Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
sellerbuyer
őstag
Hát időközben rájöttem, hogy amit én szeretnék, olyan nincs.
Gondoljatok bele, ha lenne egy olyan szoftver, amibe az akváriumunk összes paraméterét beleírva meg lehetne tervezni az egész, működő rendszert! Az aki méretei, berendezései, élőlények, etetés és az összes egyéb szükséges paraméter megadása után megadná a vizünk nitrát, nitrit és egyéb értékeit, a halaink várható élettartamát, ill. riasztana elhullásveszély esetén, estébé-estébé, plusz persze mindezt 3D-ben megjelenítve, élővilággal, mindennel! Abszolút kivitelezhető!
Akár real-time, akár felgyorsítva évekre előre lehetne szimulálni vele egy az egyben az akink működését, a teljes életét úgy, hogy még akár meg sincs! Gondoljatok bele, mennyi kínlódástól, kísérletezgetéstől, pénzkidobástól, stb. kímélné ez meg az embert! Szerintem ez brutálisan jó lenne... de nincs ilyen sajna.
Természetesen nem üveggömbös jóslásról volna itt szó, hanem szakértelemmel, tudományosan megalapozott tervezésről és ennek várható következményeiről. Arról szó sincs, hogy ez kiváltaná a későbbi hozzáértő, saját tapasztalatokon alapuló és gondos akvarizálást. Sőt akár egy online része is lehetne, amelynek segítségével be lehetne küldeni saját tapasztalatokat és sok egybevágó tapasztalat esetén felhasználná a szoftver (persze programozói, fejlesztői segítséggel, nem automatikusan) ezeket a működésében. Persze ezeket a tapasztalatokat a fejlesztők eleve összegyűjthetnék a fórumokról (magyar és külföldiekről egyaránt) és beépíthetnék a programba.
Ez itt egy kezdetleges próbálkozás: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest