Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
BEE
addikt
És ezt hogyan hasonlítottad össze ?
Nézted a papírképet, meg vetítetted a diát ? Mert az nem egyenlő pálya !
A két film közötti eltérést csak egy jó szkenneren levilágítva láthatod
egyenlő feltételek mellett.
Még a papírkép sem használható, mivel annak dinamikája sokkal rosszabb
mindkét filmnél, mindkettőt egyformára lerontja.BEE
Fradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !
-
sigmoid
tag
válasz philoxenia #298 üzenetére
Hát nem tudom, előbb ugranék kútba mint hogy olyan helyen scanneltessek ahol az van kiírva nagy betűkkel hogy KODAK... (Ha nem világos miért, olvass utána a Kodak filmscannelési "múltjának", meg pár véleménynek...) XD
Ráadásul le van rohadva a weblapjuk, ami nem jó jel.A Sajtólaborban járt már valaki? A weblap alapján elég profinak tűnnek.
BTW, amit a scannerről kérdeztem... XD Vicces módon most olvastam egy ismertetőt, ami mintha nem is ugyanarról a gépről készült volna. Lehúzták a sárga földig.
[ Szerkesztve ]
...s elindulnék Nagy Szellemként rendet rakni a világban
-
sigmoid
tag
Van valakinek tapasztalata a Plustek Opticfilm 48 bites filmszkennerekkel?
Kb. 40k-tól kezdődnek az áraik, és már a belépő modellekről (7200, 7300) nagyon szép teszteredményeket lehet olvasni, az utóbbinál többszöri levilágítással a szkennelés dinamikája is javítható. Egyedül a halálos lassúság szól ellenük (30-40 PERC / képkocka XD)...
Minden esetre kíváncsi lennék hogy használt-e itt valaki ilyen masinát?Ja és a másik, hogy tud valaki olyan labort, ahol hozzáértők dolgoznak és kedvesek az emberrel? XD A Soós ilyen lenne, de ők diát nem hívnak, a Fuji boltokban meg jellemzően hülye a pultoslány, és néha bunkó is...
(kérdés: "Vállaltok 48 bites szkennelést?"
válasz: (hatalmas bamba szemek) "szerintem nem, nézd meg az árjegyzékben"...
kérdés: "Fujichrome Astia 100F-etek van?"
válasz: "Astia? Az mi?!!!")[ Szerkesztve ]
-
adik
őstag
IMHO
Ahogy már írták, a dia érzékenyebb a fénymérésre. Én úgy érzem, hogy átfogásban nem olyan jó, mint a nega, de a tónusai szebbek, pl a csúcsfények szebben jelennek meg, meg bármi ami ki/beég. Általában a színei is szaturáltabbak (talán pont a kisebb dinamika miatt?), meg úgy egyáltalán sokkal több szín és árnyalat van benne (ezt jól megmondtam, pláne szakmailag). Meg mintha kicsit (tudom, ez hülyeség) lágyabb rajzú lenne - de nem életlenebb. A háttér is szerintem teljesen másként jelenik meg. A nega egy kicsit "keményebb", mint színeiben, mind pedig tónusaiban. Hozzáteszem a fénymérésnél is több bénázást enged.
Szkennelés ügyileg azt tudom mondani, hogy béna, 15-20 ezer forintos szkennerekkel ne is próbálkozz. Lassan dolgoznak és nagyon sokat kell szenvedni belük, hogy egyáltalán 900*600-ban olyan képet adjanak, amivel legalább az élességet és az expó helyességét tudod ellenőrizni. Mindenképpen film-szkennert végy! Egyébként igen, negával egy gyengébb gép jobban megbirkózik, de egy profi gépnek nem gond egyik sem.(Ahogy ezeket most leírtam, hirtelen eszembe jutott, mi lenne ha meló előtt beugranék a Soóshoz adni a celluloid-fetisizmusomnak... )
[ Szerkesztve ]
Kettő, csipkebokor vessző!
-
sigmoid
tag
Hm... lehet hogy csak városi legenda.
Mondjuk a kijelentés nem a dia és a papírkép, hanem a dia és a negatív közvetlen, átvilágításos szkennelésére vonatkozott. Valami olyasmit olvastam, hogy az előhívott negatív soha, sehol nem sötétedik be annyira mint a dia tud, és ezért könnyebb szkennelni. Persze lehet hogy ez a direkt filmszkennelésre kifejlesztett gépeket nem érinti...
-
sigmoid
tag
Lol. Akkor mégis a dia nyert, mert a negatívot ritkán nézegeti az ember átvilágítva... Na jó scannelésnél, de a digitális formátumok, illetve a digitális megjelenítés a leggyengébb dinamikával "büszkélkednek".
Amúgy logikus hogy a diát pontosabban kell exponálni, mert ott kimarad a nagyítás, mint feldolgozási lépés, ahol korrigálni lehetne a hibát...BTW, hallottam olyat hogy a negatívot jobb scannelni mint a diát. Ez hogyan van tulajdonképp?
-
BEE
addikt
válasz Szten Márs #285 üzenetére
Tudtommal a dia dinamikája jóval kisebb mint a negatív filmé, viszont a
negatívról készült papírképé meg még a diánál is kisebb.BEE
Fradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !
-
ottkar
addikt
válasz Szten Márs #289 üzenetére
A dinamika igazán akkor látszik mikor a képet nézed. A negatív után készített papírkép visszavert fényben van nézve és a papírkép készítésénél eleve csökken a tágasság. Míg a diát átvilágítod és nagyobb lesz a tágasság mint a papírképé.Ki lehet próbálni én sokszor csináltam hogy két gépet vittem és az egyikben dia volt és sok felvételt megcsináltam mindkét anyagra. Volt olyan hogy Velencébe 3 géppel mentem mert az akváriumban is fényképeztem és 800 ISO-s film kellett.
-
Szten Márs
nagyúr
Igen, én is ezt mondtam, csak más szavakkal És mivel a dinamikát a maximális megvilágítás-terjedelemre szoktuk érteni, amit még elbír a nyersanyag anélkül, hogy bárhol is kiégne, vagy bebukna, a fordítós film dinamikája a legkisebb. Legalábbis a dinamika ezen értelmezésében, más értelmezéséről nem tudok.
-
ottkar
addikt
válasz Szten Márs #287 üzenetére
A dia érzékenyebb az al és túlexpozícióra, a fénymennyiségre.
-
ottkar
addikt
válasz Szten Márs #285 üzenetére
Azért igényel pontos expót hogy ne billenjen el egyik irányban se a terjedelem ami nagyobb mint a negatívoknak.
-
Szten Márs
nagyúr
válasz philoxenia #282 üzenetére
Nagyobb a dinamikája? Pont, hogy nem. A fordítós filmeknek a legkisebb a megvilágítás-terjedelme az összes létező nyersanyag közül. Szerinted miért igényel pontos expót? Pont emiatt
[ Szerkesztve ]
-
(Bundás)
addikt
Van egy szétszerelt Elgawa B125 vakum ingyen, ha valakit érdekel szóljon. Nincs szívem kidobni.
-
ottkar
addikt
válasz philoxenia #282 üzenetére
Nyilván . Nem véletlenül használják még ma is.
-
ottkar
addikt
Nincs olyan színes film ami nagy dinamikájú lenne. El kel kerülni hogy alexponált részek legyenek. Derítéssel pld. Észrevehetted hogy színes kidolgozásnál nincs olyan mint a FF papíroknál hogy van lágy kemény és normál papír amivel még lehet a film hibáit korrigálni.A filmek színárnyalatbeli eltéréseket mutatnak. Az persze igaz hogy az érzékenyebb film lágyabb, de közel se annyira mint az FF film.
-
sigmoid
tag
Lol... Nem gondoltam hogy még fogok életemben filmre fotózni, de miután végignéztem a digitális gépkínálatot, és arra a végkövetkeztetésre jutottam, hogy egy tűrhető (tehát nem tökéletes) rendszert tuti nem úsznék meg 200 ezer forint alatt, inkább vettem egy használt Pentax ME Supert...
Aztán lehet hogy beújítok egy 48 bites filmszkennert, és kezít csókolom... XDAbban nem tudom tudna-e segíteni valaki, hogy nagy dinamikájú (színes) felvételekhez milyen filmet érdemes használni? Hogy a kép alulexponált része is kellően részletgazdag maradjon...
-
ottkar
addikt
Mintha nem láttál volna Prakticát mert egyik sem nemhogy egyforma lenne Zenittel hanem mindenben eltér. A Pentax meg a Praktica között van hasonlóság ami nem is véletlen mert a Németek a Zeiss optikákért kaptak Japán cserelicencet. Az M42 menet sem Praktica menet mint azt sokan hiszik, hanem Takumar menet.
-
BEE
addikt
-
JJános
addikt
A barátom mondta, hogy nem olcsón, de ahol kidolgozzák a filmet lehet kérni cd-n a képeket, profi minőségben. Jobb minőségben, mintha digitális géppel fotóztam volna.
Hát végül is a zenit eredeti orosz gyártmány, csak nagyon hasonlít a praktica gépre. Nem csak hasonlít, de gyakorlatilag ugyanaz. Ha kell a tipust is megmondom, hogy melyik melyikre. És mivel a praktica volt előbb, bár sok más tükörreflexes gép is nagyon hasonló, az igaz. És hogy melyiket melyikről koppintották?
Lehet, hogy rosszul tudom, viszont a zenit olcsóbb volt, az objektívek nagyon jók voltak, ezért szerettem. Volt zenit fotópuskám is.
2007-05-06 óta itt!
-
-
JJános
addikt
válasz adnoctum18 #265 üzenetére
Persze, hogy érdekel. Akt fotókon kívül nem sok van, ami nem érdekelne.
2007-05-06 óta itt!
-
JJános
addikt
Értem, és köszi.
Belépő szintű az elég. Végül is nekem annak idején zenitem volt(praktica koppintás), annál biztos többet tud, és kényelmesebb is.
Magáért a fotózásért, és nem az eredményért kezdek analóg géppel.
Van digitális gépem is, de az nem olyan érdekes, és azért azt gondolom, egy jó tájkép analóggal sokkal szebb, és egy jó negatív szkennerrel a felbontás is szép.
2007-05-06 óta itt!
-
adik
őstag
Motoros filmtovábbítés és csévélés van rajta, zoom meg, hát ha zoom-obit teszel rá, akkor igen, ha fixet, akkor nincs. A fényviszonyok nem nagyon változtak az elmúlt 20-25 évben, így nagy meglepetés nem fog érni, minden ugyanúgy müxik, mint akkor. Annyi csak, hogy egy elég egyszerű, belépő szintű gép volt, sokat ne várj tőle. De hát persze filmes gép, így a film és az objektív a meghatározó a képminőség tekintetében, a váz az "csak" ezek összetartására, kezelésére szolgál.
-
JJános
addikt
Köszönöm! Mindenképpen a Canont választom, én is arrafelé hajlottam. Ha esetleg tudnál még fontos dolgot, légyszi oszd meg. Valamikor 20-25 évvel ezelőtt fotóztam analóg géppel, és most többen is kedvet kaptunk arra, hogy szabadidőnket erre adjuk. Sajna a gépről nem sokat tudok. Tükörreflexes, gondolom motoros, cserélhető objektíves. De a rendszeréről semmit. Van-é zoom rajta, és ilyesmit nem tudok. Szívesen vennék minden segítséget. És ha valaki tud pda-ban leírást. Köszönettel.
2007-05-06 óta itt!
-
JJános
addikt
Hali mindenkinek!
Idetévedtem. Jó a topic. Sürgős segítségre lenne szükségem. Most akarok analóg fotózással újra foglalkozni. Lehetőségem lenne egy Olympos IS 200, vagy egy Canon EOS 500 gépet venni.
S.O.S. ! Gyors tanácsot kérnék, hogy melyiket, és miért. Mindegyik tetszik, és ugyanaz az ár is.
Mit tud az egyik, amit a másik nem, és viszont. Indok nélküli véleményt is várok.Az Olympos gépnél egyedül az zavar, hogy az objektív védő ott alul csuklik. Valami mechanikai cummó.
2007-05-06 óta itt!
-
adnoctum18
senior tag
válasz adnoctum18 #264 üzenetére
...igen hát az elem a fénymérést biztosítja...
Szóval mint kiderült lőttem egy egész tekercs filmet fénymérés nélkül...király
Ma azt mondták a photo hallban,hogy holnapra meglesz az előhívás (ellenben a tegnapi nő még csütörtökre mondta..),hát nagyon kíváncsi leszek.
Mióta van benne elem azóta teljesen funkcionál,szóval kénytelen leszek lőni még egy tekercset,mert a tényleges képminőségre vagyok kíváncsi.
Ha érdekel valakit,majd tudok feltölteni beszkennelt képeket.
Bár ez a topic elég kihalt---"I am not mad. I am interested in freedom. Good Luck, J. Morrison."---
-
adnoctum18
senior tag
Üdv!
Vettem használtban egy mamiya 135 rangefinderes fényképezőt,lehet,hogy láma lesz a kérdés,de az miből derül ki,hogy lemerült benne az elem?
A filmet továbbítja,rendesen exponál,autofókusz nincs benne.
Ellőttem vele egy tekercs filmet,csütörtökre hívják elő,meglátjuk lesz e valami gebasz.
Amúgy tetszetős kis cucc,kb 7000 forintnak megfelelő euróért vettem,annyit szerintem megért .---"I am not mad. I am interested in freedom. Good Luck, J. Morrison."---
-
nemcsa
csendes tag
sziasztok nem tudja valaki véletlenül honnan tölthetnék le eos 300 hoz magyar leírást? üdv.
-
wacska
csendes tag
«Vizek éve, 2008» fotopályázat.
Az idei, a vizek éve. Ez alkalomból fotópályázatot hirdetetek. A nevezési kategóriákról, a pályázat részletiről, valamint a beérkezett pályaműveket megjelenítő honlapokról bővebb tájékoztatást itt találhattok:
[link] -
j.bravo
addikt
Köcc, bár úgy emlékszem, Az F90(x) azért már öllég drága, de majd körbenézek. Az is lehet persze hogy ejtem a témát, legalábbis addig amíg nem lesz valami jó kis zsíros alkalmi meló Addig is ha filmre támad kedvem fotózni, megtehetem a nemrég valóban nagyon olcsón begyűjtött Praktica MTL 5B -vel (már van rajta TTL fénymérés igaz csak egyfajta (átlagoló, gondolom)) Bár AF az nincs. Ellenben a kereső mattüvege nagyon profi: "hármas mérőékkel, monoplan-rasztergyűrűvel és mattgyűrűvel")
[ Szerkesztve ]
Miiinden lehetséges. Meg az ellenkezője is.
-
adik
őstag
Ezekkel a Nikonokkal, illetve inkább a számozásukkal, hadilábon állok, nem hallottam róluk rosszat. De akkor már F90/F90x kombóra szavaznék, nagggyon komoly és szintén 52aréhu5yé hozzá lehet jutni...
(bocsi, jobb későn, mint soha)
[ Szerkesztve ]
-
j.bravo
addikt
-
RJanos
csendes tag
bocs F60
-
RJanos
csendes tag
Sziasztok! Szeretnék venni egy analóg tükörreflexes gépet, mert megtetszett ez a fajta fotózás. Használtakat néztem 25E Ft ig bezárólag. A következő gépek között hezitálok, és
kérném segítségeteket a választásban. Canon EOS 300, 3000 Nikon F65
Előre is kösz. -
ottkar
addikt
A Krokus fiókos. Nem a színes fej kezelése lesz a legnagyobb probléma hanem az expozició és a hívó hőmérsékletének betartása.Meg a papírok tűrőképesége. Az nincs a fej használatánál leírva szerintem hogyan kell szűrőzni mert az a beépített szűrőkészletnél adott.A Durstnál nem feltét van, hanem eleve színes fejjel készült.
[ Szerkesztve ]
-
ócskás
aktív tag
Mivel szinesben még nem nagyítottam,elhatároztam hogy fogok(ha nem is túl rendszeresen). Elkezdtem körbenézni,és találtam egy Magnifax4 + Color3 fejet.A másik nagy esélyes pedig a Durst M805Color. Nem tudom,melyik lenne a jobb,melyik lenne az egyszerűbb,megbízhatóbb...stb. Ámbár az ellen sem tiltakoznék,ha a meglévő Krokusomra létezne valami szines fej....
http://fotki.yandex.ru/users/mn5818/albums/
-
ottkar
addikt
Színesben csak szubtraktív szűrőzéssel dolgoztam, additívvel nem. A Vaterán láttam olyan Magnifax 4-et amelynek úgy néz ki mintha szűrőváltós feje lenne, az szerintem házilag barkácsolt, mert gyárilag az fiókos. A Durst gépeknek van váltós feje.
-
ócskás
aktív tag
MAGNIFAX 4 nagyítógéppel van valakinek tapasztalata?
[ Szerkesztve ]
-
barani
csendes tag
Szia Szekkancspet!
Ha ilyen problémáid vannak szerintem érdemes egy olyan helyet keresni ahol értenek hozzá, Tudok egy emailcímet ahol bármit kérdezhetsz akkor is ha nem akarsz vásárolni.
fotolandkft@t-online.huAni
-
ócskás
aktív tag
Úrak!
Ha valakinek van felesleges Nikon MF27 vagy MF28 hátfala,amitől szivesen megszabadulna valami emberi áron,kérem ne fogja vissza magát,értesítsenKöszönettel: Ócskás
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Egyelőre csak elméleti szinten, de érdekelne valakit megvételre egy polír Nikon F90x markolattal, ha Nikon F4-re váltanék?
-
attilav
tag
válasz Zsolt.69 #226 üzenetére
Az azért nem igaz hogy nincs újonnan kiegészítő, hacsak nem vmi ritka dolog kell.
A nikonhoz lehet még kapnni fullframe obikat újonnan is!
Pl a sokak szerint jó ár/érték arányú 50/1.8-t, ez 30-40K körül megvan, vagy veheted ennek a régi manuális változatait használtan, de ezekkel nem mér fényt, persze kapni 50/1.8AF használtba is, de az kitudja mennyire leharcolt az AF-je, szal ha nem értesz hozzá akkor inkább vedd az újat. Úgytudom hogy amelyik nikon objekív nevében nincs DX az Fullframe, azaz filmesre is jó! Bár új obik árai igen borsosak. Azok a vakuk amik most mennek digit nikonokra, elvileg jó kell legyen a filmesre is, csak egyes funkciói nem fognak menni. Persze ezek is drágák újonnan.[ Szerkesztve ]
-
-
Smogus
őstag
válasz Zsolt.69 #228 üzenetére
[link]
Itt érdems filmet venni szerintem, vagy esetleg Soos-ban
De ilyen Photo Hall-okat el lehet felejteni.[ Szerkesztve ]
Ha az emberi agy elég egyszerű lenne ahhoz, hogy megértsük, akkor egyszerűségünkben erre már nem lehetnénk képesek. -- http://smogus.deviantart.com/ --
-
Smogus
őstag
válasz Zsolt.69 #229 üzenetére
Ne tedd be
használd, okosan kell fényképezni és jó lesz az
Lehet szkennelni a képeket vagy megtanulsz otthon nagyítani, nagyon jó mókaHa az emberi agy elég egyszerű lenne ahhoz, hogy megértsük, akkor egyszerűségünkben erre már nem lehetnénk képesek. -- http://smogus.deviantart.com/ --
-
werttzui
addikt
válasz Zsolt.69 #226 üzenetére
Viszont ha van amúgy is sz géped mert ugyebár 1000 képből törölhetsz akár 1000 is még az analógnál kifizeted érted 36 kocka kb 5000 ft 20-30 tekercs előhívva egy sz gép ára igaz ha minden képed nyomtatni akarod a rosszakat is akkor az gáz de így válogathatsz megdolgozhatod a képeid vághatsz és kinyomtatni se muszáj otthon olcsóbb ha beviszed fotólaborba és olcsóbb az előhívás mint a hagyományos képeknél és már nem is igazán talállni normális fotólabort
PENTAX
-
Zsolt.69
csendes tag
Nem olyan régen vettem egy Nicon65F tipusú gépet , még alig jöttem bele a fotózásba mert ez az első tükörreflexes gépem és már avval találkozok a boltban hogy nem kapni hozzá kiegészítőket mert a digik keresebbek .
Akkor nézzük mi kell egy digitális géphez. Számítógép, esetleg nyomtató, Abba fotópatron , képnéző keret ha nem a pcn akarom nézni a képeket . szóval ha nincs számítógepem nem tudom megnézni a képeket ?
Akkor melyik az gazdaságosabb ?[ Szerkesztve ]
Zsolt
-
attilav
tag
Ilford LC29
Fomát már próbáltam, egy ilforddal együtt lett hívva, annak 8 perc kell gondoltam annyi a fomának is jó lesz. Aztán a víz 17 fokos lett és hasra 11 percre növeltem a hívást, pedig csak 10 perc kellett volna miután tüzetesebben megnéztem a táblázatot. A foma feldobta a talpát, szénné égett, csak néhány képet lehetett nézhetőre korrigálni. Az ilford szépen bírta, a gamma és a középtónus lejjebvételével viszonylag szép képeket kaptam. Egyébként az Ilford Pan 100 kb annyiba kerül mint a fomapan, ha tudnék kapni az ilfordból nagyobb mennyiségben, 10 db felett, esetleg méterfilm (bár azt macerásnak tartom), akkor inkább azon gyakorolnék. -
Smogus
őstag
Végre még egy ember aki olyannal dologgal veri el a pénzét és az idejét, mint én
Javaslom mondjuk a foma filmeket gyakorlásra, meg a tescoban veszel 200huf-ért egy tekercs szines filmet, majd kihúzod a dobozából, és gyakorlod a befűzést, először fény mellett majd becsukott szemmel, és a végén sötétben
Milyen hívót használsz?Ha az emberi agy elég egyszerű lenne ahhoz, hogy megértsük, akkor egyszerűségünkben erre már nem lehetnénk képesek. -- http://smogus.deviantart.com/ --
-
attilav
tag
Elkeztem az FF hívást. Elcsesztem 1 fortét 2 ilfordot (egyiket azért mert nem tudtam felfűzni az orsóra, mert rosszul raktam össze az orsót) a másikat túlhívtam, a fortét is, meg egy fomapan-t is, most meg egy Tmaxot csesztem el, valószínűleg a túl tömény fixír miatt lett szar, világos részlettelen
-
csiga997
őstag
válasz ThufirHawat #218 üzenetére
Esetleg itt nézd meg: [link]
-
ThufirHawat
senior tag
-
csiga997
őstag
válasz ThufirHawat #216 üzenetére
vadász utca. arany jános utcai metrómegállónál van.
-
ThufirHawat
senior tag
válasz csiga997 #215 üzenetére
Digilab az Arany János utcában? (Nem vagyok már egy ideje Bp-i...)
Velvia sztori:
Velvia: Ez volt az eredeti, már kivonták mert elavult a hordozó
Velvia 100 pár éve mutatták be, modernebb film, talán mégfinomabb szemcsézettel, de gyengébb szaturácóval, "közönséges" sárgákkal.
Velvia 50: 1-2 hónapos ÚJDONSÁG. Ugyanaz a színvilág mint régen, csak modern horozóra felhordva. Éljen-éljen! Na ez kellene nékem, roll-ban.Képeim, írásaim: http://www.miklosrabi.com
-
csiga997
őstag
válasz ThufirHawat #211 üzenetére
Digilab szerintem tud ilyet. digilab(at)freemail.hu
Velvia 50-el meg az a kérdés, hogy még lehet-e kapni, nem pedig, hogy már. Tudtommal már nem gyártanak olyat, csak a 100-ast, de kis szerencsével még kifoghatsz egy régebbi szállítmányt.
-
tbs
addikt
válasz ThufirHawat #211 üzenetére
Alexfotó..? Keresd Gergőt.
-
werttzui
addikt
-
ThufirHawat
senior tag
Kérdésem lenne. Tudtok-e olyan fotólabort (mondjuk Bp-en), ahol előhívás után (E6) képesek minőségi scannelést is végezni a képekről. Középformátumról van szó.
Ja és mégegy. Velvia 50-et lehet már kapni itthon?
Képeim, írásaim: http://www.miklosrabi.com
-
attilav
tag
A fotótippen volt erről(reprózás) szó, ott régi ndk-s(?) reprófelszerelést kukáztak és azt illesztették a géphez (kihuzat, állvány obi, stb), a megvilágítással akadtak próblémák, mert egyenletesnek kell lennie, meg megfelelő erejűnek.
-
werttzui
addikt
változott a módi előbb beírsz egy szöveget mondjuk kép1 aztán ezt a szöveget kijelölöd utánna a linket beírod ahogy szoktad és a kép 1 nevezetűt hozzá írja de te is hozzáírhatod a linkelés végére majd látni fogod és akkor a link felirat helyett a kép1 felirat lesz a link hivatkozása .Nem lehet ám már csak úgy linkelgetni
PENTAX
-
hali01
őstag
Készítsünk digiképet negatívról egyszerűen.
Először is készítsünk egy papírdobozt.Ha lehet fekete kartonból.
[L:]http://dunakanyar.net/~stigi/regi_kepek/tn_1SANY0001.JPG[/L]
[L:]http://dunakanyar.net/~stigi/regi_kepek/tn_1SANY0002.JPG[/L]
[L:]http://dunakanyar.net/~stigi/regi_kepek/tn_1SANY0003.JPG[/L]
[L:]http://dunakanyar.net/~stigi/regi_kepek/tn_1SANY0004.JPG[/L]Kell még valamilyen makro alkalmatosság
[L:]http://dunakanyar.net/~stigi/regi_kepek/tn_1SANY0006.JPG[/L]
[L:]http://dunakanyar.net/~stigi/regi_kepek/tn_1SANY0005.JPG[/L]
[L:]http://dunakanyar.net/~stigi/regi_kepek/tn_1SANY0007.JPG[/L]Kompakt gépekkel is lehet,csak a doboz méretét kell a makro közelponthoz passzítani.
Az eredmény:
Régi Cmena géppel készült kép: [L:http://dunakanyar.net/~stigi/regi_kepek/IMG_8259-01.jpg][/L]
Egy Vivitar filmes kompaktal készült kép: [L:http://dunakanyar.net/~stigi/regi_kepek/IMG_8261-01.jpg][/L]
Diáról is működik,csak még nem készült el az adapterem.
Utóbbi annyival egyszerűbb,h nem kell PS-ben visszaforgatni a negatívot,és a pozitív kép miatt az élesség beállítása is könnyebb. -
pacorro
aktív tag
válasz Adrian Mole #178 üzenetére
Az egyik ismerősöm hónapok óta árul egy 9xi-t, és nem tudja eladni senkinek...
"Helytelen a képeimet a valósághűség szempontjából megítélni, mert nem bizonyos dolgokat vagy lényeket ábrázolnak, hanem vonalakból, síkokból és színekből alkotott önálló organizmusok." - Ernst Ludwig Kirchner
-
attilav
tag
válasz csiga997 #201 üzenetére
Mert ez kevesebb macerával jár, a diákat felküldik(nem készül el időben, stb), a negát meg ott helyben hívják, olcsóbb diával ki fogom próbálni.
Itt lett kitárgyalva hogy a film felbontóképessége a gyártás során dől el, tehát ha negaként hívom akkoris elvileg ugyanolyan jó felbontást kapok mint diaként.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
- Okos Otthon / Smart Home
- Villanyszerelés
- Elemlámpa, zseblámpa
- JavaScript topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest