Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    nagyúr

    Aki esetleg tölthető elemet keres, annak egy kis tapasztalat:

    1.) Az Xbox One S kontrollerekbe vettem IKEA Ladda (2450 mAh) elemeket, piszok olcsók és Eneloop-alapú technológiát használnak. Átlag 2 hetente töltöm őket. Mindenki unásig tudja álmából felkeltve is.

    2.) Évek óta használok eredeti Sanyo Eneloop akkukat (eredetileg ezt a Sanyo fejlesztette, őket vásárolta fel a Panasonic) különböző fotós és videós eszközökben. Most leselejteztem egy 4-es garnitúrát a legrégebb óta meglévőből (jó 6-7 éves már), ezt a szettet 1,5 éve nem töltöttem, csak betettem a kontrollerbe. Most léptem át a 3 hetet vele és csak most ment le a töltöttség jelző a felére (azonos felhasználás mellett, mint a Ladda elemek). Nyilván innentől már gyorsan megadja majd magát. Ez "csak" 2000 mAh kapacitású.

    Szóval aki azon töri a fejét, hogy ér-e több pénzt az eredeti Sanyo (vagy mostanában egyre inkább már Panasonic márkanevű) Eneloop tölthető elem, annak azt mondom, hogy minden fillért.

    A Ladda-kat kipróbáltam vakuban is, gyorsabban merülnek és lassabban tölti újra a kondenzátort. Persze így is ezerszer jobbak, mint a hagyományos tölthető elemek, de azt mondom pont annyival tud kevesebbet a Ladda, mint amennyivel olcsóbb is.

Új hozzászólás Aktív témák