Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hi!King
őstag
Tavaly voltam Präblichen. Egy napot síeltünk, a másik nap sítúráztunk, de azt is a sípályák környezetében és nagyrészt a sípályákon jöttünk le.
Én január közepén kezdtem síelni, ez talán márciusban volt, szóval kezdő szemmel tudok írni róla. A pályarendszernek két része van, az egyik a Polster hegy felé megy fel, ezt nevezik Polsternek, a másik a Grübl, ami az Eisenerzer Reichenstein hegy felé megy.
A Polster oldal nem kezdőbarát, de ha haladóként bevállalod, a nap elején ezzel kezdj, méghozzá a Polster Quatro felvonóval, ahonnan piros pályán lehet lejönni, aminek két helyen van 2-2 kombinációja. Mindjárt a felvonó alatt van a legmeredekebb része, ami már majdnem fekete pálya kategória, és hamar buckásodik, itt kezdőként óvatosan ajánlott jönni. Van lehetőség emellett freeride-olni főleg a felső szakaszon lefelé nézve a pályától balra lévő nyílt részen érdemes próbálkozni ezzel. Lefelé szelidül a pálya, de azért vannak benne nagyobb lejtésű szakaszok. Mint írtam, a teteje hamar buckásodik, de azért lejjebb is, ezért ez korai téma inkább, a nap elejére.
A Polstert oldalon van még a Polster Classic felvonó, ez eleve másik helyről indul, nem túra síléccel úgy juthatsz el, hogy murvás úton ha havas, lekanyarodsz a másik felvonótól induló pályáról jobbra, de autóval is le lehet parkolni alá. Ez csak haladó freeride síelőknek ajánlott, innen nem indulnak kezelt pályák.
A Grübl oldalon baromi jó pályák vannak kezdő-középhaladó síelők számára, az egyik legélvezetesebb volt számomra a szezonban. A kedvencem a FIS pálya volt, amelyik széles, kellemes lejtésű, középtájon kettéágazik, de mindkét ág szuper. Egészen gyorsan lehet rajta haladni akkor is, ha nem vagy tapasztalt síelő, és nem szokott buckásodni. Emellett a másik két ág is jó, én a kék és a piros ágak között nem éreztem nehézségbeli különbségeket, ha valaki nulláról kezd, akkor a kék ág nem való még neki, akinek való, az már piroson is lejön. Teljesen kezdőknek a lenti, Arenalift melletti lankás kék pályaszakasz való. A fentről baloldali piros pályáról egyébként ha lendülettel (de odafigyelve!) érkezel, ezen a lankáson egész jó sebességgel végig lehet menni, ezeket a köröket is nagyon élveztem.
Röviden: a Gürbl szuper, ajánlom bárkinek, a Polstert csak korlátozottan.
Van még a Weidtallift, ami a Gürbl-el összefüggő rendszert alkot, de ez zárva volt, mikor ott voltunk.
Szerk.:
Ja, igen, fekete pályák azért nincsenek jelölve, mert nincsenek. A Polster Quatro alatti piros teteje a legmeredekebb szakasz kezelt pályából. A Polsteren a kezeletlenek viszont nagyrészt fekete meredekségűek, nekem nem való az biztos.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezetékes FEJhallgatók
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- Eredeti játékok OFF topik
- Apple MacBook
- Futás, futópályák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Politika
- További aktív témák...
- Oakley Five Sqared Polarized 9238-0654
- Loreal x Zuvi AirLight Pro professzionális hajszárító // Számla + Garancia //
- DJI Mini 3 pro Fly More Combo (FMC) RC drón szett - kijelzős távirányítóval és extra táskával (2)
- DJI Mini 4 pro / Mini 3 pro / DJI Mini 3 drón Fly More Kit Plus - 2x47 perc
- DJI FPV drón akkumulátorok - hibátlan állapotban, kevés töltéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest