-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jolly87
tag
Sziasztok! BIOS beállításban kérném hozzáértők segítségét.
- Kingston 16GB/3466MHz DDR4 HyperX FURY fekete (KIT 2x8GB) (HX434C16FB3K2/16) memória (Nincs a gyártó támogatott listájában)
- Asus rog strix b450-f gaming alaplap
- Ryzen 2600 x proci
Alapból 2400-on megy a memória. (RP's Lair)Videók alapján belőttem a megfelelő órajelet, időzítést, feszültséget, de nem hajlandó elindulni.
D.O.C.P. standard se működik rendesen.
Sorozatos próbálkozás után 2900 MHz-volt a legtöbb ahol sikerült életet lehelni bele, de instabil volt.
Aki hasonló konfiggal rendelkezik és sikerült stabil 3000,3200,netán 3466 Mhz-t elérnie, legyen kedves megosztani a setupot.Köszönöm!
Tibor
-
-
aktív tag
válasz Sub-ZeRo #32196 üzenetére
Szia! XMP bekapcsolva,
QVL lista: https://www.asrock.com/MB/AMD/A320M-DVS%20R4.0/index.asp#MemoryRR
rosszul emlékeztem ( 2 hasonló gép készült) f4-2400C15-8GNT ram van benne pont nincs a listában, lehet gond ?[kép] [kép] [kép] [kép] [kép] dumpok
(#32195) Aljasvip Ram teszt nehéz, mert 150km-re van agép de majd valahogy azt is megoldjuk. Esetleg Prime95 ???[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Ha a ramok is alapon vannak akkor az lesz a gond. A 2666 már tuning, az XMP-t kellene neki beáljítani és úgy kipróbálni.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
senior tag
Az egyszerűen detektálható hibák közül maradt a RAM akkor... (még mindig lehet CPU kontakt hiba, de kicsi az esélye) Ha nem te használod akkor nehéz kör jön.
Kezdésnek, ahogy Gyuri is írta, a QVL-ben meg kell nézni hogy szerepel-e a RAM. Ha igen, akkor kompatibilis, tehát HW hiba lesz nagy valószínűséggel.
Ezt úgy tudod tesztelni, ha egyik modult találomra kiveszed, és játszol, vagy memtest 4-6 órán át. Ha nincs hiba, akkor csere a másikra., hátha az volt.Húgom gépébe pont így került egy lesz@rom szervizes által Corsais Vengance CMK16GX4M2B3000 memória, az is kékhalálozott, az egyik modul volt a ludas, de QVL kompatibilitás hiánya miatt csere lett másik típusra.
[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
válasz Gyuri27 #32188 üzenetére
2 hétig teljesen jó volt, utána kezdte.
PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA - https://support.microsoft.com/hu-hu/help/897079 ezt találtam.
Lehetséges hogy valami vírus benyelt ? Az baj nem én használom. De akkor biost mindenképp átnézem, illetve a ram támogatottságot.
Köszönöm -
-
senior tag
Szia!
Nálam CPU tuning esetén jöttek ilyen hibák elő, de a RAM-ot se zárnám ki. 1 óra RAM teszt kb 70% biztossággal tudja megmondani a hibát, 4-6 óra az már 99% biztosság (100% pedig nem létezik).
Első körben frissítsd a BIOS-t, mert ezek a lapok nem voltak felkészítve gyárilag az AF (első gen Zen-nek álcázott Zen refresh) procikra.
Ha így is hibát dob, akkor ott valami komolyabb probléma lesz, lehet nem ad a CPU-nak elég feszültséget az alaplap, ezért eldobja magát. Vagy az egyik RAM modul hibás.[ Szerkesztve ]
-
Gyuri27
félisten
válasz F.B.I. #32182 üzenetére
Az 1600 af az egy 2600 kicsit alacsonyabb órajelen. Ha cibálod ez a lemaradás eltünik mert mindkettő vége ugyanaz. Így spórolsz magadnak 4k-t. Amit költhetsz jobb hűtőre (házra).
w580: ram hibának tünik elsőre. Mi és hogy van beállitva ram ügyileg a biosban?
[ Szerkesztve ]
Amd - Radeon - Ryzen
-
aktív tag
Sziasztok! Segítségre lenne szükségem. Adott egy amd gép. 1 hét után elkezdett random kék halálokat dobálni. Van amikor játék közbe 3-4 óra után dobja csak, van hogy netezés közben.
Adott ez a setup:
Ryzen 5 1600AF - új
ASRock A320M-DVS R4.0 - új
2x8gb 2666 Mhz team group - új
XFX Rx580 8gb - használt
Windows 10 random kék halál hibakódok:
PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA
SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION
VIDEO_SCHEDULER_INTERNAL_ERROR
KERNEL_SECURITY_CHECK_FAILURE
KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED
Alaplapon legújabb bios hőfokok rendben.
Memtest - 1 óra oké
HDsentinel SSD - oké ( összes szektor olvasás pipa, rövid önteszt pipa)
Videokártya 1 óra furmak - oké
Esetleg van most valami Windows frissítés van most vagy valami hibás driver ami ilyeneket okoz ?
Esetleg van valakinek valami tippje ?
Köszönöm -
F.B.I.
veterán
Üdv!
Fiamnak építenék gépet, ebben kérnék segítséget. Ami marad az egy 500Gb SSD és egy RX580 8Gb Nitro.
Amit kinéztem: MSI B450M MORTAR, 2X8GB G.SKILL AEGIS.
Amiben véleményt kérnék: 1600AF vagy 2600? Olyan 4K van a kettő között.
Csak multit tol (Overwatch, Division 2, Warframe).
Mindenképpen meghúzom neki a procit (mert nekem meg kell ez az élmény ).
[ Szerkesztve ]
Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
RevoneX
csendes tag
Sziasztok! Lenne egy Ryzen 7 1700 processzorom, 3.8 GHZ-en megy. És az lenne a problémám, hogy valamiért nem akar 54 fok fölé menni. Alapvetően ezzel nem lenne baj, de játékokban nem kapom azt az fps eredményt amit kéne. Szerintem nem normális hogy 10 perc stress test után 54 fokon marad a processzor. Valaki ötlet mi lehet a baj?
Ryzen 7 1700 3.8ghz, 1.2 V
GTX 1070 Ti
1x16 3000Mhz RAM -
19ati93
senior tag
Én 3200 mhz-en használom a ramom. (2x8gb) AGESA 1.0.0.6-os bios. (P5.40 verziószám -AB350 Pro4 Lap.) Proci: 1600.
Próbálhatsz nyugodtan szerintem egy legutolsó biost ami a ryzen 3xxx széria előtt volt, sokat javult a memória kompatibilitás és stabilitás. Valszeg neked is menne 3200-on.
[ Szerkesztve ]
-
19ati93
senior tag
-
sutaxx
tag
Sziasztok!
Ryzen1200 AF nél is fenn állhat a memória kompatibilitási probléma?
-
U.Orsi
tag
Üdv Mindenkinek. 1600AF-re szeretnék hűtőt. Nagyon megtetszett az rgb-s. De horror áron vannak a wraith prismek. Valami más alternatíva lenne?
-
RVR400
veterán
válasz mandalore009 #32161 üzenetére
A Pstate-en állítottál?
-
Pakmara
őstag
válasz Dragon3000 #32165 üzenetére
Mea cupla, régi lapomnál arrafelé volt és rögtön megörültem a számnak. Anno mikor még játszottam OC-val az akkori BIOS-on ment elvileg [link] a jelenlegin valóban nem esik vissza.
-
Pakmara
őstag
válasz Dragon3000 #32156 üzenetére
Szvsz bios függő, legalábbis ASUS-nál (MSI-m nem volt lehet hogy ott sehogy nem megoldható) Most lőttem egyet próba képpen fix 3700 all core+offset. Freki és fesz is visszaesik (1500 Hhz és 0,937V), de volt olyan Bios verzió előző lapomnál ahol én se tudtam belőni.
(#32155) Lacpac: MSI-nél lehet de nem általános.
[ Szerkesztve ]
-
Dragon3000
veterán
válasz mandalore009 #32161 üzenetére
Az itt és a 2xxx topikban válaszolóknak ugyanúgy nem vette vissza a feszültséget, mint nálad.
-
mandalore009
csendes tag
válasz Dragon3000 #32160 üzenetére
De ha nem sikerül ez van :) csak érdekel ennyi
-
mandalore009
csendes tag
válasz Dragon3000 #32160 üzenetére
Próbáltam ryzen mastert nem működött ... Hat mert zavar kész 😅 láttam 3 videót ahol működőtt ennyi meg szeretném nezni mi a proci vege eszeru kereteken belül és szeretném ha minden jól menne ennyi láttam hogy másoknál vissza esik érdekes hogy nekem meg nem
-
Dragon3000
veterán
válasz mandalore009 #32159 üzenetére
De miért zavar téged ez? Attól, hogy 1,35V a feszültség és közben meg kb 0 az áramerősség, akkor nem mindegy neked, hogy ilyenkor nem veszi vissza 0,9 körülire? Többen megírták miket lehet próbálni, bios reset, másik bios, ryzen master. Ha egyik sem segít, akkor ez van és el kell fogadni. Amúgy régebben is megírták, hogy oc-nál a legtöbb esetben a feszültséget nem veszi vissza.
-
mandalore009
csendes tag
válasz Dragon3000 #32158 üzenetére
Az a bajom hogy netet nézem es a proci 1400mhz megy akkor minek tolja bele a 1.35v ot ... De nyilván ez csak akkor van ha tuningolom... Ha nincs oc akkor offset - 0.0875 van és nyilván hibátlanul megy volt az lemegy 0.7re is ... De azért érdekel az oc része.... De ugyan ez a hiba van ha benyomom a gaming boost gombot kapok +200mhz de cserébe a feszültség megint megáll...
-
Dragon3000
veterán
válasz mandalore009 #32157 üzenetére
Sok esetben nem veszi vissza a feszültséget, így nem értem, hogy miért is vacakolsz vele, miközben csak pár W-t lesz a többlet fogyasztásod ha nem használod a gépet. De ha feleslegesen szeretnéd az időd erre pazarolni, akkor próbálgass másik biosokat, hátha valamelyiknél megy.
-
mandalore009
csendes tag
válasz Lacpac #32155 üzenetére
Az az érdekes hogy asus lapom miért működik? Volt egy srác youtube csatornán egy msi b450 toma ryzen 1600 húzott és ott ha oc ta a processzort le esett a feszültség és a MHz is.. nyilván ha nrm nyúlok a szorzohoz semmi baj ...cssk érdekel a tuning és meg se működik pedig minden be van kapcsolva úgy ahogyan kell
-
Lacpac
őstag
válasz Pakmara #32154 üzenetére
És a szorzóval mi a helyzet? Auto-n van vagy be van állítva egy fix szorzó?
Nekem az MSI B450 Gaming plus-ban csak akkor nem veszi vissza, ha hozzányúlok a szorzóhoz.
Offset mellett auto szorzón működik az energiatakarékosság.Az auto fesz és a fix között meg annyi a különbség, hogy a desktop-on a gép nem 110W-ot vesz fel, hanem 115-120-at...
Hőfokban meg semmi. -
Lacpac
őstag
válasz mandalore009 #32151 üzenetére
Ha a szorzót elállítod auto-ról, akkor a feszt nem veszi vissza.
Szorzó maradjon auto-n, a feszültséget meg negatív offset-be.
Igaz így nem tudsz tuningolni. Ha kell a +, akkor marad az all core tuning, fix feszültséggel. -
Sdi
addikt
válasz mandalore009 #32149 üzenetére
Kipróbáltam, feltoltam 3900-re és nekem sem vette vissza a feszt, csak 1-1 magon pár pillanatra. Igaz az offsetet +oltam
[ Szerkesztve ]
"Ha az alkohol akadályoz a munkában, hagyd abba a munkát!" /Manuel Scorza/
-
Pakmara
őstag
válasz mandalore009 #32149 üzenetére
Próbáld ki a resetet. Utána lődd be a kiszemelt frekit, és egy lépcső negativ offsetet a vcore. Semmi mást ne állíts, se c state se semmi. Nézd meg igy.
-
Sdi
addikt
válasz mandalore009 #32145 üzenetére
Nekem a win10-nél az energia gazdálkodás középen van. Igaz én nem tuningolok.
Akkor meg is írták a probléma lényegét
[ Szerkesztve ]
-
rumkola
nagyúr
válasz mandalore009 #32131 üzenetére
tuningnál nem veszi vissza a feszt, csak az órajelet
[ Szerkesztve ]
-
Sdi
addikt
válasz mandalore009 #32140 üzenetére
Először csak egy sima resetet próbálj meg. Ha nem műkszik még tehetsz vissza korábbit.
-
mandalore009
csendes tag
-
senior tag
válasz mandalore009 #32137 üzenetére
Én azt értem, hogy az 1,35V zavarja a szemed, de a CPU nem csak feszültséggel megy, az áramerősség is számít. Lehet nyugodtan 1,35V-on, nem fog 30W-ot fogyasztani IDLE.
A CPU Z helyett inkább hwinfo64 javasolt mérésre, ha részleteiben is tudni akarod, hogy mi megy a motorháztető alatt.
-
Sdi
addikt
válasz mandalore009 #32137 üzenetére
Próbáltál már egy bios resetet ? Utána mit reagál.
-
mandalore009
csendes tag
válasz Pakmara #32134 üzenetére
Global C state _enabled
power supply control _LOW
AMD cool N Quiet Enabled
és egyszerűen nem megy le a feszültség de ha a sima boost modot tolom be amit a lapnál be lehet tólni akkor is ugyan ez lessz a hiba megemeli 200mhz az egész órajelet de a core voltag meg se mozdul ... írtam már ezer millió helyre reggel óta olvasom forumokat és senki senki nem tudodd választ adni -
senior tag
válasz mandalore009 #32133 üzenetére
Asus Prime b350-plus és 1600X-nél offset-et használva, 3900MHz-re állítva, nekem se esik vissza a feszültség.
De az órajelet leveszi üresjáratban 2200-ra, és nem is fogyaszt vagy melegszik (37°C idle).
Szerintem ha ez nem okoz neked komoly problémát (melegedés, vagy furcsán magas fogyasztás) , akkor hagyd úgy. 1,45-1,5V felett nem szabad csak járatni, alatta jó vagy. -
Pakmara
őstag
válasz mandalore009 #32133 üzenetére
Mik a tuning beállításaid? Egy hw infos képet tudsz feltenni? (Olyat amikor már visszaesett a freki)
-
mandalore009
csendes tag
-
Pakmara
őstag
válasz mandalore009 #32131 üzenetére
Gondolom nem fix vcoreról beszélünk hanem offsetről. Volt olyan bios verzió ahol nekem se működött (Asus) de elvileg tényleges fogyasztásban minimálisan számít. Rossz topikvan vagy amúgy, beked a 2000 széria topicja kell, bár vszínű ugyanazokat mondanák.
-
mandalore009
csendes tag
hello valaki tudna nekem segíteni hogy miért nem megy vissza a processzor feszültsége ha tuningolom? MSI B450 tomhawok ryzen 2600
global c- bekapcsolva
cool and -bekapcsolva
win 10 enegria takarékosba téve leül a proci 1500 mhz de az áram marad 1.35
olvastam már minden de mindenki ugyan azt írja .... amik nálam be vannak kapcsolva ... valaki tud segíteni? -
19ati93
senior tag
válasz Sgt. Chris #32126 üzenetére
Javaslom hogy add el a mostani 2x4-es kitet és vegyél egy 2x8-at, vagy 2x16-ot. Te tudod hogy mennyire van szükséged.
4x4-ben kb 2400mhzen menne. Talán 2666-on, de sokaknál az se stabil akármit csinálsz.
3200 mhz simán elérhető szinte mezei rammal is csak 2db legyen belőle s ne több. :D[ Szerkesztve ]
-
Sgt. Chris
aktív tag
válasz kecsawi #32128 üzenetére
És... tényleg...Amikor vettem a gépet, még néztem is, de azóta elfeledtem ezt a problémát.... Kösziiii, így már tiszta a dolog.
ASUS ROG Strix B350-F, AMD Ryzen 5 1600, 2*8GB DDR4 Corsair Vengeance LPX, ASUS RX470 4GB STRIX, Samsung EVO 970 250GB+Adata SP920 128GB SSD, 1TB+2TB WD HDD, FSP Hyper 600W
-
kecsawi
senior tag
Ha megnézed a lapod támogatási listáját, bármely 4 modulos használat max 2666-ig ment, nekem igaz kevert modulokkal 2400-ig ment, míg 2 modul tudott 3000-et stabilan. Nagyobb ramkit vásárlás és a régi eladása a célszerűbb.
-
Gyuri27
félisten
Corsair lutri. 4 modul lutri. Ha megy is biztos nem 3000-en.
Ráadásul oloyan kitet nem is kapsz. Ha kapsz is max 7-8k-val olcsübb mint egy 24-25k-s aegis 3000.Amd - Radeon - Ryzen
-
Sgt. Chris
aktív tag
Sziasztok!
Azon töröm a fejem, hogy kicsit bővíteném a gépben a RAM-ot. Jelenleg 2*4GB DDR4 van benne, a "rettegett" Corsair LPX széria (konkrétan ez: [link] na most az elképzelésem, hogy vennék hozzá még egy kit-et, és akkor 4*4GB lenne.
Tudom, hogy a kétmodulos felállás a tuti, de nem tuningolom a lapot, se a procit, se a memóriákat, a 2.-3. BIOS frissítést követően simán, gond és probléma nélkül mennek a 3000Mhz-es sebességükön.
Egyenlőre egyszerűbbnek, gyorsabbnak tűnik venni még 2 modult, mint ez meghirdetni, várni, míg valaki megveszi...ASUS ROG Strix B350-F, AMD Ryzen 5 1600, 2*8GB DDR4 Corsair Vengeance LPX, ASUS RX470 4GB STRIX, Samsung EVO 970 250GB+Adata SP920 128GB SSD, 1TB+2TB WD HDD, FSP Hyper 600W
-
phoenix64
őstag
válasz Janraki #32123 üzenetére
Nekem a legújabb van fenn, mégis 20fok a difi. Aida stress test statban a sima CPU hőt mutatja, míg pl hwinfoban a CPU-nál a dióda hőt, míg alaplapi szenzornál a sima CPU hőt. Fura, mindenből a legfrissebb van fenn.
Olvastam mondjuk h első genes ryzennél direkt magasabb hőt mutat. Tiéd mondjuk már 2. gennek számít nem?
[ Szerkesztve ]
-
phoenix64
őstag
Sziasztok.
Szerintetek egy 1500X-nél, aida-ban a CPU Diode , vagy a sima CPU hőmérséklet a mérvadó? Egy jó 20fok eltérés van a kettő között terhelés alatt.
[ Szerkesztve ]
-
kvarc
tag
Sziasztok!
Mindenhol azt olvastam hogy 64GB ram csak 4 Dimm lehetséges. Nekem jelenleg elég a 1700x CPU de memóriára szükségem volt. Vettem két 32gb RAM-ot 3200Mhz cl16. Gond nélkül megy vele a 1700x proci 3200Mhz-en. Tehát lehet 64GB RAM két modulból. -
-
savior
őstag
Hello.
Ipon.hu R5 1600 proci af-s vagy sima?https://sites.google.com/view/saviorweboldala/home
-
br120
csendes tag
válasz Ger_man #32103 üzenetére
Nekem szerencsém volt 4 modullal. 4x8 GB Predator , 3200 MHz , cl16 , xmp/d.o.c.p. profil beállításával megy a névleges frekvencián. Asus x370-es alaplapban 1600X mellett van 2x8 GB rgb-s Predator dual-chanel kit (HX432C16PB3AK2/16). Később egy másik gépbe vettem még 2 db 8 GB-s Predatort (HX432C16PB3/8). Gondoltam ha már kéznél van , kipróbálom hogy működik.
De ha biztosra akarsz menni és kell a 3200 MHz , én is a 2x16-ot ajánlom. -
19ati93
senior tag
válasz Ger_man #32100 üzenetére
Nekem 4x4GB RAM-al csak 2400 MHz-en volt stabil, 2666-on is random crashelt pedig babráltam én mindent ott hetekig. Eladtam a fenébe a két ram kitet később és vettem egy 2x8-as 3200 mhz-es packot. Szóval ha szerencséd van akkor menni fog 2666-on, de annál fentebb nem sok remény van, sőt még van hogy a gép be se bootol.
Hyperx Fury volt a 4x4-es kit.
G.SKILL AEGIS a 2x8-as.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Ger_man #32103 üzenetére
Volt már szó róla korábban és a 2 modul jobb a ryzennek, mint a 4. Főleg ha tuningolod.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Háztartási gépek
- Politika
- Vodafone mobilszolgáltatások
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- BestBuy ruhás topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Escape from Tarkov
- Fehérbe csomagolva: Acer Nitro V 14 notebook