Új hozzászólás Aktív témák
-
GeryFlash
veterán
válasz Televan74 #40499 üzenetére
A 2080Ti nem tud 4k raytracing 60 FPSt. Az új konzolok igen. Normál esetben 130 lenne a max igen, ha a konzolok cakumpakk kijonnek 150ből.
Hi, i'm new to APHEX TWIN, so i was wondering how much the IQ requirements was to enjoy his stuff. and understand all the underlying themes, because its really complex stuff. I have IQ of 119 but i heard that you need atleast 120 is it true?
-
félisten
válasz Televan74 #40497 üzenetére
Ezt a hozzászólást nem értem minden aspektusból- Igen remélem a 3000 szériát hozza és a 2080 Ti teljesítménye lemegy a középkategóriába. Az árazásról szerintem kérdezd meg AMD-t is hova áraz.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
válasz GodGamer5 #40495 üzenetére
Ennek már lehet nem a 2080 Ti vel kell versenyeznie ami második éve piacon van.
De egyébként Lisa válasza annyira tipikus marketing CEO maszlag volt, hogy igazából mindegy is.
Fontos nekünk nagyon
ezt ha lepucolod, kb nesze semmi,fogd meg jól.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
válasz Crytek #40493 üzenetére
Nagyjából be is zárult a kör.
Az AMD nem érdekelt a Zen3 idejekorán való bemutatásában, mert a Zen2-vel is bőven az Intel előtt van. A dVGA-k terén továbbra is le van maradva, az RX5500(XT) és az RX5600(XT) is jó három hónapot késett. 279$-ért pedig várhatóan az RX5600XT nem lesz egy hű de jó ajánlat (pláne a jelen driverproblémák mellett). Ha van is valami az RDNA2-ről, azért nem fogják bemutatni, mert akkor a későn kijött RX5500 és RX5600 széria elől elszívnák a levegőt. De félek valójában az RDNA2 is egyszerűen túl messze van még attól az állapottól, hogy promotálni tudják.
Az Intel vergődik mint egy bálna a szaharában. Az, hogy mobil piaci dVGA-ként mutatják csak be az Xe-t, szerintem csalódást keltő. Hogy úgy anblokk semmivel nem tudnak előrukkolni pedig fájdalmas.
Ezzel el is jutottunk az nVidia köréhez. Akik személyesen el se mentek a CES-re, csak a partnereken keresztül mutogatták az új G-Sync kijelzőket meg az autonóm rendszereiket (Orin). Ez tök jó, de ugye PC szempontból majdnem nesze semmi, fogd meg jól. A fentiek alapján látható, hogy ez tökéletes taktika is a részükről. A Super széria szépen lefölözi a piacot, amit kvázi csaknem minden szinten le is fedtek (a GT1030 utódja mondjuk még mindig késik). Mivel sem az AMD, sem az Intel semmit sem hozott, nincsenek kényszerben, kényelmesen hátradőlhetnek és számolhatják a pénzt. Minek megerőltetni magukat...
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
Crytek
nagyúr
AMD latopok világ életükbe drágábbak voltak mint a konkurencia ami erősebb volt.. Szóval most hogy jobb még szép hogy jobban elengedik az árukat..pedig sokan azt várták/mondták , hogy na majd most ez megfordul..aha én meg elkezdek teljes áron játékokat vásárolni
AMD-nek semmi oka ennyire előre bejelenteni a zen3-at most azt nyomták ami nemsokára jön és el kell adni. Ez is érthető.
Annak én is örültem volna ha mondanak valamit egy új csúcs VGA-ról ,de nem kaptunk ilyen infot sajnos.Intelről nem tudok nyilatkozni,mert egy számukra még járatlan úton akarják megvetni a lábukat így csodát nem várok.
Next PC Upgrade: 2022
-
félisten
Hát a CES eddig csalódás. Az Intel legalábbis idénre kapitulált a desktop CPU fronton, bejelentettek egy dVGA-t a DG1 képében, de ez egy mobil dVGA, amely legalább képes együttműködni az iGP-vel. Ez jó előjel legalább, de ugye szinte mindenki a desktop dVGA-t várja...
Az AMD a mobilpiacon ütőképes lesz - de méregdrágán. A dVGA-k terén csak az 5600XT-t jelentették be, de itt legalább a pletykák hamisnak bizonyultak: 279$ és nem 299$ lesz a célár. No nem mintha a 279$ ideális lenne, nagyon közel van így is a sima 5700-hoz, és árban kedvezőbb az 1660 Super, miközben teljesítményben nem sokkal marad az el. CPU fronton pedig csak a 3990X-et jelentették be, a Zen3-ról semmi.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Az előadásra én is nagyon kíváncsi vagyok, csak hát... tudod ilyenkor előtörnek az emlékek.
Intel Larrabee? AMD HSA jövőkép? Soroljam tovább?Az elképzelés szép, de van bőven buktatója, ettől függetlenül drukkolok nekik, jó lenne végre valami normális versenyhelyzet a dVGA piacon (mondom az után, hogy most kb. 2-3 évre én a jelenlegi tervek szerint már nem akarok fejleszteni, örülök a 2070 Supernek... ).
-
félisten
nem , de abban bízok, hogy erősen megtervezik ilyen hiba után a jövőt
2023 ra tippelte redditen is az úriember ezt a legós jövőt
Ezért érdekel főleg az Inteles bemutató, mert ez már az alapjait rakja le ha valóban működik az egy GPU több különálló egységből dolog.
Szerintem ez mérsékelheti az árakat és növelheti igazán a teljesítményt ,nem a hatalmas drága monolitikus GPU-k[ Szerkesztve ]
-
félisten
inkább a megoldásukra vagyok kíváncsi tényleg működik e egyben a több GPU-s rendszer ahogy ígérték ,nem is annyira a számítási teljesítmény izgat , Úgy gondlom ők valóban rendszer szinten fognak építkezni a VGA ra.
Várom mi sül ki belőle.
redditen a fórumon valaki már azt írogatta, hogy valami belsős tag megsúgta neki, hogy Intel 7 nm - vagy 5-n kijön a szabadon átalakítható MCM dizájnnal, azaz legózhat az ember hogy miből mit kíván majd a tokozáson belülre összeállítani, akár 2 GPU+ 2 CPU blokk vagy 3-1 arányban stb-
Az azért elég forradalmi lesz ha tényleg összehozzák.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz GodGamer5 #40483 üzenetére
Szerintem is a CES lesz a beharangozója. valószínűleg mutatnak róla videót Strange Brigade-vel, Vulkan alatt ahol eléri a 2060-t. ilyesmire számítok meg esetleg dátumra.
Intelt jobban várom, kiderül e valami az új GPU ról.
-
GodGamer5
addikt
Állítólag 300 dollár lesz a kártya, úgyhogy szerintem elég gyenge lenne, ha nem hozná a teljesítményt.
Arról van valami hír, hogy mikor jönnek a kártyák? Gondolom a Ces-en mostmár csak jön valami info.[ Szerkesztve ]
"Többször látsz Game Over képernyőt, mint Michelle Wild f@szt." "It's not a Loop, it's a Spiral"
-
félisten
válasz GodGamer5 #40480 üzenetére
de pontosan ezért írtam azt hogy szinte kizártnak tartom, hogy egy az egyben hozza a kiszivárgott specifikációkkal a 2060-t max Forzában vagy egyéb specifikus AMD címben. memóriabusz meg van csonkítva az órajel vissza van véve kb 25 % kal.
KB Vega 56- 1660Ti jó esetben, rossz esetben 1660. Ami nem rossz de fontos az árazás.
279$ az 1660Ti és 240$ az 1660 Super.
Akkor érdemes 300 dollárra árazni, ha valóban eléri a 2060-t, de mint írtam arra nem sok esélyt látok pár esettől eltekintve."A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
GodGamer5
addikt
"Az 5700 és a 2060 között kb 10-15% van az 5700 előnyére"
Dehát pont ez írtam én is, hogy mivel az 5700 ennyit tud, ezért jó eséllyel,- közel azonos specifikációkkal- az 5600xt is hasonló teljesítményt fog nyújtani, az meg kb 2060-as szint.
Viszont az előzetes mérések meg kimondottan gyengék lettek a specifikációk tudatában, ami számomra nem tűnik túl hitelesnek, de majd meglátjuk ha megjelennek végre a kártyák a végleges optimalizált driverrel.[ Szerkesztve ]
"Többször látsz Game Over képernyőt, mint Michelle Wild f@szt." "It's not a Loop, it's a Spiral"
-
félisten
válasz GodGamer5 #40478 üzenetére
elfelejthetnétek ezt a modernebb dolgot már. A Turing sok szempontból modernebb és fejlettebb mint a Navi/ sokból pedig nem. Elég sok közös nevezőjük van. A Pascalból az 1080 Ti ezért gyorsabb sokszor dx 11 alatt és régebbi játékokban mint a 2080 Super mert a Turing is sokat kamatoztat a Dx 12 és a Vulkan API ból... maga a Raytracing is, amire a Turing marketingje épül DX 12. ficsőr
Itt egy részletes összevetés a két Archról és a 2070 Super / 5700 XT párosításról. [link]
Az 5600 XT pedig azonos GPU ra épül mint az 5700 de annak a leeső selejtje lesz nem véletlenül ilyen magas a TDP és alacsony az órajel, mert nagy energia szivárgású GPU és / vagy egyéb hibái is vannak. Az 5700 és a 2060 között kb 10-15% van az 5700 előnyére és az 1660 Ti kb 5-10 % kal lassabb mint a 2060 . Az előzetes tesztek szerint az 5600 XT a 2060 Mobil verzióval van pariban ami kb a dekstop 2060 - 20 % azaz kb 1660 Super/ Ti körül helyezhető el ami azért elég közel van a 2060 hoz jó esetben.
Persze majd meglátjuk.[ Szerkesztve ]
-
GodGamer5
addikt
válasz Yutani #40477 üzenetére
Az 5700 anno úgy jött, hogy a 2070-es ellenfele és a modernebb játékokban ez igaz is. Az 5600xt pedig közel ugyanolyan speckókkal minimum 2060 szintnek kellene lennie, ha nem így lesz, akkor 100k+ -ért a hajukra is kenhetik az AMD-nél...
[ Szerkesztve ]
-
GodGamer5
addikt
Azért írtam, hogy kb a (desktop) 2060 szint fölött lesz, mert nagyjából egyeznek a specifikációi az 5700-al, az meg kb 2070-es szint.
-
félisten
válasz GodGamer5 #40470 üzenetére
Az összehasonlítás az RTX 2060 MOBIL verzióval van ami kb nagyon jó esetben GTx 1660 kategória. [link]
A GTx 1660 Super 239$.[ Szerkesztve ]
-
-
félisten
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz GodGamer5 #40470 üzenetére
300$ ~ 90 ezer forint, plusz áfa. Nem igazán látom, hogy lehetne 100e Ft indulóár, de legyen. A legolcsóbb ref hűtős RX5700-ak 115e Ft körül vannak, a custom hűtésűek 130e Ft alatt vannak már. Nagyon össze fog csúszni az RX5600XT és az RX5700...
-
félisten
-
GodGamer5
addikt
Jó lesz ez. RX 5600 XT Phantom Gaming D3
[link]"Többször látsz Game Over képernyőt, mint Michelle Wild f@szt." "It's not a Loop, it's a Spiral"
-
GodGamer5
addikt
Friss leak a PS5 és az új Xbox GPU-ról.
[link]"Többször látsz Game Over képernyőt, mint Michelle Wild f@szt." "It's not a Loop, it's a Spiral"
-
Ragnar_
addikt
válasz GodGamer5 #40463 üzenetére
Mondjuk van benne valami, hiszen úgy rémlik RT támogatásról is volt szó az Intel VGA-k esetében, aminek az alacsony teljesítményszegmensben nem sok értelme lenne..
[ Szerkesztve ]
Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming
-
GodGamer5
addikt
-
Ragnar_
addikt
válasz GodGamer5 #40459 üzenetére
Kérdés, hogy mi értelme ilyen low range VGA-t kiadni, mikor Procit sem tud eleget gyártani az Intel, ráadásul a legtöbb CPU-ja IGP-s. Vagy csak én maradtam le valamiről.
[ Szerkesztve ]
Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming
-
GodGamer5
addikt
Az Asrock-tól kiszivárogtak az 5600xt-t végleges specifikációi. Jól meghuzatva még az 5700 közelébe is kerülhet. [link]
[ Szerkesztve ]
-
GodGamer5
addikt
Az új Intel gpu-ról. [link]
-
wjbhbdux
veterán
válasz paprobert #40438 üzenetére
Olyan jólét van most (mondhatni Magyarországon is), hogy se egy drága PC se egy drága konzol nem kiadás. Csak azt nézik hogy kinek mi a kényelmes, mivel játszanak a haverok. A PC úgy lendült fel az utóbbi években, hogy rekord drága volt sok alkatrész, DDR4 lehúzás, GPU bányászláz, Intel "készlethiány", senkit se zavart.
Ez a garasoskodás hogy most a konzol olcsóbban kijön max akkor lesz ütőérv ha lesz egy újabb gazdasági válság és nem töltik majd talicskával a pénzt az emberekre egy ideig./s
-
félisten
válasz Crytek #40452 üzenetére
A probléma a lehetőségek és a minőség. A konzolok mindenféle trükkökkel érték eddig is el a megfelelő sebességet, checkerboard rendering, upscale, stb. hiába írják rá, hogy 4K felbontás, valójában ez alatt számolja ki a VGA, aztán jöhetnek a turpisságok. Feltehetően ez ez után is így lesz. Csak nem 4K, hanem 8K lesz a varázsszó...
Ehhez képest ha a PC-n kihasználják a hardware-t, akkor hirtelen nagyon más lesz a lehetőség, erre bőven vannak és voltak példák, a TheWitcher3, Resident Evil 2 Remake, Red Dead Redemption2, stb. És akkor a különféle addonok, modok lehetőségét még fel sem emlegettük. Az sem igaz feltétlenül, hogy a játékok nem bugosak konzolokon, már ők is megnyerték ezt a "fícsőrt", lásd Control FPS problémák.
Persze ez nyilván igény kérdése is, aki csak simán le akar ülni, és játszani akar, azt nem fogja érdekelni, hogy a grafika jobb PC-n, vagy lehet mókolni, amivel még szebb vagy jobb lehet a játék. Őket a konzolok nagyszerűen kiszolgálják. Azzal is nehéz vitatkozni, hogy a PC egyre drágább játék, de ez régen is így volt.
Igények és azok kiszolgálása, eddig is erről szólt ez, és ez után is erről fog.
A helyzet viszont az, hogy a PC-s igényeket per pillanat nagyjából az nVidia szolgálja ki, komoly konkurencia nélkül. Amiért persze csilingel a kassza, köszönik szépen, egy-egy negyedévben még mindig jóval, de tényleg jóval több nyereséget sajtolnak ki a dGPU-kból, mint az AMD a CPU és a dGPU frontból összesen.
-
félisten
Az mondjuk pont betesz ennek a gondolkodásnak, ha valóban moduláris lesz az új konzol gen.Akkor igazából a Windows fogja elválasztani a PC től, ott is az lesz ahogy akinek több pénze van jobb minőségben játszik.Kíváncsi leszek mennyi a valóságalapja ennek.
[ Szerkesztve ]
-
keIdor
titán
Anyagilag mindig is veszteséges lesz, bármilyen szórakoztató elekronika.
Azért vegyed, mert szereted meg szórakoztat, így kell hozzáállni.Én imádom a konzolt, de 2023-ban ott is lesz megint frissítés, mert már beszéltek PS5 Pro-ról.
Addigra lejön árban a 8K, valamint a fogyasztói társadalom már "leokézta" a két gyártónak 2-3 éve, hogy mehet a konzol midgen frissítés, mert veszik.¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Televan74
nagyúr
Én már nagyon várom azt az évet mikor az Nvidia egyedül marad és középkat kártyára rábiggyeszti a 600$ árcédulát!
Kellemes Ünnepet Mindenkinek!
Mindenbe beleugatok!!!
-
Crytek
nagyúr
válasz keIdor #40451 üzenetére
Nincs mire csökkennie sajnos.Hidd el amint lesz egy 2080ti +/- pár % közeli AMD egyből vágnak rajta... De ,valóban akkor már itt lesz a 3080 is és jobb választás lesz az
Szerintem még 1 fejlesztés eszközölök a gépemen mielőtt végleg konzol fogolyá válok.
Sajnos én nem vagyok nagy bizniszmen így a pc nekem mióta létezik totál veszteséges és hiába keresek jól kidobott pénz akkor is Konzolon meg 6-8 év alatt bukok kb 60 ezret na bumm..Next PC Upgrade: 2022
-
félisten
válasz Kolbi_30 #40445 üzenetére
azért írtam hogy elméletileg a 3060 árát kell nézni az lesz kb 2080 szintű, AZ remélhetőleg nem lesz 500 dollár, hanem 300 körül... Jövő decemberben jönnek a konzolok, addigra elméletileg kint lesz a z Ampere is látni fogjuk az árakat és teljesítményeket.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Figyuzz te már trolloztál eleget engem . Felesleges neked bármit magyaráznom ha bele akarsz látni olyat amit nem gondoltam mögé me' Nv troll vagyok.. Próbálj ettől a következtetésedtől elvonatkoztatni néha és úgy ránézni a hozzászólásaimra...
Azért nem említettem a Ps eladást mert az Xboxot érte el a Switch eladása nem a Playstationt. Nem a kettőt együtt, vagy külön a Playstationt ,kizárólag az xboxét a 2 régebben piacon lévő konzol közül.
Azt írtam hogy Nv is kiszedte magának a saját kis szeletét a konzol eladásokból attól függetlenül hogy a PC gaming a fő bevétele. De neki nem kellett ehhez külön architektet fejleszteni, hanem egy meglévő régi Tegra hardvert adtak el a Nintendonak, ezért valószínűleg tiszta nyereségként könyvelték el miközben a Switch mennyiségben ugyan annyi mint az Xbox one eladás azaz kb 25 % NV 75 % AMD eladott hardverben ebben a genben.nem tudom mennyi lesz a következő generációs kártya család.NV fogadkozik hogy olcsóbb, mint a Turing... meg azt sem tudom menyibe fog kerülni a következő generációs PS vagy Xbox de szerintem drágább lesz mint a mostani gen.
Szerencsésnek mondhatom magam mert van mindhárom konzolom és van egy játékra alkalmas PC-m és a következő genből is megveszem ha megtudom mindegyik konzolt és középkategóriás kártyát. Egyébként nyáron volt egy 5700 radeon kártyám is, azóta már jó a gépem ( vicc volt nyugi,de tényleg volt )[ Szerkesztve ]
-
imi123
őstag
Boldog Karácsonyt kívánok minden tisztelt fórumtársnak.
Tévedni emberi dolog, de állati kellemetlen.
-
addikt
"Mondjuk azért a Switch kb annyi eladást produkált az Nvidiának fele annyi idő alatt,mint az Xbox One az összes verziójával az mellett elkelt jó pár millió shield is."
És a PS-t ilyenkor direkt nem említed? Pedig mint tudjuk ezt a gent az vitte magasan."Ráadásul egy meg sem jelent konzolgenerációt magasztalunk rengeteg ismeretlennel ,aminek a kijöveteléig valószínűleg Nvidia a piacra dobja az Ampere generáció és ha tartják a szokásukat akkor a 3060 kb 2080 erősségű kártya lesz....."
Ki magasztalja? Pusztán az korábbi generációkról kialakult képet visszük tovább. És ha már itt tartunk, akkor a 3060 mennyibe fog kerülni? Mert olcsóbbak továbbra sem lesznek ezek a vga-k. Meddig mehet el az NV árban amiért még megveszik? Itt az AMD is egykutya, tehát nem akarom én védeni őket. Olyan gyönyörű világ lesz, amikor egy középkategóriás VGA is drágább lesz mint a konzol, bár már mintha most is itt tartanánk..[ Szerkesztve ]
5600X 2x16GB 6800XT | ASUS Zenbook 14 UX425 | iPad Pro 12.9 | iPhone 15 | iMac e2008
-
keIdor
titán
válasz Raymond #40439 üzenetére
Nem fog eljönni a halála, de a konzol most csábítóbb ajánlat lesz.
Meglesz a 60fps, akár több is, natív 4K-t is ki fog tolni, bill+egér is csak támogatás kérdése, az új CoD-nál már most van ilyen.A "masterrace" ficsőrök költöznek konzolra is.
[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
félisten
válasz paprobert #40438 üzenetére
Mondjuk azért a Switch kb annyi eladást produkált az Nvidiának fele annyi idő alatt,mint az Xbox One az összes verziójával az mellett elkelt jó pár millió shield is.
smerve Nvidiát még azt is elképzelhetőnek tartom hogy pénzt is jóval többet kerestek rajt, mint AMD.
De nem a hardver határozza meg továbbra sem szerintem egy konzol életképességét.
Ráadásul egy meg sem jelent konzolgenerációt magasztalunk rengeteg ismeretlennel ,aminek a kijöveteléig valószínűleg Nvidia a piacra dobja az Ampere generáció és ha tartják a szokásukat akkor a 3060 kb 2080 erősségű kártya lesz.....Mondjuk akkor azért kíváncsi lennék mi lenne ha az Orin soc visszaköszönne az Új Nintendo asztali konzolban
Kolbi_30 :
2080 is van a cikkben nem csak a 2080 Ti.[ Szerkesztve ]
-
paprobert
őstag
válasz Raymond #40439 üzenetére
Én nem temetem, de a mostani ajánlat erősebb, mint bármikor máskor a múltban, így az impact is ennek megfelelő lesz.
Egyébként pedig az Nvidia tud tenni ellene, de nem láblógatással, és pénzbe fog kerülni neki.
Tudnám javasolni Jensennek a VRAM duplázást, megfejelve a 7nm készpénznek vehető 30%-os előrelépésével, és ha már ott vagyunk, architekturálisan is rá lehetne dobni úgy 30%-ot a Turingra (a Maxwellel egyszer már sikerült).Ezekből a VRAM és a 7nm bármikor előhúzható a kalapból, és szerintem elő is lesz húzva nagyon rövid időn belül.
[ Szerkesztve ]
640 KB mindenre elég. - Steve Jobs
-
-
paprobert
őstag
válasz Raymond #40437 üzenetére
Az csak az egyik fele, hogy az NV nem keres a sok tízmilliós konzol eladásokon.
A másik fele, hogy ezeknek a vásárlóknak a nagy része már biztosan nem is fog venni nvidia asztali GPU-t a következő 5-6 évben a konzol vásárlás miatt.
Az új konzolgeneráció így csomagban annyira erős lesz most, hogy az egész PC gaminget, és ezáltal a jó öreg nvidia GPU eladásokat is fenyegeti.
[ Szerkesztve ]
640 KB mindenre elég. - Steve Jobs
-
Raymond
félisten
válasz keIdor #40435 üzenetére
"Az égeti a bőrkabátját, hogy már megint a konkurencia hardvere lesz az új gépekben, ezáltal ők rengeteg pénztől esnek el."
Nem igazan, ez csak egy kis PR/marketing, az a penz amit az AMD a konzolokkal keres nem olyan osszeg hogy ezen izguljon. Atlagban olyan 520mil van negyedevente mit bevetel az AMD-nek az "Enterprise, Embedded and Semi-Custom"-bol ami nem csak a kozolok hanem az osszes Epyc termek es ez embedded SoC-ok is, mondjuk az utobbi tenyleg minimalis lehet.Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Kolbi_30
őstag
Hinni lehet a nyúlban is meg a Mikulás a is. De egy kB 600 dolláros konzolt egy 1200+ (2080ti)dolláros vgahoz hasonlítani értelmetlen. Persze hogy erősebb, csak ugye a vga magában nem megy kell alá meg ennyiért ami kitolja a belét. A konzolon meg el fog futni minden, szép grafikával, 5-6 évig, azon a vegan meg jövőre már az új játékok lehet akadni fognak.
You want some birth control, you can smoke a cigarette.
-
keIdor
titán
Ha egy 5700XT, vagy ahhoz nagyon hasonló GPU-t kap a nextgen, akkor igen, tudja mindenki, hogy igaza van. A konzol lényege a fix hardver és az, hogy közös memória van és nincs PCI-E.
Ezek mind visszafogják a PC-t is, konzolon sokkal többet ki tudnak hozni a hardverből.Az égeti a bőrkabátját, hogy már megint a konkurencia hardvere lesz az új gépekben, ezáltal ők rengeteg pénztől esnek el. Ezért nyilatkozik ilyeneket, ugyanez volt 2013-ban.
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
félisten
válasz Kolbi_30 #40433 üzenetére
Igazából ebben megint a hype a gond, mert a topikok tele vannak azzal, hogy majd 8 K ban tolják a játékokat 100 K ért milyen jó lesz . Aztán 2 év múlva már harangozzák be a Ps5 pro-t.
ezek a konzolok határozzák meg évekig a játékokat.Jensen egyébként nem szokott nagyon melléfogni ha érkező hardverekkel.Általában előre tudja melyik érkező VGA milyen teljesítményű lesz a konkurenciánál és patika mérlegen már előre legyártva jön a válasz rá, szóval lehet ennek hinni szerintem.
-
GodGamer5
addikt
Az Nvidia megint megmutatta, hogy ki a legerősebb. [link]
-
GeryFlash
veterán
válasz GodGamer5 #40429 üzenetére
Kb 1660 Super szint mind ezt 300 dollárért. Az Nvidának még csak árat sem kell csökkentenie. Nevetséges.
[ Szerkesztve ]
Hi, i'm new to APHEX TWIN, so i was wondering how much the IQ requirements was to enjoy his stuff. and understand all the underlying themes, because its really complex stuff. I have IQ of 119 but i heard that you need atleast 120 is it true?
-
GodGamer5
addikt
5600xt 3dmark eredmények.
Nem túl acélos kártya, főleg a 2060-hoz képest, közben ez is lesz vagy 100k forint. [link]"Többször látsz Game Over képernyőt, mint Michelle Wild f@szt." "It's not a Loop, it's a Spiral"
-
Crytek
nagyúr
-
GeryFlash
veterán
-
GodGamer5
addikt
-
Crytek
nagyúr
[ Szerkesztve ]
Next PC Upgrade: 2022
-
GodGamer5
addikt
válasz Crytek #40416 üzenetére
Viszont az RF 1-ben még másképpen működött a fizika, mint az újabb részekben. Ott még kiszámolta a gép mekkora krátert ütött a robbanás, viszont az újabb játékokban már modulárisra szokták építeni a pályát és így különböző elemekre esik szét a modell, így pedig nem terheli szét annyira a cpu-t mintha mondjuk a robbanás centire pontosan ki lenne számolva particle és egyéb szimulációkkal.
És ezért kellenek az új apik és a sokmagos procik, mert ha elszakadunk ettől a moduláris felépítéstől, akkor ott már valósidejű deformációktól kezdve sokfajta erőhatással kellene számolnia a programnak, ráadásul minden egymásra hatással lenne, ezt pedig, a jelenlegi elavult engine-ekkel nem lehet megcsinálni.
Az előbb linkelt Unreal engine-es techdemo elég jó, de ilyenek még nincsenek valós játékokban."Többször látsz Game Over képernyőt, mint Michelle Wild f@szt." "It's not a Loop, it's a Spiral"
-
GodGamer5
addikt
Ezekre nem is emlékeztem a trailerből, nem rossz. :)
A szétlőhető falak elég jók, viszont a többit már láttunk más játékokban is.
Hátha belerakja az AMD az új fizikára épülő feature-öket.[ Szerkesztve ]
-
Ragnar_
addikt
-
Crytek
nagyúr
válasz GodGamer5 #40415 üzenetére
Pedig minden adott volna..
Ha abból indulok ki hogy sok cuccban csak egy ezer éves példát mondok Red Factionokben milyen rombolhatóság van és megy 8trillió fps-el ugy hogy kb alig használ cpu magot meg a grafika se kottyan meg kb semminek. Bőven mehetne bele kis realitás is is ahol a törmelék ott marad a végtelenségig ugyanis ma már nem 2 magos procik vannak bőven megbirkózna vele
Ezt sosem értettem a game iparban hogy a grafikát a végsőkig tekerik, de a fizikát nem holott egy "crysis szintű graf" ami már 12 éves is elég volna ha lenne rendes fizika. Sokkal többet dobna a hangulaton mint a csúcsszuper grafika.Next PC Upgrade: 2022
-
GodGamer5
addikt
A komoly fizikához pedig nagyon is a hardver és a szoftver is akadály volt eddig. Dx11-en nagyon rossz a többszálú processzorok kihasználtsága és a négy mag sem volt eddig túl combos a különböző fizikai szimulációkhoz, főleg ha még a grafikát is ütősre tervezik hozzá.
A Zelda egyébkén nem tartalmaz víz, particle stb és egyéb hardverigényes szimulációkat és a grafikája sem éppen egy krájzisz...[ Szerkesztve ]
-
GeryFlash
veterán
Controll fizikajarol mi velemenyed?
-
félisten
válasz GodGamer5 #40409 üzenetére
ha nagyon a hardver lett volna az akadály akkor nem a Zelda lenne talán az utóbbi időkben a legjobb fizikai modellel megáldott OW játéka piacon a Switch hardverével..
-
félisten
válasz GodGamer5 #40409 üzenetére
2019-es Deep Dive videó: 3:40, 8:55, 9:05,
2018-as 48 minute Gameplay: 3:44, 25:15, 40:20, 44:40Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
GodGamer5
addikt
Szerintem ez lenne az a húzóerő, ami végre fellendítené a 8+ magos procik eladását és ezt az AMD is tudja, gondolom ezért feküdtek rá ennyire a témára.
A CP2077-ben szerintem kb semennyire nem lesz rombolható a terep, így is elég teljesítményt levesz a tömeg, meg az RT.
-
félisten
válasz GodGamer5 #40402 üzenetére
A baj annyi, hogy ha belelő a fa hordóból, a hordó kettéesik. Ami gáz.
Ez fizikának nem túl komoly, a Crysis-tól éppen egy picivel mozdul csak el, márpedig a Crysis több, mint egy évtizedes játék.Továbbá ez még mindig egy techdemo. Ezekkel az szokott lenni a baj, hogy berakod egy buta környezetbe egy-egy példának, és jól mutat. De berakod egy összetett pályára, és elkezd befüvezett lajhár módba váltani, ha hirtelen működnie kellene.
Nekem amúgy a videóból az tetszett a legjobban, amikor az autó kasznija megtört a terhek hatására. Na most egy képzeld el egy Tom Clancy's Division 2 szintű játékban. Zseniális lenne... de nem fog működni.
Kár amúgy, mert nekem nagy szívfájdalmam a fizika hiánya. Csakhogy a multi a menő most már lassan 2 évtizede, ott pedig ezt nem tudják jól megoldani (latency), a single-player játékoknál pedig általában nincs erőforrás rá, inkább kerüljön bele még egy marék content vagy egy látványos grafikai elem (Ray-Tracing például), mint legyen rendesen rombolható környezet. Nagyon kíváncsi leszek, hogy a CP2077-ben mennyire lesz rombolható a környezet például...
-
félisten
válasz Crytek #40400 üzenetére
Szerintem jól néz ki. Gondolom direkt eltúlozva mutatják ilyenkor ,mire képes rendszer, mint az RT demók esetében . Értelmes felhasználása játék közben a szunnyadó, processzorban rejlő erőnek és magoknak.
-
GodGamer5
addikt
Szerintem csúcsszuper. Nyilván a deszkák hajladoznak, mert rugalmasak,a gumi dolgok meg pattognak. Ha egy 6-8 magos proci ilyeneket tudna egy átlag játékban az már igazi nextgen lenne.
-
Piszmaty76
aktív tag
válasz Crytek #40400 üzenetére
Minden kezdet nehéz... :)
Thermaltake Overseer RX-1, Seasonic Prime 750W Titanium, ASUS C8H X570 wifi, R9 5900X, Thermalright Peerless Assassin SE, G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Trident Z RGB, Sapphire 7900XTX Nitro+, Samsung 960 pro NVME gen3. 256GB/Kingston KC3000 NVME gen4. 2TB, LG QNED863QA 55" (HDMI 2.1)
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Mobil flották
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Elemlámpa, zseblámpa
- Renault, Dacia topik
- Debian GNU/Linux
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Milyen processzort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ZOTAC Trinity RTX 3070 Ti OC 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ZOTAC GeForce GTX 1070 Ti AMP Edition 8GB
- BESZÁMÍTÁS! MSI GAMING X TRIO RTX 3070 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- GIGABYTE Nvidia Geforce GTX 1080 TI Aorus
- BONTATLAN! ASUS ProArt GeForce RTX 4070 OC 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest