Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
YouTube kisokos
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Sziasztok,
Hogy lehet csatornát tiltani?
Ha a csatorna About oldalára megyek, akkor ott van olyan opció, hogy block user, de akkor azt az üzit kapom, hogy az adott user nem tud majd kommentelni a feltöltött videóimra.
Ami engem baromira nem érdekel, mert nem töltök fel videókat. Nekem az kell, hogy ne lássam a csatornát se az ajánlott videók se a keresési találatok között.
Google szerint van erre megoldás, de PC-n csak az About / Block user opció van ami nem egyértelmű, az Andorid megoldások / screenshotok meg egyáltalán nem elérhetőek nálam. -
törölt tag
válasz Gubek-Einste #7897 üzenetére
Azt írta nem változik a száma, ilyenkor csak a lejárat változik meg max a CVC. Alapesetben valóban nem változik a szám, csak ha újra kell küldeni a kártyát valamiért.
-
törölt tag
Nálam ugyanez van vezetékes PC-n, és android telefonon és tableten is és az Amazon Fire TV sticken is. Legutóbbin néha vált bizonyos felbontások között, de egyértelműen látszik, hogy rossz a minőség.
360p vagy 480p amikor kis méretben van a videó, ami nem is baj, de full screennél vagy legalább 10-15 másodperc, mire vált nagyobb felbontásra vagy nem is vált.
Felbontás Auto beállításon van, mert kis méretben nem akarom, hogy teljes felbontáson menjen videó.
Vezetékes és wifi kapcsolat is stabil 300mbit/s, szóval nem hálózati hiba van.
Nálam a helyzet az utóbbi 2 hónapban rosszabbodott, de az asztali böngészőben eddig is sokáig tartott, mire váltott nagyobb minőségre full screenben.
Szóval megoldások jöhetnek ide is. -
törölt tag
Szerintem valami timeline shift következett be, mert ez történt:
Eddig: A Subscription és Library mappák az Amazon Fire Stick 4k alatt 2-3 naponta változtak. Egyik nap az egyik mappa volt alul, másik nap a másik mappa. Egyben mindkettő megegyezett: vertikálisan lehetett a tartalmat böngészni.
Ezzel szemben a Home, Gaming és Music channel horizontális böngészést biztosított (frissítés nélkül).
Most: megnéztem a Home menüt, és minden vertiális, tele millió videóval amit előzőleg tiltottam, vagy nem érdekelt vagy már megnéztem benne a kis piros csíkkal, hogy meddig jutottam videóban.
Amazon Fire Stick alatt eddig is furcsa volt az app működése, de semmilyen reset / restart nem működött. De ez most már baromira más, baromira nem működik, a teljes algoritmus csődje.
Mi a fene történt az elmúlt fél évben, de főleg az elmúlt 1 hétben a Youtube-bal és a kereső algoritmussal és a szoftverekkel, mert jelenleg teljesen használhatatlan.
Nézzétek meg a Home menüt: eddig horizontálisan lehetett keresni kezdve a Recommended szekcióval, majd alatta minden más, ami érdekelt titeket egy témakörben.
Most minden vertikális és használhatatlan és idejét múlt.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok,
Mióta van a YouTube-on DD+ 5.1?
Találtam több videót is, ahol az erősítő átvált automatikus módban.
Ez csak a streaming stickemen működik így, PC-n nem hoz térhangzást.
Van, amelyik már 2 éves videó, sose tűnt még ez fel.Látszódik egy ilyen is a beállításoknál:
Azt hallottam, hogy filmek esetében nemsokára lesz Dolby hangzás, de sima YouTube videóknál nem. Tesztelnek vajon? -
törölt tag
Akkor azóta valami változott, mert rengeteg HDR videó alatt van 5.1, de pl. a 11 éve feltöltött GoT főcím alatt is van már 5.1.
Találtam még sok tesztvideót is, ahol tényleg DD+ szól.
Most kinyílt egy teljesen új világ.
De ahogy látom, nem jelölik ezt külön piktogrammal, mint pl. a 4K-nál. -
törölt tag
1. Melyik formátum az, ami a legjobb videók feltöltésére? Értem ez alatt, hogy lehet egyiket gyorsabban konvertálja. Feltöltöttem egy szűk 10 perces videót 1080p-ben 5.1 hanggal MP4 formátumban és a HD feldolgozás majdnem egy órán keresztül tartott, a térhangzás még később lett elérhető. Tényleg ilyen lassú vagy van jobb formátum?
2. Ezek a játékos csatornák hogy működnek? Pontosabban kell valami engedélyt kérni a stúdióktól / kiadótól vagy csinálhatok bármilyen játékmenetet és feltölthetem és ezt később lehet monetizálni is?
-
-
törölt tag
YouTube mennyire ront a minőségen?
Az én videóim miért pixeles és rossz minőségű, miközben a felvétel maga jó.
Rengeteg streamernek vannak tűéles videói, azt hogy csinálják? -
törölt tag
válasz ledgeri #8224 üzenetére
OBS topikban rájöttünk közben, mert még a 30000 kbps bitráta sem volt elég.
Ez a szokásos avc1 - vp09 kódolás, illetve nem vagyok nagy csatorna sok feliratkozóval és megtekintéssel, ezért a rosszabb minőséget kapom.
De ami fura, hogy a sima 1080p@25 videóim mókusokkal meg kutyával azok jó minőségűek, csak a gameplay videók nem. -
törölt tag
Nem használtam vágóprogramot, az még odébb van, de az majd DaVinci Resolve lesz.
Egyelőre OBS-sel felvettem egy gameplayt először 18000 kbps-sel és rossz lett a minőség. De ugyanúgy rossz a minőség 30000 kbps-sel és CQP 18-as értékkel is.
Mindegyik rossz minőség, kockás, homályos, pixeles.Közben utánaolvastam, hogy 1080p tartalomra az AVC1 kodeket használják, ami minőségben és méretben is rosszabb, mint a VP9.
1440p-től már VP9-ben kódolnak, de akkora méretben nem minden játékot fog bírni a kártyám, szóval egyelőre a FHD felbontásnál kellene elérni, hogy jó legyen a minőség.De van olyan infó is a neten, hogy ha kis csatorna vagy nézettség nélkül, akkor AVC1-et kapsz és azt is rossz minőségben.
Egyelőre ez a saját privát csatornám, azt próbálgatom milyen beállításokkal kellene az OBS-t használnom, hogy jó legyen, de úgy tűnik teljesen mindegy, mert YouTube-nál ez elakad.
De ha sima videofelvételt töltök fel, akkor azzal nincs gond, csak a gameplay videók ilyen rossz minőségűek.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
törölt tag
Csináltam egy VBR 20-40k kbps közötti videót, de nem lett jó.
A Losless 1 perces videóm 7.7GB lett, azt fel sem töltöttem.
Csináltam egy 60k kbps videót, ami már relatíve jól néz ki, ahhoz képest, hogy este van és kevés fény jó lett a minőség, de azt sem mondanám élesnek.De azért most nagyon meg vagyok lepődve és össze vagyok zavarodva.
Ezek szerint a YT 12k kbps ajánlása BS? Meg a sok magyarázó videó, hogy hogyan állítsd be streamingre meg felvételre az OBS-t?
Amerikában (is) ráadásul híresen rosszak a netkapcsolatok, hogy streamelnek jó minőségben?
Nekem 20 mbps upload van, streamingről akkor nem is álmodhatok (nem mintha akarnék).Vagy ilyenkor jó egy capture card? Bár az ugyanúgy a gép erőforrásait használja, ha nincs külön választva a játékos és a rögzítős / streamelős / vágó gép.
De az erdei mókusos meg kutyás videóm az bezzeg 8000 kbps-mal is éles és jó minőség.
Mi a különbség a gameplay és az élő felvétel között?
Nagyon fura ez nekem, hogy ilyen nagy bitrate kell, lassan már a bluray-hez közelítünk, csak nem minőségben. -
-
törölt tag
Irgum burgum.
Közben végigzongoráztam pár dolgot, még a 100k is életlen.
A Lossless nekem nagyon sok, az 600k bitrate, de azt már nem töltöttem fel.
VBR 40-80k között szintén nem jó.
Megnéztem a Custom ffmpeg beállításokat manuális parancsokkal, de azok sem segítettek.
Ez így nagyon lutri, YT oldala meg így kaka akkor.
Lehet megkérdezek pár youtubert, hátha látják és elárulják. -
törölt tag
Kálvária n+1 rész
Feltöltöttem pár videót.
Volt egy 1080p 60mbps, amiből 1440p-t csináltam, annak jó lett a minősége, élességben messze még az eredetitől, de nem pacás, nem homályos, VP9 lett belőle. Ezen van automata color grading, de kíváncsi voltam az extra szaturációval és sötétséggel mi jön majd ki.Ezek után meglepő volt a 1080p 100mbps, ami életlen és homályos lett, AVC1.
Volt egy 30mpbs 1080p, amiből szintén csináltam 1440p-t, nem lett rossz, szintén kicsit életlen, de nem pacás, nem homályos.
Davinci-ben volt egy felbontás, 2048x1152, ami éppen hogy 2k, YouTube felismeri, így VP9 lesz belőle, hasonló az eredmény az előzőhöz, méretben is, VP9.Úgy tűnik tényleg a rosszabb minőséget adja a YT a kezdőknek, még pedig a kisebb fileméret miatt (is) romlik a minőség. De ez borzasztóan unfair, nem elég, hogy kezdő vagy és bénázol még a minőség is rossz lesz. És it nem segít az sem nagyon, hogy több száz mbps a bitrate
Találtam olyan 6 éves videót nagy gyártótól, ahol 1080p van és VP9 és tök jó a minőség.
De már iratkoztam le csatornáról azért, mert olyan szinten rossz volt a minőség, pacás és homályos volt a videó, hogy nézhetetlen volt a tartalom, pedig a pasi nagyon vicces volt.
Ez borzasztóan kontraproduktív így.
Bár az is kérdés, hogy az előzőleg feltöltött 8-9 mbps mókusos meg kutyás videó miért éles, a gameplay meg miért nem? Mi a különbség az élő felvétel és a renderelt videojáték felvétele között?
Mert a leendő csatornám arc nélküli lenne (az arcomat nem bírná el a kamera, szóval) így nehéz lesz felépíteni bármit is, hogy eleve hátrányosan megkülönböztetnek.Kérdés, hogy ha tudnám 1440p-ben rögzíteni, ahhoz mekkora bitrate kellene, bár azt már nem nagyon bírná a kártyám. Meg meg is kell szerkeszteni a bő órás videókat, lehet ahhoz a mélyhűtőbe kellene tennem a gépet.
Szóval a hiba mindenképpen a YT oldalán van, kérdés, hogy ez kezdő halandó user mit tud ezzel kezdeni, pontosabban hogyan tud ezzel kezdeni valamit?
-
törölt tag
Az mitől függ, hogy milyen felületet látok / kapok / használok?
Ahhoz már hozzászoktam, hogy a bal oldali sáv random változik akár hetente is.
De pár napja kaptam egy új felületet, ami nem feltétlen működött jól, küldtem is nekik sok feedbacket.
Most visszarakták a régi felületet.
Ami fura, az újat úgy kaptam, hogy töröltem cache-t és adatot az eszközről (Amazon Fire TV Stick 4K Max), és most a régi felület egy restarttal jött vissza.
Lehet benne vagyok valami tesztelő csoportban? Többször volt már ilyen, hogy újabb verziót előbb kaptam, mint mások, de a bal oldali sáv random változását ez nem indokolná. -
törölt tag
válasz ledgeri #8258 üzenetére
A full screen alatti vezérlők változtak.
Eddig baloldalon volt / van a csatorna, felirat, like gombok, stb.
Ezek most átkerültek jobbra.
A helyükön van egy elméretezett szövegdoboz, amibe nem fér bele a címzés, de a leírás részt innen meg lehet nyitni, amihez végre nem kellett lefelé tekerni teljesen.
Viszont így meg nem látod a videó mikori dátumú, csak ha megnyitod a szövegdobozt.Illetve a főoldalon megjelent az ajánlott videók alatt a shorts, ami most változás után is maradt.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz Rodzser Mór #8292 üzenetére
Studioban a bal oldalsó menüben a legalsó menüpont.
Van filter is és ezeket tuti lehet használni a videókban. -
törölt tag
Engem tuti beleraktak valami tesztcsoportba.
A streaming stickemen a videók kb. 90%-a az elérhető max felbontás alatt eggyel indul, PC-n meg full screenben nem vált 720p-ről 1080p-re. 🤔 -
törölt tag
Vezetékes kapcsolat van, igaz csak 100mbps, de az bőven elég még a 4k-ra is.
Ez nem a szokásos rossz a wifi jel és lemegy 480p-re.
Pár napja kezdte, amikor jöttek a hírek, hogy fizetős lesz a 4k. Kíváncsi vagyok még mit tesztelnek, amit nem vettem észre.
Előzőleg is volt már ilyen, megváltoztatták a kinézetet, menüt, átpakoltak dolgokat és hasonlók. -
törölt tag
válasz ledgeri #8373 üzenetére
Közben megnéztem én is ezt az AV1 miatt, amit már párszor beállítottam, de folyton elmászik automatikusra a beállítás. Az miért lehet? Mi okozhat settings reset-et?
Másik kérdés: 2FA-nál folyton usb kulcsot keres, de már megőrülök tőle, mert olyan nincs. Hol lehet átállítani, hogy telós azonosítás legyen az elsődleges?
-
törölt tag
válasz Rodzser Mór #8377 üzenetére
Nálam végre eltűnt az amazon sticken is. Ehhez PC-n kellett böngészőben kinyomnom a jobb oldalt lévő X-et. 🤷♂️
-
törölt tag
Jaj.
17:9 az pl. a 4096x2160?
Árukeresőn összesen 2 db 17:9 monitort találtam milliós árral, de nincs 2:1 arányú.
De akkor ez már eldöntött dolog és haladnak a 2:1 felé? Mert nincsenek még ilyen monitorok és tévék és akkor változni fog a felbontás is? Legalábbis horizontálisan, mert akkor ezek szerint a vertikális lehet nem változik az elnevezések miatt és marad 1080p meg 2160p? -
törölt tag
válasz ledgeri #8392 üzenetére
Hát, én nem bánom, ha egyszerűsítik a sztenderdeket.
Mondjuk engem sosem vonzott a 21:9, a 16:9-cel nagyon ki vagyok egyezve. Illetve pontosabban mióta érdekel a videószerkesztés és gyakorlom is, azóta látnám előnyét egy ilyen monitornak.
De tartalomfogyasztásra nekem nagyon elég volt a 16:9.
A 2:1 sincs messze tőle, csak akkor tényleg tegyék rendbe ezeket a dolgokat, mert utána már szoftveresen mindegy mekkorában dolgozom vele. -
törölt tag
válasz WhiteWalker #8420 üzenetére
Van opció jelentésre, igen. PC-n a 3 pötty és ott lesz, mobilon meg fogaskerék és Report & Feedback ha jól emlékszem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer PC v6 , R5 5500 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Gamer PC v5 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD , 240 víz
- Corsair Vengeance RGB PRO SL 16GB POSTA AZ ÁRBAN!
- Eladó Lenovo Legion Slim 5 16IRH8 gamer laptop
- Samsung S22 256GB garanciális újszerű állapotban eladó!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest