-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
hokuszpk
nagyúr
válasz Thunderbolt #32397 üzenetére
Aegis minden lappal megy, ha nem, akkor hibas a kit
* elsogenes cpu imc 2933 -ig jo lesz, felette lutri.[ Szerkesztve ]
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
Chaser
legenda
válasz Thunderbolt #32397 üzenetére
ha a b450m s2h-ban ment a 3600-os crucial pöccre, ebben is menne, ha a cpu tudja, illetve az imc
qvl listát én sose néztem
2x16 aegis 3000 is pöccre ment, nálad is menni fog
a 3200 meg az imc-n múlik leginkább_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Thunderbolt
tag
Sziasztok!
B450M-DS3H + Ryzen 5 1600x kombóval menne ez a RAM szerintetek?
Aegis F4-3200C16D-16GIS
Többen írtátok, hogy a 3000-es szinte mindenkinek megy. Igaz ez a 3200-asra is. Most ilyen tudnék venni. Persze nem gond, ha csak 2933-on vagy 3000-en megy. Az alaplap QVL listájában nincs benne sajnos se ez se a 3000-es.[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz hokuszpk #32380 üzenetére
nem kell ( :
néhány gb lapot ismerek, de nem vagyok privátban free support
és mindig megtalálnak, ne ajánljZufi
bios-ból újabbat néztél?
első körben megnézném két modullal is
easy tune-t felejtsd el, zen mastert is, ha fenn vannak szedd le
csak biosból menj
ezt a gb lapot nem ismerem
de mostaniaknál több helyen lehet állítani soc fesz-t, vcore fesz-t, és van amikor egyik felülírja a másikat
ha nagyon nem boldogulsz 20e ft körül kapsz b450-es gb-t ami megy mint a szél, akár majd 3xxx-ekkel is
b450m s2h, ez két ramot eszik
b450m ds3, ez négy modult eszik - ezzel nincs tapasztalatom, de gyakorlatilag a b450m s2h 4 dimm-mel és apróbb modokkal -
mindkettőből van már rev 2 digit. vrm-mel, azokat érdemes venni újanThunderbolt
az imc-nek sokkal jobb ha azonos chipekkel kapja a 4 modult, ennyi
éppen mehet különbözőekkel is anomália nélkül, de nem garantált
1650s nagyobb terhelést ad a pcie részlegnek mint az előző vga-d
hogy ez összefüggésben van-e a soc-kal, ramokkal, passz, de nem elképzelhetetlen
ahogy az sem, hogy valamelyik kit-ből az egyik modul defektes lett
ezt ki kell tesztelni kizárásos alapon, először megnézném külön-külön a két kitet, utána haladnék továbbszerk:
ez egy nagyon jó ram akinek elég 2x8gb
2021-es e-die micron, 3600 c14-et is tud - persze megfelelő cpu/imc mellett, ami leginkább 3xxx de abból sem mind tudja -[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
br120
csendes tag
válasz Thunderbolt #32385 üzenetére
" játékból asztalra crash-elések"
Nálam akkor csinált ilyet a WoT , amikor a 4x8 GB 3200-as Predatorok mentek xmp profillal 3200 MHz-en , de ez egy 2700X mellett volt B450-es lapban. Vissza kellett vennem a ramokat 2933 MHz-re , akkor már ment a játék rendesen (vga RX570 bár ennek szerintem nincs túl sok jelentősége). Érdekes módon ugyanezekkel a ramokkal 1600X mellett X370-es lapban 3200 MHz-en nem volt gond a játékkal.
Szerintem próbáld ki 2x4 GB-al a játékot , akkor is csinálja e a kilépéseket. Vagy pedig a 4x4-et vedd vissza 2400 MHz-re.
Ha le akarod cserélni a 4x4 GB ramjaidat 2x8-ra , ezeket tudom ajánlani :
Az Aegis 3000 MHz-es , az 2933 MHz-en ment az 1600X mellett 300-as lapban xmp profillal. A többi 3200 MHz-es és mentek is annyit 1600X mellett , a Ballistix-ek többet is. -
hokuszpk
nagyúr
válasz Thunderbolt #32391 üzenetére
a cl16 azert van, mert az elsogenes Zen memvezerloje nemannyira szereti a paratlan idozitest, ezert a legtobb lap "felkerekiti".
az 1600X azert megy fel 4100 -ra, mert az xfr még képes +100 Mhz -t radobni, ha belefer.[ Szerkesztve ]
-
Thunderbolt
tag
válasz hokuszpk #32390 üzenetére
Én sem szeretnék vitatkozni. Köszönöm, hogy próbálsz segíteni! Kipróbálom, hogy megcserélem a két kit-et, és meglátjuk. Egyébként valóban nem egy időben lettek gyártva a RAM kit-ek, az egyik 2018-as, a másik 2019-es. Ugyanaz a kit-ek típusa (HX426C15FBK2/8) és minden paramétere, direkt ugyanolyat szerettem volna a meglévő mellé. Csak akkor szembesültem vele, hogy más a chip rajta, amikor megjött. A másik érdekesség, hogy cl15-ös RAM-ok, és 16-on mennek. Az 1600x proci is érdekes nekem, 3700 Mhz-en megy és 4100-ra boost-ol. Tudtommal 3600/4000-nek kellene lennie. Próbáltam, hogy a BIOS-ban a szorzót auto értékről fixen 36x-ra állítom, de akkor is 3700. Fura.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz Thunderbolt #32389 üzenetére
"Ugyanaz a típusa, időzítése, mindene a két kit-nek, csak a chip más rajtuk."
nincskedvem vitatkozni, hidd azt.
-
Thunderbolt
tag
válasz hokuszpk #32387 üzenetére
Ugyanaz a típusa, időzítése, mindene a két kit-nek, csak a chip más rajtuk. Az érdekes az, hogy pár hónapja felfrissítettem az alaplapi BIOS-t a legújabbra, és jöttek a kék halálok. Memtest-et futtattam és rengeteg hibát hozott ki. A Windows memóriadiagnosztikája szintúgy hibákat dobott. Aztán visszaraktam egy régebbi BIOS-t, és azóta se memtest hiba, se kék halál. Viszont játékokban továbbra is előfordul időnként egy-egy crash.
[ Szerkesztve ]
-
hokuszpk
nagyúr
a 4 modul az Summittal lutri, még ugy is, ha azonos tipusbol teszel bele eltero idopontban gyartottakat.
marpedig ha 2 Micron , 2 Hynix, akkor az biztosan ket eltero sorozat.apro trukk : probald megcserelni, a ket kitet, akkor a masik idoziteseit lovi be az otomatika ( a legtobb alaplap faek egyszeruen, az elso talalt modul idoziteseit kiolvassa, es azt alkalmazza globalice ) ugy talan a "jobbik" ( nem a párt, hanem az a modul, amirol most olvassa a parametereket ) birni fogja a masik idoziteseit.
esetleg lehet a VGA is a bunos, valami haverod hasonloan eros gepeben tudod tesztelni ?
@Zufi : nem ugyanaz, neki 1600X van, ami Summit Ridge ; neked meg 1600AF azaz Pinnacle Ridge, utobbiban azert kikalapaltak par aprosagot a memoriavezerloben.
[ Szerkesztve ]
-
Zufi
csendes tag
Tuti, hogy nem a memória kompatibilitásával lesz gond, nekem majdnem ugyanez a konfigom van: B350-DSH3, 4x4 2666Mhz Fury (2 Micron, 2 Hynix) és 1650Super, most egy 1600 AF procival (zen+), korábban 2200G-vel (sima zen). És semmi ilyesmi nem volt nálam. Szerintem próbáld meg a Win újratelepítését.
-
Thunderbolt
tag
Sziasztok!
Van egy Ryzen 5 1600x procim B450M-DS3H alaplapban 4 x 4 GB Hiperx Fury 2666 Mhz RAM-okkal. Az egyik kit micron a másik SK hynix chipes. A problémán az, hogy előfordulnak véletlenszerűen játékból asztalra crash-elések. Érdekes módon a korábbi RX 460 VGA -val nem voltak ilyen crash-ek, csak tavaly augusztus óta a GTX 1650 super-rel. Bár Windows újratelepítés nem volt VGA cseréjekor, de DDU-val letöröltem az AMD-s cuccokat. Esetleg Windows 10 újratelepítés segítene? Vagy olvastam itt azt is, hogy ezek a procik nem szeretik a 4 memóriamodult. Esetleg ez lehet a gond? Ha igen, akkor milyen 2 x 8 GB memóriát ajánlanátok ehhez a konfighoz. -
hokuszpk
nagyúr
-
Zufi
csendes tag
válasz hokuszpk #32380 üzenetére
A Vcore-t állítgatom, a VID értékeim a SVI2 TFN-hez hasonlóan a béka segge alatt, 1.1V körül vannak... Lehet, hogy egyébként nem is a procim szar, valami más baj lehet, végülis a HWinfo SVI2 TFN értékeiből kiindulva 1.1V-on hozza a 3,6 Ghz-et all core, hiába állítgatom a Vcore-t, SOC-ot, bármit az alaplapon, a SVI2 TFN értékekre semmi hatása sincs: felhúztam a Vcore-t 1,275-re a Vcore SVI2 TFN maradt 1,1; felhúztam a VCORE SOC-ot 0.9-ről 1-re a SOC SVI2 TFN maradt ugyanúgy 0,913, mint előtte. (Mindez terhelés alatti számok)
[ Szerkesztve ]
-
hokuszpk
nagyúr
"De mitől lehet, hogy terhelés hatására leesik a feszültség, és ekkora különbség alakul ki a két érték között?"
az normalis, hogy terhelesre esik a fesz, en faekmod az OHM torvennyel szoktam magyarazni, tobb melozo tranzisztor kovetkezteben nagyobb ellenallas, stb.
erre talaltak ki az LLC -t, ami probalja a feszultsegesest korrigalni, biztos nincs sehol rautalo pont a biosban ?Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
hokuszpk
nagyúr
ide Chaser kell, o a Giga biosok nagy tudora, az a gyanum abba a problemaba esel, mint az Asrock tulajok szoktak, hogy boszen a VID -et allitgatod deaztmeg annyira de annyira l*.* a lap, mert valahol van egy vcore beallitas, amit ad.
-
hokuszpk
nagyúr
biztos, hogy 1600AF es nem sima 1600AE ? mertakkor azt kell mondjam, Pinnaclebol ( merugye az 1600AF az ) ilyen hulladekot még nemláttunk errefele.
soc feszemeles akkor ajanlott, ha a ram hibazik, mondjuk tm5 30 kor eldonti a kerdest.
@#32367 : hwmontort nemigazanszeressuk, hwinfo. ottis az svi2-tfn erteket nezegesd, az mutatja mennyit kap valojaban a cpu.
[ Szerkesztve ]
-
Viktor77
titán
Inkább kaka a lap. Nálam (B450 Mortar) az 1.2V-ra beállított bios 1.170 körülre esik terhelésre.
A tápod bőven elég, én 350-essel hajtom az enyém.
Ha 4 modulod van, akkor kapásból emeld a SoC-ot 1V-ra, aztán lehet több is fog kelleni.
Illetve, megnézhetéd tesztek erejég 2 modullal.[ Szerkesztve ]
Csinálni kell. Kész. Pont.
-
Zufi
csendes tag
De mitől lehet, hogy terhelés hatására leesik a feszültség, és ekkora különbség alakul ki a két érték között? Szarabb a procim, szarabb az alaplapom, vagy kevés a 400W-os HEXA+ tápom?
Ezért nem akartam egyébként felmenni 1,275 fölé, mert ott már erősen melegszik/többet fogyaszt. Kingston HyperX KHX2666C16D4 4GB Ramból van 2 x 2 db, alapon hajtom őket, úgy ahogy vannak...[ Szerkesztve ]
-
Viktor77
titán
Igen. Illetve, ha van LLC a lapodon, azzal lehet feszesíteni, hogy terhelés hatására kevésbé essen le a fesz.
Azért a SoC-on is is emelnék 1V-ig.
Ahogy látom, még igazán meg sem küldted. Ha állítasz a feszen és az órajelen, azzal automatikusan kilövöd a 65W-os fogyasztási keretet, ha jól emlékszem 82-83W körülre és nálad már most 78 fok a proci.
Ja, és milyen ramjaid vannak, hogy csak 1.2V jut nekik?[ Szerkesztve ]
-
Zufi
csendes tag
válasz hokuszpk #32365 üzenetére
1,25V-on, 3600 Mhz-en 10 percig bírta Prime95-ben, 1,275V-on lettem teljesen stabil. 3700 Mhz-et 1,325-ön próbáltam, és még a Cinebench R23 sem ment végig. Szerintem csak kifogtam egy igen szar példányt... (SOC-ot és DRAM Voltage-et mondjuk nem emeltem; nem tudom annak lehet-e köze ehhez)
[ Szerkesztve ]
-
hokuszpk
nagyúr
3.6 -hoz az 1.275V soknak tunik, llctol fuggoen az 1700 -am megy 3.7 -et ilyen feszen, es nem a legjobb peldanyrol beszelunk.
van egy 1600AF -em is Asus Prime B350 -ben, az auto fesz - 0.125V ofsettel ( ez nembiztos, meg kellene nezni, de most 80KM -re van a gep ) megy fix 3.8 -at.Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
Zufi
csendes tag
Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni, mert már felrobban a fejem...
A Ryzen 1600 AF processzoromat szerentém
húznioptimalizálni egy kicsit, feltettem a Ryzen Master-t és egy kis tesztelgetés után arra jutottam hogy számomra a legmegfelelőbb beállítás az all core 3600Mhz 1,275V-on. Gyárilag all core 3415 Mhz-en ment 1,31-1,33V-on teljes terhelésen.
Leteszteltem: kevesebbet fogyaszt, hűvösebb (gyári hűtő), jobb a teljesítménye és 2 óra Prime95 után kijelenthetem hogy stabil is, szuper. De mégis macerás minden bekapcsolás után Ryzen Mastert futtatni/engedélyezni, elhatároztam hogy beleírom BIOS-ba ezeket a beállításokat.
Hát, rohadjak meg, nem megy... Be se bootol a szemétláda. GA-AB350M-DS3H V2 lap, BIOS - F50. Semmi mást nem csináltam, mint beállítottam a szorzót 36-ra, kikapcsoltam a Precision Boost, a Cool & Quiet-t, a C States-t és adtam a Dynamic VCore (DviD)-nél +0,15V-ot (a BIOS-ban 1,12 körülre írta az alapfeszültséget az eredeti 3200 Ghz-n). Minden más auto/alapbeállításon maradt. Hol csesztem el?[ Szerkesztve ]
-
evko
aktív tag
Sziasztok!
Lehet hülye kérdés, de volt ugye a ryzen 5 1600 és az 1600af,ami 2600-nak felel meg kB.
Most már nincs af.
Tehát, amit ma veszel ryzen 5 1600-at a boltban, 12nm-est,az már pont olyan, mint az 1600af volt, tehát épp picit gyengébb, mint a 2600?)Köszi
--- 2013...Ha valaki valami jó bizniszt tud, írjon rám mindenképp!!! ---
-
hokuszpk
nagyúr
válasz Dark KillerX #32353 üzenetére
birnifogja, foleg ilyen hofokokkal ; de a 3.7 -hez nekem soknak tunik a fesz, az 1700 -as alacsonyabb fesszel ( 1.2875V ) ment AC ennyit.
-
Pferi
senior tag
Első körben amikor összeraktad akkor volt videokártya a gépben?
Csak mert az 1600-ban nincs integrált vga.Gigabyte B650M DS3H ; Amd Ryzen 7 7800X3D; CoolerMaster ML 120 Lite; Patriot Viper Elite 5 48GB KIT DDR5 6000MHz; Asrock 6900XT OC Formula; 2 Hdd 2 db SSD ; FD ION + 2 Platinum 860W; CoolerMaster HAF XB ház
-
ovi58
csendes tag
Sziasztok!
Ez az első írásom itt ha valami nem jó elnézést!
Lehalt a 1155-ös lap és procim ezért próbáltam kicsit jobbra váltani.
Vettem Ryzen5-1600 ; X370 Pro4; Corsair venggeance LPX 3200 2X8GB (CMK16GX4M2B3200C16) -ot.
Asztalon egy kimért táppal összeraktam(+egér,billentyű)Elindult de semmi kép.
Felraktam a hangszórót és 5 gyors sípolás van.Ez Proci hiba.
Ez az összeállítás ha minden jó,jelezhet proci hibát induláskor?Ha igen van e megoldás?
Esetleg van e lehetőségem itthon megtudni proci vagy alaplap?
Holnap vinném vissza.
Köszi!Telefonon rosszul értem mert hallókészülékem van
-
Pferi
senior tag
válasz kisza25 #32345 üzenetére
ID-Cooling SE-213V2 CPU hűtő ventilátor 4790 Ft, nekem másfél éve egy Ryzen 2700-at hűt gond nélkül.
Gigabyte B650M DS3H ; Amd Ryzen 7 7800X3D; CoolerMaster ML 120 Lite; Patriot Viper Elite 5 48GB KIT DDR5 6000MHz; Asrock 6900XT OC Formula; 2 Hdd 2 db SSD ; FD ION + 2 Platinum 860W; CoolerMaster HAF XB ház
-
kisza25
félisten
tudnátok ajánlani egy olcsó, de jó hűtést 3400g-re (ezen is játszok)?
Alfa Romeo Giulietta Sprint
-
hokuszpk
nagyúr
válasz Petykemano #32343 üzenetére
volt, hogy az 1xxx is birta, ha visszalapozol van par ilyen kep tolem pl. ez :
de azert mokoltam vele eleget, es ritka volt az a felallas, amiben zokszo nelkul ment, tehat ha pl. ezt itt a kepen megcsereltem, es a Corsair kerult "elore", akkor egyaltalan nem ment.
Most 3800XT van a B350 -ben, de bevallom meg se probaltam 4 modullal.Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
Petykemano
veterán
válasz Sgt. Chris #32342 üzenetére
Ez a Ryzen1 szériát érintette?
Vagy a 300-as alaplap szériát?Ha esetleg cserélném a B350-ben a procit matisse-re, az bírná már a 4 dimm-et?
Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
Sgt. Chris
aktív tag
válasz Lennox #32340 üzenetére
Megerősítem az előttem leírtakat... Szert tettem én is a meglevő 2*4GB DDR4 3000 RAM-om mellé még 2*8GB DDR4 3200 RAM-ra, gondoltam, hogy akkor okés, megvahyok, 24GB már elég lesz mindenre is.
Na a B350F-em nem így gondolta, küzdöttem vele, random fagyások, restartok. Így fájó szívvel eladtam a 2*4GB-ot, így maradt a 2*8 ezzel csak hébe-hóba van gond, cserébe megy üzemi frekin. (Ja a memóriák Corsair Vengeance LPX-ek voltak, a rettegett szériából )
ASUS ROG Strix B350-F, AMD Ryzen 5 1600, 2*8GB DDR4 Corsair Vengeance LPX, ASUS RX470 4GB STRIX, Samsung EVO 970 250GB+Adata SP920 128GB SSD, 1TB+2TB WD HDD, FSP Hyper 600W
-
hokuszpk
nagyúr
válasz Lennox #32340 üzenetére
1 dimm = 1 memoriaslotban van modul
2 dimm = 2 slotban
4 dimm = 4 ...ne akard a 4x8 -at 1xxx proci mellett. Ha eddig ment, annak orulunk, de a 4 modul jobban terheli a memoriavezerlot, nemveletlen ez a hivatalos memoriasupportja az 1xxx -nek :
es a ket modul is ugyanugy dual channel, mint a 4 ; jo az a linkelt 2x16 Aegis, es az ára sem elszallt tunigfelaras.
** Mondjuk 1xxx proci melle eleg a 3000 -es, 2933 felett mar nagyon sziliciumlotto az is, hogy menjen.[ Szerkesztve ]
-
Lennox
újonc
válasz hokuszpk #32339 üzenetére
Szia. Az az igazság hogy még eddig nem volt ilyen gond a gépépitéseimnél. Amiota megvettem ezt a lapot azota. Azelött B350 f volt ugyanezzel a procival és ramot csak ugy pöcre vettem és működött. Ebbe át akartam rakni a ramot és csak 2 ment.. Ugy akarok ebbe ramot hogy4x8 gb dual chanelbe. Hyperx-en gondolkodom az volt a másikba is.. Néztem a kompatibilitás listát a lapnak de őszintén szólva nem tudom értelmezni hogy mit takar ott az 1dimm 2 dimm 4 dimm.. Azt tudom hogy dual channeles vagyis2 csatornás és ha 2x2 kittes azonos ramot veszek akkor mennie kellene a 32 gb nek. De ez a lap ki fog rajtam😁rengeteget támogat de csak 2 dimmig kevesebbet ami 4 dimmig... Ez mit jelent :/
-
Lennox
újonc
Sziasztok. Asus Strix B450-F Gaming II alaplaphoz és Ryzen5 1600X procihoz milyen Ramot ajánlotok ami kompatibilis? 32gb ram kéne max 75 ezerig. Válaszokat elóre is köszi
-
Viktor77
titán
válasz hokuszpk #32335 üzenetére
Ha LLC-zek, azzal csak nőne a hőfok, hiszen magasabb lenne a fesz (jobban tartaná a beállított 1.250-et).
Van egy ilyen heppem, hogy mindent alulfeszelek (az 1650-em pl. 0.9V-on jár) és próbálom minél halkabban, hűvösebben járatni a gépem.
Tudom, a 70 fok nagyon nem sok, de a hűtőm sem túl erős példány (Gammaxx 200T).Csinálni kell. Kész. Pont.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz Viktor77 #32334 üzenetére
pedig lehet egy probat megerne, nekem anno az 1700 -nal 3-4 fokot hozott, amikor eltalaltam az adott fix frekihez az llc beallitast.
70 fok 95W az kb. a nevetseges kategoria, ennyire nem kell felteni a cuccot, 95 fokig birja a proci, szoval 85 felett kezdj aggodni ; a regi screenshotjaim kozul itt egy random.[ Szerkesztve ]
-
Viktor77
titán
-
Viktor77
titán
válasz Viktor77 #32329 üzenetére
Van bizony.
Ha 1.250-et állítok, akkor is 1.175-re esik vissza terhelésre, ha 1.200-t akkor is.
Sőt, ha 1.150-et, akkor is, így ugye terhelés hatására nem csökken, hanem nő a fesz.Most járatom kicsit 1.2-n, 3.7Ghz-en (itt ugye még csökken a fesz terhelésre), aztán meglátjuk mennyire stabil.
[ Szerkesztve ]
-
bölcsike
csendes tag
Sziasztok!
Nekem olyan kérdésem lenne,hogy a gépem ha gondol egyet nem áramtalanítja az alaplapot. win le állításakor-mennek a ventik. Akkor power gomb nyomva tartásával tudom le állítani,de utána indításnál a gomb megnyomásával sípszó a buzzerből.De elindul gond nélkül
Alaplap:ASUS ROG STRIX B350-F GAMING
Proci. Ryzen7 2700
Ram: KINGSTON HyperX 16GB 2X8GB Predator DDR4 3200MHz CL16 KIT HX432C16PB3K2/16 , 2933-ra állítva,fixen.
Procit ahogy néztem és a ramot, támogatva vannak
Válaszokat.
Talán a tápom szaraxik?
3-éves [link]
Talán van valami rossz BIOS be állítás amit nem tettem meg?Üdv.András
-
Viktor77
titán
Van valami minimum fesz ami alá nem lehet menni?
1600-am van és hiába állítok be biosban 1.2V-ot, a CPU-Z és a HWinfo is 1.25V-ot jelez (ez utóbbinál azért látszik az effective-nél az 1.2V).
Biosban is 1.2V látszik.Csinálni kell. Kész. Pont.
-
Vartanus
őstag
válasz Dragon3000 #32325 üzenetére
a gép amúgy nyárig 2933Mhz ram, CL 18 időzítés 1,1V SoC feszültség, 1,35V ram, 1,32V CPU és 3,8Ghz ment. Majd nyáron WoT közben észrevettem fagyásokat.. VGA-r gyanakodtam de egy régi HD 7770-ess3l is csinálta, akkor kezdtem el a procit tesztelni, de életegyéb dolgai miatt most volt időm ilyen alapos tesztre két konfiggal.
< AMD RYZEN™ POWERS. YOU DOMINATE. >
-
Vartanus
őstag
válasz hokuszpk #32323 üzenetére
Igen de úgy fest 2400on sem stabil a procim...semilyen beállítással.
Csak mielőtt nekimennék a gari ügynek inkább megkérdeztelek titeket. nem én vagyok hülye és jól gondolom-e hogy emiatt gariztathatom az 1600omat.
Köszönöm a segítséget.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz Vartanus #32319 üzenetére
a soc ajanlott maximuma 1.2V, az 1.3 azert mar nagyjabol a "karos" kategoriaban van.
inkabb a memoriafeszt probald emelni.
Aegisbol van 2400/2666/3000/3200 melyik verziot hasznalod ?
ja es az alapkerdes, A2-B2 -ben vannak a modulok ?*@32322 : akkor targytalan. ha van meg ra gari, probald be.
[ Szerkesztve ]
-
Vartanus
őstag
válasz NdrewSunix #32320 üzenetére
A gond az, hogy 2666-on sem megy, sem az X370-Pro lapomban, sem barátom B450 Mortar lapjában, kipróbáltam az ő 3600as 2x8GB SR 3600Mhzes kitjével is 2666-on auto, 1,1 majd 1,2 majd 1,25 végül 1,3 SoC feszültségekkel is minden slotban együtt külön külön a kitteket és külön min a 4 modult. A barátom 3200G procijával mindegyik kit megy 2666-on és 2933on is mindkét lapban.
kecsawi: igen a memóriák fix 1,35V-on vannak.
[ Szerkesztve ]
-
kecsawi
senior tag
A summit érzékenyebb a memóriára, nagyon nem mindegy az alaplap sem. A memóriát kell tesztelned más rendszerben is, hogy hozza-e a gyári adatokat, ha hibás a működése akkor mehet a garancia intézése. Alaplapod supportjában meg van-e a memória modulod? Egyenként tesztelted? XMP nem megy? 1,35 V a memóriának, de a SOC-ot nem vinném 1,1 fölé.
-
senior tag
Hello!
Nekem is 2x8Gb Aegis ramom van, az 1600X mellett gond nélkül ment a MSI B350m Mortar lapban 2993MHz-en a gyári időzítéssel, feszültséggel.
Én úgy gondolom felesleges visszaküldeni, mivel nem hibás, csak valamiért abban a lapban nem megy 3000-en, de ezt nem is ígéri az AMD ugye. -
Vartanus
őstag
Sziasztok!
Az AMD szerint a R5 1600 maximum 2667Mhz-es memóriát támogat.
Hogyha 2x8GB-os 1R Aegis memória kittel használom és még 1,3V SoC Voltage mellett is újraindul a rendszer CL 19es időzítéssel kb 10 perc után az garanciális cserét jelent szerintetek?Vagy milyen paramétertől számít tuningnak/ nem garanciálisnak egy 1600 IMC-je szerintetek?
Ha jól emlékszem a 2933-3200as értékekhez 1,1V SoC feszt ajánlotattok tuning esetén, DE Én úgy gondolom 2db egyoldalas 8GB-os modullal BIOS-ban matatás nélkül is tudnia kéme az 1600 IMC-nek a 2666-os.memória órajelet, és mivel nem tudja visszaküldehetem gariba így 2,5 év után (mert 2018.szept 11-én lett véve).
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Azt a magas feszültséget csak egy-egy pillanatra kapja meg. AMD szerint ezzel nincs baj. Az X-es procik ilyenek, nekem alapból a 2600X időnként kap 1,5 -öt is akár. Vagy fix feszt kell állítani vagy -offsettel belőni. Esetleg kikapcsolni az XFR-t, PBO-t. A Biosban mindig a legmagasabb feszt mutatja nekem is. Indíts el egy HWinfo -t, meg egy CPU-Z stress testet pl és nézd meg ilyenkor mennyi feszt kap folyamatosan a cpu, jóval kevesebbet elméletileg.
Ui: Az én 1600X -em ment stabilan 1,3V mellett 4000 MHz -en, szerencsés darab volt.
[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
Sziasztok! Gyorskérdésem lenne valakitől aki képben van. Javításra van nálam "remek" AMD -s setup R5 1600X + msi a320m-a pro lap.( lap új fél éves)
Alapesetben CPU nagyon meleg illetve elkezdet kékhalálozni a gép. Beállítottam XMP vel ramokat 2400MHZ @1.35V + Biost frissítettem. Hogy a fenébe lehet hogy a CPU fesz alapból 1.42V ???? Nekem brutál soknak tűnik.... ( saját intel koszfészek 9600k-m 6x4.9Ghz 1.28V )
Mennyivel érdemes próbálkozni, amit stabilan tudni fog? 1.35V ?
Köszönöm -
Bounti
aktív tag
válasz hunvarlan #32311 üzenetére
Remélem ezután sem csinálja majd, amit azelőtt csinált, amit most nem csinált!
Remélem ez tényleg megoldotta, és természetesen nagyon szívesen!
[ Szerkesztve ]
Ha a halál árnyékának völgyében járok is, nem félek a gonosztól... Mert én vagyok a völgyben a legesleggonoszabb!
-
Bounti
aktív tag
-
Bounti
aktív tag
válasz hunvarlan #32307 üzenetére
Az [AMD Chipset Driver] fel van telepítve? Esetleg a játék fórumaiban nem írnak hasonló hibáról?
[ Szerkesztve ]
Ha a halál árnyékának völgyében járok is, nem félek a gonosztól... Mert én vagyok a völgyben a legesleggonoszabb!
-
hunvarlan
aktív tag
Az az érdekes hogy ugye van az alaplapnak egy easy tune nevű programja ha ott átrakom defaultról oc-ra (azt írja az összes mag 3800mhz-n ketyeg simán pedig amikor csinálja ezt a jelenséget 3600mhz single core) akkor szépen beáll 3800-ra és nem mozdul onann semerre igaz ezt játékban figyelem az msi afterburnerrel. Nem igazán tudom mi lehet ennek az oka de majd valaki jön és elmondja mitől van ha nem az sem gond mert akkor marad oc-ben és kész. Maga a proci valami félelmetesen jó az elöző fx-em után még nem tudtam kiakasztani semmivel persze nem is ez a cél de akkor is na.
-
senior tag
válasz hunvarlan #32305 üzenetére
Tegnap találkoztam azzal a jelenséggel amit említettél. Csak én más játéknál. RDR2 -vel játszottam és fennakadt kilépés után a proci 1,48V és 4100 MHz-en.
Előtte állítgattam a ventit az MSI Commanderben, nem tudom nem-e annak köszönhető, mivel a cpu-t is lehet piszkálni benne. -
hunvarlan
aktív tag
válasz NdrewSunix #32304 üzenetére
Nem amikor elindul simán megy cpu-z-vel nézem és csak annál a játéknál vettem észre eddig.
-
senior tag
válasz hunvarlan #32303 üzenetére
Ja értem már.
Amikor elindul a Windows is fullon megy a proci? Mivel nézed amúgy? Más játéknál is ez a tünet?
Lehet nyomni kellene egy bios default beállítást és utána megnézni.
Nekem is 2600X -em van, de ilyet nem tapasztaltam még. Rendben visszaveszi a feszültséget és órajelet idle -ben. -
hunvarlan
aktív tag
válasz NdrewSunix #32302 üzenetére
Szia az ssdt raktam neki elsődleges bootnak miután telepítettem a windows ennyit állítottam.
-
senior tag
-
hunvarlan
aktív tag
Sziasztok már máshol kérdeztem de itt hátha kapok valakitől segítséget adott 1 aorus b450 elit alaplap 1 ryzen 5 2600x-es porcesszor. Az a problémám vele hogy elkezdek a World Of Warcraft-al játszani minden tök jó meg minden de amikor kilépek valamiért a proci turbó módban marad és 4,2 ghz-en ketyeg tök feleslegesen mert csak a torrent megy semmi más semmit nem állítottam a biosban ahogy megvettem és összerakták az Aquába úgy van minden egyedül a bootot állítottam de annak nem kéne hogy köze legyen ehez köszi előre is a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel i5-9600KF 6-Core 3.70GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.60 GHz) Processzor
- KÉSZLETEN! ÚJ, 3év gar! AMD Ryzen 7 9800X3D OEM (96M, Up to 5.2 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- i7 9700 , MSI Z370, 32GB DDR4 félkonfig
- Értékelés alatt - AMD Ryzen 5 7600 (3.8-5.1 GHz, 6 mag, 12 szál, 65 W)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest