Hirdetés
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered - Már több mint 4 millió játékos
- Battlefield 7
- Diablo IV
- Nintendo Switch 2
- EAFC 25
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
-
GAMEPOD
A PlayStation-t a Sony 1994-ben mutatta be, és hatalmas sikert aratott a géppel, több mint 100 millió gépet adtak el. A fő ficsőr az a CD-k használata volt. Akkoriban a fő adathordozó a ROM-kazetta volt, amibe a Nintendo 64-nek bele is tört a foga. Sok modellfrissítésen esett át, az első gépeknek az FMV videókkal voltak bajai. Képkockakihagyással, és akadozva való lejátszása az olvasóegység kopása miatt. (amit később orvosoltak SCPH-5500-tól felfele). Emellett túlmelegedési bajai is voltak.amit később orvosoltak (SCPH-5500-tól felfele).
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Rx
aktív tag
válasz
nissancoupe #3839 üzenetére
köszi, közben már megoldódott a "probléma"
-
-
-
Ha PS3 Super Slim-mel játszom a PS1 lemezeket, számít, hogy a game NTSC vagy PAL?
-
-
Rx
aktív tag
Sziasztok!
Ps1-hez keresek tápegység alaplapot. (komplett)
Van ötletetek, hogy hol tudnám beszerezni?Előre is köszönöm a válaszokat!
Üdv, Rx
-
-
nojbyka
újonc
Helló mindenkinek!
Egy olyan gondom van, hogy amit PS 2 játékot átkonvertálok az usb extreme-vel. a PS 2 fekete fehéren adja le.
Ez miért van? Help!!! -
nissancoupe
aktív tag
-
nissancoupe
aktív tag
válasz
Synthwave #3809 üzenetére
Átlagos ára 5000ft kintről ami ennél olcsóbb az felújított fej ,vagy mocskosul megerősödött a forint, ami ennyi itthon az bontott , vagy kinti felújított fej , a tiédbe KHS-400C való keresgélj , az új fejeket általában mindegy milyen helyzetbe teszed be a gépbe és olvasni fog , és általában ezért is megy hamar tönkre mert sok a hozzá nem értő barkácsoló művész aki már látott csavarhúzót úgy gondolja , hogy bele teszi és annyi .
-
-
-
DVD-tesztre jó olyan írott lemez is, amin több film is van (ergo adatlemeznek van kiírva)?
-
t256
őstag
Itt a hardveraprón 7000 Forintért már van működőképes PS2. Érdemesebb lenne inkább egy olyat venni. Tartalékba pedig lenne egy olvasófejem. Amit érdemesebb lenne megcsinálnom az egy PS2 slim. Olvasófej és bekapcsolópanel kell bele. Ezekből tudok szerezni újat.
Most szereztem be PS1-re a Resident Evilt. Addig el vagyok azzal. -
perge666
veterán
Én tavaly hozzá jutottam egy kitűnő állapotú Fat PS2-höz,halkabb volt mint a PS3 slimem,és mindent egyből és gyorsan olvasott.
4000ft-ért vettem egy 37-38éves kedves hölgytől,és én bolond pár napra rá eladtam 13-ért.
Azóta már bánom. -
t256
őstag
Abba a kiváltságos helyzetbe kerültem, hogy alaplapot keresek scph-50004 típusú fat PS2-be. Az olvasófej működik, ráadásul csak eredeti játékokkal volt használva. Persze alaplapot nem találok sehol. Hibás gép van rengeteg meghirdetve, de 5-10000 Forintot sokallok érte.
Valami ötletetek nincs? -
Aramir
őstag
válasz
Synthwave #3813 üzenetére
Karcolni a slimeknél szokott a szalagkábel, elengedi a ragasztás, elkezd felpöndörödni, aztán amikor már hozzáér a lemezhez, akkor szépen összekarcolja, kb azonnal, a korong szélefelé, és elég durván, szóval utánna polírozni kell a korongot.
Tesztre zenei cd és dvd-s film is jó (gyári/másolt mindegy, ezekhez nem kell chip), ha nincs kéznél semmilyen játék. -
-
válasz
Alister71 #3814 üzenetére
Igen, már átnyálaztam.
Ha be akarom szerválni, kénytelen leszek ismerősöknél körbekérdezni, hátha van valakinek lemeze hozzá.
De mennyivel egyszerűbb volna, ha a PS3 Super Slim is olyan lenne, mint egynémely FAT FW-frissítés előtt; nem kéne itt küzdeni és vinné a PS2-es lemezeket..A tiedet eladtad / elajándékoztad utána? Csak nem PH-s embernél landolt?
-
Alister71
nagyúr
válasz
Synthwave #3813 üzenetére
Nekem a SCPH-50004-es mielőtt végleg elromlott az audió cd-t vígan olvasta, míg a gyári GT dvd-ket más csak sokadjára. Lemezt nem karcolta, erről nem tudok nyilatkozni.
De ha megnézed a boltot amit fentebb linkeltem, ott le van írva pár hiba és írják hozzá a jelenségeket is, abból ki lehet szűrni pár dolgot. -
válasz
Alister71 #3810 üzenetére
Azt nem tudom, hogy mennyit-hogy volt használva, de tudtommal csak az O2mod van benne. Ahogy néztem, ez nem warez játékhoz való, szóval szerintem csak eredeti lemezekkel volt használva. Aztán lehet, hogy tévedek.
Arra gondoltam, hogy esetleg eredeti audio CD-vel is meg lehetne nézni azt a fejet, ha még nincs hozzá game.
Meg néztem, hogy előfordulhat olyan is, hogy körkörösen karcolja a lemezt, ha az olvasóval nincs minden rendben. Ez a disc esetében mennyi gépben eltöltött idő után vehető észre? Úgy értem, rögtön nekiáll szántani vagy eltelik azért x perc, mire nekiáll. Nyilván hangja is van olyankor.
Lehet, nem 10rongyos PS2 exkluzív játékkal kéne bepróbálni, mert akkor biztos elhullajtanám a maradék hajamat is. -
Adonimus
senior tag
Sziasztok. Mennyit ér egy Buzz ( kvízjáték irányító) és lehet-e valamire használni?
-
Alister71
nagyúr
válasz
Synthwave #3809 üzenetére
Fat gépekhez elég nehéz már olvasó fejet találni, a szervízek is csak slim gépeket vállalnak. Ha nincs chipelve a gép, és csak gyári lemezekkel volt használva, akkor nem annyira fenyegető a fej meghibásodása.
Nekem ez a konzolbolt van helyben, de itt csak slimben cserélnek olvasó fejet: klikk -
válasz
Alister71 #3803 üzenetére
Thx a válaszokat.
---------------------------
"blue dick"
O2 chip: Valami fejlesztői cucc lehet, ahogy néztem.
Nekem biztos nem kell warez konzolhoz; írott CD a közelébe sem kerülne. Elveim vannak. :>Az olvasófej szokott lenni a jellemző meghibásodás? Ez milyen összegért cserélhető? Silver FAT-ról van szó.
-
Alister71
nagyúr
Használtan került hozzám, nem ismertem az előéletét
Olyannal is találkoztam amit te írsz, de sok esetben volt arra példa, hogy az átlag használat sok írott lemez, mellett a gépek java nem olvasta már be a blue dick-et, míg a +os Maxell dvd-vel vígan ment
Ezeket softmódos memkártyával külső hdd-ről még lehet használni, persze ha van türelme az embernek kivárni a lassú betöltési időket.
Én inkább vettem egy 9000-es slimet, mert a Gran Turismók hiányoznának -
Aramir
őstag
válasz
Alister71 #3806 üzenetére
Hát, én idáig szinte csak a fordítotjával találkoztam, csomó döglött olvasófejet adtam el a Vaterán 300Ft körüli áron, ami már csak a cd-t vitte, a dvd-t nem (döglött gépből lehetett egy PS1-gyel egyenértékű gépet varázsolni velük
). Mivel a legtöbb játék dvd-s, a fejben lévő cd/dvd lézerdiódából a dvd diódája fog előbb megpusztulni, ha az van sokat használva, főleg jó kis másolt rózsaszín Arita lemezekkel. Persze ettől simán megesik az, ami nálad is, előbb szál el a cd diódája, gondolom te sokat használtál cd-s játékokat.
-
Alister71
nagyúr
Általában a haldokló félben lévő olvasófej a dvd-t még beolvassa, viszont a cd-t már nem. Tehát ha a blue disk-et olvassa minden bizonnyal a dvd-t is fogja.
Nekem is volt FAT SCPH-50004-es és pontosan ilyen sorrendben halálozott el a fej benne. Sőt már a fekete PS1 cd-t sem olvasta. Míg a gyári GT3 vígan ment benne. -
Aramir
őstag
válasz
Synthwave #3802 üzenetére
Helló!
Igen, viszi, menteni is lehet, de csak ps1-es memókártyára.
Ha elkezdenek akadozni a játékok átvezető videói, az az első jele álltalában a döglődö olvasófejnek, de ha nem is döglődik, akkor is egy tisztítás/beállítás kéne neki, mert az akadozás olvasási problémáknál jön elő.
O2 passz, gondolom az valami chip, az meg itt tabu -
Alister71
nagyúr
válasz
Synthwave #3802 üzenetére
Minden PS2 olvassa a gyári PS1 játékokat, menteni csak PS1 mem kártyára lehet.
Lehetséges hibák: lemez olvasása közben kattogó hang, lassan, nehezen, illetve egyáltalán nem olvassa a lemezt, se a cd-t, se a dvd-t. Ha megvan a PS2-höz tartozékként adott blue disc, azzal érdemes kipróbálni, ha azt gyorsan és gond nélkül olvassa nem lehet gond vele.
-
Üdv.
Kérdések;
----------------
- FAT SCPH-50004. Jól tudom, hogy elvisz minden origi PS1 gémet is? Menteni ugyanúgy lehet memókártyára?- Vannak olyan hibák, amikkel viszonylag hamar lehet találkozni, ill. intő jelek, amikre érdemes figyelni? (Most nyilván nem arra gondolok, hogy áram alá helyezés után szikraeső arcba fogad.)
- O2 mod-nak van valami hátránya, ill. haszna átlagplayer számára? Gugli jóbarátom, de most inkább itt érdeklődöm.
Új hozzászólás Aktív témák
● Tilos a warez!
- Bezámítás! Dell XPS 13 9305 üzleti notebook - i7 1165G7 16GB DDR4 512GB SSD Iris Xe IGP Win11
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- SEAGATE ST6000NM0034 6TB 7.2k SAS HDD, nettó 15747Ft + ÁFA, 1 év garancia
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest