Új hozzászólás Aktív témák

  • unrealnoise

    senior tag

    válasz LaptopSystem #7646 üzenetére

    Xbox One mellett szól:
    - halkabb a gép, és jobb a szellőzés, mint PS4-en
    - a kezdei exkluzívok jobbak
    - a kontroller ránézésre is zseniális, a ravasz rezgése pl sokaknak parasztvakítás lehet, de aki pl sokat játszik autós címekkel vagy lövöldöző mókával, annak szvsz nem kicsit hozzáad majd az élményhez, és ami talán a legjobb, azok az analóg karok. azzal a recés felülettel etc, a korábbiakhoz és főleg a PS dualshock-okhoz képest atombiztos irányítást tesznek lehetőve
    - jah és nekem előny, hogy cserélhető akkus/elemes a kontroller, és hát jóval tovább is bírja szuflával, mint a PS4 gamepadja
    - Drágább a gép, tény, de azért egy nem éppen bóvli Kinect jár mellé, amit bár én sem nagyon fogok valószínűleg használni, de: ha durran ez a VR szemüveg őrület (Orculuc Rift), akkor pl egy Kinect nagyon hasznos lehet. (Szerintem az is lesz.)
    - oké, hogy itthon nem jelent még meg a gép, de lokalizáció tekintetében anno az Xbox 360 nagyon jól teljesített. Volt nem egy magyar feliratos játék: Gears of War 2-3, Fable 2-3, Forza 2-3-4, The Wither 2... A Sony ilyen téren későn kapott észbe, egy feliratos interaktív filmtől (Beyond) és egy GT6-os lokalizációtól nem esek hasra.)
    - a Microsoftnak több bizalmat szavazok hosszú távon; már ami a rendszert illeti - mindenképpen. Csak az egyik legnagyobb szoftver és OS fejlesző vállalatról beszélünk.
    - HDMI bemenet, van akit ez érdekelhet főleg médiajunkiekat. :)

    (Plusz ráadás (személyes preferencia nálam): ha szereted az autós játékokat, akkor ott a Forza, amihez akárki akármint mond, játékként a GT5 és a GT6 nem tudott felérni. Anno a GT5 miatt vettem PS3-at és a GT6-ot is megvettem premierbe. Hiba volt. Utána begőzöltem és megvettem az xbox 360-at, és hát a Forza 4 szinte minden területen (hangok, UI, törések, AI, kihivások, beállítási lehetőségek, csak prémium verdák) köröket ver még a GT6-ra is. Forza-ban tudom állítani a gépi ellenfelek erősségét, míg GT-ben gyakran alóbb kategóriás járgányokkal kell mennie az embernek, hogy ne legyen dögunalmas az egész verseny, az meg már milyen? Vicces... vagy szánalmas. Forza 5-ben meg be lett építve a Drivatar, amivel lényegében az egekig lehet húzni az AI-t, így mindenkinek kellő kihívást jelenthet a játék. Tartalmilag ugyan elég gyér lett a Forza 5, de még mindig inkább ez, mint a GT sorozat... Én legalábbis elleszek vele addig, amíg nem jön a következő Forza illetve a Project Cars.)

    PS4 mellett szól:
    - erősebb hardver
    - olcsóbb
    - kisebb a gép (bár ez engem nem érdekel.) és a táp is a gépbe van építve
    - bár a DS4 sok területen jóval jobb lett, mint a DS3, azért én nem estem hasra tőle, nekem pl. már túl nagy lett maga a gamepad is, és az analog karoknak oké, hogy van egy pereme, de az Xbox One kontrollernél ez sokkal profibban meg van oldva csinálva. a PS4 gamepadját használva szerintem még mindig simán lecsúszkálhat az ember ujja az analog karokról...
    - kiforrottabb a rendszer, és a driverek szintjén is jobban állnak, álltak kezdetben, mint a Microsoft. Egyszerűen a Sony hamarabb kezdte valószínűleg a fejlesztést
    - talán több és változatosabb exkluzív, de van akiket ez nem nagyon hat meg.
    - PS Plusz PS3-ason nagyon jó volt, kérdés, mennyire fogják osztogatni a címeket majd PS4-esen hosszabb távon. Majd meglátjuk.
    - PS4 mellett szól még, hogy Európában és valszeg itthon is népszerűbb lesz az elején. (Már ha a multi számít.) Miért? Olcsóbb a gép, és hát hozzáférhetőbb is.

    (Sokan a PS-hez sorolnák húzócímnek az Unchartedeket, de én azoktól nem estem hasra. Jónak jó volt, de igazából sima csőjátékok. Végigjátszottam mindhárom részt hardon, aztán ennyi, szvsz nem nagy szám egyik sem, szépek, jók a karakterek, de játékként kezelve semmi extra.)

    ###

    Engem a szellős, és csendes géppel, a remek kontrollerrel és a Forza-val megvett a Microsoft. Jövőhét hétfőn jön meg a gép.

    [ Szerkesztve ]

    steam / trakt.tv ID: unrealnoise

Új hozzászólás Aktív témák