-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
sutyi^
senior tag
válasz klepto #25731 üzenetére
Akkor már inkább FSP Windale 4: [link]
UI.: Akinek meg gondja van a csoda CL15-ös LPX-el, rakja a 3200CL16-os időzítésére azt kabát...
XMP + a szokásos főbb időzítések kézzel, többi auton. 16-18-18-36-54 vagy 16-18-18-38-56.
[ Szerkesztve ]
-Pedig nem is én utállak téged, te utálod saját magad! - ...és mégis egész nap együtt kell lennem saját magammal.
-
Ragnar_
addikt
válasz klepto #25708 üzenetére
Ez egyik hűtőnél nem találtam TDP-t a másiknál 80W-ot ír, a proci 95W TDP-vel megy terhelésen, szóval... (Nekem egy 120W-os TT hűtőm volt még a Phenom II időkből) D egy [link] már elég kellene, hogy legyen (120W TDP)
[ Szerkesztve ]
Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming
-
senior tag
-
nagyúr
válasz klepto #25708 üzenetére
Én egyiket sem raknám rá. Valami izmosabb, komolyabb hűtést tennék rá, nem ilyen p..csköszörűket.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
Ragnar_
addikt
válasz klepto #25670 üzenetére
A turbó órajel az állandó, 1600x-nél olyan 3.7GHz+ az XFR 4GHz körüli, de egy minden mag 3.8Ghz-en a legtöbbször valamennyivel gyorsabb volt, mint a 3.7Ghz turbo+XFR, és XFR-hez nekem olyan 1.4-re tolta a Vcoret auto módban, tuningnál én ki is kapcsoltam az XFR-t. A 2 proci közötti 10% órajeldifi az kb. 10% teljesítmény difi lesz a procira érzékeny alkalmazásoknál. Nagyon jelentősnek nem mondanám, mert ugye ahol elfogy az 1600 ott az 1600x is kevés lesz valószínűleg, de szerintem 6k-ért 10% viszont nem rossz, főleg ha nem akarsz tuningolni.
[ Szerkesztve ]
Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming
-
senior tag
-
nagyúr
válasz klepto #25670 üzenetére
Szerintem semmit nem érzel belőle. Esetleg specifikus tesztekben kapsz 0,1-2% pluszt, a nagyobb órajellel.
De ezt csak találgatom. Én így gondolom."Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
joysefke
veterán
válasz klepto #24755 üzenetére
Amit néztem használt 1600x az olcsóbb, mint a sima 1600 újonnan; de az új 1600, és 1600x között is csak 3000.-Ft van, ennyit meg megér nekem a picit magasabb órajel.
Én minimális felár mellett biztosan az 1600x-et venném a sima 1600-zal szemben. Az X-modellel tulajdonképpen megkapsz egy kiegyensúlyozott gyári tuningot, ahol kevés szálon az XFR egészen biztosan magasabb órajelet biztosít az 1600X-nek (4.1GHz), mint amit értelmes tuninggal az 1600-ból ki tudsz hozni. És ehhez az energiamenedzsmentet sem kell kigáncsolni...
Ha leginkább munkára lesz használva a gép, akkor számomra semmiképpen nem az lenne a kiindulási állapot, hogy "minek fizessek pár ezer forinttal többet, majd jól meghúzom a procit, hátha gyorsabb lesz, mint az 1600x alapon"
A bizonytalanság oka, mi van ha bedöglik a VGA, és nincs integrált grafikám?
Kellemetlen, hogy a Summit Ridge-ben nincsen integrált VGA...
Ettől függetlenül egy low end VGA nagyon ritkán döglik be, ha pedig bedöglik, akkor:
-(1) Visszaviszed gariba
-(2) A bolttól kérsz egy cserekártyát, hogy legyen kép, hátha adnak. Ha adnak akkor jó, ha nem adnak, akkor:
-(3) Veszel apróról egy nV GT1030-at 21E Forintért (ez egy nagyon jó belépő diszkrét VGA)
-(4) Miután megjött a garanciális csere vagy eladod a GT 1030-at annyiért amennyiért vetted, vagy megtartod és eladod a garanciális cserét mint új kártyát...annyira elbizonytalanított a ram sebességének fontossága az AMD vonalon, és az 1/2/4 szálas Intel sebességbeli előnye miatt.
A RAM intel vonalon is számít, ha kell a kevés szálas teljesítmény akkor AMD vonalon 1600x-et kell venni 1600 helyett
A gép általános sebessége (gyorsasága) fontosabb a játéknál, de azért ha kedvem szottyan néha játszani, arra is lehessen használni. Nagyjából ennyi az igényem.
Komolyabb AMD-hez kell diszkrét VGA, ezt nem lehet megkerülni. Ha munkára lesz és nem játszanál, akkor legalapabb modern diszkrét VGA-t hozzá kell adnod az AMD proci árához úgy összehasonlítanod az inteles alternatívával.
Ha meg tudod magadnak indokolni, hogy miért kell diszkrét VGA (kis játék, hosszabb, jobb támogatás, mint az intel iGP-nél stb) akkor egy legalapabb GT1030 jobb mint bármilyen intergrált VGA. Ebben az esetben számomra nem kérdés, hogy hasonló áron elsősorban munkára egy 1600x (lényegesen) jobb vétel mint egy i5 8400.
Itt van egy aktuális teszt egy csomó applikációval:
http://www.guru3d.com/articles-pages/intel-sandy-bridge-core-i7-2600kthe-2018-review-time-for-an-upgrade,1.html[ Szerkesztve ]
-
senior tag
-
senior tag
-
Bounti
aktív tag
válasz klepto #24748 üzenetére
Ha a gtx 1050-et is 5 évig tervezed megtartani, akkor az 1600X feleslegesen erős (ha olyan kocajátékos vagy mint én, néha egy kis gtaV, Witcher 3 semmi csilli-villi grafika), nekem egy r3 1200 van mellette 2x 4GB 2400-as Ram társaságában (meg tudom emelni 2666-ra). Persze nem biztos, hogy te csak ilyesmire használod, ha pedig fejleszteni is fogsz, akkor jól jársz az 1600X-el.
Ha a halál árnyékának völgyében járok is, nem félek a gonosztól... Mert én vagyok a völgyben a legesleggonoszabb!
-
palfitom
félisten
válasz klepto #24748 üzenetére
Ezért írta: "És lehet, hogy 2600 -on is simán müködik a memóriád."
Simán lehet, hogy bírják a tuningot!Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
S_x96x_S
addikt
válasz klepto #24743 üzenetére
>Szerintetek megéri a 1600x ... kvázi érdemesebb lenne egy i5-8400-at vennem)?
- attól függ mire használnád
- akarsz-e alaplapot váltani
- akarsz-e overlockolni?
- mennyi a teljes költség ( alaplap, memória )
- mennyire sürgős a platformcsere ( összel ha az Intel kihozza a 8 magos prociját, akkor kitör az árháború megint )
test :
Anandtech Bench R1600X vs I5-8400
https://www.anandtech.com/bench/product/2024?vs=2018A 2133-as memória az i5-8400 -et is visszafogja.
De egy időre megteszi.
A teljesítmény mindig a szűk keresztmetszettől függ. Felesleges arra költeni, ami nem a szűk keresztmetszet.
És lehet, hogy 2600 -on is simán müködik a memóriád.Mottó: "A verseny jó!"
Új hozzászólás Aktív témák
- i7 9700 , MSI Z370, 32GB DDR4 félkonfig
- KÉSZLETEN! ÚJ, 3év gar! AMD Ryzen 7 9800X3D OEM (96M, Up to 5.2 GHz) Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 7 7800X3D 4.2GHz (96M Cache, up to 5.0GHz) Processzor
- Intel i5-9600KF 6-Core 3.70GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.60 GHz) Processzor
- AKCIÓ! Intel Core i9 13900KF 24mag 32szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest