- Chernobylite 2: Exclusion Zone - Elindult a Kickstarter kampány
- Mostantól bárki kipróbálhatja a SMITE 2 ingyenes változatát
- Friss videón a The Witcher: Sirens of The Deep animációs film
- The Blood of Dawnwalker - Bemutatkozott a Rebel Wolves készülő vámpíros játéka
- Rövid videón az Until Dawn mozifilm
Aktív témák
-
törölt tag
A topic témája teljesen egybevág az Azonnali alaplapos kérdések órája témájával. Úgyhogy ezt most be is zártam.
-
hybrid26
tag
Köszi, de sajnos úgy sem megy
Az az érdekes hogy a bios frissítést sem engedi, sem merevlemezről, sem pendrive -ról. De még csak menteni se menti.
Hibaüzenet :
- Bios frissítés : " Image integrity check failed. "
- Bios mentés : " Writing failed! "Egyszóval ötletem sincs. 200ft nem tétel egy átalakítónak, de sejtésem szerint azért a frissítést engednie kellene, és azért elvárt dolog tőle hogy kezelje a biosban is az usb-t. Pláne ha be is van kapcsolva. Egyébként más bajom nincs vele, de ez már felmérgel
-
djculture
félisten
A legacy olyan felületeknél biztosít usb támogatást ahol alapvetően nincs natív usb támogatás.
* Power On Self Test (POST)
* ROM alapú Setup Utility (RBSU)
* Diagnosztika
* Környezeteknél, amelyek nem támogatják az USB natívanHa nem működik vagy valószínűleg az usb portok nem kapnak áramot a bootoláskor rögtön. Egyes lapoknál ezt is lehet állítani jumperekkel ugyanott ahol azt is belehet állítani hogy az usb-röl ébreszteni lehessen a gépet és folyton áram alatt legyen.
[ Szerkesztve ]
-
HeliumA
aktív tag
Ha haza megyek megnézem az enyémnek a biosát az egy Asus P8Z68V-Lx.
Talán egyforma a tieddel a Bios-a
"A Pénz valóban nem boldogít, mert nem érzem magam boldogabbnak most, hogy 500m$-om van, mint amikor 400m$-om volt" /Arnold Schwarzenegger/
-
HeliumA
aktív tag
Pedig a BIOS-ban szokott még olyan is lenni, hogy USB Keyboard és USB Mouse > Disabled/Enabled Enabled-el fogadd el és kilépés változások mentésével. Utána működnie kell. Ha nem, akkor nincs mentség PS/2 bill a te barátod.
"A Pénz valóban nem boldogít, mert nem érzem magam boldogabbnak most, hogy 500m$-om van, mint amikor 400m$-om volt" /Arnold Schwarzenegger/
-
HeliumA
aktív tag
Szervusztok!
Mitől lehet az, hogy az MSI 865GM2 lapom nem a PoweColor HD4670 AGP-s karit látja hanem csak szabványos VGA adapternek veszi. Lehet hogy a Catalyst a hiba? Legújabb van 13.1 van rajta és az alaplap is a legfrissebb drivereket tartalmazza. Win7 x86 van rajta.
Az oprendszer telepítve volt mikor a karit betettem.
BIOS-ban is turkáltam, de eddig eredménytelen. Ha feltelepítem a Catalyst, akkor sem tudom elindítani, pedig Win7 verziót tettem fel.
[ Szerkesztve ]
-
hybrid26
tag
Senki nem tud nekem segíteni?
-
hybrid26
tag
Üdv.
Volna egy Asus P8P67-M alaplapom, melynek a BIOS verziója : 0901. A gondom az lenne, hogy bárhová dugom az usb-s billentyűmet nem tudok vele belépni biosba. Rá kellett hogy dugjak egy ps2 -es csatolású biil-t is, hogy be tudjak vele lépni. Ha már bent van a biosban, akkor már érzi az usb-s billentyűt, de addig nem :/
Bekapcsoláskor fel kellene villannia a 3 lednek a billen, de csak szakasosan megvillan, de nem működik
Tehát a jelenség, biosban és win alatt működik, de sajnos bios előtt és után nem. Valaki tudja mi lehet a gond? -
antikomcsi
veterán
És ez már az új bios-al nincs?
Lehet a cég teszteli a felhasználókat, ki meddig bírja cérnával.
Akkor nem tudom, mert csak a manualbol tudtam kiindulni, de ha több opciód nincs akkor hiába bújjuk a könyvét, úgyis csak te látod mid van.
De nehogymár ne lehessen kikapcsolni, az olyan izé lenne. -
minimal4u
csendes tag
Speaker nincs rádugva! Sőt nincs is benne...
-
MrSummer
aktív tag
Ja és kösz az infokat a lapról...
Anulu Öhö-ö-ö-ö
-
MrSummer
aktív tag
húzd le a PC Speakert akko nem csipog.... :
Anulu Öhö-ö-ö-ö
-
minimal4u
csendes tag
Hy! Egy olyan probélmám lenne hogy mikor bekapcsolom a gépem (Asus p4p800s-x, cel D 2,4, 9600pro, 512ddr, S-ata 120gb samsung) kajak magas hangon nekiáll sípolni és izombol bántja a fülemet. Kb 30mp-ig (néha több néha kevesebb) csinálja aztán elhallgat és csak akkor hallani megint ha a gépet kikapcsolom és kb 2órát áll ha melegében visszakapcsolom nincs hang.
Please Help!
THX! -
LLKobe
veterán
válasz antikomcsi #50 üzenetére
A menü tökéletesen ugyanilyen, egy dologtól eltekintve:
nekem NINCS olyan opció hogy parity check
Csinálok majd egy digiképet róla ha tudok... NINCS ILYEN.Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
antikomcsi
veterán
Érdekes, hogy nincs, a lapod kézikönyvéből olvastam ki.
4-6.6.1 Boot Settings Configuration
Choose “Boot Settings Configuration” in “Boot Configuration Setup” and
press <Enter>. The following items will appear for onfiguration:
Boot configuration setup
Boot Settings
Quick Boot Enabled
Quiet Boot Disabled
AddOn ROM Display Mode Force BIOS
Bootup Num-Lock On
PS/2 Mouse Support Auto
Typematiic Rate Slow
Parity Check Disabled
Wait For ‘F1’ If Error Enabled
Hit ‘DEL’ Message Display Enabled
Interrupt 19 Capture Disabled -
nagyúr
ha van valami olyasmi a bios beállításokban, ahol a boot device-kat állítod be neki, hogy seek other boot devices, akkor azt rakd offra, és állítsd be neki, hogy fixen bootoljon az egyik hddről. csak egy tippp, hátha..
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
bebean
aktív tag
a leirasban külön ki van emelve, hogy a lap nem tamogatja az usb-s wake up funkciót. lehet h. ezzel függ össze??? nem hinnem. azert - van egy jumper a ps2 bemenet mögött. az alljon disable-n.
nem emlekszem pontosan, de mintha lett volna egy olyan szoftver, amivel egy életre el lehetett hallgattatni az alaplapi speakert.
yes - ftp.sac.sk/pub/sac/utilmisc/hsh500.zip - probald ki, hatha jo.
ha nem ok nezz körül a sac.sk-n van keresö meg minden, több progit is dobott nekem....
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]...
-
krokk
senior tag
amúgy ha ezt tényleg nem lehet állítani akkor no comment
mostanában az enyém is csipog de fogalmam nincs miért majd még ezt is ki kéne derítenem bár ez csak nemrég óta amióta belepiszkáltam pontosabbanthe funniest thing about this text is that by the time you realize it doesn't say anything it's too late for you to stop reading it
-
LLKobe
veterán
Fasza A végén egész kis szonettet fog lejátszani bootoláskor
Lehet hogy az uj INTEL-es lapok már tudni fogják hogy a 10 perc csipogás helyett majd lejáccik MP3-at?
[Szerkesztve]Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
LLKobe
veterán
-
krokk
senior tag
átnéztem az összes kézikönyvet ami volt az alaplahoz az oldalon de semmi nem találtam ilyen kapcsolgatási lehetőséget sorry
örülj hogy csak egy csippanás és müxik rosszabb lenne ha nem müködne és azért csipogna...
amúgy nincsmit szívesen..
[Szerkesztve]the funniest thing about this text is that by the time you realize it doesn't say anything it's too late for you to stop reading it
-
krokk
senior tag
közben megtaláltam a te alaplapod biosának a kézikönyvét is.. nemtom elsőre miért nem sikerült
és ebben viszont egy szót nem találtam hogy hoyg lehetne kapcsolgatni szóval lehet ez ilyen alap beállítás és nem tudod változtatni
esetleg jumperelés alaplapon.. de nemtom ... megnézem még a kézikönyveket...the funniest thing about this text is that by the time you realize it doesn't say anything it's too late for you to stop reading it
-
krokk
senior tag
mint mondtam ott is csak az időt állíthatonád ha meglenne szóval nyugi és kezdj hozzászokni a csipogáshoz...
én legalábbis most mást nemtokthe funniest thing about this text is that by the time you realize it doesn't say anything it's too late for you to stop reading it
-
LLKobe
veterán
Elbőgöm magam...Nincs ilyen!!
Ezek vannak:
Advanced BIOS\USB configuration\
USB Configuration
USB function 6 USB Ports
Legacy USB support Enabled
USB 2.0 Controller Enabled
USB 2.0 Controller Mode Full Speed
krokk
senior tag
bár ahogy nézem csak az időt állíthatod meg azt hogy mi legyen a kiirt szöveg ha nem talál
szóval lehet kezdheted megszokni a csipogástthe funniest thing about this text is that by the time you realize it doesn't say anything it's too late for you to stop reading it
-
krokk
senior tag
vehhe megtaláltam
remélem...
szóval biosba belép
advanced bios
usb config
és ott van egy usb mass storage device config....
és ott beállíthatod hogy keresse e induláskor...
http://81.169.156.245/soltek.de/soltek/download_file/Manual/socket478/INTEL/848P-L13/848P-L-AMIBIOS.pdf
itt találtam bár másik alaplap de soltek és ami biosthe funniest thing about this text is that by the time you realize it doesn't say anything it's too late for you to stop reading it
-
LLKobe
veterán
Egeret átdugtam USB-re. Semmi hatása.
Kezdek gyanakodni hogy nem is az USB-vel kapcsolatos a gond?
Minek a jelzése az egy hosszabb sipolás???Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
LLKobe
veterán
Most frissitettem a BIOS-t 2szer is, aszittem elb*tam valamit de nem...
A legujabb BIOS van benne...
[Szerkesztve]Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
LLKobe
veterán
válasz antikomcsi #27 üzenetére
Ilyen nincs.
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
krokk
senior tag
szerintem meg számláló és azt mutatná a 00 helyén hogy hány darab jelen pillanatban tényleg 0
ha a 00ás 1 dbhoz tartozna akkor vszinű nem lenne többesszám a mondatban..
na ezt jól megaszondtam lényeg hogy számláló és nem 1db azonosítója ill nem az 1. azonosítója
[Szerkesztve]the funniest thing about this text is that by the time you realize it doesn't say anything it's too late for you to stop reading it
-
lesaux
veterán
válasz antikomcsi #16 üzenetére
Az elsőt, gondolom, 00-nak nevezi, a másodikat 01-nek és így tovább. Mint az IDE0, IDE1 és társai. Persze nem biztos. De a mondat azt jelenti, amit írtam.
-
LLKobe
veterán
Nemtom frissitsek bios-t??
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
krokk
senior tag
nah ezt találtam:
Depending on the version of your AMI-BIOS (enter using the ''Del'' button):
Option 1;
This refers to an AMI-BIOS I found on my own spare computer.
AMI refers to it as ''AMIBIOS SIMPLE SETYP UTILITY - VERSION 1.21.12''.
(version number may vary)
Go to ''Feature Setup''.
''Enable'' these options: ''USB Function Support'', ''USB Function For DOS'' and ''ThumbDrive for DOS''.
Go to ''Advanced Setup''.
Set the ''1st Boot Device'' to ''USB RMD-FDD''.
Reboot the PC and it now should boot from the Thumbdrive.
ez a hogyan állítsuk be az usbről bootolást c. rész.
ha be van kapcsolva akkor vszínű igy lehet kikapcsolni
menj a feature setupba (ha van ilyen)
kapcsold ki az usb function supportot meg a for dos-t és thumbdriveot.
advanced setup-ban pedig a first boot device-t nyomjhad hddre.
remélem segít...the funniest thing about this text is that by the time you realize it doesn't say anything it's too late for you to stop reading it
-
LLKobe
veterán
De nekem nincs rádugva semmi. Az összes USB üres.
Megpróbálkozom mindennel, de lennél olyan kedves és ha legközelebb dolgozol megnéznéd nekem az opció nevét? Ha addig nem találnék rá....Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
Flashy
veterán
munkahelyemen ilyen chipsetes alaplapom van, nekem nem csipogott, csak ha volt rádugva pendrive akkor csak arról volt hajlandó bootolni próbálkozni, de én megtaláltam az opciót. de nem a boot sorrendnél kell kivenni a sorból, hanem arrafele volt egy enable disable beállítás. nemtom megnézni mer szerencsére itthon vagyok.
-
LLKobe
veterán
Eddig ugytünik nem.....
Keresgéltem a BIOS-ban, de semmitsem találtam se a boot-beállitásoknál, se ay USB-beállitásoknál...
Valaki? Ötlet? Zavar ez a rohadt sipolás....Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
LLKobe
veterán
válasz antikomcsi #3 üzenetére
Köszönöm keresem...
-
LLKobe
veterán
Sziasztok!
A következöben szeretném a segítségeteket kérni:
Két napja vettem egy uj INTEL 865-ös alaplapot magamnak (Bővebben: link) és van vele egy kis gond.
Az lenne, hogy mikor beinditom a gépet ugyebár eccer csippan egy rövidet, ami ugye kell is, de valamiért ezután sipol még egy hosszabbat, és csak eztán tölti a windózt.
Egészen pontosan ezt irja ki a sipolás elött egy pillanatra:
AUTO DETECTING USB MASS STORAGE DEVICES
00 USB MASS STORAGE DEVICES FOUND AND CONFIGURED
Az az igazság hogy nemtom miez, és idegesít az a sipolás.
Lehet hogy valami nagyon alap dolog, de nekem eddig az összes lapomon AWARD bios volt, és ehhez az AMI bios-hoz még nemigen értek.
Örülnék ha valaki segitene megoldani a problemát, elöre is köszönöm mindenkinek a segitséget!Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
Aktív témák
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- BestBuy ruhás topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PlayStation 5
- Óra topik
- Dark Souls sorozat
- További aktív témák...
- Crucial Ballistix 8gb ddr 3 kit
- Kingston HyperX Predator RGB 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz
- Kingston HyperX Predator 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz
- Új, felbontott Kingston FURY 32GB (2x16GB) KIT DDR5 6000MHz CL36 Beast White RGB EXPO - 10 év gari!
- Új, felbontott Patriot Viper Elite 48GB (2x24GB) DDR5 6000MHz CL36 RGB TUF Gaming XMP - 10 év gari!