-
GAMEPOD.hu
Windows XP kérdések és válaszok
Új hozzászólás Aktív témák
-
ngabor2
nagyúr
válasz Thrawn #19213 üzenetére
# Only partitions of the minimum size (1 cylinder ~ 7,8 MBytes) can be created (both in Windows and in rescue mode)
50 dollárt meg nem fogok adni érte.
a gúgli első jónéhány találata is hasonló limitáltságú, vagy a sok-sok feature-ből épp a partíció-átméretezés nincs a trial/demo verzióban.
[ Szerkesztve ]
-
ngabor2
nagyúr
az ntfs partíciót lehet adatvesztés nélkül darabolni? van egy 80-as vinyó, előre telepített winnel, és emellé kellene felpakolni egy másik oprendszert. viszont a win már meglehetősen be van lőve, valamint az újratelepítése elég hosszadalmas, az egyik szoftver licenszének megszerzéséről nem is beszélve (spéci műszervezérlő).
-
ngabor2
nagyúr
válasz Steelmanus #18718 üzenetére
köszi, ha megint eljutok ahoz a géphez, megnézem.
-
ngabor2
nagyúr
xp sp3 (de sp2 korában kezdte): megnyitom a sajátgépet, duplaklikk a c, vagy d meghajtóra, erre felugrik, hogy mivel kívánom megnyitni
jobbklikk esetén ki tudom választani a megnyitást, utána könyvtárak között szabadon tudok mozogni, de ennek akkor se így kellene működni.
lehet, hogy nincs összefüggés, de telepítés után felment a comodo intenet security csomag, és alapból az ezzel való ellenőrzés van kiemelve a helyi menüben. hogyan lehet viszatenni ezt az alapértelmezett feladatot a megnyitásra?
-
ngabor2
nagyúr
az is megvolt, előtte találtam egy általános javaslatsort. annak asszem az első, vagy második pontja volt. még vagy 2-3 pontot kipróbáltam, de egyik se segített, és mobil netről nem igazán akartam n+1 alkalommal lehúzni ugyan azt.
ja, és jól mondja a motkány: linux alatt szoktam meg a jót... evvan.
-
ngabor2
nagyúr
válasz ngabor2 #14959 üzenetére
elég gány módon, de sikerült megoldanom, hogy az sp3 telepítés után a frissítések felmenjenek (legalábbis az eddigiek):
c:/windows/softwaredistribution/download alatt elvileg lennie kell pár könyvtárnak, elég random hexa nevekkel. ezeken belül egy-egy update kt, ebben egy update.exe. ezt kell egyenként futtatni, hogy felmenjenek azok a frissítések. nálam gond nélkül felment, csak automatice valami megakasztotta őket.ráengedtem még egy frissítést, talált még kettőt, ami nem települt: az egyik a rosszindulatú progik leszedése, a másik az ie7. le is töltötte, de megakadt. néztem megint a softwaredistribution/download kt-t, de abban nem voltak további alkönyvtárak, csak 4 file. ebből 2 mérete épp akkora volt, mint a telepítendő 2 frissítésé. wordpaddal belenéztem, hogy mik is ezek. mivel MZ-vel kezdődött, ezért exére tippeltem. kiterjesztést adtam nekik, és futtattam. fel is mentek.
költői kérdések:
- ha már egyszer automatikus frissítés, akkor miért kell hol így, hol úgy telepíteni? miér nem lehet legalább a gyártó oldaláról egységes a telepítés?
- ha már valami miatt megakad, akkor miért nem lehet a t. felhasnyáló arcába valami értelmes hibaüzenetet tolni, azon kívül, hogy sikertelen a telepítés?én ahoz vagyok szokva, hogy apt-get update && apt-get dist-upgrade, és lefut. ha megakad, akkor kiírja, hogy miért akad meg (nincs hely, függőségi problémák, méghozzá függő csomagokkal, stb), és minden letöltött csomag azonos formátumú. na ezt nagyon hiányolom a winből, a következetességet.
[ Szerkesztve ]
-
ngabor2
nagyúr
válasz canniball #14958 üzenetére
köszi. úgy láttam, más is kerülőmegoldást kapott. majd ha ismét annak a gépnek a közelében leszek, megnézem, mi a helyzet.
amúgy a viáról intelre áthelyezés nem járt sikerrel, nem bírta a hangkártyát telepíteni, ott is igen informatív "a telepítés sikertelen" hibaüzenetet kaptam... úgy látszik, tulságosan hozzászoktam a jóhoz, hogy a hibaüzenetekből lehet következtetni a hiba okára is.
-
ngabor2
nagyúr
frissen tlepítettem a bátyámnak wint. miután feltettem egy vírusírtót (nod32 trial), felléptem a netre, frissítettem. le is szedte az sp3-t. aztán megint frissítettem, talált még 13 frissítést, letöltötte, majd közölte, hogy nem tudja telepíteni. biztos, ami biztos, újraindítottam, újabb próba, továbbra se tudja telepíteni. hogy mi a hiba, azt nem bírtam kideríteni, mert mégcsak hibakódot se dob, ahol meg valamit írna, az azonnal eltűnik.
az sp3 után fel lett telepítve az nvidia driver is, amit activex vezérlővel kerestem meg (lustaság rulez), de elvileg ennek nem szabadna befolyásolnia.
hogyan lehet kiderítni, hogy mi a hiba oka? nem szeretem, ha valami félbe marad.
[ Szerkesztve ]
-
ngabor2
nagyúr
van egy via epia alapú gép, rajta egy sata vinyó, azon egy xp. megy viszonylag jó. gépújítás volt, lett egy intel 945-ös chipset cel430-as proccal és nvidia videokártyával... tehát minden körítés megváltozott. szeretném egyelőre megúszni az újratelepítést, csakhogy csökkentett mód helyett is restartot nyom a gép.
csökkentett módot parancssorral még nem próbáltam, de nem hinném, hogy onnan túl sokmindent elérnék. ötletek?
mivel ez egy elég régóta beállt rendszer (hálózat és állandó install/uninstall nélkül), ezért csak végső megoldásnak választanám a teljes reinstallt.
-
ngabor2
nagyúr
válasz localhost #12177 üzenetére
oké, most megint okosabb lettem. úgy tűnik, változnak a dolgok, egyre rugalmasabbak lesznek.
de akkor kiegészítő kérdés, amire a választ már sejtem: van egy meglevő gép, meg van egy új, meg az új mellé (nem hozzá) véve egy oem win. akkor azt a meglevőn lehet használni, ha a másikra nem teszem fel? nekem valahogy ez jött le. mert ha igen, akkor öröm és bódottá' van.
-
ngabor2
nagyúr
-
ngabor2
nagyúr
egy jogi kérdésem lenne:
adott 2 noti, az egyikhez (A) oem xp home, a másikhoz (B) oem xp prof. az A notin használhatom-e jogszerűen a B-hez vett progit, ha a B-n nem használom? vagy oem-ként dedikáltan ahoz a géphez veszem?
Új hozzászólás Aktív témák
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 1190 Ft-tól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest