Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
-
Dyingsoul
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
A topik témája: VR. Az Amazonos vásárlással kapcsolatban ide írjátok: Amazon topik
Ami nem a topikba tartozik: Hardveraprós hirdetések linkelése/kibeszélése, csomagszállítási információk, Amazonos rendelési problémák. Ha a hozzászólásod törlésre kerül, kérlek ne írd be újra![ Módosította: lugosi ]
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
Új hozzászólás Aktív témák
-
kiskuplung
őstag
válasz animatrix11 #58365 üzenetére
"ő meg látta, hogy én mivel játszom"
Remélem, nem a Kis Generálissal
-
fatal`
titán
válasz animatrix11 #58367 üzenetére
Megfelelő sávszél mellett igen. De azért ha elutazol ritkán van többszáz megabit
És a latency se olyan lesz, mint LAN-on, de technikailag, mint látod működik. -
Raymond
félisten
-
Raymond
félisten
válasz animatrix11 #58365 üzenetére
Ez azert volt mert:
1) fut a gepeden a VD Streamer
2) a VD Streamer-ben aktivalva van az Options -> Allow Remote Connections opcio
3) a routereden aktiv az UPnP igy a streamer automatikusan aktivalta a port forwarding-otHa a 3 kozul barmelyiket megvaltoztatod akkor nem lesz az amit tapasztaltal, mert ha nem fut a streamer akkor nincs amire kapcsolodjon a VD, ha a remote connections nincs aktivalva akkor csak a helyi halozaton keresztul mukodik a VD es ha nincs UPnP aktivalva akkor pedig hiaba megy az aktiv az elso ket pont, a portokat nem tovabbitana a router es nem tudna a VD kapcsolodni a PC-dhez kivulrol.
[ Szerkesztve ]
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Raymond
félisten
válasz animatrix11 #56193 üzenetére
" Főleg PC-n keresztül használom wifin keresztül, virtual desktop app megvan, azon feltoltam mindent, de nem látok különbség"
Ezt nem tudom ertelmezni. Mit allitottal hol? Mert ha nem latod hogy a Godlike 120-150Mbps HEVC 10bit jobb mint a Medium H264 akkor jo lenne tudni mit nezel.Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
jcrk
tag
válasz animatrix11 #56193 üzenetére
Nem a kérdésedre válaszolok, de nem biztos, hogy a quest game optimizer ajánlott program.
Sidequest fejlesztő ezt írta róla redditen:"This is one of very few apps to be rejected on SideQuest. If you plan on using it, I recommend you don't grant the accessibility permissions as it gives this Dev full access and control over your device, including tracking usage data. I explained to the Dev that this was disproportionate for what this app was doing and that the only way we could approve it is if it was open source. The Dev does not intend to share the source code.
Edit: More Info: https://blog.zonealarm.com/2020/12/the-risk-of-accessibility-permissions-in-android-devices/" -
Jinxb1rd
addikt
válasz animatrix11 #45939 üzenetére
Opensource, tehát közösség által fejlesztett, ingyenes cucc.
Tegnap nem nyugodtam, tesztelgettem tovább a beállításokat és alvás előtt kipróbáltam valamit, ami megdöbbentő minőséget produkált, egyelőre nem értem, miért van. Mindenesetre nagy sávszél lesz miatta, este játszok még a Fixed Foveated Rendering-el és jövök a beállításokkal, amit javasolok majd kipróbálni.
Nevetséges milyen minőséget hoztam ki, a kezdeti, akadozó default beállításokból.
We are only Stardust...
-
Raymond
félisten
válasz animatrix11 #45939 üzenetére
Ugyanaz mint a VD es az Air Link.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
barcalaci84
őstag
válasz animatrix11 #45813 üzenetére
Oculus Pc softwareben engedélyezed az unknown sources-t a settingsben...
-
prtvlogan
aktív tag
válasz animatrix11 #45813 üzenetére
Dobj egy képet a hibaüzenetről, ha kiír egyáltalán valamit. Látatlanba elég nehéz tippelgetni. Ha a pc, és a szemüveg összekapcsolódott, onnantól mennie kellene.. Amatőr hiba, de én beleestem, hogy valamiért a játék menüje a hátam mögött jelent meg, én meg néztem előre, és bámultam a feketeséget..
-
gulasoft
őstag
válasz animatrix11 #44602 üzenetére
Én ezt használom, teljesen jó, a wifi6 miatt ott is szór ahol az ac1200 már 0 jelet produkál.
[link]Discord:https://discord.gg/JkRTcgf
-
fatal`
titán
válasz animatrix11 #44602 üzenetére
Pedig azon WiFi 6 van, ha nincs 2 millió eszköz rajta, akkor mennie kéne.
-
fatal`
titán
válasz animatrix11 #44600 üzenetére
Milyen router? Nem az N-es Huawei? Az kevés lesz sajnos.
-
Márton
nagyúr
válasz animatrix11 #44424 üzenetére
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Cimbee
aktív tag
válasz animatrix11 #44282 üzenetére
A kovetkezo problemamra viszont nem talaltam valaszt.
Nem enged semmilyen jatekot venni storebol, explorerbol peidg ha ranyomok az ingyenes tartalomra, letoltes de nem csinal semmit.
A profilomba pedig nem tudok belepni ezt irja ki: unable to join please try again later...[ Szerkesztve ]
Cimbee
-
gulasoft
őstag
válasz animatrix11 #44225 üzenetére
5Gh-esre állítottad és azon nem lóg 3 4 eszköz? Tudod lehet külön a 2.4-esnek nevet adni, és a 5-ösnek is külön. Az ötösön lehetőleg ne menjen olyan ami akkor adatforgalmat generál mikor te játszol. (tehát a telód és a quest lehet rajta, mert gondolom nagyrészt vagy vagy üzemmódban használod.
Cat5e is elég, de a cat5 pl már kevés, ezt a kábelen kb 20cm-enként megtalálod, és persze ne legyen 6 fal közöttük.[ Szerkesztve ]
Discord:https://discord.gg/JkRTcgf
-
kiskuplung
őstag
válasz animatrix11 #44225 üzenetére
Én úgy értem el a legjobb eredményt ahogy mindenki más is itt.
- dedikált router amin csak a Quest 2 lóg
- 5 Ghz, ax mód
- Cat6 kábel a dedikált router és a PC köztJa meg én kb 1 méterre játszok a routerről, direktben rálátok.
-
gulasoft
őstag
válasz animatrix11 #44183 üzenetére
Simán. Bár néhányan szimulátorhoz kábelt használnak de talán csak azért, hogy hátha kicsit tölti is közben, de erról majd a szimulátor rajongók biztos reagálnak.
-
gulasoft
őstag
válasz animatrix11 #44179 üzenetére
Nem kell venni hozzá semmit. Az experimentalban kapcsold be a airlinket, és a pc-s questben is a gépen kapcsold be. Egyszer kell párosítani és onnantól kapsz egy pcvr (rift-s) emulációt, amiből eléred a steamet, vagy az oculusos progikat.
-
vaakuum
addikt
válasz animatrix11 #44016 üzenetére
Belenéztem youtubon...Teleport-ugrásokkal kell benne közlekedni?
"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
kevike576
senior tag
válasz animatrix11 #43958 üzenetére
Egy kis plusz infó G2-höz. V2.0-t lassan Európában is lehet kapni, nem csak USA-ban. Újragondolt cover, de ami fontosabb: +30% vfov a kameráknak ! Valszeg javulni fog a tracking is ezáltal..
[ Szerkesztve ]
-
Dyingsoul
Topikgazda
válasz animatrix11 #43939 üzenetére
Nekem nincs bajom lefagyásokkal, teszi szépen a dolgát.
Én hadonászós játékokat nem szeretek játszani vele, plusz azt sem szeretem, hogy ha leengedem a kezem magam mellé akkor képes meghülyülni. Kicsit be kell hajlítanom a könyökömet ahhoz, hogy a HMD rálásson mindkét kontrollerre és ez kicsit természetellenes pozitúrát kíván.
A másik rossz dolog, hogy néhány SteamVR appnak a controller kiosztása nem jó G2-vel. Ezt meg a steam workshop-ból letöltött kontroller beállításokkal lehet helyrerakni.Szoftveres gondokat nálam néha az okoz, amikor PCVR játékokat játszom és némelyik játék meghülyül néha amiatt, hogy az Oculus runtime van alapértelmezettként beállítva. Jobb esetben szól a headset, hogy az alapértelmezett runtime-nak állítsam be a WMR-t és akkor megteszem ezt és nincs gond. De ez is csak azért van mert én egyszerre használok Quest 2-t és G2-t is. De ezzel neked nem kell foglalkoznod, ha a G2 lesz az egyetlen VR eszközöd.
Összességében én nem tudnék olyan rosszat mondani a G2-re ami miatt kerülendő lenne.
Tőkéletes HMD még mindig nincs... igaz a Quest 2 áll hozzá a legközelebb és ez a profi szoftveres támogatásnak köszönhető.
Én a legtöbb embernek a Q2-t ajánlom első VR eszköznek. G2-t azoknak akik főleg szimeznek vagy a jó kép és hangminőség fontos mindenek előtt.[ Szerkesztve ]
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
gulasoft
őstag
-
gulasoft
őstag
válasz animatrix11 #43450 üzenetére
Igen a PCVr játékok szebbek lehetnek (elite, walking dead, asgard wrath) és a q2-esnek jóval nagyobb a felbontása mint a quest1-nek, a rift-s-nek, vagy akár a lassan 400.000 forintos indexnek. A natívak viszont gép nélkül is mennek, pl netflixet ágyban fekve, egy kényelmes bazsákfotelben bárhol ahol van net. A pc-nek kel gigabizes kábellel rákötve lenni arra a routerre amire wifi5-el csatlakoztatni kell a quest2-őt. A mai wifi5-ös routerek elég sávszélességet adnak, ha le/fel gigabites vagy akkor akár az ország másik feléből is játszhatsz a pc-s játékaiddal, csak menni kell a gépnek otthon, futni kell rajta az oculus szoftvernek, és ott ahol vagy nem árt ha van lefelé sok. Barcalaci próbálta, többet ő tud róla, nálunk nincs gigabit fel, csak le.
-
Dark197405
tag
válasz animatrix11 #43450 üzenetére
A "nagy" pc-s VR címek (Half Life Alyx, Asgard Wrath, Lone Echo, Walking dead saint and Sinners) grafikája messze szebb mint a natív Q2 játékoké, az pc-s szemmel még nagyon gyerekcipőben jár.
A jó wifi kapcsolathoz, amit Airlink-nek hívnak a Q2 és a pc között, kell egy 5 GHz-et tudó router, amit kimondottan a Q2-re dedikálsz, a 2,4 Ghz-re mehet a többi eszköz (teló, tv, stb). -
gulasoft
őstag
válasz animatrix11 #43447 üzenetére
Is. Android alapokon van benne komplett önálló rendszer, jött ki rá resident evil 4, meg még vagy 100 másik játék, amihez gép sem kell. Ugyan akkor működik mint "csak" megjelenítő ezt most már tudja wifin keresztül, ilyenkor a pc rendereli a grafikát és küldi a q2 felé mint kép (két kép ugye szemnként eltérő perspektívából) a q2 meg küldi a gép felé, hogy hogyan és merre áll a fejed, és hogy az irányítók hol vannak, és azokon épp mi van nyomkorászva. És mindezt vezeték nélkül, ebből kifolyólag az aksinak van egy cirka 2 órás üzemideje, amit powerbankokkal több órára ki lehet tolni, de hasonló tudással rendelkező fejszett ilyen nyomott áron nincs a piacon. Mindegyik hardveren bukik a facebook (most már meta) mert többe kerül bele az alkatrész mint maga az esztköz, szerintem most érdemes venni, mert karácsonyra el fog fogyni mint a sicc, és veheted a felvásárolt bontatlna termékeket 2-300 euróval drágábbért a nepperektől, mert amilyen chip hiány van.....
-
Dark197405
tag
válasz animatrix11 #43447 üzenetére
A Q2 egy önálló headset, amiben van egy komplett hardware. Ezáltal tud működni önállóan is a pc-től függetlenül a natívan erre írt programokkal, amit közvetlenül a Q2-re telepítesz.
Viszont ha összekötöd a pc-vel (kábelesen vagy wifi-vel), akkor csak megjelenítőként működik és a pc futtatja a játékot. -
gulasoft
őstag
válasz animatrix11 #43444 üzenetére
Felejtsd el. Oculus Q2 vadi újonan 2 év garival 128Gb-al 136.000 francia amazonról, spanyolból lehet még olcsóbb (az ÁFA kölönbözetet kell megfizetni, és a spanyol közelebb áll a magyarhoz asszem) 2* annyit tud, sokkal szebb a képe, kezdenek megjelenni a már kizárólak Q2-re írt programok. Aki 80-ért próbálja eladni a q1-et az is valószínűleg erre váltana. Vezeték nélküli gép sem kell, de a kérdésedből mintha az jött volna le nekem, hogy géped van hozzá ha windows mixed reality-ben is nézelődtél. Hát ez nem az. ez egy teljes értékű vr headset, minden oculusos és pc vr játékot tud vinni, és persze az oculus összes quest1-quest2-re írt játékait is.
-
sheep
addikt
válasz animatrix11 #43408 üzenetére
Nekem volt és teljesen meg voltam vele elégedve, szerintem megéri az árát. Én repszimezésre használtam. Az egyik ismrrősömnek lehet lesz egy eladó, ha érdekel írj privátot ís megkérdezem.
9800X3D, INNO3D GEFORCE RTX 4090 X3 OC , Kingston DDR5 6000 64Gb, Gigabyte B650M Aorus Elite AX, HP Reverb G2
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt HTC Vive – álomból valóság
- Videoteszt Vélemény: lufi vagy tényleg nagy durranás a virtuális valóság?
- Blogbejegyzés Fürdőruhás lányok a virtuális valóságban
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest