Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
mefistofeles
addikt
válasz CharlieDrop #4299 üzenetére
Két értelmes, okos, ügyes, gyönyörű ....... és örökmozgó, nagyszájú, megzabolázhatatlan ördögfióka fiam van. Meséljek?...
Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
CharlieDrop
veterán
válasz mefistofeles #4298 üzenetére
rosszul fogalmaztam, nem dupla annyira melós
Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!
-
mefistofeles
addikt
Attól, hogy egyke vagy még nem leszel deviáns...
Persze jó ha van egy tesó, sokat segíthet (erről tudnék mesélni) ......Ja és aki azt mondja, hogy két gyerek nem melósabb mint egy...háááát...... vitatkoznék......
Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
twine
veterán
válasz CharlieDrop #4294 üzenetére
Egyetértünk... Egy testvér mindig jó...ez nem kérdés
De én pld. saját magamból indulok ki,,,"egyke" gyerek voltam, de nem érzem hátrányát...volt/van sok gyermekkori jó barátom...versenyszerűen sportoltam,,voltak csapattársaim..stb...tudom, egyik sem ér fel egy "vér, a véremből" testvérrel...nem is ezt akarom mondani,,de nem is vagyok egyedül a világban[ Szerkesztve ]
-
twine
veterán
válasz DeFranco #4292 üzenetére
Mindkettő....
A ház amiben lakunk, még az sincs befejezve,,,a földszintet még teljesen szét akarom verni...Az emelet(Háló, gyerekszoba,emeleti fürdő már kész...) a földszintet is lakjuk de csúnya(félig bontott,szétvert, és teljesen más elrendezés mint szeretnénk)...ott lesz a konyha, nappali, fszti fürdi...
Ha sikerül befejezni, hitel még mindig lesz rajta...36 éves vagyok most...egy picit még szeretnék élni is a családdal...[ Szerkesztve ]
-
twine
veterán
válasz CharlieDrop #4290 üzenetére
Igen,igen,,,és valahol picit vérzik is a szívem egy tesóért,,de sajnos ismerem a "hátteremet", az életünket, hogy eddig is mit kellet megtennünk azért amit elértünk, és az anyagi helyzetünket,,,
Mindektten egy gyerekben gondolkodtuk kapcsolatunk elejétől fogva, mert neki meg tudjuk mindazt adni, amit szeretnénk...kettővel már nem bírnánk...
Mióta megszületett Balázs meg főleg félünk a másodiktól mint a tűztől...nagyon melós az életünk...anya is csak fél év szülési szabin volt aztán vissza kellet menni dolgozni....Nem akarok olyan életet a gyereknek, ahol nincs elegendő energiám rá,és nem tudok neki megadni mindent amit (én) szeretnék
Egyszer már mások lefutották az egy gyerek / több gyerek kört itt a topicban,,akkor nem szóltam hozzá...de nem voltam meggyőzve...valszeg tejesen más az életünk...
Mi úgy érezzük egy gyermekből tudunk teljes értékű "hasznos" embert nevelni....
Kettővel már nem biztos ,hogy ezt adnánk magunknak, és a világnak
Még ha embert próbáló sok energiába is telik, szeretjük nevelni az ebihalat...a másodikba már vagy beledöglenénk, vagy úgy nőne csak mint a gaz...magától, és a tv előtt...ezt pedig nem tesszük meg veleKis ömlengős "dicsekvés" ON:
1,5 éves, és már annyi helyről halljuk vissza ,hogy látszik a nevelés...baromi jól esik a lelkünknek amikor ezt maguktól mondják pld. a bölcsiben...(hogy mennyire látszik, hogy foglalkozunk a gyerekkel, és nem olyan félresöpört,tv nevelte gyerek) ez sok energiát ad... de képtelenek lennénk mindezt még egyszer végig csinálni -
CharlieDrop
veterán
ajj, pedig egy kistesó nagyon tuti tud lenni
Az előzővel egyetértek De amikor várandós vagy nem baj, ha nem figyelsz annyira magadra
Utána meg úgy is hozod viszed annyit a gyereket, hogy ott megállja az a helyét ha nem zabálod túl magad nem hízol el (persze alkatról annyit, hogy a nagy könyv szerint a páromnak legalább 160 kilós halottnak kellene lennie )Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!
-
twine
veterán
válasz CharlieDrop #4288 üzenetére
Első, (és utolsó... )
-
twine
veterán
"Megszült és meg nem mondanád róla. Pont ugyan úgy néz ki, mint előtte."
Épp így történt nálunk is...
Csak elégedetlenkedik, hogy nem elég izmos,,,meg hogy nincs energiája tornázni...
mondtam neki hogy "kussolás van",,így is büszke vagyok rá...majd ha már nem kell éjszaka 2x-3x kelnie,,meg normálisan jár a gyerek bölcsibe, oviba, és lesz magunkra időnk...akkor lehet ilyesmivel foglalkozni...(#4286) CharlieDrop :
A második mondatoddal egyet értek...de sok kismamát ismertem az utóbbi években,,,és azt is tegyük hozzá, hogy nagyban függ az akaraterőtől is.....
Volt aki ismerte magát, hogy nagyon könnyen hajlamos a hízásra,, és végig, nagyon durva akaraterővel küzdötte le a felesleges nassolást,"zabálást"....értsd ezt nomrális keretek között, nem Soher Réka szintű elvonásokról beszélek....volt akinél viszont azt láttam, a végletekig "kihasználják" apu-t és akár éjjel a 30km-re lévő mcdrive-ba is elküldik, mert hogy ő épp azt kívánja....
Aláírom van ebben tényleg alkati dolog,,,de sokban múlik anyutól akár honnan is nézzük...
Személyes vélemény[ Szerkesztve ]
-
AMD Power
titán
válasz DeFranco #4280 üzenetére
Párom az első 6 hónapban szinte semmit nem hízott. De az utolsó 3-ban meg sokat. 15kg hízott a terhesség alatt. Pedig nem evett sokat. Sőt igazából szerintem alig evett többet mint előtte. Viszont a sok vitamin megtette a hatását. Most meg alig megy le....
föccer Jó nektek!
[ Szerkesztve ]
-
Möhe
addikt
Amikor eldöntöttük hogy gyerekprogram,akkor anya lerakta a cigit (+10kg) ,aztán hormonális kezelés elkezdése lombikprogramban (+7-8kg) , de nem egy ektomorf alkatú eleve
kollégám lánya az egész terhesség alatt 5kg-t hízott, de azt sem láttuk hova, csak ha profilból néztük akkor derült ki hogy a 9. hónapban van
-
föccer
nagyúr
A lányom anyja 1 kg-ot nem szedett fel plusszba. Megszült és meg nem mondanád róla. Pont ugyan úgy néz ki, mint előtte.
üdv föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
Ghoosty
őstag
Nekünk úgy kezdődött, hogy mind a két gyereknél fogyott vagy öt kilót és visszaszedett kb 3-at. Szóval a végére még 2 mínuszban volt. Egyik gyerek 3,2 a másik 3,6 körül volt.
Ha nem kezd el "kívánós" lenni és tolni magába csipszet, édességet, akkor nem is kell, hogy több följöjjön.
-
DeFranco
nagyúr
Babavárás alatt ti (mármint a kismamák és a kispapafeleségek) hogy álltatok a hízással? Feleségem nem akar hízni
Na, de komolyra fordítva a szót, most vagyunk a 20. hétben, átlagos súllyal indultunk eddig 2 kiló jött fel. Ez elvileg nem túl sok, sőt lehet mondani hogy kevés, 3,5-4 lenne az ideális.
-
twine
veterán
Viccelsz? Minden coolman-os pelussal rohanok ki azonnal a nagykukához a kertbe, akár az emeletről is... broáf..
Kiscsávó a múltkor "tintahalat" játszott a fürdőkádban(szerencsére életében először) nekem vicces volt a sztori, anyának melós...(hála a jó istennek, hogy épp itthon voltunk mindketten, és épp nem én intéztem a fürdetést...)Mondjuk a hétvégén meg én nyertem meg...úgy keresztbefsta magát szegénykém...MUrphy ráadásul "dolgozott",,,mert miért ne épp akkor vágják el a csatornások a vízcsövet...szóval nem volt víz a kégliben, de még a környéken sem...Volt vele melóm mire vállalható állapotba hoztam a minimanót...
Viszont jó hír az utóbbi napok kesergéseim után, hogy ma ismét voltunk bölcsiben...aztán délután itthon is akkorát sétáltunk az erdőben,amekkorát lábon még egyhuzamban talán nem tett meg...jókedvű volt...igazi kis jófej angyalka...száraz tüsszentéssel...
Már csak az éjszakák nem az igaziak sokszor van fent, és jön át hozzánk...(a kis "kóborlónk")
már ha valaki nézi ezt a rettenet zombis sorozatot /the walking dead/....
Nevetünk nagyokat a feleségemmel, mikor meghaljuk a nyöszörgést ahogy ébred,,,"úú kapcsold kia telefonod,,meglátja a fényt,,,csit-csit...hallja a hangunkat" ,,aztán a kis "zombikánk" jön totyogva a hálószobánkba[ Szerkesztve ]
-
Möhe
addikt
válasz CharlieDrop #4273 üzenetére
Tápos
-
föccer
nagyúr
Egyből megtanulja az ember minden nap levinni a pelenkás zsákot.
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
Möhe
addikt
válasz CharlieDrop #4268 üzenetére
Az indulási oldalon ( nyak ) lévőre utaltam, nem az érkezésire, az már most is csúnya : DDD
-
törölt tag
válasz CharlieDrop #4268 üzenetére
Ja, azt nem lehet megszokni.
-
Vladi
nagyúr
Míg 2 hetes volt...evett aludt...evett aludt...majd "elkurvult"... Ki lehet bírni!!! Én még kistesót is akarok és reméljük fiú lesz és az tuti, hogy Álmos lesz a neve... Hajnalka minden hajnalban hajnalizik és hajnali tombolka.. Legközelebb észnél leszek... Franciskának kellett volna hívni, akkora Franc... Csiga85 voltam...
il sole non sorge più ad Est!
-
Vladi
nagyúr
Nem értünk félre, sőt! Szerintem mind átmentünk ezen. Azért is tudunk tanácsot adni.
A kicsi baba nagyon gyorsan változik! Akár 2-3 nap alatt is megváltozhat a bioritmusa. Gondlj arra, hogy heti 150-250 grammal nő. Tehát havi 1 kiló is akár, ami a születési tömegének 30%-a! Mintha te heti 20 kg-ot híznál.
Ne csüggedj. A tól-ig határokra kell figyelni, azon belül bármit csinálhat, nem kell aggódni.
Anno védőnő azt mondta, hogy napi 4 óra alvás a minimum és 200 mili evés. Ha ez megvan már egészséges.Kitartás! hamar belejössztök, utána már könnyebb lesz. A gyerek is megszokja a szagotokat, ti is az övét, utána már könnyebb.
-
Möhe
addikt
félre ne értsetek, ezt belekalkuláltuk. De ezt csak szombaton kezdte, addig simán elaludt vacsora után. Most kezd ébren maradni.
-
Vladi
nagyúr
Friss baba, nem? Fentebb már írtam ezzel kapcsolatban. De akkor most nyomatékosítom:
"Tegnap pedig beszívtam mert csak a mellkasomon aludt el,miközben tv-t néztem."
Az én rekordom 20-01.30-ig. 3 horrort néztünk meg együtt."De ha így lesz az esti alvási procedúra akkor nagyon mérges leszek."
Igen, így fog menni és igen, mérges leszel."Mit lehet tenni ez ellen hogy ne szokja meg hogy cipelve van a segge?"
Semmit. Cipeld a seggét.Ő a húsod és véred, pár napos és magatehetetlen. Annyit megérdemel, hogy pár éjszaka nem alszol miatta. Szokj hozzá a gondolathoz, add fel a mérgedet, akkor könnyebb lesz. Én így csináltam és bevált. Aztán egyre több tapasztalatotok lesz abból, hogy mit és hogy kell, 1-2-3 hónap és változni fog a helyzet. Ha minden oké lassan beáll a szervezete.
De most igen, rá kell áldozni a sok plusz órát. És igen, rettentő nehéz lesz 3-kor elaludni és 6-kor kelni mert meló van.
-
Möhe
addikt
válasz AMD Power #4258 üzenetére
Nálunk viszont kezd "elkurvulni" . Esti kajálásnál kezd ébren maradni, fürdetés után pedig alig akar elaludni. Büfi megvolt,utána ringatva van a segge,majd lerakom az ágyába ,mert látom hogy bealudt. 10 perc múlva már sír, és köbö így elmegy 1 óra mire végkép elalszik és az ágyába lehet rakni. Tegnap pedig beszívtam mert csak a mellkasomon aludt el,miközben tv-t néztem.
Ma már dolgozom,így az anyjával ketten vannak otthon,meg néha a mama besegít. De ha így lesz az esti alvási procedúra akkor nagyon mérges leszek.
Mit lehet tenni ez ellen hogy ne szokja meg hogy cipelve van a segge? -
hdman
őstag
válasz AMD Power #4258 üzenetére
Hát mi is éppen azzal küzdünk Ma volt 8 hónapos kontroll, 8450g, 72,5cm. Vagy 6 foga van beduzzadva, még nem vörös, hanem fehér, látszik, h nyomódik. Az előbb ébredt sírva, be kellett kenni lidocainos krémmel, most aludt vissza.
Eddig csak a mi ágyunknál és az ülőgarnitúránál állt fel, ma (tegnap) már a kiságyban is elkezdte és a falmatricákat szakérti
Apa kezdődik )
Sopron city :)
-
AMD Power
titán
Ma kibújt az első fogacskánk.
-
hdman
őstag
V.Stryker: Ez k jó, ilyet én is mindig szerettem volna
[ Szerkesztve ]
-
V.Stryker
nagyúr
Nálunk szerencsére nincsenek ilyen szocializálódási gondok. A lányom 2 éves, de már ha jön valaki, bemegyünk valahová, akkor integet, mosolyog és nyomja a "szia"-t.
Huhh, tegnap voltunk az unokatesójánál, vidéken, kertben....van ott egy nagy trambulint. Alig lehetett kivenni belőle. Aztán bemásztam én is.
-
-
hdman
őstag
válasz V.Stryker #4254 üzenetére
Kiváncsi leszek, hogy fog menni a beszoktatás. ( Betegségek, többi gyerek stb)
Ilyen szép időben mi is brutál sokat csavargunk, tegnap játszóterezni voltunk, de csak a nagy fekvőhinta kompataibilis velünk
Tegnap találkoztunk a barátainnkal, látogatóban voltak, ott a kislány 3 éves lesz lassan, de olyan szinten félénk, hogy bölcsiben szinte egész nap egyedül áll, nem játszik a többiekkel, elvan magával. Már picit félnek a szülei. Most is ha játszott valamivel, és odajött egy másik gyerek, már rohant is az anyjához. Vagy ha valami szabadon volt, elindult felé, de ha meglátta, hogy más is arrafelé megy rögtön visszafordult.
Nemsokára sajna jönnek a rosszabb idők, akkor azért majd talán mindenki gyakrabban becsekkol
-
V.Stryker
nagyúr
Mi kicsit elhavaztunk a melóban, a gép előtt is alig ülök.
Egyébként büszkén mondhatom, hogy holnaptól indul a bölcsi beszoktatás nálunk. Először két óra, aztán több, de valószínűleg jól fogunk haladni, mert a feleségem vitte nyáron már be, nem is tudom milyen alkalmak voltak, de azt tudom,hogy kellett fizetni valamennyit. No mindegy, talán most jön el a pihenés ideje az asszonypajtinak, ha a gyerkőc kicsit le lesz véve a váláról napközben. Bár kíváncsi vagyok, hogy miként fogja viselni a távollétét...az anyuka a gyerekét.
Egyébként nem tudom, hogy ki hogy van vele, nálunk a gyerek nagyon rosszúl alszik éjszakánként az elmúlt pár hétben. Sokszor felsír és átjön hozzánk. Sőt, szinte minden éjjel és nálunk is fel fel sír... meg én is mikor fejbe rúg.
Egy aktuális kép a kisasszonyról:
-
-
föccer
nagyúr
2 hetente látom a lányomat. Az anyja meg nem nagyon mond róla semmit.
üdv, föccer
-
hdman
őstag
Mindenkinél jó a gyerkőc, v meghalt a fórum?
Ma megint bolháztunk, vettem 1-2 játékot, pár ruhát, meg egy szinte új műanyag szánkót 3,5 euroért. Remélem lesz egy kis hó
-
hdman
őstag
Ma megint voltunk a brendonban, sikerült megint 50+e körül költeni. Bármikor bemegyünk, szinte mindig ennyit otthagyunk
Vettünk egy Nania gyerekülést Asszony kocsijába. Oda elég lesz arra a pár alkalomra, városból azzal a kocsival szinte ki sem mennek. Aztán egy halom pelenkát és végezetül egy Hauck esernyőre csukható babakocsit.
-
hdman
őstag
Ma csináltam pár videót a kis tökiről, minden extra szerepel benne, amit tud:
-kúszás
-mászás
- ágy szélénél felhuzza magát térdre, majd onnan feláll, és kapaszkodva ott marad. már lejönni is letud, visszaengedi magát
- a maga kis egyszerű módján el tudja dobni a kis gumilabdát, ráadásul nem randomban, hanem felém (!) visszaadom neki, kérem, h dobja ujra és már dobja is. Ezt ha nem nekem csinálja nem hiszem el.
-Ha odahivom magamhoz, mutatom neki, h jöjjön ide, minden egyéb ingeradás,zörgés nélkül jön és várja, h felvegyem.
-Ha hangosabban hallgatok zenét, rázza a fejét és dobol a lábaival
-A kedvencem az, hogy ha lefekszem mellé a földre,akkor mindig felmászik rám, vagy átmászik rajtam, mintha ott sem lennék.Ülni még mindig nem ül, a fogak alul már elindultak, ömlik a nyál, de még ezer év mire áttöri az ínyt.
Nagyon sokat okosodott az elmúlt pár hétben, azért biztos az is sokat hozzátett, hogy 2 hetet szabin voltam és nagyon sokat foglalkoztam vele. Asszony is nagyon sokat mesél, énekel neki. Komolyan mondom, ha beszélünk hozzá, látszik az értelem a fején, kis tulzással megérti amit mondunk
Azon röhögünk mindíg, hogy ha otthagyjuj a nappaliban játszani és észreveszi, hogy kimentünk a konyhába, kimászik és dörgöli a fejét a lábunkhoz
Asszony már most szid, hogy mi lesz hétfőtől, meg fog őrülni egyedül a kis csibésszel
-
dortimcsi
csendes tag
Nálunk Máté 9 hónaposan döntött úgy,hogy napközben egy alvás elég neki. Most (10 és fél hónapos) így néz ki egy napunk:
1/2 7-7 körül ébred, utána szopi kb. 1/4 8-kor
3/4 10: tízórai, általában valami tejalapú, túrós, joghurtos desszert
3/4 12 ebéd: húsos főzelék
Ebéd után alvás, kb. 2-3 óra. Utána séta, játszóterezés, sokszor uzsonna kint a szabadban. kb 1/2 5kor
1/4 7 körül fürdés, utána kis játék apával, majd 1/4 8 után vacsora : anyatej + pép...és alvás. (kb. 1/2 9 és 9 közt alszik el )Ritkán nyűgös fáradtság miatt,teljesen jól érzi magát ezzel, az általa kialakított napirenddel.
"Lehet:Talán ez a legfontosabb szó az egész világon. Arra utal, hogy nyitva áll az út. A felelősséget visszahárítja az emberre. Mert ha igaz, hogy lehetőséged van megtenni valamit, akkor arra is lehetőséged van, hogy ne tedd meg."J.Steinbeck
-
twine
veterán
Ahogy Vladi mondta,,a nyelv vágás semmiség...nálunk ez úgy történt, hogy valami "teljesen más" doki néninél voltunk valamilyen kötelező vizsgálaton, mikor ránézett, és mondta hogy kellene...Majd a kérdést: "Megcsinálja"?
Néztünk asszonnyal tanácstalanul egymásra...Majd bólintottunk...erre mondta az épp bent lévő kollegájának, szaladjon már el steril ollóéért....kolléga egy perc múlva megjött a bontatlan ollóval, két Perc múlva ebihal nyelve felvágva...izgultam is, aztán meg hálás voltam, hogy ezért nem kellett külön máshoz mennünk...szóval kopott némi "aprót" a zsebébe... amiért ilyen jó fej volt...Más: lehet itt a modkerbe boszorkányságáért jelenteni? Valaki a napokban mondta, hogy megnyugodjak meg..a gyerek pér nap alatt kihever minden betegséget..mi viszont elkapjuk tőle, és rottty....
Elmondom , ma egész nap hányingerrel küzdve pesztráltam a gyereket, és most úgy remegek a paplan alatt mint a vadászkutya...persze a gyerek már nem rókázik(szerencsére)..szóval boszorkáááány....!
Cask mobilról nincs kedvem vissza keresni ki volt -
Vladi
nagyúr
"fel kell vágni a nyelvét a picinek"
Ettől ne féljetek, gyakorlatilag egy hártya minimális érrel és ideggel."A másik hogy keveset adtunk neki kajából."
Mennyit adtatok neki? nálunk Hajni olyan 30-50-et evett már az 1. héten. 2 héttel később 100 még 2 hét és 150! Kis bendő. De utána megállt és 2 hónapig tartotta."Megnyugodtunk mindketten,és remélem már éjjel lehet aludni."
Inkább a nem fogtok aludni forgatókönyvre számíts és készülj. Ha mégis, akkor az ajándék. Nekünk 2,5 hónapig nem volt átaludt éjszaka. De utána már igen. Volt, hogy 20 órakor elküldtem az asszonyt aludni én meg a gyerekkel maradtam. 2.30-kor aludt el végleg, addig 3 pelenka meg 2 etetés és 3 horrorfilm volt meg. Persze együtt néztük. Hogyne. Én a tévét ő a vállamon a falat. Jobb esetben a szemhéját belülről." Egyszerű férfi emberből van a kölök, legyen tele a pocak, a többi már részletkérdés."
Apósommal részegen a büfizést is megoldottuk. Jah. 10 mili sört neki oszt kész.más: olyan van, hogy a 3 hónapos baba álmában dúdol? Az asszony váltig állítja, hogy az etetős dalt dúdolta álmában, de én szkeptikus vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
Möhe
addikt
Ma volt kinn a doki. Amit elsőre mondott,hogy fel kell vágni a nyelvét a picinek. (kórházban kellett volna észrevenni) Ez lehet az oka hogy nem sikerül szopiznia.
A másik hogy keveset adtunk neki kajából. Éjjel megint rajtam aludt, cserébe én semmit. De most reggeltől már jóval több kaját kap,és szépen is alszik. Megnyugodtunk mindketten,és remélem már éjjel lehet aludni.
Végülis nem tudom mit gondoltam túl rajta. Egyszerű férfi emberből van a kölök, legyen tele a pocak, a többi már részletkérdés. -
Vladi
nagyúr
Elvileg lehet hagyni, hogy aludjon. 5-6 órát szabad neki. Ha magától csinálja azt lehet hagyni.
A babák nagyon felületesen alszanak. Nagyon könnyen felébrednek, pont azért, hogyha baj van, akkor tudjon ordítani.De egyébként nagyon gyorsan fejlődik, nagyon gyorsan, akár pár nap alatt is változhat annyit, hogy a ritmusa teljesen felboruljon. Ez ilyen, ne lepődjetek meg, ha 3 nap múlva csak 2 órákat alszik.
(#4236) bobsys:
Az bizony nem jó. Egész napi program, fáradtság, kimerültség, ingerültség. Jah a gyereknek? Vele minden oké.
-
föccer
nagyúr
Nálunk hétvégente, amikor nincs óvoda (3 éves a lány) már nem alszik nap közben semmit.
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
Szerintem nincs vele baj. A lányom sem aludt többet hasonló korban.
üdv, föccer
-
bobsys
veterán
Az rendben van ha egy 10 honapos gyerek egyszer alszik napkozben? Ejszaka letol 11 orat aztan egy 2 oras alvas ugy 10-tol delig es utanna fennt van egeszen este 7-ig fel 8-ig
Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
hdman
őstag
Ha éhes, azt észre fogd venni, mert teli torokból üvölt
Nekünk is első kölök, pont ma 8 hónapos. Kezdő szülőként ( ), 1 hétig mi is keltettük 3 óránként, aztán hagytuk, hadd aludjon, hadd alakuljon ki a saját ritmusa.
Most 7körül kel, cickózik, 10kor eszik, akkor nagy séta, 1kor cickózik, 2-4ig alvás, 4kor eszik, F8kor 270 ml anyatej+táp kombó, 8kor alvás. Éjjel nem etetjük, de nem is igényli.
Asszony éjjel max 1-2-3x megy be hozzá, mert megébred és keresi a cumit, vagy az alvós nyuszikát. ( Napközben tilos a cumi, csak alváshoz kapja meg.)
Hát így néz ki egy nap 8 hónaposan, nagyon lightos már, őrülten nyugodt a kisember. Pont tegnap beszéltük, hogy az első 4-5 hónapot kell kibirni, onnantól sétagalopp
Jövő héten megyünk 8 hónapos vizitre, a 7 hónaposon volt 71 cm és 79xx gr.
-
Möhe
addikt
Első éjszaka megvolt. Én aludtam vele a szobában az anyja meg a másikban , így tudott végre aludni.
Viszont lehet hüjeséget csináltunk, mert éjjel nem ébresztettük fel hanem 1-8ig aludt. Nem szűkül be a pocakja így? -
twine
veterán
válasz this is life #4231 üzenetére
+mindenkinek:
Köszönöm a biztató szavakat...akkor már csak pár hónapot kell kibírni...
Tegnap napközben próbáltam "diétáztatni" a porontyot, így a rókázás napközben már elmaradt...
És a nózi váladékozás is alább hagyott...el is gondolkodtam hogy csütörtökön már visszük bölcsibe,,de végül úgy döntöttem hagyok még neki egy kis időt..(csak kedd, csütörtökön jár) ugyhogy azt az egy napot még kiveszem melóban,,,,így tuti ami fix alapon biztos kipiheni magát a szervezete...
hogy aztán újult erővel kapja a következő adagot -
this is life
Ármester
válasz AMD Power #4206 üzenetére
Ha a sajat tapasztalat szamit, nalunk is voltak kevesbe alvos idoszakok mikor mar nagyobb volt (8-9) honapos , de aztan amilyen hirtelen jott az alvasi , evesi szokasanak a valtozasa , minden visszaallt a regebbi rendre, de ilyen akciok beesnek neha, eltartanak par napig,hetig aztan megy minden ahogy elotte volt.
Twine
Jobbulast a gyerkocnek es kitartas, tul lesztek elobb utobb a beszoktatasi immunerosito treningen , aztan mar nem lesz fogekony a szervezetenek addig ismeretlen bacikra.
Nalunk januarban kezdodik a moka .... eddig meg egyszer sem volt beteg, s remelem nem lesz tul razos a bolcsode elso par hete , honapja.Amikor Bell feltalálta a telefont, már volt egy nem fogadott hívása Chuck Norris-tól
-
Mika1227
őstag
A Mikulásnak teljesen igaza van, hogy évente csak egyszer megy az emberek közé!!! Még az is sok!!!
-
föccer
nagyúr
Néhány hónap és utána nem lesz gond. Ez ilyen. Most szedi össze minden nyűgöt, amit eddig nem tette. Az immonrendszere szépen megerősödik és nem lesz semmi baja. Ez a közösségi élettel jár együtt.
üdv föccer
-
DeFranco
nagyúr
válasz Ghoosty #4218 üzenetére
A "mi" (kölcsön) modellünk egy régebbi fajta, graco voyager air.
röviden elmondom, hogy mi a gondom, hogy érthető legyen:
a hátsó szimpla kerekek kotyognak, van egy pici billegésük, és ez azért van, mert tengelyirányban van egy holtjáték, ahol tud mozogni, nem teljesen szoros a rendszer.
arra volnék kíváncsi, hogy ez vajon eredetileg is így van-e vagy valami elkopott, korrekcióra szorul.
most kifejtem hosszabban:
Elöl felfújható dupla bolygókerekek vannak (ez most mindegy, felecsdel), hátul egy kiemelhető tengelyen 1-1 felfújható szimpla fix kerék, az alábbi módon áll össze:
jobbról balra ( <- ) megnevezem az alkatrészeket: nagykupak, kiskupak, rögzítő gyűrű, kerék, bütykös henger...
a bütykös hengertől balra, ami a képen nem látszik, van még egy fém ütköző gyűrű, itt akad meg a bütykös henger, nem lehet tovább tolni. balról tehát a fém ütköző gyűrű a határ, jobbról pedig a rögzítő gyűrű.
a gond az, hogy a rögzítő gyűrű (lásd képen) és a fém ütköző gyűrű (nem látod a képen) közti táv nagyobb, mint a kerék és a bütykös tenger együttes hossza, van egy kb. 2-3mm-es difi a kettő között, ennyit tud "kotyogni" ez a két alkatrész, és így kotyog a kerék, dől egy kicsit.
ez lehet bug, mert mondjuk kikopott valami, vagy elhasználódott, de lehet feature, mert mondjuk így stabilabb, vagy könnyebb fordulni ha bolygótlanítom az első kerekeket.
ennek szeretnék utánajárni, hogy a többi modellen is megvan-e ez a holtjáték, kotyogás, vagy az "enyém" bugos.
[ Szerkesztve ]
-
Vladi
nagyúr
válasz AMD Power #4206 üzenetére
Mennyi idős? Vannak növekedési robbanások. Akkor többet eszik. A miénk 2 hetente vált bioritmust
1 hete még este 20-5-ig aludt
most mogint visszaállt a 3-4 órára.(#4210) pelenka35:
Persze, mert összeadják, kinek mi van. barbi, kiskocsi, színes takaró, vírusok, baktériumok, gombák, élősködők.
-
twine
veterán
válasz #76385920 #4213 üzenetére
Pont ahogy mondod,,,Amíg be nem "raktuk" bölcsibe, addig azt sem tudtuk mi az a betegség...láz a fogacskák miatt volt,,,de konkrétan beteg ,orrfolyós stb..soha...
Mióta bölcsi van, azóta meg egyfolytában....
...hát látom ez is olyan mint bármi más,,,nem vagyunk vele egyedül...ezen át kell esni minden csemetének...(és szülőnek) -
DeFranco
nagyúr
Van valamelyikőtöknek Graco babakocsija? Lenne egy kérdésem...
-
törölt tag
-
twine
veterán
válasz pelenka35 #4210 üzenetére
Jobbulást
(#4211) AMD Power:
Nálunk is így indult...a bölcsit szerettük volna kihagyni...és majd ovi...
CSak sajnos édesanyám a nyáron hirtelen itthagyott minket
így a bánaton kívül rengeteg probléma is a nyakunkba szakadt...Sokszor csókoljátok meg a nagyszülőket,,főleg akik tudnak a családban segíteni...felbecsülhetetlen az érték, amit kaptok tőlük
[ Szerkesztve ]
-
pelenka35
őstag
válasz AMD Power #4208 üzenetére
2 nap bölcsi, egy hét táppénz...ijesztő hogy ez "normális" ...
mindenhol ezt olvasom, és ezt hallomNálunk is ez van pedig Matyi már a második évét tapossa a bölcsiben , most is itthon van ,de mivel anya itthon van a Zsombival nem gáz .. de most egy hónapig hanyagoljuk is a bölcsit hadd erősödjön meg az immunrendszere a kölöknek ; )
Üdv Pelenka
Gamertag:Rob3rt75
-
twine
veterán
válasz AMD Power #4208 üzenetére
Bizzunk benne, hogy szerencsétek lesz...Előre nem szabad az ördögöt a falra festeni...
Meg ugye ha sikerül úgy intézni a családban, hogy valaki otthon tud maradni a manóval/manókkal, akkor nincs nagy baj...
Nálunk sajnos mindketten dolgozunk,,ráadásul olyan munkakörben, hogy nehezen nélkülöz a melóhely...(mondjuk kit nem...!?)
ugyhogy az állandó stratégiázás(ki marad itthon, mennyi időre, stb.stb) eléggé kivesz az emberből...De ez is csak olyan gond mint a többi,,azért van, hogy megoldjuk
-
twine
veterán
jó reggelt minden koránkelőnek..
AZ érzés, amikor arra kelsz hajnal 5-kor, hogy melletted rókázik a kis ebihal...felbecsülhetetlenPici manókám, ezzel a bölcsis beszoktatással nagyon megszenved...
Olvastam a neten a jótanácsokat, hogyan előzzük meg a bajt...:
"Sok gyümölcs nyáron, és még több levegő..."
Megköszönöm az efféle cikkeket..Kb gyümölcsön élt a gyerek egész nyáron, és reggeltől estig a kertben meg az erdőben...
Ráadásul full anyatejes...
Ennél többet esélyem nincs neki "megadni" az egészsége érdekében...2 nap bölcsi, egy hét táppénz...ilyesztő hogy ez "normális" ...
mindenhol ezt olvasom, és ezt hallom,,,Más:
Pici Vladi nagyon cuki...Jó egészséget minden topiclakónak, és a családnak
[ Szerkesztve ]
-
AMD Power
titán
válasz this is life #4205 üzenetére
Ne is mond... tegnap már a laptopnál akarta magát felhúzni stb....
Tegnap este 11-kor aludt el. Teli hassal. 01:30-kor mér kelt. Evett. Utána 4-kor megint evett. Most meg fél 8-kor kelt. Ez normális? És ez van minden este.
[ Szerkesztve ]
-
this is life
Ármester
Gratula a kis csaladhoz es udv a klubban !!! A szoptatas miatt ne aggodjatok, kell neki ido mig beindul, ha megse , vagy keves tejcsi lenne akkor a tapszer marad, a leanyom is azon nott fel. Amire erdemes figyelni ha tapszeres lesz, hogy nem e jelennek meg fajta ekcema szeru foltok, mert akkor tejfeherje erzekeny es akkor H0-as tapszer kell majd neki. Mi ebbe csusztunk bele . Amugy a kaja mennyisege a sulya 1/6-a naponta.
Vladi
Tiszta apja a csoppseged , na jo egy ici-pici csiga is van benneAmdpower
Hat neked meg lassan a gatyat felkotni mert beindul lassan a perpetum mobil, par het vagy honap , es a kis gezenguz ezerrel karistol majd csak gyozzed szemmel kovetni...Amikor Bell feltalálta a telefont, már volt egy nem fogadott hívása Chuck Norris-tól
-
V.Stryker
nagyúr
válasz Csiga85 #4203 üzenetére
Olvassatok utána. Én is akartam menni a gyerekkel. De ha később komolyabban szeretnétek,hogy ússzon, akkor nem biztos, hogy jó. Nekünk legalábbis az úszodában az edző, aki kisgyerekekkel foglalkozik azt mondta, hogy nem jó reflexek rögzülnek a babaúszáskor. A szomszéd egyébként viszi a gyereket, azt mondja,hogy imádja. Mi majd valamikor most, ha lesz nálunk is keret és idő, energia. Amiből nem tudom mennyi lesz, mert épp a következőn dolgozunk.
-
-
Möhe
addikt
válasz DeFranco #4191 üzenetére
Zalaegerszeg
szerk: említettétek a borostát....a pici válla és nyaka szőrös volt születésnél, ijedten kérdeztük a szülésznőt: ugye ez nem marad így... ,mert nekem is szőrös a vállam, és hát nehogy már oviba pengével és borotvahabbal menjen a gyerek
de megnyugtattak,hogy ez normális.amúgy ez a babakötvény az micsodi?
és a kis maszat : [link]
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Samsung Galaxy S10 és S10+ duplateszt
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Automata kávégépek
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Olasz webshop szivárogtat Honor Magic7 árakat
- Asustor NAS
- Milyen TV-t vegyek?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- További aktív témák...
Állásajánlatok