Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
galropi
csendes tag
Szia. Van egy 80 gb vinyóm 3 felé partícionálva c-d és f. Volt tegnap egy áramszünet, és azóta azt írja a d meghajtóra hogy nincs megformázva. Mit tudnák tenni hogy visszanyerjem az adataimat (családi képekről van szó)? Előre is köszi a választ.
-
liksoft
nagyúr
válasz utolsolevel #4497 üzenetére
A MÁSIKBAN VÁLASZOLTAM!
NE SZEMETELJ MINDENHOVA! NEM KAPSZ HAMARABB VÁLASZT!
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
utolsolevel
tag
sziasztok, kéne egy kis segítség jo nagy szarban vagyok
van egy 640 es vinyóm amin volt egy 30 gigás rendszer particio és volt a többi adatnak. a rendszer particiohoz akartma adni még 20 gb ot. amit le is csiptem a maradéklból. namost amikor a win7 disk manager-el a 20 gb-nyi particiot létre akartam hozni akkor létre is hozta de a maradék 540 gigás particiot törölte . Gondolom fizikailag még nm törlődött semmi de nemtudom hogyan tudnám visszaállitani aki tud kérem segítsen.
itt egy kép amin látszik a nyillal jelölt részt szabad területnek jelzi azt kéne valahogy viosszahozni
ß
-
liksoft
nagyúr
Szia!
Jobb lenne sehogyan sem. Ha az SSD meghal, akkor jó lesz az a (GB egy minimál rendszerhez. Az összefűzéskor számolj szokványos esetben egy nap megszakíthatatlan munkával. A 8GB törlése és a nagy partíció bővítése sem minden esetben jár gyors és biztonságos megoldással. Én hagynám.
Ami fontos (fénykép, családi videó, könyvelés, stb...) amúgy is mentésre szorul, mert ami egy példányban van, az nincs is meg. 2 példány félpéldány, 3 példányban lehetnek biztonságban az adatok, ha egyszerre nincsenek rendszerbe kötve.
-
zetecR
addikt
Sziasztok,
nem pont adatmentés, de nem szeretném, ha az lenne belőle.
A gépemben van egy SDD, ezen van az OS.
A HDD-n van egy primary 8GB-os és egy Extended Logical 458GB-os partició.
Természtesen a 458GB-os tele van adattal, a 8 gigás vszont üres.
Hogyan tudnám összefűzni őket?A Paragon Partition Manager azt mondja, ha ráállok a 8 gigás és kérek egy Merge partitiont, hogy nincs mit öszefűznie...
-
rankesz
veterán
Tegnap másolni akartam a "mobilwinyómra" ami egy WD5000BEVT és egy SATA to USB átalakítón lóg. Mikor átkötöttem a Linuxos HTPC-ről a Win7-es nagygépre először még csak formáztatni akarta velem a win7...Mondom ez érdekes! Ránéztem HDSentinellel, azt írta hogy 98%, 4 gyenge szektor van rajta. Elkezdtem adatmentő progit keresni a neten, mikor pár perc múlva hallottam hogy kb. 1-2 másodperces szabályos időközönként "zizeg" a HDD. Érintkezési hibára gyanakodtam, lehúztam az USB-ről. Mikor visszadugtam már fel sem ismerte a gép, nem is pörgött fel. Természetesen tele volt fontos cuccal.
Mit tudok tenni ebben az esetben?
[ Szerkesztve ]
-
naxa
csendes tag
Most látom ezt a remek kis topikot...
Kicseréltem az elektronikát két barracuda 7200.7 st3120022a firmware 3.06 (ezek megegyeznek) merevlemezen. a két elektronika eltérő elemeket is tartalmaz. a lemez működik.
az lenne a kérdésem, hogy mitől függ, hogy az így összeállított lemez normális élettartammal működik-e tovább, vagy "idő előtt elromlik" (esetleg már napok, hetek, hónapok múlva?) ? mire lehet számítani ezekkel a paraméterekkel.
mert ha lehet, hogy használható, akkor kevésbé érzékeny adatok tárolására vagy backupnak szeretném használni. -
potyi23
senior tag
hi.Nemtom mennyire tudtok segiteni,de hatalmas segitseg kellene.Most latom ,h 2 napja kb kitorlotem egy mappat a gepemrol ami kb 2 Gb volt,es nagyon fontos adatokvoltak rajta.Mivel tudnam visszahozni??legalabbis a felet nagyon jo volna....! Surgos...
-
treend
csendes tag
Üdv!
Olyan problémával fordulnék hozzátok, hogy a barátnöm ideadott egy régen használt winchesterét, hogy próbáljam már megmenteni a képeket/videókat róla.
Elvileg van adat a meghajtón de a gépembe ha belerakom nem talál semmit, felismeri ugyan a meghajtót de csak annyit ir, hogy formázzam meg a meghajtót mielött használom.
probáltam win7-el és xp-vel is de egyedül a formázási lehetöséget adja ki:S
Ha van valami ötletetek, hogyan tudnék hozzáférni a rajta lévő dolgokhoz akkor azt nagyon megköszönném, mert nagyon fontos családi képeket és videókat tartalmaz.
a winchester tipusa: 7.5 gb quantum fireball. -
ela
tag
Békés ,Boldog és Gazdag Karácsonyi Ünnepeket kívánok minden kedves fórumtársamnak.
ela
A jó pap is holtig tanul.
-
yxcvbnmaa
csendes tag
válasz liksoft #4477 üzenetére
Egy Coolink külső házban volt. A 12 V-ot kapja a saját adapteréről, az 5 V-ot meg a gép USB portján keresztül.
Lehet, hogy ez a megoldás nem egészséges a vinyó szempontjából?Mert van egy olyan rack is a birtokomban, ami a "régi iskola" szerint saját adapteréből kapja a 12, meg az 5 V-ot.
Ez a rack a backupnak a backup vinyóját tartalmazza, kicsit paranoiás lettem a WD reptetés után adatmentésilegHasználjam inkább azt az új vinyóval?
Köszi a gyors segítséget!
-
liksoft
nagyúr
válasz yxcvbnmaa #4476 üzenetére
Szia!
Ne vacakolj, gari. Igen, a Hita jó választás szokott lenni. Kérdés, a ház tápellátása is ugyanannyira korrekt-e? Ugyanis egy rossz táp is gyorsan hazavágja a legjobb drive-ot is! És a gyári hiba (akár beszállítóé is) sem zárható ki. Nem véletlen a garancia.
-
yxcvbnmaa
csendes tag
Üdv!
Tanácsot szeretnék kérni
Külső rackben használok(tam) egy 1TB-os Hitachi winchestert (HDT721010SLA630).
Pár hónapja vásároltam, nem volt vele semmi problémám, nem melegedett.
Inkább csak adattárolásra, backupra használtam, elég ritkán volt bekapcsolva (hetente egyszer, kétszer pár órára).Tegnap megnéztünk róla két filmet, és utána nem nem kapcsoltam le. Vagyis üresjáratban ment a vinyó. Ütést nem kapott közben, fix helyen van a rack, mert már mióta egy WD HDD-m lerepült (szó szerint) az asztalról azóta olyan helyen tartom a racket, hogy véletlenül se legyen ilyen gond.
Kb két óra múlva csipogásra lettem figyelmes, ami a rackból, vagyis a winchesterból jön. Akkor tűnt fel, hogy XP se látja az eszközt.
Kiszedtem a HDD-t, belepróbáltam egy másik rack-be, úgy, hogy csak tápot dugtam fel rá. Ott is csipogott csak a vinyó. A szerencsétlen próbál felpörögni, de leáll egy csippanás kíséretében, majd újból kezdi a felpörög-csipogás játékot. Kb 10~15 próbálkozást vártam (kíváncsi voltam, hogy letiltja e a fejet), mindig újrakezdte a dolgot.
A kérdéseim a következők lennének:
Mi lehet a baja?
Adataimnak kereszt?
A cucc még garis, pótolhatók a rajta lévő cuccok (na jó max lesz egy kis torrentmaraton a két ünnep közti szabadságom alatt).
Azért érdekel, hogy érdemes e adatmentéssel vesződni, vagy élből cseréltessem vissza a boltban? Mert akkor az ünnepek előtt le kéne zargatnom.Sajnos komolyabban tesztelni sem tudom, mert asztali gép nincs a közelemben...
Legutóbb egy WD vinyóm halálozott el (leesett az asztalról), annak az utódja ez a vacak. A boltos égre földre esküdözött, hogy a Hitachi a tuti, és erre fel bírta pár hónapot.
Milyen legyen ennek az utódja, ami megbízható, és a fent leírt célokra megfelel?
Körbenéztem a boltok kínálatában, a Samsungok vannak jó árban. Mi a vélemény a Samsung vinyókról?Segítségeteket előre is köszönöm!
-
jboris
tag
válasz liksoft #4472 üzenetére
változás van... a GDB nél a sectort átálítotam .. így sikerült eddig majdnem mindent visszamásolni. Csak azt nem értem hogy 1-2 zene miért nem jó :S sajnos a Tankcsapda album nm jó így töröltem. Eddigy ugy vettem észre h jó minden /video zene kép progik/. még 1-2 nagyobb játék instalt még másolom kell. Köszönöm az 1-2 segítséget.
Sűrűn vagyok szóval PÜ jöhet nyugodtan. //TELEFONON DU.
-
senior tag
3 nap után összesen 40 GB adatot sikerült visszanyerni, ezt megelégelve átváltottam GDB-re, és 1 nap alatt sikerült visszahozni a közel 2TB-nyi adatot.
tanulság, járt utat járatlanért ne hagyj el.[ Szerkesztve ]
tel: 7o-373-oo29 *** NO SMS!!! *** brit tudósok szerint 10 fogorvosból 8 az 2. ------- Idiocracy: 8 éve abszurd film volt, hamarosan valóság lesz??
-
liksoft
nagyúr
Olyan a drive mint egy szellemképes TV adás. A tartalom, és könyvtárstruktúra elcsúszott. Az, hogy mennyivel és merre, csak akkor deríthető ki (vagy nem), ha kézben van a drive.
Az egyik program megtalálja a neveket jó könyvtárak alatt, a másik program ettől függetlenül név nélkül az adatokat.
Ezek összepárosítása a "szellemkép" megszüntetésével lehet csak. Ezt viszont neten keresztül nem lehet megoldani.
A tartalmi mentés szétválogatásához JPG fotó esetén az EXIF fejléc kiértékelése segítség. Erre vannak ingyenes programok. (Nem tudok ajánlani, mert sajátot használok, az meg nem kereskedelmi.)
U.i.: Mivel adatmentéssel foglalkozom, az utat, lehetőségeket elmondom. De nem oldom meg. Az a Te feladatod.
-
jboris
tag
De. nem vagyok hülyegyerek. Kis magyarázattal sokmindent megértek / informatika , villamosság motorblokk / és ha tudnál segíteni 1-2 mondattal , hogy mien progival mire mennyek miért aztán hogy meik progival katalogizáljak ... nefélj megcsinálnám. Mert szerintem nem nagy baja lehet ha egy-két progi megtalálja a mappákat és a fájlokat.
-
liksoft
nagyúr
De. Amit írtál, azzal visszamented, és katalogizálod.
Kicsit bonyolultabb egy file-rendszer, mint, hogy azt hip-hop otthon msn megy társai segítségével el lehetne sajátítani. Ha ilyen lenne, a különböző rendszerekből tonnára lennének.
-
jboris
tag
én ithon magamba nem tok valamit kezdeni vele ?:S legalább hogy a kép zene video visszakerüljön :S azok a fontosak :S
-
liksoft
nagyúr
Mivel a partíció elcsúszott, így a file bejegyzésében az index máshová mutat. Máshonnan kezdi másolni a file tartalmát, mint ahol van. Ez az újra particionálás miatt történik. A mostani és a régi nem ugyanott kezdődött. Sokszor ezt "kézi vezérléssel" lehet csak helyre tenni. Ezt teszik a profi adatmentők. Sajnos lehet, hogy kénytelen leszel vagy beérni az ömlesztett de jó anyaggal (később válogathatod), vagy viszed profihoz.
-
jboris
tag
A get data back felismeri az összes mappát. Csak mikor felmásolok a rendszervinyóra egy videot , képet vagyprogikat nem lehet megnyitni :S van mp3 ami jó ...de mp4 ek nem ...videok szintúgy :S képek is :S de a Recover My Files -el meg az össz kép jó ...csak hát 1 mappába beledobja az összeset ...:S és hát 1-2 progi képét is beledobja és hát az ugy nm jó :S valaki tudna segíteni nagyon jó lenne :S ha msn-nen tud valaki segíteni az meg az meg isteni áldás lenne :S
[ Szerkesztve ]
-
jboris
tag
aza baj hogy nem naon értek hozzá :S
-
-
liksoft
nagyúr
Szia!
Kérlek, olvasd el mielőtt lezárod az írásod, mert a kapkodás nem segít, és így eléggé értelmezhetetlen marad az írásod.
A master/slave nem érdekel. Viszont, hogy két különálló drive-ról beszélünk, vagy RAID-be voltak kötve, nagyon fontos lenne tudni.
Ha külön voltak, akkor a Get Data Back programmal érdemes próbálkozni. A témájában minden fontosat megtalálsz.
-
jboris
tag
Hali. Segítség kéne :S 2 HDD van a gépembe. Haver elhozta a HDD-jét h megpróbáljuk itt újra tenni... Kihúztam az eggyik vinyót és sajnos elfelejtetem a másikat :S elindítottam a telepítőt és az én /slave/ vinyómat kezdte formázni :S 5% nál re indítotam és kihúztam :S mikor visszakötöttem a másik vinyómat is /master=system/ sajnos már nem lehetett megnyitni :S segítség kéne hogy meik progival és hogyan mentsem vissza a cuccokat. Nagyon fontos lenne. pls help
-
senior tag
válasz liksoft #4456 üzenetére
az egyik merevlemezt sikerült láthatóvá tenni ezzel: findandmount , a másik merevlemezen ez sem látja az adatokat.
bemountolta a lemezt, valami oknál fogva viszont iszonyat lassan másol. ezzel a sebességgel kb 2-3 hét mire átmásolom a 1,5TB-nyi anyagot. (mindkettő direkt az alaplapra van kötve, SATA)
no de a lényeg az az hogy megvan.NAS megy a kukába!
javaslatok, hogy mégegyszer ne járjak így?[ Szerkesztve ]
tel: 7o-373-oo29 *** NO SMS!!! *** brit tudósok szerint 10 fogorvosból 8 az 2. ------- Idiocracy: 8 éve abszurd film volt, hamarosan valóság lesz??
-
liksoft
nagyúr
-
senior tag
sziasztok.
problem a következő lenne:
egy külső NAS-ban volt egy tükrözött raid1 tömböm.
ez fogta magát és "eltünt".
kiszedtem a lemezeket, hogy leellenőrizzem, megvannak-e mindkettőn az adatok.
az egyik lemezt a windóz lemezkezelője inicializálatlannak "találta", ezt nem bántottam.
a másik lemezen megvoltak az adatok, egy külső USB-s dokkoló segítségével elkezdtem másolni, majd egy idő hiány miatt kikapcsoltam a gépet.
bekapcsolás után a másik lemez is inicializálatlannak mutatta magát lemezkezelőbe.Kérnék szépen tanácsokat, hogyan tudnék az adataimhoz hozzájutni.
-
gabor128
aktív tag
Sziasztok!
Nekem is HDD problémám van, tudtok segíteni?
Arról van szó, hogy van egy 400GB-os PATA winyóm, amit a gépemben rack-be beépítve használtam (Xp Prof. sp2). Elvittem az öcsémhez. Nála beolvasta, működött (Nála lehet, hogy sp3-as xp van, mindenesetre nem ugyanaz mint az enyém). Hazahoztam, visszaraktam a rack-be, mire közölte az xp, hogy nem találja. Elég furcsa volt a számomra, hiszen innen vittem el és nem formáztuk le, meg semmi ilyesmi.
Sajátgép-> lemezkezelő megnyit. Ott a winyo, de mint passzív. Ráklikkelek->"Akarja, hogy a windóz aktívvá tegye a meghajtót?" - Gondolkodtam rajta, majd OK-t nyomtam. Közben semmilyen kötetet nem talált rajta. Már új partíciót akart rárakni, meg formázni, de mondtam neki, hogy Ácsi.
Visszavittem a winyot, öcsémhez, de ott is passzívként van.Megsérült a Fattábla, vagy mi lehetett?
Még nincs leformázva. Van olyan progi amivel visszanyerhetem róla az adatokat (legalább a szükségeseket, de az is jó lenne, ha látnám, hogy mi volt rajta), vagy végleg elvesztek?
Előre is köszi a segítséget!
-
liksoft
nagyúr
-
lambo25
csendes tag
Sziasztok!
Van egy 1TB-os Hitachi HDS721010CLA332-es vinyóm, június óta használom, eddig nem is volt vele semmi probléma, azonban ma reggel a gép bekapcsolásánál volt egy rövid áramkimaradásunk amíg a bios felállt. Azóta mind a Windows, mind a Bios 33 megásnak látja a vinyót. (nem rendszervinyó csak adattárolásra használom.)
Biosban ezeket írja rá:
Capacity: 33 MB
Cylinder : 64
Head : 16
Precomp : 0
Landing Zone : 63
Sector : 63Windows (XP SP3) lemezkezelő egy 33 megás RAW particiót lát rajta. A nevét és a számát rendesen kiírja a Bios is és a WIN is, és fel is pörög rendesen, úgyhogy az elektronika rendben van szerintem.
Korábbi hozzászólásokat böngésztem és kipróbáltam az ott leírtakat.
Már próbálkoztam bios frissítéssel, a gyártó oldaláról leszedtem a Diagnosztikai programot, de meg se nyikkan. Fullon van adattal az egész vinyó és van köztük sajnos fontos is, ami pótolhatatlan.Kürthöz ha beviszem szerintetek vissza tudják hozni? Vagy esetleg itthon is vissza lehet hozni valami más módszerrel?
-
elistvan
őstag
válasz liksoft #4446 üzenetére
Köszi a választ., Nem-nem, ez a vinyó kapott vinyó. Nem az enyém volt. Ismerősé. Csak betettem egy teszt erejéig.
Másik kérdés: Adott egy Samsung SP0802N 80-as ide vinyó amin behalt az elektronika. Rev. D-s a matrica szerint. Máshonnan meg lenne elektronika de rev E meg Rev A-s. Érdemes kisérletezni a rápróbálással? Vagy csak az E-s-é a megfelelő? A vinyót kapnám, az elkót venném.
Minőségi angol humor magyar felirattal: http://goo.gl/5kvyBr
-
liksoft
nagyúr
-
elistvan
őstag
Lehet butaságot kérdezek de a maxtor 120-as ide vinyóm fura módon megadta magát. 94/91 százalékos volt sentinel szerint, hibás szektorok száma 3db amelynek tartalma a tartalék területre áthelyezve. A vinyóval annyit csináltam hogy betettem, a gépbe és ráengedtem a hirens boot cd-ről egy hdat 2-t felület tesztet hogy vizsgálja végig a felületet. Akkor még nem volt semmi baj, visszatettem a vinyót a tokjába a fiókba. Veszem elő, mert kellett volna sürgében egy gépbe. állapot: kondíció: 35% hibás szektorok száma 168db. Ilyenkor mi a teendő? Jobb kézzel a bal váll felett? Vagy már csak az elektronikája használható? Illetve van egy másik vinyó ott 100/98 2 hibás szektor a lemez végén de nem írja hogy át van téve a tartalék területre. Mivel vehető rá, hogy azt a 2 hibás blokkot áttegye a tartalék területre?
Minőségi angol humor magyar felirattal: http://goo.gl/5kvyBr
-
liksoft
nagyúr
válasz LORANxD #4442 üzenetére
Nem, csak kezd elegem lenni abból, hogy az ingyenesség kezd eluralkodni. Ugyanakkor a gyereknek enni kell adni. Ha én huszonéves számítástechnikai ismerettel rendelkezem, és ismeretlen megkér a segítségre, elvárom, hogy honorálja azt. Mivel pont az előtted kérdezőnek fejtettem ki, hogy csak a fizetős változat ment, így látható, hogy a tisztességes utat szeretem. Ezek után közlöd, hogy nem fizetsz. Na ekkor milyen reakcióra számítasz?
Elegem van abból, hogy "ügyes egyetemisták" (és még sokan mások) elcseszik a mentéseket, sok esetben halálra gyötrik a drive-ot, és mikor nem jutnak napokig eredményre, a tulajjal közlik, hozza hozzám. Az a szerencsétlen eljön, a "haver" anno közölte vele, ez egy ötezer forintos apróság amit meg kell oldani, de .....
1. Akkor miért nem csinálta meg?
2. Miért tette tönkre napokon keresztül?
3. Miért várja el a tulaj, hogy én annyiért oldom meg a nagyságrenddel nagyobb gondot (hiszen napokig gyötörték)?
4. Kint van a honlapomon az árlista. Olvasható. Ha értelmezési gond van, szívesen segítek. De ezek a működés során kikalkulált árak, NEM tudok változtatni, mert akkor becsukom a boltot!Miért írom ezt Neked? Mert az "ingyen kell" szemlélet nem tartható, a számítástechnikában mindennek van ára. Meghatározható. Ha a program vagy szolgáltatás kell, tessék kifizetni. Vagy nem kell használni, igénybe venni. Ha meg nincs pénz, akkor olvasni, keresni kell, nem szakemberekből kiszedni, hogyan lehet másképp, megkerülve a fizetőset.
Vannak ingyenes adatmentő programok is. Az összeset nem ismerem, valamint a valóban jók, fizetősek. Ott is vannak olcsók és drágák. Enter-enter típusú, és repülővizsgás. Lehet keresni, választani, fizetni vagy nem.
Segítek megtalálni a hibát, "küszöbre tenni" a mentést, de mivel ebből élek, nem csinálom meg Helyetted. Azt Neked kell. De a kategorikus "nem fizetek" "kinyitja a bicskát a zsebemben".
-
föccer
nagyúr
válasz LORANxD #4442 üzenetére
Nem, csak pénzből él ő is, mint azok, akik az adott szoftvert fejlesztették.
És igen, meg lehet kerülni, de ennek megosztását a fórum alapelvei miatt sem fogjuk neked itt lemondani.
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
LORANxD
csendes tag
egy komoly kérdésem lenne olvasom itt a fórumot és nem találtam olyat, ami egyezne a problémámmal. A kérdésem a következő van egy vinyó 80 gb-os az xp be halt rajta, újraraktam és sajnos közben t lett particionálva, és még le is lett formázva volt 3 partíció most van kettő és mind a kettő le lett formázva nos az lenne a kérdésem hogy tudok-e elő halászni adatot az előző partíciókról vagy felejtsem el és egy szép emlék marad.
-
darkpower
aktív tag
válasz liksoft #4434 üzenetére
Elkezdtem már vele, sajna lassan halad a teljes átnézéssel, mert 2tb vinyó, pár helyen olvastam,hogy nem tudja helyreállítani a fájlokat, csak átmásolhatom vele egy másik helyre. De akkor visszakapom eredetiben a fájlokat?
Bocsi, hogy ilyen alap kérdést teszek, igyekszem végigolvasni a topicot közben -
darkpower
aktív tag
Sziasztok!
Sajnos win7 telepítőjével sikerült formázni egy adat hdd-t. Azóta nem történt rá írás, milyen progival és hogyan tudnám vagy az ntfs-t helyreállítani, vagy az adatokat visszaállítani? -
liksoft
nagyúr
Szia!
Feltételezhetően jobb nem lesz, csak romlik az állapota. Így nagyon nem mindegy mit teszel vele. Szakember (adatmentéses) segítségét ajánlanám. Biztosan nem olcsó, de a legtöbb adatot ő tudja visszaadni Neked.
-
dik
őstag
Helló!
Elnézést ha rosz helyre irom de fogalmam sincs hol lenne a legjobb helyen!
Olyan gondom van kb. 3 órája döglött meg a vinyom (vagyis haldoklik). Ilyennel még nem találkoztam sose azért fordulok ide. Maxtor 160gb-l van szó régi darab, de eddig maximálisan teljesített (3 partícióval) ezért nem is cseréltem le. Második vinyónak használtam adattárolásra. A lényeg a napokban telepítettem win 7(előtte xp volt) minden rendben volt mikor egy újraindításnál elkezdte hosszan scandisk-et futatni ha jól láttam ezt követően még pár újraindításnál csinálta utánna abahagyta és tökéletesen ment minden. Mai nap jött egy áramszünet a gép kikapcs utánna már bekapcsolásnál alig akart elindulni (mint kiderült a 2. vinyó miatt). Kiveszem és utólag csatlakoztatom nagynehezen elindul. Az van vele nagynehezen ráveszem, hogy win 7 felismerje látja mind a 3 partíciót csak ebből 1-n (a középsőre) azt irja a EASEUS, a fat tábla nincs rajta. Az 1 particíó tökéletesen megy. A harmadik viszon eszméletlen lassú mikor épp megy. Szóval erre szeretnék valami megoldást, mert tele van fontos dolgaimmal. Lehet megjavítani ezt, adatot menteni róla mert az igen fontos lenne hogy ne veszenek el?
Elnézést hogy kicsit hosszúra sikeredet de próbáltam leírni pontosan hogy mi is történt.
Nagyon köszönöm előre is a lehetséges megoldást!"A hülyékkel nem lehet mit kezdeni!"
-
Riga
csendes tag
válasz liksoft #4427 üzenetére
Nagyon köszi a segítséget. Valóban elböktem a jumperelést. Visszaállítottam masterba mindkét vinyót és úgy hibátlan volt az adat vinyó, valamint a rendszer vinyó boot partícióját kapásból javította a másik pc WIN Xp oprendszere. Minden OK. Egyszer pedig megszivatott már egy vinyó a furcsa jumper ábrájával...
Üdv
-
liksoft
nagyúr
Szia!
Lehet jumper (kapacitás limit) miatt a 32GB! Inkább a hiba miatt nem indult. Ha nem jumper, akkor maxlba után keress, és sok érdekeset olvashatsz.
Ha minden rendben, akkor mentés után a teljes kapacitás használható.
-
Riga
csendes tag
Szia!
Olyan problémám van, hogy a mai napon egyszercsak nem akart betöltődni a WINXP SP3
csökkentett módban sem. Többszöri próbálkozás után feltűnt, hogy nem darál a vinyó.
A Samsung HD400LD típusú rendszer vinyót átszereltem egy másik gépbe rögtön feltűnt, hogy ugyan látja a WINXP, de formázni akarja. Ezután ráengedtem a get data back-et, ahol rögtön feltűnt, hogy hiba üzenettel indul és a 400 Gb kapacitású vinyót csak 31,5 Gb-osnak látja. A getdataback lefutása után sajnos csak kevés adat menthető le.
Az a furcsa az egészben, hogy a nem indulós gép másik vinyóját Samsung SP2014N 200Gb (nem rendszer vinyó) ugyan így megvizsgálva kiderült, hogy azt is 31,5 Gb-nak látja a GDB. Nagyon úgy néz ki, hogy beszoptam valami durva vírust, mert mindkét merevlemezemet egyformán amortizálta. A merevlemezeken felülírás nem volt csak a Get data back-kel vizsgáltam őket. Kérdésem, hogy van-e lehetőség az adataim mentésére ill. a két vinyó újbóli formázásával visszanyerhető-e a teljes fizikai kapacitásuk?Előre is köszi a választ
-
mobilizmo
addikt
Üdv. Mindenkinek!
Egy jó régi/régi jó Maxtor DiamondMax Plus 9 80 GB PATA vezérlő elektronikája szállt el. A 9-es széria úgy emlékszem hajlamos volt a melegedésre. Korábban soha nem volt vele gond, de az utóbbi 3-4 hónapban folyamatos üzemben nyúztam (szerverként üzemelő router háttértáraként) és ez úgy látszik már sok volt neki, szépen elfüstölt a 3 nagyobb chip-ből a legkisebb. Tud-e valaki olyan helyet ahol esetleg találhatnék hozzá vezérlőpanelt? A chip cseréjére nem merek gondolni, nem vagyok megfelelően felszerszámozva ennyire miniatűr forrasztásokra.
Előr is köszi a segítséget!
Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
liksoft
nagyúr
válasz csikosdapro #4420 üzenetére
Akkor Get Data Back.
-
liksoft
nagyúr
válasz csikosdapro #4418 üzenetére
Persze, úgy hívják, hogy COPY.
[ Szerkesztve ]
-
csikosdapro
tag
-
liksoft
nagyúr
válasz csikosdapro #4416 üzenetére
Szia!
A leírásod alapján több hibaok is lehet. A hibás tápellátástól a felületi sérülésig, vagy egy fej majdnem halott állapotáig minden. Így tanácsot adni nem lehet, mert ami jó az egyiknek, halált hoz a másiknak.
Sajnálom.
-
csikosdapro
tag
Nah annyi az extra Paragon.Partition.Manager-el megnéztem nagysokára meg pár errort ignore-ozva sikerült elindulnia és látja a winyát meg a rajta levő partíciót...
Nahmost hogy tudnék én specifikusan menteni adatot arról a winyáról, ha egyáltalán tudok, mivel ha legalább a fontosabbat vissza tudnám hozni az már majdnem elég lenne, ráérne a többi.. Hogyan csináljam? vagy csak az egész partíciót tudnám backupolni? nem akarom stresszelni a winyát ezért nem akarok felesleges dolgokat csinálni, jah és indításkor 1 kattanás is van késleltetve :'(
Előre is köszönöm
-
csikosdapro
tag
Sziasztok!
Samsung 1TB - os winya behalt -> BIOS látja, amikor benn van a rendszer irtó lassan bootol és nem találja a cuccost, beraktam Win7 telepítő dvd-t hogy mondom megnézem hátha, de túl sokáig várt.. gondolom az sem tudott vele mit alkotni, a winya nem kattog igaz volt olyan hangja mintha kicsit húznának a bakelitlemezen :] ilyen felpörög megáll megint pörög de nem recsegős olvasós
Mi lehet vele probléma, mert garis, de van a feleségemnek rajta pár cucca (én backupolok minden fontosat) Ahogy végre elindul a rendszer nagyon lassú, gondolom ez a winya miatt, pedig másikon van a rendszer... ha kiszedem a winyát pörög minden de nem érem el az adatot
Kérdés -> valamit lehet kezdeni vele? vagy hagyjam és vigyem vissza garira...
-
liksoft
nagyúr
válasz Mazka05 #4411 üzenetére
Szia!
Itt olvasgass, és első menetben ezzel javasolnám az adatok mentését. Szigorúan fizikailag is másik drive-ra! Azt azért jó lenne tudni, valóban mi is történt. Ha az öcsike volt, akkor legyen annyi gerinc benn, legalább mesélje el mit is csinált! Ugyanis nagyon nem mindegy a mentés szempontjából.
-
Mazka05
őstag
Sziasztok! Szia liksoft !
Hozzád küldtek a problémámmal, ami az hogy a kedves padtársamnak eltűnt a d particiója a vinyoról. Kettő volt egy c meg egy d az egy vinyon. Valószínű, hogy az öcse tűntette el, mert magától nem hiszem, hogy eltűnne. Valami program kéne már mert xp-én belül nem látni. [link] Itt már futottam egy kört. Köszönöm előre is!
Ebben a világban megtanulod, hogy a szar is le van szarva..
-
Pro Koryak
addikt
hali,
kis segítség kellene:
kattog a hdd, de csak akkor, ha törölni akarok vmit ill. ha a lomtárat szeretném megnyitni. tegnap előtt kezdte, a total commander-en keresztül szerettem volna
törölni a fájlt.
akkor is csinálja, ha másik hdd-ről törlök.valaki valami ötlet???
előre is kösz
-
liksoft
nagyúr
válasz bajnokpityu #4408 üzenetére
Sajátot használok, így nincs ötletem a kereskedelmiek közül.
-
liksoft
nagyúr
válasz bajnokpityu #4406 üzenetére
Nincs.
-
liksoft
nagyúr
válasz bajnokpityu #4403 üzenetére
Tudom. Ugyanakkor igencsak korlátos. Igazi adatmentőnek kell, hogy saját fejlesztése is legyen.
A kerített másik drive meg azért is jó, mert ha ráírsz (módosítasz) egy mentendő drive-on, soha nem lehet tudni, mit írtál felül valójában. Hátha épp a "nagykést" döfted bele.
-
Kornl23
tag
válasz liksoft #4395 üzenetére
Szerencsére mindent betudok szerezni idővel. Fontos adatokat kiszoktam írni, már formáztam le véletlenül hdd-t. Akkor találkoztam először a GDB-kel. Még a dvd-ket is visszahozta csak a kis fájlokkal voltak gondja, persze nekem azok kellettek volna... Nekem nem nyerte el a tetszésemet ez a program. Bele olvasgattam a másik fórumba, remélem azok a progik segítenek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! 10TB Western Digital DC HC330 HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 990 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Toshiba KIOXIA XG8 1TB M.2 Gen4 NVMe SSD! 7000-5600MB/s
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Samsung 990 Pro 4TB Gen 4 NVME SSD eladó
- 256GB mSATA SSD-ingyen posta másnapra
- WD Black SN770 2TB M.2 Gen4 NVMe SSD - 5150MB/s olvasási sebesség, magyar garanciával! -
- Kingston NV2 250Gb PCIe 4.0 NVMe SSD (100/100)
- Seagate 500GB notebook 2.5" merevlemezek, keveset futottak 1-43nap, 14db ST500LM021, 1db ST500LT012
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest