Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
HartgeH3-2.8 #34044 üzenetére
-
válasz
HartgeH3-2.8 #34036 üzenetére
Úgy látom, nem vagy képben. Az új trend a forrasztott RAM és a forrasztott SSD!
Ahogy tomp írja, az alkatrészek cseréjének lehetősége egyre szűkül. Vegyél újat, ettől nő a GDP.
...de a szívószál, meg a zsemlés zacsi, az ellenség. -
válasz
Russel009 #33555 üzenetére
Erre mondtam, hogy sok minden lehet.
Ha UEFI/GPT a telepített rendszered, akkor a boot pillanatában a Windows (loader) indul, és ha ott gond van, akkor jöhetnek az ilyesmi gondok.
De előbb jó lenne tudni, hogy a hardver rendben van-e. Ezt a MemTest86 nagy biztonsággal megmutatja. -
-
Ha a így csináltad, akkor valószínűleg UEFI a telepítőd.
Az UEFI-t azért találták ki, hogy ne legyen olyan probléma, amibe belefutottál.
Azaz, hogy a Windows lát egy eszközt, de nem tudja a hozzávaló driverrel működésre bírni.
Az UEFI abban különbözik a hagyományos BIOS-tól, hogy az operációs rendszer sokkal "mélyebben" eléri a hardvereket.
Szóval, ilyen probléma hivatalosan nincs, ha jó az eszköz és jó a driver.
Ha hagyományos BIOS/CSM/MBT telepítést csináltál volna, akkor se lenne szabad ilyesminek előfordulnia, de láttunk már olyat, hogy számított a sorrend a drivereknél.Én a következőt csinálnám. Felraknám a Windowst, hagynám, hogy felpakolja a Windows frissítéseket.
Utána, ha Intel alapú a géped, akkor felraknám az Intel® Driver & Support Assistant programot és hagynám, hadd keressen frissebb drivereket.
Utána megnézném, hogy szedett-e le drivereket a Windows Update, azt is felraknám a nem Intel komponensekhez.
Ha ezek után valami nem működik (pl. sárga háromszög az Eszközkezelőben), akkor az ASUS oldaláról vagy az ASUS Live Update-tel próbálkoznék. -
válasz
GoodSpeed #33493 üzenetére
Évek óta olvasom aprólékos hozzászólásaidat különböző topikokban és bátran állítom, hogy mind a mai napig nagyon sokat tanulok belőle. Egy IT analfabétát is fel lehetne hozni a szerkesztett kiadásából egy erős középszintre!
Hogy miből, nem tudom. Valahogy olyan desktop-osan közelítesz a laposhoz.
Megarespect and peace!
-
-
válasz
Bálnaborjú #32950 üzenetére
Üdvözlünk a modern marketing világában!
-
válasz
Marcsello31 #32892 üzenetére
Én is használok LGA1156-os gépet, tudom, hogy mindenre is elég, nekem.
-
válasz
Marcsello31 #32890 üzenetére
Nincs mit. Remélem, sikerül a megfelelő beállítást megtalálni!
-
válasz
Marcsello31 #32888 üzenetére
17GB RAM? A P55 chipset hivatalosan csak max. 16GB-ot kezel; 4×4GB formában. 8GB-os modulokat nem támogatja.
Szóval: régi 16GB-nál több memóriához. -
válasz
avalanche73 #32840 üzenetére
A hőcsőben (heatpipe) nem sima levegő van, hanem speciális gáz(keverék), ami segít a hőleadásban. Légmentesen lezárva. Ha kilyukad és a speciális gáz elillan, akkor a hőcső csak egy réz hővezető, onnantól eredeti képességeinek csak töredékét tudja.
-
válasz
HoppMaster #32695 üzenetére
Milyen a telepítőd? UEFI vagy CSM?
A kettő kizárja egymást.
Valaminek kell lenni a BIOS-ban, hacsak nem nagyon régi a noti. -
válasz
HoppMaster #32693 üzenetére
UEFI/CSM/Fast Boot/SATA Options
-
Gondolom, valami Vega 8 (Picasso) van benne, ennél a rendszer szabja meg, szerintem nem érdemes és talán nagyon nem is lehet állítani. Az a több mint 2GB így is tisztességes mennyiség. A 6/2 arányt én már nem rontanám, mert kevés lesz a rendszernek.
szerk.: ...ja, hogy kevesebbett akarsz a GPU-nak és többet a rendszernek? Szerintem a CPU optimalizálja, ne foglalkozz vele.
-
...akkor, még egyszer:
- Tiszta telepítés: Windows 10 64 bit 20H2 (Microsoft oldaláról letöltve, Rufus-szal, UEFI módban).
- Utána telepíteném, nem tudom melyik lenne a jobb sorrend, de én így csinálnám: először ASUS System Control Interface V2. Vigyázat, exe!másodszor: ASUS ScreenXpert Interface.
(Ezt a konkrét típust még nem ismerem, ezért nem tudom, hogy a másodlagos kijelző csomagja tartalmazza-e a többi drivert, mert az is Live Update-s.)
- Többi Windows frissítés telepítése.
Ha korábban is így csináltad, akkor bocs', de nálam ez lenne a rutin. -
Szervusztok! Segítsetek!
Belefutottam a WHEA-logger Event ID:17 hibába egy ASUS X541UJ notebook-kal. Ez elvileg a 6-os és 7-es generációs chipset (PCI Express) és a Realtek WiFi/Bluetooth modul problémája.
Windows 10 Pro 64 20H2 (legújabb) rendszerrel szeretnénk használni.
A BIOS frissítés, lehető legújabb driverek megvoltak és a WiFi és PCI Express energiagazdálkodásán is állítottam a neten talált leírások alapján.
Sajnos induláskor még mindig 1000-es nagyságrendben írja tele a Rendszer esemény naplót és kékhalál is van - bár nem annyi, mint az energiagazdálkodás beállítása előtt. Hajlandó lennék WiFi/Blutooth modult cserélni egy újabb vagy más gyártó típusára, ha tudnám, hogy nem lesz kompatibilitási probléma.
Kvázi minden megoldás érdekel; legrosszabb esetben kiszerelem és majd USB-s wifi-vel fogják használni, de ez a legutolsó megoldás. -
Csak arra vonatkozott megjegyzésem, hogy bizonyos modellek esetén nem csak hogy addig eljutott, ahová te el várod, ha nem messze azon túl is.
Ezért, a jogos kifakadásodat én úgy fogalmaznám át, hogy:
"Az meg a másik kérdés, hogy egy Asus szintű gyártó miért nem képes eljutni arra a szintre, minden termékénél, hogy az egyszeri user, mindenféle informatikai képzettség nélkül, könnyedén fel tudja driverezni a gépet."
...mondom, én azon döbbentem meg, hogy az Egyszeri Pistike, akinek a gépét éppen reparálom, minden gond nélkül tud Windows alól BIOS-t frissíteni anélkül- bár ez az UEFI miatt mégsem akkora meglepetés, sőt még csak UEFI sem kell, elég egy megfelelő program - , hogy bármilyen figyelmeztetést kapna arról, hogy jobb ha nem piszkálja a gépét a következő néhány percben. -
"Az meg a másik kérdés, hogy egy Asus szintű gyártó miért nem képes eljutni arra a szintre, hogy az egyszeri user, mindenféle informatikai képzettség nélkül, könnyedén fel tudja driverezni a gépet."
Nem tudom feltétlenül megerősíteni.
Bennem tegnap egy ASUS X541U újratelepítése közben fagyott meg a vér.
Úgy frissített BIOS-t (Firmware néven), hogy kiválasztottam a drivereket a Windows Update-n belül.
Új UEFI telepítést csináltam, a legfrissebb 10H2-es gyári ISO-ból. Felraktam az OS-t, a létező összes frissítést (elsőnek az Intel, majd az nVidia VGA driver ment fel). Mire elkészült a naprakész Windows, még mindig volt 6-7 ismeretlen eszköz az Eszközkezelőben, de felkinált a nem kötelező frissítések között vagy 12 drivert. Ott volt ASUS Firmware frissítés címen a legutolsó BIOS is. Mindent a pipálás után hiba nélkül felrakott, közben belépett a BIOS-ba, kétszer újraindult (üzemszerűen). Gyakorlatilag kész. -
-
válasz
Tibkokass #32541 üzenetére
(1) Érdemes lenne kitakarítani, ha nem volt eddig, lehet hogy melegszik és visszavesz a proci.
(2) Ha egy memória modul van benne, akkor egyszerűen lehet bővíteni a memóriát; ez sosem árt. Ha kettő, akkor a mérettől függően el kell gondolkodni.
(3) A HDD cseréje SSD-re még értelmes beruházásnak tűnik.
A fenti sorrendben kezdenék neki. -
Szervusztok! Segítség kellene!
Nem tudom, hogy ezzel ide lehet-e jönni, ha nem nézzétek el és töröljétek.
Ismerős ASUS X200MA-KX274D-jéhez keresek billentyűzet/touchpad combo-t (palmrest).
Legyen műszakilag hibátlan, legyen magyar kiosztású (iskolás gyerek is használta), lehetőleg legyen minél szebb állapotú, lehetőleg legyen fehér.
Új vagy használt mindegy, aki tud segíteni beszerzésben, annak is örülök.
Úgy néz ki, folyadékot kapott mert hol egyik, hol másik gomb ragad be. Nyomokat találtam a bill. fém hátlapi részén szétszedéskor. Tegnap folyamatosan qqqqqqqqqqqqqqqqq-t írt, ma reggel vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv-t. Így nem használható. Ha kikötöm, akkor a gép USB-s bill/egérrel hibátlanul működik.
A touchpad korábban tönkrement, állítólag leesett a gép és azóta halott, ezért egér volt mellé rendszeresítve.
Ha tudtok szervízt, ahol foglalkoznak a reménytelennek tűnő javítással, az is jöhet (Miskolc elsősorban, de Miskolc-Budapest-Székesfehérvár-Veszprém vonal is jó lehet).
Valójában minden megoldás érdekel, ésszerű határok között.
Ide is írhattok, de jöhet PÜ-ben is.
Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Két billentyűzettel indít a beviteli eszközök piacán a be quiet!
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- iPhone topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- EAFC 25
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Tippmix
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Milyen routert?
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- ThinkPad T14 Gen1 14" FHD IPS érintő i5-10210U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Dell G15 5515 15.6" FHD IPS Ryzen 7 5800H RTX 3060 16GB DDR4 ,512GB NVMe SSD gar
- Latitude 5491 27% 14" FHD IPS érintő i5-8400H 16GB DDR4 256GB SSD gar
- Thinkpad X13 Gen3 13.3" FHD+ IPS i5-1235U 16GB 256GB NVMe IR kam gar
- Dell Latitude 5430 i5 és i7 12.gen CPU 16GB RAM 256GB SSD 13,3" FHD, HUN bill, Win11 laptop notebook
- ACER Aspire 3 A315-34-P95G (Pentium Silver/ 8GB DDR4 / 256GB NVME / 15,6"FHD) 39.990Ft
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen8/14"4K/i7-10610U/16GB/256GB SSD/Jó akku!
- Laptopok, tartozékok....
- IBM Thinkpad Z60M, R60e, T60, T61p, T60p, Z61e, Z61p szériákhoz, 4400 mAh akkumulátor / akku - Paton
- Lenovo IdeaPad gaming 3 Eladó!
- AM 5 lapok
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- Beszámítás! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
- BESZÁMÍTÁS! GigabyteB650M R5 7500F 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3060 Ti 8GB Lian Li O11 ROG Dynamic XL 650W
- TAVASZI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest