavart vegyek?
• Felületkezelni érdemes valamivel?(#38314) unreg1
[ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
inteltunder
tag
válasz unreg1 #38313 üzenetére
zsííír ööö és mitől lesz ilyen rücskös/fényes vagy mitosz?
sajna telefonom olyan fos képeket csinál hogy szart se lehetne látni belőle de olyasmi mintha műanyag lenne az fekete, kicsit érdes de csúszkál vagyis nem matt, vagy ez lenne a laminálás? fákhoz sík hülye vagyok
-
martong
tag
válasz Zola007 #38312 üzenetére
Ok, más felhasználásra gondoltam. Ez bőven kivitelezhető deszkából és rétegelt lemezből is.
Így, 4 lábbal akár 10-es rétegelt is elég, hacsak nem teszel rá 3 mázsát oldalanként. Akkor sem, ha van esély hogy ráejted a súlyt.
A magasságokat neked kell tudni, hogy mi a jó használhatóság szempontjából.
OBI-ban felszabják a rétegelt lemezt, max a V alakot kell neked kifűrészelni. Csavarozással összefogatod, az elég.Okos embernek a nagyapja ültet diófát.
-
unreg1
tag
válasz inteltunder #38311 üzenetére
Amennyire ki tudom venni, ez nem fa, hanem mdf.
Jól lehet festeni, de ha nem akarsz ezzel bíbelődni, kapható anyagában szinezett mdf is.
[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
válasz martong #38310 üzenetére
Nem sima V-alak lenne
Egy videóból loptam az ötletet, de a feltöltő már nem elérhető, így a bevált méreteket nem tudtam elkérni. A felbontás elég rossz, nem látszik, hogy deszka vagy rétegelt lemezből készült.
~40 x 40 cm alapterületűre gondoltam és ~15° tetőszöggel
Az alsó lap és a felső lejtők lehetnek rétegelt lemezből, a függőleges támaszok inkább deszkából vagy rétegelt lemezből?
Ha alul-felül 18-as lemez van az 36mm
15° lejtési szöggel számolva középen elvész 54mm
Amennyiben 12.5 cm magas deszkát használok, akkor középen marad még belőle 7 centi anyag, az talán elég erős
Ez esetben az emelvény a szélén 165mm, középen 111mm lenne
Raknék rá még egy 4mm-es gumilemezt védelemnek és a tárcsa középe ~6 mm-t lógna a levegőben, tehát összesen ~12 centiméterrel lenne feljebb az egész mintha a talajon lenne. Az nekem tökéletes is lenne úgy gondolom.[ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
inteltunder
tag
Heelllóóóó itt lakók
kicsit elakadtam
régi arcade joy-t szeretnék csinálni de már a fa kiválasztásánál megállt a tudomány, olyasmi kéne amit az x-arcade használ, nem tudja valaki milyen fa lehet ez? vagy hogy hogy kéne rákeresni, valami fekete érdes valami, vagy 100 videót megnéztem, de nem nagyon említik meg, itt is talán azt hogy valami mdf vagy mifene
[itt az elején talán kivehető]
előre is köty
[ Szerkesztve ]
-
martong
tag
válasz Zola007 #38309 üzenetére
Pl. 18-as rétegelt lemez igen erős, erre tökéletesen megfelel. A 2,5-ös deszka is jó lehet, de abból nyűgös szerezni, kezelni széleset.
Igazándiból nem szükséges a teljes V alakot kiképezni, mert két rúd (vagy élére állított deszka) is meg tudja tartani a tárcsát, ha nem esik be közé. Pl. nagy tárcsákhoz 25 cm távolság, kisebbekhez meg 15 cm.
A függőleges megtámasztást hogyan tervezed megoldani? Gondolom magától nem áll meg az élén a tárcsa.Okos embernek a nagyapja ültet diófát.
-
Zola007
veterán
válasz martong #38308 üzenetére
Az erősséget úgy értettem, hogy pl egy 2-3 cm deszkalapot figyelembe véve minél nyitottabb a szög, annál inkább a találkozási pont, tehát a deszkalap széle felé éri az ütés minden ismétlésnél, így annál inkább párhuzamosan éri az ütés
Milyen alapanyag használatát javasolnád?2,5 centis deszkából gondoltam
-
Zola007
veterán
sziasztok
Azt ki tudná nekem valaki számolni, hogy az alábbi "kerék" (25kg-os súlyemelő tárcsa) 45 cm-es átmérőjét figyelembe véve mi a legideálisabb dőlésszög a sík felületeknek, hogy a lehető legerősebb legyen a szerkezet, de ne guruljon el a lerakott tárcsa?Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Sanyabá
senior tag
válasz Zoli-cegléd #38288 üzenetére
Ha nincs benne imbusz csavar , akkor két lehetőséged van.
Mérd meg a pántszár vastagságát, és 1mm vékonyabb fúróval előfúrva beütheted a két szárút, az egyest meg betekered.
A másik meg, csak díszként szolgál funkcióját tekintve.A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.
-
mdk01
addikt
válasz Drebil #38290 üzenetére
Érdemes lenne tisztázni hogy polcról, vagy szekrényről beszélünk?
Nem ártana egy skicc legalább szemből, illetve kicsit jobban írd körbe. HA csak az a lényeg hogy a fiókelők egybe látszódjanak akkor rakhatsz függ. osztókat amik megtartják a tetőt és fiók elő egybe van a fiókokon. HA szekrényről van szó akkor lehet rakni teli vastag hátlapot ami keresztűl ki van fúrva a falhoz, de ebben az esetben a hátlap és az oldal csatlakozását jól meg kell erősíteni. Ha oldalra is ki lehet fúrni az nagy segítség, mert akkor az rendesen megtartja a bútort.[ Szerkesztve ]
-
mdk01
addikt
válasz hadtest #38299 üzenetére
Elmagyarázzák általánosságban, de ami ténylegesen érdekel téged azt sorolt elemeknek hívják. Mifelénk meg kell ezeket jelölni a listába, és egy külön lapon kirajzolni, beméretezni szélirányt rájönni,,és még amit kérnek.
Kérdezz rá, hogy felétek hogyan szokás el fogják magyarázni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Romet Rambler R9.3 MTB Vadi új, 0 perces, Garanciás!
- Irodai forgó szék - Kékeszöld Delight (Beliani) Eladó!
- Secretlab TITAN Evo "Soft Weave"- XL - 5 év garancia Bontatlan, Új, Számlával
- Fibaro okos radiátor termosztát szett (Fibaro Heat Controller+Temperature sensor) - z-wave
- Liftor Active fekete, szövet + háló ÚJ BONTATLAN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest