Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ez a topik kizárólag gamer, több pont egyes/virtuális térhangzású, vezetékes és vezeték nélküli fejhallgatókkal foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
FRIZ 22
senior tag
Megvan a Speed-Link Medusa 5.1 (18.000,-Ft)
Eddig csak max. 5000 forintos füleseim voltak (Philips, Sony, Genius) tehát nálam ez nagy előrelépés.
Első benyomások.
A csomagolás az egyik legjobb, óriási fekete dobozban a füles középen, fekete selyembe besüllyesztve, és egy kis piros szalaggal átkötve.
A füles kitűnően eldolgozott, rácsos külső rész, plüssszerű kényelmes felfekvő felület, rengeteg és főleg elég hosszú kábel, aminek a bekötése pofonegyszerű. Külön állítható csatornák (front, rear, center/bass, vibra(bass)) + egy általános hangerő szabályzó, amivel kilehet kapcsolni a mellékelt erősítőt. Nem gondoltam volna de a mikrofon is nagyságrendekkel tisztább, érthetőbb jelet ad le, mint pl. a Genius. A basszus brutálisan dübörög, a vibra tekerőt teljesen felcsavarva a füles szinte leesik a fejről. Fejhallgató tartó, amit kétoldali ragasztóval bármely sima felületre felrakható.
Hátrányok (sajna ez is van):
Gerjed az erősítője, de nagyon. Nálam csak a számítógép alatt a földre rakva van csendben. Vagy ha alufóliával körbetekerem??!?!?!?
Hiányoznak a magas ciripelő hangok, de ez lehet csak beállítás kérdése.
Ne várjuk el, hogy az 5.1 térhatás ugyan úgy átjöjjön, mint egy 5.1-es hangfal szettnél. Ezért nem is jön át A front és center azért szépen különválasztható, de a rear már beleolvad a frontba. De azért nem rossz, már csak azért is, mert a játékon belül most már nem kell átállítani a hangot, ha 5.1 hangfalkészlet után estefelé, hogy a család is aludni tudjon, átváltok fülesre.
[Szerkesztve] -
FRIZ 22
senior tag
A kábelen lévő állítók között van egy VIB nevű tekerentyű is. Lehet az előbb rosszul írtam. Tehát külön szabályzó a front, rear, center, vib(bass) számára.
A füles tartó kis műanyag kampószerűség, kétoldali ragasztóval bármely sima felületre felragasztható és erre a füles ráakasztható.
Némi zajt?? Zúg, búg, sípol, akárhova rakom. Ha a kezemet mozgatom előtte, akkor is változik a zúgás. Ez tényleg a legnagyobb hátránya. Vagy lehet rossz helyen lakom, és valami bezavar? -
FRIZ 22
senior tag
válasz FRIZ 22 #1234 üzenetére
A hiba az erősítőben vagy a lakásomban van. Kipróbáltam egy ugyan olyan Medusát, az is zúúúúúúg. Hogy a fenébe nem tudják rendesen leárnyékolni. Minden mást letudnak (tv, porszívó, rádió, hifi, számítógép). Ezt meg nem, ennyi pénzért elvárná az ember. Ahogy olvasom a fórumokat, nem vagyok egyedül ezzel a problémával.
-
FRIZ 22
senior tag
A hangkari nem számít, hisz nincs is csatlakoztatva, úgy próbáltam, csak az erősítő meg a füles összedugva, persze áramot kapnak.
Próbáltam másik erősítővel is, egy másik pont ugyan ilyen fülest vettünk a kollégának is, azzal is gerjed.
9-10-re tekerve a potikat, bejön egy kellemetlen zúgás, 7-en már ok, de ez nem gerjedés okozta zaj. -
FRIZ 22
senior tag
Mionix Keid 20
Igen a hangja nekem is tetszik, de sajna garancián túl tört el.
Ezért a hétvégén megjavítottam, az eltört fém részt összeillesztettem, és a kis dobozon belül kitöltöttem epoxi ragasztóval, mind a két (jobb/bal) oldalon.
Elég masszívan fogja a ragasztó kikeményedés után.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- G.SKILL 32GB KIT DDR5 7800MHz CL36 Trident Z5 RGB Black
- Asus játékra is,FullHD,i7 7500u(4 3,5Ghz),Geforce GT 940MX 2/4GB videokártya, 8-16GB RAM,SSD,
- Samsung Robotporszívó (SR10M703HWG)
- UItra 9 185H / 32GB DDR5 / Intel Arc GPU / 1TB SSD - Beelink mini PC
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest