-
GAMEPOD.hu
A PlayStation-t a Sony 1994-ben mutatta be, és hatalmas sikert aratott a géppel, több mint 100 millió gépet adtak el. A fő ficsőr az a CD-k használata volt. Akkoriban a fő adathordozó a ROM-kazetta volt, amibe a Nintendo 64-nek bele is tört a foga. Sok modellfrissítésen esett át, az első gépeknek az FMV videókkal voltak bajai. Képkockakihagyással, és akadozva való lejátszása az olvasóegység kopása miatt. (amit később orvosoltak SCPH-5500-tól felfele). Emellett túlmelegedési bajai is voltak.amit később orvosoltak (SCPH-5500-tól felfele).
Új hozzászólás Aktív témák
-
horkovy24
senior tag
válasz Hasyinto #4799 üzenetére
Üdv! Közöttünk kolléga! Én azt javasolnám neked hogy tisztogasd meg egy kicsit az olvasófejet első körben. Sajnos nem írtad le hogy Fat géped van vagy az újabb fajta Slim. A slim verziónál ez egyszerű mert csak felnyitod a lemezfedelet és már hozzá is férsz az olvasófejhez. Ha a régebbi Fat géped van akkor az egy kicsit bonyolultabb mert szét kell kapni a gép házát meg a meghajtó tetejét és már hozzá is férsz az olvasófejhez. Ha ezután sem olvas semmit akkor valószínű hogy fejcsere kell mert halott benne az olvasó. De sok más egyéb probléma is fennállhat nem csak az olvasófej. Sajnos elég keveset írtál a dologról. Ilyenekre gondolok hogy kattogó hangot ad-e vagy valami másmilyen nem oda illő hangot a meghajtó. Viszont azt javaslom akkor ugorj neki csak ha értesz is hozzá mert nem biztos hogy a fejjel van a gond. Akitől vetted nem adott semmi infót sem a gépről?
Az igazi bajnokok a célt látják maguk előtt, nem pedig az akadályokat! ;)
-
Hasyinto
csendes tag
Sziasztok... Segítsetek légysziles... Van egy PlayStation 2 -m most vettem és nincs "bántva" eredeti az utolsó bit-ig / csavarig. Most vettem hozzá két játékot, és mind a kettőre : Please insert a Playstation, or Playstation 2 format disc .. A 8mb-os kártyám üres.... a játékok is elvben eredetiek...még a dvd közepében is benne van a logós felirat.... Mi lehet a baj? Köszönöm előre is..
-
horkovy24
senior tag
válasz Ganz-[HUN] #4796 üzenetére
A második videóban amit belinkeltél az egy HD7-es lézerfej. Ha jól megnézed a videót oda is van írva a fekete műanyag részre. Bizonyos pontoknál a videóban le lehet olvasni ahogy mozgatja a srác a kezében.
-
Ganz-[HUN]
addikt
Hát ez érdekes, valaki próbálta már?
DualShock 3/4 on PS2Psszt, srácok, kértek egy kis szocializmust? - egy random ember a '18-as öszi mondoconon
-
Ganz-[HUN]
addikt
Először is a fej szétszedése kiretkelés céljából, mert ha szürkehályogja van, akkor felesleges állítani a cucokat.
A 400R vagy HD7 a "real pain in the ass" szétszedni. nem tudom, youtube videóból nem tudtam megállípítani.
[link]
[link]
meg még egy jópár.
A második videóban milyen van? HD7, vagy valami KHS?
Az első pedig pofonegyszerű lenne...
Zsírozás mozgás miatt->(check) Lézer pislákol -e->Pucolás -(fail)>Fehér kerekek-(fail)>Potméter-(fail)>Egyik menni fog pen-ről, másik pedig balta.
Ha az egyik success lesz, akkor nagyon jó lesz minden.Psszt, srácok, kértek egy kis szocializmust? - egy random ember a '18-as öszi mondoconon
-
Aramir
őstag
válasz Ganz-[HUN] #4791 üzenetére
Vagy HD7-es, vagy 400C, mikor milyen volt kéznél gondolom Az enyémben is HD7-es van, de szerintem ez a ritkább, legtöbbször 400C-s fejjel találkoztam ezekben a gépekben. Olvasófejet még sosem szedtem szét javítási célból, nem tudom mennyire macerás, csak egyszer cseréltem ki a műanyag lencsét egy 400-as fejen, mert kínából amit vettem, azon volt egy kb 1*4mm-es mély karc Mivel volt kéznél döglött fejem, óvatosan kicseréltem a lencsét, valami gumiragasztó fogta gyárilag, két apró csepp Technocol Rapid-dal visszatettem, és jó lett
Mielőtt szétkapnád a lézert teljesen, előtte próbáld meg beállítani. Géptől függően lesz egy vagy kettő fehér fogaskerekes tárcsa a sínek végénél, amin a fej csúszkál, azzal lehet a vízszintet beállítani, illetve a fej keskenyebbik végén is van egy apró csavar, azzal is a vízszintet állítod, ezt úgy lődd be, hogy ne szoruljon a sínen a fej, de nem is lötyögjön nagyon, a fehér korongot én kezdésnek középre szoktam állítani, van rajtuk egy kis luk, az nézzen a racsni felé, itt van pár kép, így érthetőbb:
[link]
Előtte azért jelöld be filccel, hogy eredetileg hol állt, biztos, ami biztos, aztán próba, ha javult, de nem oké, akkor abba az irányba tekerd, ha romlott, akkor a másik irányba, stb., ha meg valamennyire jó lett, de nem teljesen oké, és már jobb sem lett, vagy semmi változás (ez esetben én középre szoktam állítani a fogaskerekeket), akkor jöhetnek a potméterek, de ehhez kellene egy multiméter, mert nagyon letekerni sem szabad az ellenállást, a gyári érték a dvd potméterén kb 1400 ohm, ezt szépen elkezded mondjuk százasával lejjebb tekerni, majd próba, aztán vagy teljesen jó lesz, vagy egy kicsit akadozni fognak az animációk, legrosszabb esetben meg semmi sem fog változni, akkor jöhet a fejcsere. 7-800 ohm alá nem nagyon szabad tekerni szerintem. Persze ne várd, hogy ez a fej elmegy majd megint 10-15 évet, de gondolom egy darabig jó lesz
[link]http://retrocovers.uw.hu http://aramir.uw.hu
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz horkovy24 #4792 üzenetére
Optikába még nem nyúltam bele sose, de afféle "diy guy" vagyok.
Igen, később hdd adapter fog belecsúszni. Igen, létezik satás, de kb olyan ritka mint egy ST6E. Vagy még annál is ritkább...
[ Szerkesztve ]
Psszt, srácok, kértek egy kis szocializmust? - egy random ember a '18-as öszi mondoconon
-
Madara-san
aktív tag
Nekem is SCPH-50004 van. Egyszer állítottam a fejet rajta, már jó ideje megvan. (6-7 év). Eredeti játékokat szépen olvassa, bár amióta megvan a network adapter hozzá, azóta szinte csak HDD-ről ment. Te is network adaptert tervezel hozzá szerezni?
Egyébként láttam valahol SATA network adaptert. Az vajon mókolt, vagy tényleg létezett olyan kiadás?
Iratkozzatok fel a Pixel Punx csatornára - https://www.tiktok.com/@pixel_punx
-
horkovy24
senior tag
Hát nekem is pontosan ugyanilyen gépem volt de hogy HD7-es lézer van-e ezekben azt nem tudom megmondani. Sajnos akkoriban ezek a dolgok annyira még nem foglalkoztattak. Csak az hogy lehessen hajtani a kicsikét. Viszont utána néztem neked egy kicsikét. Ahogy olvastam ezekben a gépekben eredetileg Sony KHS-400C típusú fej van viszont mivel gondolom ezt már újonnan szinte lehetetlen beszerezni így valamilyen EEPROM módosítással rá lehet venni hogy ezzel a SANYO SF-HD7-es típusú fejjel is működjön. A szétszedés nem nagy dolog viszont ha nem értesz hozzá akkor inkább ezeket a dolgokat bízd inkább szakemberre. De mivel kérdezted így gondolom hogy nem nagyon értesz hozzá akkor erősen javaslom inkább a szakembert. A cseredarabok 10-15 ezer forint között mennek. Sajnos ezekbe mivel már ritkábbak jóval drágábbak is az olvasófejek. Én ezt a boltot javaslom neked mivel jók az áraik és megbízhatóak is! Itt meg tudod nézni a Fat PS2-es szerviz árakat.
http://www.konzolstudio.hu/index.php?action=1&product_akt_pt_id=1729
-
Ganz-[HUN]
addikt
Köszönöm horkovy24 és Aramir.
Még nincsenek a gépek nálam, az eladó elmondása szierint egyik ciripel, és recseg a másik.
Youtube-on láttam javításokat ha a lézer még pislákol.
A ciripelés fókuszhiba miatt van, remélem.
SCPH-50004-es a konzol, HD7-es lézer van benne igaz? Ezt mennyire nehéz szétszedni? Mennyi a cseredarab, és honnan lehet megbízhatóat szerezni?[ Szerkesztve ]
Psszt, srácok, kértek egy kis szocializmust? - egy random ember a '18-as öszi mondoconon
-
horkovy24
senior tag
Így van! Köszönöm hogy kijavítottál engem! Valóban úgy mondták hogy külön dióda van a CD olvasásához és külön a DVD lemezek olvasásához. Csak már nem igazán emlékeztem hogy is mondták és nagyon nagy hülyeséget meg nem akartam leírni.
-
Aramir
őstag
válasz horkovy24 #4788 üzenetére
"Nekem azt mondták hogy valami külön rész van az olvasófejben ami a CD-s játékok olvasásáért felel és az elég hamar elszáll."
Hát az úgy van valahogy, hogy külön lézerdióda van a cd-khez, és külön a dvd-khez, mivel másfajta lézer kell a cd-k és a dvd-k olvasásához, és külön potméterrel lehet állítani az áramellátásukat is a fej alján, ezért van az, hogy mondjuk dvd-t már nem olvas, mert az a dióda megpusztult, de a cd-ket még vígan viszi, vagy fordítva.
Persze gondolom nem ilyen egyszerű a dolog, mert egybe van építve az egész, így néz ki a lézerdióda ami a fej oldalán van:
[link]
Vörössel van bekarikázva:
[link]
Itt meg a két potméter, amit említettem:
[link]
Ezeknél az ellenállást lejjebb véve erősebb lézert kapunk, és jobban tud olvasni, de nyilván ezt már csak egy döglődő fejnél érdemes állítgatni, meg jó ha van egy multiméter kéznél, ne vaktában tekergessük, meg nem is ezzel érdemes kezdeni a fejbeállítást, a neten találni nem egy leírást/videót erről a "ps2 laser adjust"-ra rákeresve.http://retrocovers.uw.hu http://aramir.uw.hu
-
horkovy24
senior tag
válasz Ganz-[HUN] #4786 üzenetére
Még annyit elmondanék a Fat gépekkel kapcsolatban amit tapasztalatból tudok hogy a PS1-es játékokat sem igazán kedveli. Emlékszek hogy az én Fat gépem anno két éves volt amikor 1-2 eredeti PS1-es játékot végig szerettem volna rajta újra tolni. Viszont a dolog elég problémás volt mert szinte alig alig akarta elindítani őket. Elég sokszor kellett próbálkozni vele. Szóval ilyen téren mondom hogy elég válogatós a meghajtó. Ilyen szempontból viszont egyáltalán nem egy stabil a meghajtója ezeknek a gépeknek. A mostani slim gépemnél ilyet egyelőre nem tapasztaltam még. Ebbe beteszem a PS1-es játékot is és gond nélkül indul is. Viszont abban biztos vagyok hogy ezeknél sem tart ez az állapot sokáig. Nekem azt mondták hogy valami külön rész van az olvasófejben ami a CD-s játékok olvasásáért felel és az elég hamar elszáll.
-
horkovy24
senior tag
válasz Ganz-[HUN] #4786 üzenetére
Üdv közöttünk! Sajnos én a Gamecube-al kapcsolatban nem tudok neked nyilatkozni mert az az egy gép nekem soha az életben nem volt. Az only on játékok nem igazán jöttek be nekem rajta és azért nem is próbálkoztam vele soha egyedül a Luigi's Mansion tetszett de azt Wii-n végigtoltam.
Nekem is annak idején Fat gépből SCPH 50004-es típusú gépem volt. Nos megvolt egy pár évig szóval tudok róla 1-2 dolgot mondani. Az első az hogy soha nem szerette ha állítva használom szóval inkább fektetve használd. A CD-s játékokkal hosszútávon szintén nem volt kibékülve. A DVD-s játékokkal nem igazán volt problémám vele jó pár évig hajtottam igaz akkoriban az enyém vadi új volt a konzol stúdióban vettem. Abban tuti biztos vagyok hogy amelyik gép neked ciripel abban az olvasófej az halott tudom tapasztalatból beszélek. Esetleg ha megpucolod talán még elindul rajta valami de az sem lesz már az igazi szóval az csere. A másik ami recseg annak nem tudom mi lehet a gondja bár sanszos lehet annál is az olvasófej halál probléma. Ami tipikus még ezeknél a Fat gépeknél hogy hajlamos tönkremenni az a motorvezérlő IC. Talán lehet az is. Szerintem menni fog mind a kettő csak a helyzet az hogy nem biztos hogy ezt te házilag javítani fogod tudni. Mivel ezek már nem mai csirkék és a hibajelenséget is leírtad az egyikben a lézer tuti halott de lehet a másikban is. Szerintem maga a meghajtó sokáig bírja ezekben a gépekben csak igen válogatósak a médiák terén. Remélem tudtam neked segíteni!Az igazi bajnokok a célt látják maguk előtt, nem pedig az akadályokat! ;)
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz horkovy24 #4692 üzenetére
Üdv, emberek, beszállok a topikba én is!
A gamecube olvasófeje is nagyon gagyi.
Nem gagyi. rosszul fogalmaztam.
Egyszer megpucolod a fejet fülpiszkával, páff kész. vagy ha leejted. Én így hallottam, nem biztos.
Kitolod a beállításábólMás: Készülök venni 2 darab "analfabéta" FAT-et, áron alul (később expansion bay-t megtöltöm).
Az egyik recseg (zsírszegény, kipucolni, megzsírozni, a pöcköt lehajtani a csigára, hogy jobban fogjon), a másik ciripel (optika, remélem retkelés [levenni a felső lencsét, kipucolni az alsót], beállítás, ha ez nem jön össze, akkor egy kis plusz fesz, és hajrá, ha minden jól megy)Mennyi az esélye, hogy menni fog mind a kettő, és jó benne a lézer?
SCPH-5xxxx mennyire hajlamos az olvasóelektronikája meghalni?[ Szerkesztve ]
-
horkovy24
senior tag
Devil May Cry Boss Fight következik! Szurkoljatok nekem! Annyira belejöttem már a játékba hogy le sem tudtam tenni.
-
-
KaitouP
nagyúr
válasz perge666 #4776 üzenetére
Szegény PS1 felgyulladt volna helyben ha a második részt tudta volna futtatni... Az elsővel is meggyűlt a baja sokszor fps téren, pedig csak 25 fps volt a max.
A PlayStation.Community csapata minden kedves olvasójának játékostársának áldott, békés, boldog ünnepeket kíván! https://playstationcommunity.hu/hirek/komment/kellemes-unnepeket-kivan-a-playstation-community
-
KaitouP
nagyúr
válasz Madara-san #4775 üzenetére
Az első résszel kezd, és ha az első rész vonalát akarod folytatni, akkor utána rögtön a harmadik résszel folytasd, ez a kettő kapcsolódik össze. (Első rész Harry története Silent Hill -ben, és az ott történtek alapján a harmadik rész az előbbi folytatása, jó pár évvel ugyan azután, de kísértetiesen ugyanaz akár majd megismétlődni, ami akkor, az első részben nem jött létre.)
Ezután játssz csak a második résszel. Silent Hill az is ugyan, de egészen más mint az első és a harmadik rész. Kvázi semmi köze az két másikhoz, teljesen más világ az SH világán belül. Amelett hogy a történeseket is más helyekre helyezi térben (meg időben, de az lényegtelen) a játék, a történet is teljesen más. Mély érzelmekkel bír, ugyanakkor a 1. és 3. részben tapasztalt őrület és abszurditás jóval kisebb mértékben jelenik meg. Többször kell végigjátszanod, nem könnyű a dolgok miértjét értelmezni.
Technikailag pedig a PS3 -as HD Remastert ajánlom, ebben a 2. és 3. rész van felújítva, előbbi teljesen új szinkronnal is az eredeti mellett.
[ Szerkesztve ]
A PlayStation.Community csapata minden kedves olvasójának játékostársának áldott, békés, boldog ünnepeket kíván! https://playstationcommunity.hu/hirek/komment/kellemes-unnepeket-kivan-a-playstation-community
-
Skatorius
tag
válasz Madara-san #4779 üzenetére
Srácok,ha akkor tudtuk volna milyen sikeres konzol lesz és lett volna egy ,,kis" szabad tőkénk,akkor ez nagyon jó befektetés lett volna
Új fat PS2:
http://www.ebay.com/itm/BRAND-NEW-FACTORY-SEALED-PLAYSTATION-2-SCPH-30001-97000-RARE-EX-COND-/321931025870?hash=item4af4959dce:g:qcUAAOSwkZhWSMwD[ Szerkesztve ]
,,A világ madzag nélkül csak káosz"
-
-
horkovy24
senior tag
válasz perge666 #4776 üzenetére
Ha annyira Silent Hill fan vagy akkor hogy ajánlhatod a 2.részt PS1-re?! Tudnod kéne hogy PS1-re csak a Silent Hill első része jelent meg. Onnantól a 2,3,4 PS2-re és Xbox classicra a konzolok közül. Persze nehogy kötözködésnek vedd.
-
válasz Madara-san #4775 üzenetére
Én az 1-2-t ajánlom PS1-re,a 3-at PS2-re,nagyon jó játékok,nem fogsz mellé velük ha szereted a műfajt.
Nekem a 2 a kedvencem. -
Madara-san
aktív tag
válasz KaitouP #4772 üzenetére
Sosem játszottam még a Silent Hill egyik részével sem, de amit most leírtál a 3-ról az nagyon tetszik. Mit ajánlasz, hogy lenne érdemes bele kezdenem a sorozatba, hogy a lehető legjobb élményt adja? Melyik részeket érdemes beszereznem és kijátszani, valamint milyen platformon? (Van PS1-2-3, X360, PC is)
-
horkovy24
senior tag
Na srácok! A Silent Hill Shattered Memories és a Crash Twinsanity végigjátszva! A Silent Hill nekem tetszik nagyon viszont ez a Crash Twinsanity már annyira nem ahogy a Wrath of Cortex sem. Ez a Wrath of Cortex áll közelebb a PS1-es részekhez viszont valami valamiért mégsem stimmel vele a számomra. Lehet hogy az hogy bizonyos pályák tényleg iszonyatosan nehezek ha azt ki is akarod maxolni. Márpedig ez a célja az embernek ahhoz hogy az utolsó rejtett világ megnyíljon benne. Semmi gond van még egy Devil May Cry 3 amit ki kell filézni és egy Silent Hill 4 is hátra van még. Amúgy most tegnap felfigyeltem a kis PS2-ő hűtésének a hangjára. Ahhoz képest milyen pici venti van benne azért amikor rákapcsol este amikor csönd van egész szépen lehet hallani. Az a durva hogy azt jobban hallom mint amikor olvas a lemezről.
-
horkovy24
senior tag
válasz KaitouP #4772 üzenetére
Jól tudsz érvelni Kojima mellett! A szavaidból ítélve nagy MGS és Kojima fan lehetsz. A kérdés csak az nem-e vagy túl elfogult vele szemben?! De erre a választ sajnos már nem fogjuk megtudni. Pedig azért én is megnéztem volna a fejlesztés végeredményét. Bár a mostani játékok miatt már teljesen elhagyott a remény azzal kapcsolatban hogy valaha is hasonló mint a Silent Hill 2 volumenü játékot fogok tolni.
-
KaitouP
nagyúr
válasz horkovy24 #4766 üzenetére
Azért ez nagyon nem így van a P.T. -vel kapcsolatban.
Az a demo (nem is demo, inkább ahogy a neve is mondja, egy zseniális új "műfaj", egy játszható teaser) az amúgy elképesztő grafikai szint mellett azt hivatott bemutatni, hogy mit gondol Kojima a horrorról mint műfajról, mit mond neki a SH név és hogyan képzeli el az új játékot. És azt kaptuk, ami méltó lenne végre Silent Hill lenni: őrület, agymosott, abszurd, "WTF?!" érzést adó ijesztgetések, látványvilág (és itt stop: gondolkodj csak... pont ilyen volt az SH3 is, a legabszurdabb SH játék: példák: Otherworld, a keresztre feszített testek mellett mosolygó szájakról fénykép, vagy a felrobbanó fejű próbababa, tükrös szoba előtt a tükörben látott kép, és nem Heather (avagy Alessa) elkezd változni), szóval azok az elemek, amik a harmadik rész óta hiányoznak a SH névvel ellátott kakikból, mind benne voltak a P.T. -ben... Kojima hatalmas mester, az egyik legnagyobb játéksorozat, az MGS atyja, mégsem dolgozott soha horror címen, és mégis értette, hogy milyen egy SH. Mert nem pénzt lát a játékban ahogy a Konami, hanem ahogy az MGS is tükrözi: művészetet. Az internet felrobbant, és a gamer világ csak a P.T. -ről szólt amikor az megjelent, és az új SH játékról - szerintem sose vártuk még ennyire mint akkor. Kár, hogy a Konami elcseszte a dolgot.Másik téma: ma is vannak nagyszerű, zseniális alkotások. Csak körül kell nézni.
Na igen, az is elég szar húzás volt... mondjuk a különbség annyi, hogy míg a Team Silent -et szétszórták, addig az ND megmaradt, csak más játékkal kezdtek el foglalkozni (ami szerintem eléggé overrated, Tomb Raider koppintás), jobb lett volna ha maradnak a Crash -nél.
-
Madara-san
aktív tag
válasz Skatorius #4770 üzenetére
Nekem a Flatout széria ugrott erről be. 1 tök jó, 2 brutálkirály, UC egész jól átültette a 2-t nextgenre, a 3 pedig gusztustalan métely, ami csak bemocskolta a Flatout nevet. Mondjuk téma szerint nem releváns, mert az már nem jött ki PS2-re, hála égnek.
-
Skatorius
tag
Ez hasonló eset ami a Crashel történt.Számomra az első 4 rész az igazi,amit még Naughty Dog csinált.Mivel nagy ,,fanja" vagyok a sorozatnak játszottam a többi résszel is,szerintem az 5. rész,crash bash még egész jó volt,de a többit csak egyszer játszottam végig,sajnos csak ennyi volt bennük.
[ Szerkesztve ]
-
horkovy24
senior tag
válasz szarvasbogár #4768 üzenetére
Szívemből szóltál! Èn valahogy nem tudom elengedni ezeket a királyokat. Ezèrt is szereztem be egy PS2-es konzolt ès ezèrt is èrzem úgy hogy nekem a konzolozást ott abba kellett volna hagynom. A lelkem mélyèn mindig remèlem hogy valamikor mèg fogunk hasonlókat kapni tehát ízig-vèrig igazi királyokat mèg. De kènytelen vagyok beismerni hogy ahogy telik az idő erre egyre kisebb az esèly.
-
horkovy24
senior tag
válasz szarvasbogár #4762 üzenetére
Amúgy nekem az SH2 a kedvencem. Ez az egyetlen játèk a horror kategóriában amit akárhányszor vègigviszek egyszerűen libabőrös leszek. A játèk törtènete olyan komoly tèmát feszeget. Vèlemènyem szerint ez a horror játèkok koronázatlan királya. Akármilyen erővel rendelkezzenek is a mai konzolok ehhez hasonlót sem fogunk látni egy darabig az biztos. Legalábbis az eddigi meglátásom szerint.
[ Szerkesztve ]
-
horkovy24
senior tag
válasz KaitouP #4763 üzenetére
Ezzel nem vitatkozok. Egyèrtelmű hogy azèrt adták ki a fejlesztèst kisebb csapatnak mert nem akartak tökölni ők vele de a lóvè kellett. Viszont mint írtam nálam bejött valakinèl meg nem. Szerintem ezt a P.T Demo-s dolgot meg inkább ne is emlegessük hisz igen kaptál egy demo-t de a vègleges játèkról fogalmad sincs milyen is lett volna. Ahogy mondjuk nekem sincs de ne felejtsük el hogy főleg a mostani konzolgenerációknál nèmelyik játèknak nagyobb volt a füstje mint a lángja. Erről ennyit vèlemènyem szerint.
-
horkovy24
senior tag
válasz szarvasbogár #4762 üzenetére
Ezzel kapcsolatban nem tudok ès nem is akarok vitázni! Respect kollèga!
-
-
KaitouP
nagyúr
válasz horkovy24 #4761 üzenetére
Aki játszott az első három résszel és rajongója annak, az csak fanyalog ezeken a részeken már, hisz a 4. rész óta hanyatlik csak a széria. Azóta a Konami, szarva az egészre, hasraütve kiadta csak a nevét valami béna fejlesztőcsapatnak, hogy csináljanak már belőle valami kakit, hogy idén is el lehessen adni valamit, hisz kell a pénz. Így volt ez a Shattered Memories -el is. Nem volt itt merész lépés, meg semmi ilyesfajta tervük a játékkal, a Konami csak odaadta valakiknek a fejlesztést, hogy csináljanak a programmal amit akarnak, és ez lett belőle. Kojima -t, aki végre visszahozhatta volna a sorozatot a letert útról (lásd P.T. demo) meg szépen eltávolította a Konami. Szóval SH már nem lesz jó játék, viszont az se kell hogy ilyen szarokkal bombázzák a népet, gyalázva az SH nevet.
-
szarvasbogár
aktív tag
Sh, sh2 az isten
-
horkovy24
senior tag
válasz KaitouP #4760 üzenetére
Hát èn azèrt vitába szállnèk veled a jatèk minősègèvel kapcsolatban. Engedd meg èn már csak ilyen vagyok. Èn abból indulok ki hogy semmikèpp nem tekintem a játèkot rebootnak mivel ahhoz jóval több kellett volna ennèl. Szerintem jól állt ez a harc nèlküli dolog a játèknak meg úgy az egèsz merèsz stílus váltás. Szerintem merèsz lèpèsek ezek a fejlesztők rèszèről ès termèszetesen ezek a dolgok valakinek tetszenek valakinek nem. Minden esetre dicsèretes hogy meg mertèk lèpni szerintem. Tudom hogy más mint a többi hisz vègigtoltam az összes rèszèt kivève a vita-s book of memoriest. De ha már itt tartunk szerintem a Homecoming sokkal nagyobb kula mint ez pedig az inkább a règi silent hill-ek stílusát követte. PS3-on nekem a downpour tetszett mèg minden technikai gyengesège ellenère.
[ Szerkesztve ]
-
KaitouP
nagyúr
válasz horkovy24 #4759 üzenetére
Azzal az SH -val is csak annyi a baj hogy korántsem SH, inkább csak az SH nevet tovább csorbító valami, amihez szintén egy SH -t soha nem látott, de talán játékot is alig, B kategóriás fejlesztőcsapat nyúlt hozzá. A Wii nyújtotta lehetőségek miatt kerültek bele érdekes részek, ami kb. egy végigjátszásig érdekes, aztán ennyi volt. Feltételezem ezek miatt több az előbbi verzió mérete, a PS2 -esből ezeket ki kellett vágni, na meg talán picit kisebb textúrákkal dolgoztak. Az egyetlen érdekes újítása a játéknak amit a PS2 -es verzió megőrzött az a pszichiáterrel való beszélgetés, ami alapján a játék az ott megadott válaszok alapján "ijesztget". (Ezt a részt a PS4 -es Until Dawn is koppintotta) De alapjába véve, az egész játék egy SH nevet viselő, B kategóriás átlag horror, semmi más. Béna SH 1 reboot, harc nélkül.
-
horkovy24
senior tag
Na srácok DMC trilógia parkolópályára téve egy kicsit! Most a Silent Hill Shattered Memories pörög a gépezetben intenzíven. Hát azt kell hogy mondjam van különbség bőven ennek a játéknak a PS2-es verziója és a Wii-s verziója között. Ez alatt nem az irányítási különbségekre gondolok hanem magára a látványra. Mondjuk egyből gondoltam hisz a PS2-es verzió 1.10Gb méretű helyet foglal el míg a Wii-s verzió több mint 3Gb-ot nyom. Viszont a poén az hogy véleményem szerint akkora különbség azért nincs a két verzió között hogy az ilyen méretbeli különbséget okozzon a két verzió között. Itt egy videó!
https://www.youtube.com/watch?v=s0keXrehXbc
-
Skatorius
tag
Nagyon köszönöm
-
Faterkam
addikt
válasz Skatorius #4755 üzenetére
Ha a TV ok,, akkor marad tényleg az RGB kábel. Nálam Samsung Led TV.-n megy gond nélkül a Ps1/2. Igaz a régi Ps1 RGB kábelekkel a Ps2.-nek zöld lett a színe. De ez téged nem érint. Visszafelé kompatibilis.
"Ha nem válaszolok PÜ-re 1 nap alatt, akkor lehet, hogy az a 5 ember között vagy, akit letiltottam a 14 év alatt!" https://tinyurl.hu/LdG3
-
Skatorius
tag
válasz Faterkam #4754 üzenetére
Nem hinném,hogy lenne gond a TV-vel.
Egy 32 colos LG 3D full HD-s smart TV és a 60Hz az biztos megvan,ha jól emlékszem még több is.
Játszható így is a játék,sőt ha mozgatom az RCA kábelt,akkor bejön ilyen ,,fura" színesbe is.Tehát inkább ilyen szivárványos és így tök random használja a színeket (pl Crash züld,Cortex lila stb )
Tehát akkor nincs megoldás?,,A világ madzag nélkül csak káosz"
-
Faterkam
addikt
válasz Skatorius #4752 üzenetére
Szerintem ez nem a Ps hibája, mert ha a chip nem tudja az Ntsc.-t kezelni, akkor nem is ismeri fel a lemezt. Ha fekete-fehér a kép akkor a TV.-nél szokott gond lenni!
"Ha nem válaszolok PÜ-re 1 nap alatt, akkor lehet, hogy az a 5 ember között vagy, akit letiltottam a 14 év alatt!" https://tinyurl.hu/LdG3
-
-
Skatorius
tag
Sziasztok!
Akadt egy kis gond a PS1-emel. Egy PAL-os scph 5502-ről van szó ami okosítva van,ezért vettem hozzá egy ntsc crash team racinget,de fekete-fehér a kép. Van erre megoldás?
Előre is köszönöm!Üdv:
Gergő,,A világ madzag nélkül csak káosz"
-
-
horkovy24
senior tag
válasz szarvasbogár #4749 üzenetére
Pontosan kolléga! Bár én magam nem vagyok egy nagy rpg fan viszont tudom hogy miről/mikről beszélsz. Láttam nem 1-2 olyan játékot erre a PS2-es masinára amit majdnem hogy olyan áron adtak mint amennyiért én ezt az új bontatlan kis gépet vettem. Szóval erről ennyit!
[ Szerkesztve ]
-
horkovy24
senior tag
válasz perge666 #4744 üzenetére
Nekem a keretem arra terjedt hogy új gépet szerezek! Nem arra hogy egy retro masinára mai árakon vegyek játékokat. De tudod mit mondok meg is venném őket ha a fejlesztőket támogatnám belőle nem pedig egy huszadik senki zsebét tömném aki csak azért adja olyan drágán mert nyerészkedni akar. Ez alatt a ritkább játékokat értem. (Project Zero-k)
-
-
horkovy24
senior tag
-
-
horkovy24
senior tag
válasz perge666 #4740 üzenetére
Hát látom van miből mazsolázgatnod! Én is sokszor esek abba a csapdába hogy egyszerre 3-4 játékot is tolnék mivel mind érdekel De erőt veszek magamon és kiválasztok egy valamit és azt próbálom az általam kitűzött módon kivégezni. Persze mindezt gép és kontroller kímélő módon próbálom megtenni. Ez alatt azt értem hogy például a DMC első részét végigvittem easy automatic módban persze mondanom sem kell ez gyerekjáték volt meg normál módban is. De ezeknél magasabb nehézségi fokon már nem mivel ismerem magam hogy felidegesítene és a gépben meg a kontrollerben nem akarok kárt tenni. Csak hogy tudd ezekben a játékokban a hard és a dante must die mód eléggé idegtépő még akkor is ha ezek adnák meg a játék sava borsát.
-
-
horkovy24
senior tag
válasz perge666 #4737 üzenetére
Nekem is úgy indult hogy csak belekóstolok az első részébe aztán az lett a vége hogy a játéknak a világa és a stílusa egy az egyben beszippantott. A harmadik részébe csak belekukkantottam viszont az élből leesett hogy látványban ez lesz a legütősebb darab. Mondjuk nem is csoda hisz ez az utolsó rész PS2-re. Egyszerűen annyi fejleszthetőségi lehetőség és nehézségi szint van a játékban hogy egy darabig még el is leszek velük szerintem. Mivel szoktál játszani ha időd engedi?
-
-
horkovy24
senior tag
válasz Faterkam #4733 üzenetére
Ebben tényleg van valami! Szerintem a moderátorok csak az aktuális konzolgeneráció fórumait figyelgetik. Ezt abból gondolom hogy amikor még aktívan jelen voltam a Wii U fórumon akkor ennél csak jóval finomabban került szóba a warez téma és máris ellepték a fórumot a moderátorok. Ránk szálltak mint légy a szarra! Komolyan olyan volt a dolog mint egy rendőrségi razzia és két napra megvonták a kommenthez való jogom is. De mindegy is! A témához visszatérve a Devil May Cry trilógiát is beszereztem. Az első részét már végig is toltam és azt kell mondjam nagyon ott van. A második résszel játszok most per pillanat viszont ez annyira nem tetszik nekem legalábbis eddig. A harmadikba csak belepillantottam. Egy két résznél eléggé el lehet benne akadni látszik hogy Resident Evil játéknak indult maga a játék.
-
Dinomano
senior tag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy mennyire lehetetlen kérdéssel fordulok hozzátok, de felteszem, hátha valaki még foglalkozik ilyesmivel:
megbízható PS2 javító emberke érdekel, ha még foglalkozik valaki ilyesmivel.
Egy SLIM PS2-ről, (70000-es széria) és egy FAT gépről lenne szó... Az elsőnek a feje elég hangos, (chippelt). A másolt lemezeket nehezen olvassa, az eredetiekkel elboldogul. A másik gépnek bekapcsológombja nem jó+olvasófeje nem olvas. Tudtok (olcsó) megbízható embert esetleg? (Szervizekkel kapcs. rossz tapasztalataim vannak..)
Dénes
(Válaszokat privátban kérnék - Ha esetleg tudtok valakit ajánlani...)[ Szerkesztve ]
/(^_^)____7=--- - - >|
-
-
Faterkam
addikt
Még jó, hogy ez nem olyan szem előtt levős topik
-
Aramir
őstag
válasz perge666 #4724 üzenetére
Hát, a jobb felső sarokban ott van, hogy tiltva van Szerintem a téma idáig eléggé határeset volt, de mondjuk a szoftmodolás/chipelés elvégzésének a leírásáért és játékok beszerzésének és kiírásának a részletes leírásáért már tuti büntit fogunk kapni, szóval azt már nem kellene véleményem szerint.
És ne áltassuk magunkat, a szoftmód is a gép védelmének a megkerülését szolgálja, így az is csak annyira legális, mint a chipelés, aztán lehet egy ügyvéd simán kimagyarázza az ellenkezőjéthttp://retrocovers.uw.hu http://aramir.uw.hu
-
horkovy24
senior tag
válasz horkovy24 #4727 üzenetére
Ezért az írásomért is elnézést kérek Madara-san kollégától a rá vonatkozó dolgokban viszont a softmoddal kapcsolatos véleményemért nem! Úgy tűnik ma nem szabad fórumoznom mert kicsit ingerült vagyok. Lehet keveset aludtam! De elnézést még egyszer!
-
horkovy24
senior tag
válasz Madara-san #4726 üzenetére
Leírtam amit leírtam és elnézést is kértem! Le kéne zárni! Nem kéne erkölcsi magaslatokról beszélni. Hisz rögtön jössz itt a Softmoddal kapcsolatosan aminek mint tudjuk ugyanaz a lényege! Akkor miről is beszélünk?! Való igaz ad némi pluszt a PS2 eredeti tudásához de azt ne felejtsük el hogy 95%-ban tutira veszem hogy nem ezért a plusz dolgok miatt használják az emberek. Ez alatt az általad emlegetett ,,hasznos" dolgokat értem hisz a legtöbben ezt is arra használják hogy írott játékokkal játszanak. De ezt is csak azért mert nem kell belenyúlni a gépekbe! A szerencsésebbeknek. Ezen nincs is mit vitatkozni mert így van! Elnézést ha egy kicsit nyers volt az írásom!
[ Szerkesztve ]
-
Madara-san
aktív tag
Jogos. Amúgy meg softmod tudtommal még nem warez, mivel bővíti a PS2 képességeit, és nem kell hardveresen se bele nyúlni. Főleg nagyon hasznos benne a memória kártya formázó progi, illetve a fájlkezelő, amivel USB-re tudok mindig archiválni mentéseket. GT4-et pl. emiatt nem kellett újra kezdeni "corrupted save" esetén.
-
horkovy24
senior tag
Elnézést! Nem akartam megsérteni az érzéseidet és az elveidet sem! Pusztán segíteni szerettem volna! Utólag nekem is eszembe jutott hogy írhattam volna privátban is de így 24 óra meló után hogy reggel értem haza ezt nézd el nekem. Tudod az agyam olyankor elég tompa. Remélem nem fogok kapni érte.
-
válasz horkovy24 #4723 üzenetére
Míért nem inkább privátba írtad neki?
Ezt ha meglátja egy moderátor,büntetés is járhat érte!Most nézem hogy elvileg itt nincs tiltva az ilyen,mert nincs sehol feltüntetve hogy tilos a warez,úgyhogy nem szóltam.
Bár elvileg az egész prohardveren tiltott.......
[ Szerkesztve ]
-
horkovy24
senior tag
Annyit elfelejtettem hogy ha már megcsippelteted a gépet akkor egyetlen egy dologra nagyon ügyelj! Mégpedig arra hogy a játékokat a lehető legjobb minőségű lemezre és a leglassabb sebességgel írd IMGburn íróprogrammal. Verbatim DVD-nél rosszabb minőségű lemezzel ne is próbálkozz ha sokáig akarsz vele játszani! Többiektől elnézést kérek hogy ilyen részletesen belementem ebbe a témába de csak segíteni szerettem volna!
-
horkovy24
senior tag
Slim PS2 géped van vagy még a régebbi Fat? Csak azért mert véleményem szerint hogyha Fat géped van akkor jobban jársz a softmodos memóriakártyás megoldással mivel anno nekem elég sok gond volt a Fat gépemmel csippelés után. Slim gépeknél ilyeneket nem tapasztaltam. Én nem olyan rég kb másfél hónapja csippeltettem a konzol.info-nál a kis slim gépemet mivel sajnos az enyém a leges legutolsó széria és ezeken már nem mennek ezek a softmodos kártyák. Nekem a srác 10 ropiért csippelte meg a gépemet egy modbo 5-ös csippel amin így már tudok ugyanúgy USB-ről is játszani de akár írott lemezről is. Azóta is tökéletesen üzemel a gépezet pöcre olvas mindent a gép mind írott lemezeket mind eredetiket tehát mindent. Véleményem szerint nyugodtan elviheted hozzá a gépedet mert nem egy lehúzós csóka nagyon normális és korrekt,kommunikatív. Máshol sem csinálják nagyon olcsóbban a műveletet hidd el mivel utánajártam a dolgoknak mielőtt elvittem hozzá. Egyetlen egy helyet találtam rajta kívül ahol 8 ropiért megcsinálták volna de egy egész napra ott kellett volna hagyni a gépet hát kösz ebből nem kérek. Itt a konzol.info-nál viszont odavittem a gépet és egy óra múlva már mehettem is érte. Egyetlen egy bibi történt mégpedig az hogy amikor rakta össze a gépet valami csavart nem húzott jól meg ezért a lemezfedél érzékelő a gépnél nem érzékelte a lecsukott fedelet. De pikk pakk meg lett oldva ráadásul ingyen. Szerintem ez sem sűrűn fordul elő nála csak pont én voltam ilyen szerencsés Ez a dolog viszont csak slim gépnél fordulhat elő. Viszont a munkájával amit elvállal azzal semmi probléma nincs profi módon beszereli.
-
Aramir
őstag
A cd-s játékokat át szokták alakítani dvd-re, és már megy is szoftmóddal, bár a ps1-es cuccok így sem fognak menni, meg az is kimaradt, hogy usb-n pendrive-val vagy külső hdd-vel is lehet játszani szoftmóddal, bár az animációk szaggatni fognak, mivel döglassú 1.0-ás usb csatlakozó van a gépeken, a többi stimmel. Valamit valamiért, olcsó szoftmód vs. drágább chip
http://retrocovers.uw.hu http://aramir.uw.hu
-
őstag
válasz Madara-san #4717 üzenetére
Nem tudom,én tök hülye vagyok ehhez a konzolos cuccokhoz,a haverom kérte,hogy nézzek utána,de a konzol.info-n lehuzza,bár lehet benne egy kis anyagi érdek is,mivel nem értek hozzá,ezért dobtam fel itt a témát
Nem az érdekel,hogy hova postázod,hanem hol van a termék!!!!!
-
őstag
Sziasztok
Chippel kapcsolatban kérem hozzáértő jelentkezésétNem az érdekel,hogy hova postázod,hanem hol van a termék!!!!!
-
válasz horkovy24 #4714 üzenetére
Igen,mindenki a legjobbat várná a pénzéért,de nem lehet minden egyforma.
Nem tudom te mivel foglalkozol,de szerintem amit te csinálsz,az sem mindig a legesleg tökéletesebb.
Nálunk van 1-2 100+ milliós gép a cégnél,de akkor sem tudjuk hozni mindig a maximumot,nagyon sok a befolyásoló tényező. -
horkovy24
senior tag
válasz perge666 #4713 üzenetére
Ebben lehet valami! De valóban idegesítő mivel ha már kifizetem ugyanazt az összeget egy ugyanolyan gépért akkor az legyen már egyforma minden tekintetben. Nyilván mindenki annak örülne ha a gépének egy hangja nem lenne.
-
-
horkovy24
senior tag
Értem! Akkor az Xbox Classic-nál még érthető is a dolog! Utána is néztem és a Halo Limted-es gépnél Samsung meghajtók voltak a gépekben. De hogy ezeknél a kis PS2 slim gépeknél miért is nem tudják ez egyformára megcsinálni?!
-
Aramir
őstag
válasz horkovy24 #4710 üzenetére
Az Xboxokban volt vagy 3 féle dvd-meghajtó, különböző gyártótól, Philips, Samsung meg Thompson, gondolom ebből is adódhatott a különböző zaj. PS2 slim passz, lehet az egyiket jobban megzsírozták a csigaorsónál, ami mozgatja a fejet
http://retrocovers.uw.hu http://aramir.uw.hu
-
horkovy24
senior tag
válasz perge666 #4708 üzenetére
Csak azt áruljátok el nekem mert erre nagyon kíváncsi vagyok hogy hogy lehet az például nálam hogy nekem volt még jóval régebben is egy ugyanilyen típusú PS2 slim Scph 90004-es gépem. Azt régebben eladtam sajnos. Vadi újonnan vettem azt is meg ezt is ami most van és annak sokkal hangosabb volt a meghajtója mint ennek ami most van. Ez a kis slim amit most kifogtam nagy mázlival olyan mint az álom még írott játéknál sincs egy hangja sem az olvasófejnek csak úgy hallod hogy olvas hogyha odadugod a füled a géphez szinte. Tudtommal ugyanazok a meghajtók kerülnek ezekbe a 90004-es gépekbe. Csak azt nem tudom felfogni hogy miért nem lehetnek ezek egyformák a zajt tekintve. De nem csak PS2 slim-nél figyeltem ezt már meg hanem más gépeknél is. Xbox classicnál is mivel volt szerencsém játszani egy sima fekete alapkiadással is ami új volt és olyan hangos volt a meghajtója hogy az nem igaz. Meg volt szerencsém játszani egy Xbox Classic Halo Limited Edition zöld átlátszó kiadású géppel(szintén új volt akkoriban) is és annak játék közben nem is hallottad a meghajtóját. Egyszerűen nem értem ezeket a dolgokat!
-
szarvasbogár
aktív tag
válasz horkovy24 #4707 üzenetére
hatodik ps3 gépet nyúzom előtte pedig c64 ig visszamenőleg szinte minden volt igen mondhatni tapasztalatból nekem a sima slimmel sosem volt baj ellenben a 40-80 gigás fettel. igazság szerint mindegyik jó ha kifog az ember egy valóban keveset futott darabot így tudja évekig nyüstölni ezért mondom a 60 asat mert design-ra felszereltségre és kompatibilitásra az a legjobb választás. (szerintem)
-
válasz horkovy24 #4705 üzenetére
Én a PS3-as korszakot 40GB-os Fat géppel kezdtem,egy álom volt,semmi hangja nem volt.
Azt garanciába csinálták mert valami venti csapágyas lett vagy nem tudom de veszettül elkezdett darálni,garilejárta után újból előjött így megváltam tőle.
Utána vettem egy Slim 3004B-t,az picivel hangosabb volt a Fatnál,de valamivel halkabb a jelenlegi Super Slimnél.
Ez az új sem vészes,főleg nem a PS4-emhez képest.Meg ha már itt tartunk a legelső fat PS2-met használtan vettem,és elég hangos volt,de a működésben nem játszott közre.
-
horkovy24
senior tag
válasz szarvasbogár #4706 üzenetére
Tapasztalatból beszélsz? Nálam a slim változatok a nyerők de ízlések és pofonok! PS3-ból gondolom azért preferálod leginkább a 60 gigás változatot mert az még lejátszotta a PS2-es játékokat is. De annyira jó volt az szerinted?! Az a verzió ezáltal még tele volt zsúfolva és azt se felejtsük el hogy igen csak ezek a régebbi verziók a leghajlamosabbak a sárgaledes meghibásodásra is.
-
szarvasbogár
aktív tag
Ps1,2 -ből a "kövér" a jó ps3-ból pedig a középső a sima slim de a legjobb a 60 gigás
[ Szerkesztve ]
-
horkovy24
senior tag
válasz perge666 #4702 üzenetére
Nekem PS3-ból a sima slim verzió volt abból is a cech 3004b 320Gb-os típus. Ne izgulj annak is volt ám hangja rendesen pláne a God of War 3-nál pedig folyamatosan telepített a hdd-re is. De úgy általánosságban minden játéknál hangos volt a meghajtó annál is. Engem néha iszonyatosan zavart pláne este amikor már nyugi volt. Nem is értem miért nem lehetett egy olyan megoldást kitalálni mint az Xbox360-nál hogy a játékot feltelepítetted volna aztán szevasz.
-
horkovy24
senior tag
válasz Faterkam #4701 üzenetére
Attól függetlenül hogy nem volt rajta reset gomb nekem semmi gondom nem volt azzal a kis géppel nagyon de nagyon sokáig nyúztam és ha nem tört volna le a lemezpörgető pöcök szerintem még ment is volna tovább is. A műanyag vastagsága úgyszintén nem izgatott mivel nem dobáltam én a gépet csak feltettem a polcra. Viszont teljes mértékben igazad van anyagok tekintetében valóban a spórolós verzió volt de a megbízhatóságára nem lehetett panaszom mivel megszolgálta az árát. Ennyi erővel ezt rásüthetjük a PS2 slimre is attól függetlenül hogy nekem sokkal jobban tetszik mint a Fat verzió és nekem sokkal jobb tapasztalataim is vannak PS2-nél a slim verzióból mint a Fat verzióból.
-
horkovy24
senior tag
válasz perge666 #4700 üzenetére
A sima Playstationból nekem nem volt sokáig az a nagyobb verzió viszont amíg volt sokat nyüstöltem és nem lehet rá panaszom. Csak akkor nem olvasott ha már egy lemez nagyon szar állapotban volt. Ami sokáig meg volt az a PSOne volt és azt nem tudtam megölni! Jól van látom vetted a poént!
-
-
Faterkam
addikt
válasz horkovy24 #4698 üzenetére
Szerintem a Ps One.-t ne emlegessük igazi Ps.-ként Amin még Reset gomb sincs A műanyag meg olyan vékony, hogy papír hatású. Szóval az a Spórolós Ps max
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● Tilos a warez!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Digi és a követeléskezelő házassága... (újra nincs netünk)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 13. nap: SIFU
- Melyik tápegységet vegyem?
- Xbox Series X|S
- Futás, futópályák
- One mobilszolgáltatások
- Goddess of Victory:Nikke
- Autós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest