Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Daywalker

addikt

válasz mdk01 #21070 üzenetére

Nem akarok ellent mondani, de kicsit sok az "állítólag" :D Én LED-et használok és bár vízálló, nem csapódik le a pára, mert ez a tető kialakításától is függ nagyban. Amit én vettem, az állítólag nem sárgul meg, de ha mégis, vissza tudom küldeni gariban.
    A fénycső is veszít a fényerejéből, sőt ugyanúgy tönkre megy egy idő után, szóval ugyanott vagy. A fogyasztás terén sem értek egyet, mert 18 wattból LED-del ki lehet hozni 2100 lument, egy 18 wattos cső 900 lumen jó esetben. Hőleadásban egyetértünk.
    Amit vizsgálni érdemes LED-fénycső dologban az a színhőmérséklet, cri stb. Ezeknél szerintem a cső a jobb, főleg ha drága csőről beszélünk, ami akváriumhoz van. Amúgy nálam sincs más a lakásban, csak LED, GU10 és GU10 spot, pár E27. Igaz ez utóbbiak nem gagyik, hanem dimmelhető LG-k, de a többi is márkásabb, nem full kínai - ami csomó ismerősnél már tönkre ment (ezek mind ilyen banggood, aliexpress és társai szökevény).

[ Szerkesztve ]

"A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés