Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
wihay
tag
válasz zolee0307 #39948 üzenetére
Dehogy nem dobnak ki a topikból
A power limitet azért ajánlom ki tolni csutkára hogy stabil legyen a megahertz ne ugráljon fel le amit te is észre vettél már és le is írtad!
Játékokban az utolsó állapot számít leginkább, ott kell be hangolnod a kártyát, 1212mV-ról 1190-re nem olyan rossz ez, esetleg tudsz még rajta csökkenteni?
A memória feszt csak akkor vedd le ha böngészi, vagy tök átlag felhasználásra akarod használni a számítógépet!
--
A memória feszültségből épp úgy mint az állapotoknál, az alap feszültségből le vennénk apránként és az utolsó stabilt használnám!Amikor már megvannak az értékeke, akkor nyomj rá egy gyári visszalitást az alulfeszelt beálításokat pedig írd le egy papírra hogy be tudjad állítani mint volt!
Hányas fan speed-nél hozta ezeket az értékeket?
-
wihay
tag
válasz zolee0307 #39937 üzenetére
Először is told ki a Power Limit, álits ( vagy ments le a jelenlegi profilt hogy később be tudjad tölteni / meglegyen ) a Wattman-ban pedig a feszültséget tedd át kézire, ott lesz az utolsó állapot ott van a feszültség értéke én onnan le mennénk egy 10-15mV-n ként, és így szépen mennék le ameddig nem vagy le!
- Az első kettő mehet 300 Mhz-re, 800mV-ra azok az állapotok böngészés, multimédia úgyhogy ha nem kell akkor ne melegedjen a kártya! Jah és Zero RPM-t ilyenkor kapcsold be!
Én azt ajánlom csinálj két profilt: Egyet játékra, egyet pedig energiatakarékosra: Energiatakarékos értsd: Multimédia,YouTube, Böngészés!
Energiabeálitásokon nálam az összes state 1-7-ig 300Mhz-n vannak, 800mV-n, zero RPM-bekapcsolva, áramfelvétel pedig mínusz..
Memória megahertz: 1100 mHz, 800mV!Fontos nálam, de lehet nálad is ha bekapcsolod az Afterburnert a Wattman egyből reseteli magát, fogalmam sincs miért úgyhogy manuálisan kell beállítani megint! ( Csak be töltőd a profilt és ennyi!!)
-
wihay
tag
válasz Vismajor01 #39713 üzenetére
Üdv, ez elég gyakori hiba!
Toldjad ki Afterburnerben a Power limit maxra, vagy Wattman-ban az áramfelvételt megoldja majd!
-
wihay
tag
válasz pimpa1974 #39686 üzenetére
Töröld le az összes videókártyával kapcsolatós illesztők programokat DDU segítségével!
Letöltöd a DDU-t [display driver uninstaller] majd belépsz safe modban bios-ban és úgy töröld ki!
Aztán meg megfogod, és megint megpróbálod feltelepíteni, ha netalán ne sikerülne ha ki tudod csomagolni a fájlokat akkor telepítsd fel eszközkezelőből hogy kiválasztod a mappát!
Esetleg annyit még megtehetsz hogy letöltesz egy régebbi illesztő programot, légyen hogy legyen egy visszonyítási pontod a telepítés során ha sikerült akkor lehet hogy driver hiba ami benne van!
Nálam az Adrenalin 19.10.1 van fent!
-
wihay
tag
válasz HUNorbert #39673 üzenetére
Hát inkább RX 5700 vagy 5600 XT!
Ha RX 5700-veszel majd végül, és utána a hűtésnek és minden egyébnek is! Bármelyik navi kártyát veszel majd alul kell feszelned ( Gondolom, tudod miről beszélek) illetve majd ventilátorokat is be kell állítani majd! Szóval van vele kevéske úttó munka, de nem sok!
ui: RX 5700 XT-ről napokban készült magyarul behangolós videó YT-n!
Ha navit nézel Hardwere Unboxing csatornáját is nézd meg, én a Sapphire-t ajánlanám!
-
wihay
tag
Miből gondolod hogy a videó kártya rossz, boltból vagy használtan vetted?
Szerintem megint az illesztőprogrammal van valami, töröld le teljesen DDU-val , aztán tegyél fel egy tavalyi drivert hogy arra miként reagál..
- Így nem nagyon lehet megmondani, ha van lehetőséged próbáld meg másik csatlakozóval esetleg másik monitorra rákötni a számítógépet ideiglenesen hogy akkor is jelentkezik-e a hiba.. -
wihay
tag
Akiknek illesztőprogram hibái vannak, azok úgy tudják feltelepíteni hogy kicsomagolják, és feladatkezelőben pedig feltelepítik..
A vissza jelzések alapján valakinek jó lett a GPU-ja, és ami plusz hogy nem használ a rendszer extra memóriát mert nem telepíti a különböző Radeon szoftverek..
Aki meg azon idegeskedne hogy hiányozna a WattMan, az tud Afterburnerben is feszültséget levenni!
-
wihay
tag
válasz szizoka #39225 üzenetére
Engem személy szerint zavarna, úgyhogy afterburnerben rá tennék egy 20-15% fan speedet..
- Nyilván a terheléstől függ, meg a grafikai beálitásokon hogy éppen be-e kapcsol vagy nem..Régebbi játékoknál, GTA 3 és sorolhatnám szinte nincs is szüksége hogy a ventilátort forogjon mert már annyira "régi" játékot hogy simán lehozza CPU-ból
Ha téged zavar, hogy "felpörög" akkor tegyél rá mondom ilyen 20-15 % fanspeedet..
Játék alatt hány fok LOL-ban?ui: Aktív hűtésre gondoltál nem? Ott vannak ventilátorok.
Míg a passzívon egy hűtőborda. -
wihay
tag
válasz Piftuka #39192 üzenetére
Üdv Piftuka!
A régi gépről úgy tudod leszedni, hogy be írod YouTube-ra hogy DDU Driver unistaller szoftver ott találsz egy egyént aki végig mutassa a videóban lépésről lépésre : Santiago Santiago..
Igazából ez attól is függ hogy éppen játszanál-e az aktuális játékokkal, mert oda elvileg ajánlott az új illesztő program telepítése..
- Szó ami szó, én azt ajánlom hogy az RX 570 az Adrenalin 2020 előtti illesztőprogramot tedd fel.. Ha nem válik be, mert meglehet akkor még mindig ott a lehetőséged hogy DDU-val letörlöd és fel rakod a fel újabbat!Ami a CD-n van az már elégé elavult, azzal nem foglalkoznék!
Illetve fontos, Az RX 570-hez Adrenalin-t telepítesz nem Catalyst-et ez nagyon fontos!
-
wihay
tag
Ami azt illetve, ha Afterburnerben is állítgatom a feszültséget + a WattMan is fut akkor a két szoftver nem keresztezi egymást?
Afterburnerben egész jól látható a skála, míg írtam már korábban WattMan-ban sehogy nem engedi 800mV-ról levenni..
Ide tartozik, tegnap egy ember írta hogy az RX 570-t sikerült 1600 Mhz-re belőni és full stabil a VGA-ja
Csak jó szillicium kell! -
wihay
tag
válasz Nerazim #39174 üzenetére
Üdv, játékban az utolsó hetes state számít azt kell be lőni utána csak csökkented..
Az első második state az nevezzük chile / nyugalmi állapotnak ahol a GPU terhelése elenyésző pl videónézés, böngészés multimédia..
- Nálam úgy van hogy az első kettő állapot 300 mhz / 800 mV-n megy.. Kettes állapot után meg úgy állítottam be, hogy vettem a hetedik állapotot avagy a géming állapotot és úgy állítottam be a negyedik,ötödik,hatodikat..Mielőtt neki fogsz, toljad ki a Power Limitet hátha azért fagyot meg!
Ha más nem, lehet hogy bugos a Wattman, de tudod Afterburnerben is le venni a feszültség értékeit!Benmarch, játékokkal tesztelj apránként.
-
wihay
tag
Én a Wattman-ban sehogy sem tudok lenne menni 0,800mV-ról.. Én is ki akartam már próbálni hogy mi történik ha kártyával ha lejjebb veszem az első kettő State-n / állapoton..
Végül is úgy maradt hogy:
ui: A kép az így sikerült, innen is elnézést de jól látható a dolog.. Sehogy nem engedi le venni @800-ról.. -
wihay
tag
válasz Mizol29 #39161 üzenetére
Én a piros oldallal úgy vagyok, egyben nincsenek is nagy elvárásaim a játékokkal kapcsolatban..
- Az AMD Kártyák árérték arányilag szinte verhetetlennek, ez meglátszik most is viszonylag a piaci részesed-ükön..Ami témába vág egyébként: RX 570 4GB ára használt piacon elégé jó, boltból már annyira nem mondható el.. Nem is tudom talán 17'-es kártya? + Az RX 570 nem sokban különbözik a 470-től.. Talán +70 MHz, a memória pedig 100 Mhz-vel nagyobb mint a 470-en?
Ami itt a csalódásnak éltem meg az a RX 5500 / XT kártyák, szerintem borzasztóak lettek, ti inkább vennétek egy jó bevált RX 570/580-at mint egy csiszolatlan, elhamarkodott , fékész 7 nm Navi RX 5500 / XT-t?
- ui: A játékosok nagy része 1920x1080-ban tolja, 60Hz-vel.. Ehhez igazítja grafika beállításokat..
"Rossz videókártya nincs, csak magas elvárások vele szemben"
[ Szerkesztve ]
-
wihay
tag
Légyszíves segítsetek már, hogy csináljátok azt hogy nem vagytok ki WattMan-t amikor használjátok?
Nálam folyamat reseteli magát, kifagy..
-
wihay
tag
Szép napot mindenkinek, pár napja vettem egy RX 470 Rog Stirx 4 gigát, mivel használton vettem ezért fogalmam sincs hogy mennyit lett használva ( Elvileg csak játékra használták )
- Lenne értelme vbios-t frisitenni, vagy hagyjam a fenébe, hátha vbios közben lehet valami baja?Amúgy is, ha már ez a kérdés, akkor a vbios-nak mi a lényege? Lehet teljesítmény növeli? Esetleg tönkre is lehet tenni a kártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- XFX Speedster SWFT 319 RX6800 ingyen foxpost box
- SAPPHIRE Radeon RX 470 Mining Edition 4GB - REJTETT HDMI-S - AKÁR 5 HÓNAPOS MEGTÉRÜLÉS
- BONTATLAN! ASUS ProArt GeForce RTX 4070 OC 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- SAPPHIRE RX 7900 XTX 24GB GDDR6X NITRO+ GAMING OC VAPOR X - Új, tesztelt - Eladó! 365.000.-
- EVGA Nvidia GTX 1080 Ti FTW3 ICX 11Gb
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest