Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Panzika
tag
Volt valami galiba az USB 3.1 vezérlőjével. Szerintem azt kiküszöbölték már. Az AMD új videójában egy sima AMD lap van gondolom már megoldották a problémákat és mehetnek a tervrajzok a gyártókhoz
Ám kíváncsi vagyok a foglalatra hogy tele foglalatú lesz mint az AMx, vagy középen lyukas mint az FMx foglalatok
De már kezdem magam kínosan érezni a Radeon topicban a ZEN-ről témázgatva
Inkább beszéljünk a VEGA-ról
-
Panzika
tag
válasz
#00137984 #24619 üzenetére
Hát ha a jelenlegi illetve a megjelenésükkori Intel árak alá lövik be az erősebb vagy épp ugyan olyan erőben lévő procikat akkor az AMD igen nagyot szakíthat, kivéve ha az Intel a Kaby Lake platformmal kiugró teljesítményt tud mutatni a Skylake/Haswellhez képest (amit kétlek).
-
Panzika
tag
válasz
Ren Hoek #24613 üzenetére
Ez nem így van. A GPU és CPU részlegnek is megvan a külön kasszája. Amelyik sikeresebb az tud belerakni a K+F-be több pénzt
Most az AMD több pénzt nyom bele a CPU részlegbe (ezt a Vega architektúra fejlesztése miatt nem vehetik el a GPU részlegtől) mint amennyit bele rakhatnának! Ennek magyarázata egyszerű a rajongói tábor legalább részének visszaszerzésén dolgozik akik Intelre váltottak, ugyanúgy mint a GPU részleg az RX szériával!Ha neked lenne ilyen céged ami régen az nV-t és az intelt is verte akkor biztosan azon lennél hogy visszaszerezd a piaci előnyödet vele szemben ha az elmult években nem úgy ment a szekér ahogyan kellett volna...
Mark Papermaster (az Apple processzorok volt tervezője) tudja hogy mi a dolga! Ha rajta múlik akkor hozzák azt a szintet amit az Intel!
A videó szerint valamennyivel gyorsabb az új AMD ZEN a Core i7 5960X-nél. Ám ami fontosabb hogy ugyanazon órajelen az AMD 95 wattot fogyaszt amíg az 5960X 140 wattot!!
És ha az AMD észnél van akkor az 5960X-nél olcsóbban!Az erősebb processzort az Intellel egy árba vagy olcsóbban kell kínálni, és némileg alacsonyabb fogyasztással! Ez a kulcsa a sikernek! Ezen áll vagy bukik az AMD!
-
Panzika
tag
válasz
Ren Hoek #24589 üzenetére
Az oke hogy az AMD-nek a CPU részlege csak csiszolgatta eddig a sz.rt, de a ZEN nem viszi a pénzt. Ha sikerül hozni a 8 henger 16 szeleppel a Broadwell-E szintet 95Watton akkor az már csak az árazásán múlik hogy sikertermék lesz-e vagy sem..
Ha meg a CPU részlege csődbe ment volna akkor az a PC piac teljes halálát jelentené mert nemhinném hogy neked vagy bárki másnak lenne kedve mondjuk 120k-ért venni egy i5 procit...
Ennyit az elméletedről
Én szurkolok az AMD-nek hogy minden klappoljon a ZEN körül és kialakuljon egy jó kis árverseny! -
Panzika
tag
válasz
M@rdel #23843 üzenetére
A pcworld néha akkora baromságokat ír hogy én inkább nagyívben kerülöm...
(#23845) Ren Hoek: az már asszem tavalyi roadmap. A Vega októberben érkezik a Zennel együtt
Talán így az AMD-nek lesz egy kis előnye az Intellel szemben, mert a Kaby Lake paper launch jövő év elejére csúsztatták -
Panzika
tag
Jó elcsendesült a topic
Mindenkit elhallgattatott a "gétéikaztízhatvan" ? -
Panzika
tag
válasz
Komplikato #23751 üzenetére
Én csak bebiggyeztettem ide hátha valaki nemtud ezekről. Azt hogy ti már képeket is láttatok arról meg én nem tudtam (bocs) mert nemtudom egész nap a topicot figyelni
-
Panzika
tag
válasz
Petykemano #23747 üzenetére
Érkeznek a customok
ASUS ROG STRIX RX480
Sapphire RX480 NITRO -
Panzika
tag
-
Panzika
tag
Abu már nyilván kész van a teszttel. Már csak publikussá kell tenni a linket és már mindenki csorgathatja rá a nyálát (legalább is remélem)
-
Panzika
tag
válasz
TTomax #22796 üzenetére
Ez csak októberben derül ki. Max a felső kat. alsó és/vagy közép kártyákban lesz GDDR5X (pl.: 480X, 490?), amik már a 1080Ti ellen fognak menni már biztosan HBM2-vel lesznek felfegyverezve
Még a Navin gondolkodom hogy mi lesz az a "Next Gen Memory". HBM3? Esetleg jön a HMC? Vagy már az MRAM-ot tervezik?
-
Panzika
tag
válasz
=WiNTeR= #22789 üzenetére
A Polarist felfoghatjuk az uj node bemelegitesekent. Itt az elsődleges cél a perf/watt növelése volt részükről
A Vega HBM2-vel érkezik (szerintem az AMD teljesen felhagy a GDDR5/X-el). A Vega fog érkezni HEDT-re. Így is elég sok borsot tört az nV orra alá ezzel a mainstream kártyával, a Vegaval meg rátesznek még 1 lapáttal. Szerintem már javában folyik a fejlesztéseAkinek sok pénze van és kevés türelme, de nincs kedve elmenni 40 fokba a balcsira nyaralni annak tökéletes választás a "fándörz parasztvakítás edisön"....
És Malibutominál a labda: nV GP104 (1070 erősen vágott cucc)
AMD: Ellesmere/XT(Poaris 10; 480, meg a vágott 470), Baffin (Polaris 11; 460)
Mára szerintem kiléptem. Joccakát -
Panzika
tag
Ha az AMD meg a HEDT-re dobott volna kártyát a 1080 ellen akkor meg azért hőbörögne mindenki mert nem tud új kártyát venni 50-100k között...
Várjuk már meg azokat a rohadt teszteket aztán mondja mindenki a blowerre hogy szar amikor 40dB-t fog kinyomni magából...Az a 4k RPM meg szerintem hibás adat
-
Panzika
tag
válasz
Panzika #22767 üzenetére
De azzal már inkább VS topicba
-
Panzika
tag
válasz
bobalazs #22765 üzenetére
Nemtudni a DX verziót, lehet hogy 11.x van neki nem DX12 + a 4K felbontású monitor is visszább foga szerintem.
(#22735)
De ha télleg csak a 970-et hozza akkor is jobb vétel
21 hónap vs. brand new
28nm vs. 14nm
max 150W TDP vs. max ~300W TDP
3.5-4 GB vs. 4-8 GB meg még sorolhatnám hogy miben jobb a 480 -
Panzika
tag
válasz
Malibutomi #22745 üzenetére
Memory bandwitch: 275.2 GB/s??
@VISAS: jaa azthittem a 480-ra értetted
@shavo: 278.4?
Most akkor hogy van ez a 256 GB/s?
-
Panzika
tag
válasz
Speed® #22734 üzenetére
1 szó: Mainstream
Pontosan a "gétéiksztízhatvan" is 2 éves kártyát fog hozni. Ezeket az új litográfia miatt dobják piacra (16nm-14nm).
Nem azért mert unatkoznak...@Tom5: még csak egyetlen 1 bench van róla. Szerintem a 4K monitor miatt mért 80%-ot.
@VISAS: én inkább középkategóriába sorolnám
@TESCO-Zsömle: +1
@-Solt-: mert valószínűleg a 2.5× perf/wattnak köszönhetően azt fogja hozni (nézz utána
)
@Malibutomi: egyetértek
-
Panzika
tag
Az RX 470 ref hűtőjére kíváncsi leszek
-
Panzika
tag
Ez a 13k keves a CF-hez. Nem lehet hogy valami limitbe ütközött? Vagy netán a driver beta verziója miatt van ez?
-
Panzika
tag
válasz
Ren Hoek #22525 üzenetére
Ez itt a probléma. Hogy boltba/szervízbe kell (vissza)vinnem hogy "ötezeré" ujrapasztázzak..meg vannak emberek akik ref. hűtést keveslik csak azoknak írtam
Ezért nem tetszik túlzottan ez a csavarmatrica (bár lehet hogy majd megpróbálom hőlégfúvóval lekapni sértetlenül. Max gari off, ha meg elb@szódik akkor kiállítási darab lesz ennyi
)
(#22526) myckey: bocsi arról lemaradtam, sajnos nem mindig van kedvem a napi 3-400 hozzászólást visszanézni
-
Panzika
tag
Ui: a videó linkeket nem azért dobtam be ide mert biztosan true, hanem azért mert találtam és hátha van benne valami igazság ...
Ui.: Ui.: sok a VS
-
Panzika
tag
Ha valakinek nem lesz elég a ref. hűtés, akkor vegyen ezt meg hozzá 1 120mm-es ventit aztán hűvösebb lesz
Meg lesz egy custom kártyájaSzerintem elég lesz a blower hűtés, de nyáron a 30 fokos szobákba azért megnézném hogy hogyan hemzsegnek a °C-ok
-
Panzika
tag
-
Panzika
tag
-
Panzika
tag
Itthon lehet már valahol előrendelni a Polaris kártyák valamelyikére?
-
Panzika
tag
Számomra a kis kőkorszaki gépbe elég lesz az RX 460
Talán úgy gyorsabban el tudom végre passzolni -
Panzika
tag
válasz
janos666 #20536 üzenetére
Hát nemtudni hogy a spec alapján érdemes-e váltanod.
480: 5.5-5.8 TFLOPS
1070: 5.9 TFLOPS
Mem. Band.: 256GB/s-256GB/s
L2: 1070: 2MB-480: 4MB
Memória órajel: 1070: 6Gb/s-480: 8Gb/s
Minimum táp: 1070: 500W 30A-480: 450W 33A
Processzor: 1070: i7-6700-480: i5-6600
Memória menny.: 1070: 16GB-480: 8GBEzek tekintetében jobb választás a 480, meg olcsóbb, a "fándörz parasztvakítás edisönnél" meg mégjobb szerintem
De te tudod hogy mire költesz, én nem szeretnék beleszólni
-
Panzika
tag
Ahh a 6870 hűtés az igazi
Nekem is 6850-em volt custom coolerrel (egy fermit dobtam a kukába mert egy hulladék volt) de hallotam 1x a 6870 ref hűtését
Brutális(#20430): a tongát én csak azért veszem meg hogy hátha könnyebben tudom azzal elpasszolni a kőkorszaki 775-ös hulladékot, és jöhet az új konfig, min. 2db RX 480-al
-
-
Panzika
tag
válasz
rocket #20363 üzenetére
Hát nemtudni még mi lesz, de 29-én/ig mindennek ki kell derülnie.
egyenlőre számolgatom a kesht, osztok szorzok meg mindent csinálok. lehet hogy 3at is beszerzek "gétéiksztíznyócvanat" alázni
csak előbb jöjjön MO-ra és majd meglátjuk a kezdőárat. de az biztos hogy 2 benne lesz. kérdőjel a harmadik kis Poli
addigra meg "má" jó volna összedobni a a 4790K vagy 6700K konfigot (bocsi AMD), csak el kéne már passzolni azt az ősrégi hulladék 775ös konfigot
mer asszony megöl hogy 2 gép van itthon
-
Panzika
tag
Vótmá? Elvileg ezek az adatok:
5.5 TFLOPS
36 CU
64 ROP
jútyúb -
Panzika
tag
Nekem jöhet 2db RX 480 custom hűtéssel szénnéhúzni
-
Panzika
tag
Z10N hétfőn valamit már tudott az új 200 dolcsis Radeonról!
Előzmény: (#19961) Petykemano: "Vajon mit ünnepelhet Raja ilyen önfeledten? Tegnap iszogatott, ma szivarozik, mintha valami nagy sikert értek volna el."
(#19962) Z10N: "Rejtett utalas, hogy a Polaris "bagoert" lesz kaphato
"
És kajak bagóért adják!
-
Panzika
tag
Senki nem maradt le semmiről
Sört a kézbe aztán nézzétek! -
Panzika
tag
Az a legdurvább amikor Raja elejti a kártyát
-
Panzika
tag
ÉLŐ
https://youtu.be/Icm9B1nkGJ0
-
Panzika
tag
(Valaki már írta előttem nem akarom lopni
)
XFX RX 480X (na most jól nézünk ki)
Kajak beszerzek majd egy ilyetTripla X ehhez képest lepkefing lesz
-
Panzika
tag
válasz
Yutani #20047 üzenetére
"Én remélem, hogy Rádzsáék tudják, mit csinálnak, és lesz válaszuk mindenre"
Remélem én is. Várjuk meg a hajnalt. Ha jó kártyát raktak össze akkor jót tett az hogy Raja szabadkezet kapott
(#20058) Z10N túlzottan vigyorog ahhoz képest hogy csak az esti csaj meglett volna neki
Vagy mind kettő volt? -
Panzika
tag
válasz
Németh Péter #20035 üzenetére
Én úgy tudom hogy előtte a mekibe is benéz egy vegaburgerre
-
Panzika
tag
válasz
Németh Péter #20033 üzenetére
Asszem a Vega október körül érkezik. Javítsatok ha tévedek
(#20032) Z10N köszi a linket
-
Panzika
tag
válasz
Malibutomi #20005 üzenetére
Jöjjön HBM2-vel
Én már inkább arra szavaznék mint a GDDR5/X-reA Polaris is jöhetne HBM-el 4096biten
#(20010) ayy_lmao
Lehet hogy lesz 100k körül de szerintem "gétéikszkilenchetven" verő kártya lesz. Remélem a 980-at is megszorongatja azzal az árazásávalHa sikerül egy ütős lapkát csinálni olcsóbban akkor az nV ceruzája is vékonyabban fogna az árazásnál (persze csak akkor ha az AMD megoldását jobban viszik)
-
Panzika
tag
Már nyomhatnák a lényeges infókat
-
Panzika
tag
Amíg nem rendeződnek az árak, addig mindenképp jó lesz az R9 380X, talán az R9 390 is lemegy úgy 70-80 köré, amit még érdemesebb lesz megvenni
-
Panzika
tag
igazából én csak abban reménykedem hogy most nagyon odavág az nV-nek. elvileg az R9 490X június végétől lesz elvileg megvehető, és most elsején mutatja be az AMD. ELVILEG
-
Panzika
tag
nemszeretem a "pécévörldöt" de ezt találtam náluk
-
Panzika
tag
nemtudom. de azért a 700 dolcsis ár az szerintem baromi sok. kivéve ha a "gétéiksztíznyócvanat" lenyomja a mélyvízbe
-
Panzika
tag
Itt a válasz
"Relase price: 699.99" -
Panzika
tag
Az új Radeonok áráról mit tudunk? R9 480, R9 490/490X?
Annyit tudok hogy az R9 490X 700$ lesz, ami olyan 190k HufEsetleg lesz R9 480X?
Memória szabványok milyenek lesznek? GDDR5/X, HBM/2Lehet már ezelőtt valaki(k) ezt már leírták hogy mi merre hány méter, csak nincs kedvem megkeresni
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest