-
GAMEPOD.hu
Windows XP kérdések és válaszok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fenyő
őstag
válasz dodopek #48599 üzenetére
Szvsz nincs jelentősége, de az SP3-on kívül ha minden igaz az IE8 és a legújabb DirectX 9.0c is alapfeltétel, ill. régebbi (6-os vagy régebbiek) verziókkal nem is érdemes próbálkozni, mert azokat már lelőtte az MS.
lck: Az Smplyer/Smtube páros ugyanezt tudja ingyen, akár még egy P3-ason is nézhetőek vele Youtube-os videók, ha vki ilyen elvetemült lenne, de Lenry-vel részben egyet kell értsek, hogyha vki kényelmesen szeretné általános dolgokra használni a gépét, akkor egy 2 magos, 2 gigás, hardveres videógyorsításra képes vga kell hozzá, azonban alap dolgokra egy lájtos, jól belőtt Linux-al egy normálisabb egymagos (min 2.4+ P4/Athlon Xp/A64) is elegendő 1 Gb ram és olyan videókártya társaságában, amihez van rendes támogatás (Ati 9500+, Intel integrált, Nvidia GF4+), hogy legalább hardveres renderelés legyen a weblapokhoz az élvezhető használathoz.
[ Szerkesztve ]
Nem küldhetsz privát üzenetet saját magadnak!
-
dodopek
addikt
Sziasztok!
Bekavarhat a Skype kapcsolódásának, ha az XP-re csak később, driver, és pár program után lett feltéve az SP3?
Bármilyen verziójú Skype-ot telepítek, mindnél azt írja, hogy nem tudott kapcsolódni. Semmi hibaüzenet, vagy hibakód, csak ennyi...
Köszi a választ! -
Lenry
félisten
válasz akoska23 #48595 üzenetére
mert csak elégnek kellene lenni az Athlon XP3000+ proci 1GB ram S3 (64mb video)
jah, elég volt kb 10 éve, azóta meg pont 10 év telt el.
sokan azt hiszik, hogy böngészgetni meg YouTubeozni bármilyen ótvar öreg gép elég, de ez ma már rohadtul nem igaz. egy YouTube-videó lejátszása egy öreg VGA-nak meg procinak baromi megterhelő, egy Facebook oldal megjelenítése szintén, mert mindenhol megpróbálják kihasználni a modern hardverek által biztosított HW-gyorsításokat, ahol meg ez nincs... azt láthatod, hogy akkor mi van.egy 10 évvel ezelőtti statikus, semmilyen oldalhoz elég, de ma már nem ilyenek vannak, még ha ezt nem is látod.
sajnálom, de amit leírtál gépet, az ma már mindenre kevés. pláne azzal a VGA-val
[ Szerkesztve ]
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
Fenyő
őstag
válasz akoska23 #48595 üzenetére
Hát vírusirtót csak akkor lehet kivenni a képből, ha deep freeze-eled a rendszert, egyébként amennyire én tudom a Bitdefender pl viszonylag lájtos vírusirtó, nem tudom van-e Xp-és verziója, 7-esen pl azt használom, amúgy a Xubuntu helyett kipróbálhatsz még más alapú lájtos disztrót is (pl Korora Xfce), hátha az kompatibilis lesz azzal Sis vagy S3 vga-val.
-
akoska23
aktív tag
Sziasztok! Végül is maradt az XP viszont nem az igazi a böngészési élmény. A normál weboldalak még csak csak de már egy youtube-os videó eléggé akadozik. Erre nem jöttem rá miért mert csak elégnek kellene lenni az Athlon XP3000+ proci 1GB ram S3 (64mb video) -nak ahoz hogy egy alap böngészési élményt tudjon biztositani. Most kellene egy nagyon minimális rendszerigényű virusirtó. Sajna a MSE kilőve az Avast és AVG nagyon fogja a gépet ami jelen pillanatban nem szerencsés.
A 23-as szám a nevem melett nem az életkorom jelöli, nincs titkolnivalóm, ezért nem változtatom 2006-óta a nicknevem sehol
-
Fenyő
őstag
válasz akoska23 #48593 üzenetére
Régi hardverekkel nem szokott gond lenni, alapból felismeri, de ha leírod a wifi chipsetet akkor biztosabbat lehet mondani, egyébként a live kép természetesen telepíthető is (ha jól működik és tudja amit neked kell), de csak estefelé leszek otthon, akkor tudok csak majd leghamarabb nekiállni, de ez tényleg nagyon OFF itt, úgyhogy akkor folytassuk pü-ben...
[ Szerkesztve ]
-
akoska23
aktív tag
Hát lehet hogy érdekelne a live kép. Pendriveom van amire ki tudom rakni de a HDD-n jobb helyen lenne. Teszek egy próbát de lehet jobb lenne privátba folytatni elég off topic az XP hez............
A driverekkel nem lesz gond? Gondolok itt akár a TP Link wifi stick re............
[ Szerkesztve ]
A 23-as szám a nevem melett nem az életkorom jelöli, nincs titkolnivalóm, ezért nem változtatom 2006-óta a nicknevem sehol
-
Fenyő
őstag
Szerintem kevered a sima Ubuntuval, annak kell komolyabb gép, én nemrégiben egy 2500+-ös Athlon Xp-én 512mb rammal 9550-es Radíros gépen próbáltam a Xubuntut (14.04.3 LTS), Win 2000 SP4 mellett és annál is gyorsabb volt, böngészésnél nagyon észrevehetően, online yt is ment rajta 360-480p-ben, de smtube-bal 720p sem akadály neki, persze 512 mb-nál sok fül nem lehet nyitva (alapból 140 mb körüli ramot emészt fel a rendszer), SP3-nak azért kell legalább 1 Gb ram, ha nem akar az ember megőszülni mellette, de Xubi-val 1 Gb már meglehetősen kényelmes használatot biztosít.
akoska23: Használni egyáltalán nem vészes, a progik ugyanúgy működnek rajta mint Win alatt csak telepítés és program/csomag telepítés más ami a mezei usert érinti és legjobb, hogy telepítés nélkül usb pendrive-ról is kipróbálható live módban, szóval érdemes lehet egy próbát tenni vele (pofára kb így néz ki, egy belőtt rendszer, de ha nem akarsz bíbelődni vele, csinálhatok live képet a nemrég elkészült fentebb említett gépről, még nálam van), több ilyen régi gépre tettem (amin modern Win nem futna el) nyugdíjasoknak is, szóval tényleg nem olyan ördöngösség a használata.
[ Szerkesztve ]
-
akoska23
aktív tag
Fent van az XP SP3 az összes driver a legfrisebb de ami nem tetszik : egy sima youtube videó is akadozva megy böngészés közben. (firefox) gondolom ez nem normális......... valamit tudok tenni hogy egy alap böngészési élmény meglegyen? A pontos konfig: AMD Athlon 3000+ 2x512 ddr1 RAM ,SIS S3 videó 64mb. Semmi extra program nincs ami foghatná a gépet ami telepitve lett: VLC media player, Avast Antivirus,Firefox. A windows egy nem mókolt MSDN képfájlból készült integrált frissitésekkel.
-
akoska23
aktív tag
Sajnos csak 1GB ig kezeli az alaplap.......... A Linuxal hadilábon álok olyat sem ismerek aki látott már olyat Pedig az lenne a tuti de akkor még én sem tudnák segiteni neki tanulni. Ueda: Köszi a tippet nem akartam egy Nerot leszedni.
-
Ueda
senior tag
válasz akoska23 #48586 üzenetére
Arra az esetre, ha Linux semiképp nem jön be : Dirtywindows.hu , Rufus , CD/DVD író program .
OS : EndeavourOS KDE . . . . . . Parancs menü : https://pastebin.com/u/txt444
-
Fenyő
őstag
válasz akoska23 #48586 üzenetére
Hát ha a rambővítés nem opció 2gb-ra (azon már a 32 bites 7/8.1/10 elboldogul), akkor xp-t max deep freeze-el, de hosszabb távon az sem lesz használható, mivel szépen lassan már semmi sem fogja támogatni, akkor már inkább vmi Xubuntu vagy Linux Mint Xfce, ezek Winhez szokott emberkéknek is könnyen használhatóak (pláne akinek nincsenek prekoncepciói) és még az Xp-nél is kevesebb erőforrással is beérik, és support is van rá még bőven, nameg eleve jóval biztonságosabb rendszer, ha tényleg csak ilyen általános dolgokra kell (netezés, skype-olás, filmnézés, zenehallgatás, doksirendezés, Abevjava eceterra) akkor bőven megfelel.
-
akoska23
aktív tag
Sziasztok! Apósomnak szereztem egy régebbi laptopot ismerkedni a nettel. A win7 elég nyögvenyelősen megy rajta XP vel árulták gyárilag. (1.8GHz AMD proci 1GB ram + valami integrált S3 videó) érdemes még felraknom az XP-t vagy szenvedjek a win7 el próbáljam optimalizálni?
Nem használok már régóta semmilyen cd iró progit talán még egy lemezt sem irtam meg a laptopommal, milyen ingyenes lehetőségem van a legegyszerűbben kiirni az ISO fájlt? Sajna a windows USB/DVD Tool nem játszik
Ákos
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz pilu01 #48582 üzenetére
Ki mondta, hogy egy ilyen régi gépben működik a cd olvasó? Kibróbáltad előtte, hogy a te adott lemezedet még be tudja olvasni?
Ha másik gépbe elkezded a telepítést, akkor egyből a fájlok másolása után húzd le a vinyót, tehát az első újrainduláskor. Ebben az állapotban tedd át ebbe a gépbe.
Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
pilu01
senior tag
Üdv,
Került hozzám egy régi asztali FS Esprimo P5600 Sis761 gép.
Xp volt rajta, nagyon lelassult, és sp1 óta nem volt frissitve. Xp-t is szeretnének rá megint.
Gondoltam ráteszek egy friss xp sp3-at.
PhoenixBios 5.00 R1.07.2030.A2 bios verziója van.
Nem tudom úgy beállitani a biost, hogy a cd ről bootoljon!
Hiába állitom át, Boot Sequence-be elsőnek a cd-rom drive-ot nem indul róla a gép!Egy másik asztali gépen rátettem az Xp sp3-at (sata driveres verziót) a merevlemezre, átéve a FS-be igy viszont nem indul el az Xp. (csak logós betöltő képernyőig jut mindig, de állandóan újraindul)
A hdd satás a FS-be, a CD drive meg ide.megnéztem a HDD-t, 100/100 as.
Van esetleg valami ötletetek hogyan tovább?
Köszi
-
addikt
-
Riccsiz_h
aktív tag
sziasztok !
Egy kérdésem lenne hogy százéves laptop XP-vel de már a rendszer sem áll fel rajta, összeomlik
- Nem engedett még egy rendszer felrakni a fent lévő XP mellé ugyanarra a partícióra (összeomlott a telepítés különféle hibaüzenetekkel)
- Valamiért volt egy particionálatlan 40GB terület arra telepítettem egy másik XP-t (másik 40GB-on vannak a fontos adatok)
- Fent is van a rendszer meg látja is a másik partición lévő adatokat, de ahhoz az egyetlen Dokumentumok mappához nem enged hozzáférni amiben minden adat lenne (Documents and Settings-en belül a felhasználói nevet tartalmazó mappáról van szó ) mert "hozzáférés megtagadva" és tulajdonságokban 0 byte-nak mutatja, holott eggyel kijjebb az egész Documents and Setting mappa 18GB.Ennek mi lehet az oka ? Hogyan tudom feloldani a mappát ? Ha valakinek van bármiféle ötlete megköszönöm
Természetesen rendszergazda a fiókom
[ Szerkesztve ]
Üdv. Riccsiz
-
titán
Szia!
A control userpasswords2 - t futtatva latszodott, hogy ket rendszergazda fiok van a rendszerben, a regi es a hibasan letrehozott masodik. Utobbit kitorolve, ki majd bejelentkezve elojott a regi latvany, megjavult minden, szerencsere konnyen megoldodott.
Nagyon szepen koszonom a segitseged!
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz dokee78 #48576 üzenetére
Min mondtam, megjelenik XP-n jelszó beírása után a Bitlocker olvasó ablaka, amelyben lehet tallózni a meghajtó tartalmát. DE...
- nem lehet onnan semmit megnyitni és elindítani
- nem lehet rá semmit másolni (írni)
- csak egy külön mappába, asztalra stb. engedi átmásolni a meghajtó tartalmát.
- az átmásolt tartalom természetesen már normálisan használhatóSzóval XP-n szerintem felejtsd el a Bitlocker használatát, hacsak nincs rá vmi 3rd party okosító program...
Ha mindenképpen XP-n is akarod használni az adott pendrive-ot, akkor az újabb Windows rendszeren (átmenetileg) kapcsold ki a titkosítást![ Szerkesztve ]
-
dokee78
félisten
válasz King Unique #48575 üzenetére
De pl portable programok futtatása megy?
-
Ueda
senior tag
válasz nagyerbte #48571 üzenetére
Egy másik honlapon feltették szinte ugyanezt a kérdést, így egyszerűen csak belinkelem : http://dirtywindows.hu/question/frissen-telepitett-windows-xp-sp3-hoz-frissitesek-beszerzese/ .
OS : EndeavourOS KDE . . . . . . Parancs menü : https://pastebin.com/u/txt444
-
dokee78
félisten
Mi történik,ha Bitlockerrel védett pendriveot csatlakoztatok Windows XP-re?
Tudom használni a jelszó ismeretében? -
nagyerbte
újonc
sziasztok,
SOS segítség kéne.
Windows XP-t telepítek, és az a probléma, hogy a telepítő CD SP2-es, és feltelepítve az Internet Explorer NEM TUDJA LETÖLTENI az SP3-as csomagot, hibaüzenet a következő "Mscom nincs definiálva".
Tudja valaki, hogy lehet elhárítani a problémát???
(Közvetlenül a windows update nem indul el (pedig minden frissítési szolgáltatás/folyamat fut) ezért kell megnyitni az IE-t. 1 éve telepítettem újra, akkor még e tudta tölteni simán az IE az SP3-at (ugyanaz a gép, ugyanaz a telepítő cd..... ) -
akaido
addikt
[WSUS Offline Update]
A Legacy OS fülön indítható az XP.Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.
-
cocka
veterán
Futtatáshoz írd be, hogy control userpasswords2, ott megnézheted hogy milyen fiókok vannak a gépen. A speciális fülön a speciális gombra kattintva meg elvileg a felhasználók listájánál az is kiderül, hogy melyik fiók lett esetleg letiltva.
Ha ez mégsem menne, akkor javaslom az Offline NT Pass használatát, ahol lényegében infót kaphatsz arról, hogy milyen accountok is vannak a rendszerben plusz a letiltottakat újra is tudod aktiválni stb..
De amúgy meg szerintem érdemes átállítani az xpt klasszikus bejelentkezésre, hogy neked kelljen beírni a felhasználónevet és a jelszót.
-
titán
Sziasztok!
Egyik rokonom nekiallt felhasznaloi fiokot letrehozni. Fogalma sincs mit csinalt, most van egy x nevu fiok ami rendszergazda es van vendegfiok/vagy nincs, attol fuggoen, hogy ki/be van-e kapcsolva. A regi fiokot en nem talalom, a total commandert elohivva a documentumokban bent van a regi rendszergazda fiok mappa. Elo lehet meg asni valahogy a regi fiokjat, vagy az ujat beloni olyanra?
Koszonom!
-
sz.j
nagyúr
Srácok!
Egy régi gépen újra kellene rakni az XP, kérdésem az lenne, hogy a xp-hez tartozó régi frissítéseket (pl. Sp1, stb) még lelehet szedni a Microsoft-tól?
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
válasz Wiz Khalifa #48561 üzenetére
a 3TB hddn lehet egyetlen 2TB-os MBR partíció...
kicsit pazarló ugyan, de így működne XP-vel, ha majd váltasz W7-re akkor majd átformázod GPTre..[ Szerkesztve ]
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz Doky586 #48560 üzenetére
Már megvan a 3TB-s HDD.
Na mind1. Akkor marad Windows 7. Vagy esetleg a Vista-t kipróbálom. Mert letöltésre és megosztásra az is jó. Csak olyan rendszer kéne ami lehetőleg nagyon mimimalista szóval nem nagy a rendszerigénye és Windows legyen. Sajnos Linux nem jön kézre meg stb...
Smoke some weed nigga!
-
válasz Wiz Khalifa #48559 üzenetére
Legegyszerűbb ha nem használsz 3TB hdd-t. 2TB-ot még kezel...
-
válasz Wiz Khalifa #48557 üzenetére
Az én válaszom is az hogy az XP nem támogatja a 2GB-nál nagyobb hdd-t..
Szerintem térj át W7-re, akár a x32 is támogatja a 3TB hdd-t, de csak a x64 bootol róla.
XP-64 szerintem felejtős, én csak rosszat hallottam róla.Bonyolultabb válaszom az hogy elviekben van lehetőség 3TB-os MBR lemezt létrehozni, de ezt alapból egyik win sem támogatja, úgyhogy nagyon trükközni kell vele hogy a win kezelje, szerintem nincs értelme.
[ Szerkesztve ]
-
Wiz Khalifa
veterán
Akkor jól gondoltam.
Köszi a linket.
Viszont ahogy látom az x64-es Windows XP megfelel erre a célra. Mert nekem mivel adattároló így csak olvasni és írni kell rá. Bootolni nem.
Kérdésem így viszont az hogy mi a véleményetek a 64bites XP-ről? Van oly stabil mint a 32bites?
Smoke some weed nigga!
-
ceia
őstag
válasz Wiz Khalifa #48555 üzenetére
Szerintem nem. A 32 bites XP csak az MBR partíciós táblát támogatja, ami szintén 32 bites, és így 2TB-ig kezel. Efeletti méretben GPT partíció használatos. Ehhez meg olyan OS kell, ami támogatja a GPT-t. (pl. 64 bites Win7) [link] Valamint UEFI-s lap kell ahhoz, hogy bootolni is tudjál róla, de az nálad adott.
[ Szerkesztve ]
it's more fun to compute
-
Wiz Khalifa
veterán
Sziasztok!
Windows XP SP3 Professional x86 kezeli a 3TB-s HDD-t? Lehet hülye kérdés de felteszem. Mivel a Bios önmaga nem ez a rendszer meg még abból az időből van azért kérdem csak. Amúgy egy UEFI-s ASRock E350M1-es lapra tenném fel.
Köszönöm előre a választ!
Smoke some weed nigga!
-
petakpa1
őstag
válasz Visormail #48549 üzenetére
Természetesen nincs. Mind a hát sata port aktív és BIOS látja is mind a három vinyot, mind az Odd-t.
Furcsa, hogy Win7 szintén látja az összes meghajtot.
Win7 úgy lett telepítve a 250-és SSD-re, hogy közben a 64-és SSD le volt huzva az alaplaprol. Azaz nincs semmi dual boot telepítve, két OS nem akad össze. Egyszerűen a gép indulásakor a post-nál megnyomom F8-át, ekkor felhon a BIOS boot menuje, kivalasztom melyik SSD-ról indítsa az OS-t. Rendben el is indul mind a Win7 a 250-esrol, mind az XP a 64-esrol, de utóbbi sehogy sem ismeri fel a 250és SSD-t
"... Feltalálom a hidegfúziót oszt reszeltek az amcsiknak...":)))
-
petakpa1
őstag
Vettem egy új 250 GB-os Samsung SSD 850 EVO típusú SSD-t, de az XP nem ismeri fel.
3 vinyó van a gépben:
1) Samsung SSD 830 64 GB, ezen van az XP
2) WDC HDD 300 GB-os
3) az új Samsung SSD 850 EVO 250 GB-osElső kettőt látja a Win, de a harmadikat nem
Bios-ban AHCI módba van állítva az összes SATA csatorna és az XP is egy olyan telepító cd-ről lett anno telepítve, amibe nlite-al beleintegráltam az AMD AHCI driverét.
Első 2 meghajtó ávek óta probléma nélkül megy, de a 3-kat sehogy se ismeri fel az XP. Nem jelenik meg az eszközkezelőben, és hiába futtatom az új hardver hozzáadása programot a vezérlőpultból se automatikus, se manuális kereséssel nem ismeri fel az új SSD-t. Látott már valaki ilyet?
-
BluEyes
őstag
válasz Directors #48544 üzenetére
Jah, szóval BIOS frissítés... De legalább akkor működik.
Egyfelől én meg voltam győződve, hogy már megcsináltad korábban, mondjuk ez az én hibám. Másrészt azért gondold át, hogy ez a lap úgy jött-e ki a gyárból, és úgy volt eddig használva, hogy nem ment rajta a hang? Én nem gondolnám ezt. Ezért javaslom, hogy egy döglött alaplapról szerezz be egy hasonló, abba a foglalatba passzoló BIOS-csippet, mint ami a te lapodon is van, és égesd rá a lap biosát. Ugyanis gyanús, hogy a csipp hibás lehet, akkor viszont elő fog jönni megint a hiba.
Én is futottam bele hibás csippbe, 3 havonta eldobta magát, akkor flashelés, megint ment pár hónapot. Beszereztem egy kábé hasonlót, kis guglizás után sikerült megírni, és a lap azóta hibátlan, a bios sértetlen marad.
Lehet, hogy neked is ezt kéne tenned, talán a nem működő eszközök is felélednének.Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
Directors
senior tag
válasz BluEyes #48533 üzenetére
Üdv mindenkinek!
Nos megnéztem linuxal is de csak nem akart hang lenni sehogy sem. :/
Aztán végül is feltettem a legújabb BIOS-t és láss csodát egyből lett hang.Ez legalább megoldódott.A PCI foglalatok sajnos ettől nem javultak meg.
Köszönöm mindenki segítségét.A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.
-
petakpa1
őstag
válasz Doky586 #48542 üzenetére
Nincs hozzá driver sehol se. Azt csináltam, hogy Power Strippel kiolvastattam az EDID adatokat, és az alajan generaltattam vele egy inf fajlt amit aztán manuális hardver telepitessel Sajat lemezrol betallozva.feltelepitettem hozzá.
-
-
petakpa1
őstag
Kipróbáltam mindet, de sajnos nem segített se a színmélység, se a frissítési frekvencia, se a monitor által nem támogatott módok elrejtése
Driver én nem találtam az Asus honlapján, csak egy desktop manager szoftver érhető el.
Szerintem inkább az lesz a gond, hogy az XP vagy Catalyst csak Standard időzítéseket engedi valamiért beállítani.
[ Szerkesztve ]
-
-
petakpa1
őstag
Pont az a baj, hogy az asztalon jobb klikk tulajdonságok hatására feljövő képernyő beállításai ablakban nem ugyanúgy nem lehet 1920x1080-nál nagyobb felbontást beállítani, mint a fentebb csatolt Powerstrip képernyőn.
A monitor egyébként tudja a 2560x1080@74 Hz felbontást. PowerStip, és más programok is kiolvasság monitor EDID-jéből. A probléma szerintem ott lehet, hogy EDID nem extended és nem standard felbontásként közli a 2560x1080-at. Standard felbontások között 1920x1080 a max.
A Monitor tulajdonságai között hiába pipálom be, vagy beszem ki a Monitor által nem támogatott módok elrejtése jelőlő négyzet elől a pipát semmiképp nem jön fel a 2560x1080.
Sőt egy Phoenix nevű EDID kiolvasó/manupuláló program szerint a standard felbontások között csak 4:3-as, 16:9-es, 16:10-es aspect ratio-t lehet beállítani 21:9-est nem, de nagyon nem vágom már ezt a részét a témának.
Nem szabványos diszkrét időzítést kipróbálom este, de nem hinném, hogyha 74 Hz-en képes vinni a 2560x1080-at, akkor 60-on miért ne tudná. Egyébként emlékeim szerint nem is lehet 60-nál magasabbat kiválasztani.
-> Doky
Kipróbálom a 24 bitet is majd este, de ennek se sok esélyt adok.Amúgy az a furcsa, hogy Windows 7 alatt minden gond nélkül első bekapocslásra ment 2560x1080, tehát Win XP szofver oldalon akadályoz valami.
Amúgy HDMI-HDMI kábellel van összekötve a PC a monitorral.
[ Szerkesztve ]
-
-
ceia
őstag
válasz petakpa1 #48535 üzenetére
Ha A monitor által nem támogatott módok elrejtése be van kapcsolva, akkor is megjelenik alatta ez a felbontás?
Csak egy tipp: Nem lehet, hogy azt a felbontást nem tudja 60Hz-en, hanem csak 74hz-en? Ha a Frissítés gyakoriságat nem a Szabványos diszkrét időzítésre tennéd? Hátha ez akadályozza hogy megjelenjen a 2560..it's more fun to compute
-
BluEyes
őstag
válasz Directors #48532 üzenetére
A linuxos kérdéseidet majd a linuxos topicban kell feltenned.
Annyit segít, hogy a linux alapból tartalmazza az összes elterjedt hardver driverét, plusz az alap programokat, így egy azonnal használható rendszer áll fel a pendrájvról, hálózattal, hanggal, böngésző, mediaplayer, szövegszerkesztő, képnéző stb. minden van és egyből lehet használni. Ha azzal se lesz hangod, akkor igen valószínű, hogy a hangcsippnek kampeca van.
Mára az összes disztró telepítője elindul Live módban, szinte mindegy, melyiket választod. Célszerűen majd valami kisebbet, azt hamarabb megírja a Yumi.Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
Directors
senior tag
Életembe nem hallottam ilyenről. Most gyorsan olvastam róla egy kicsit. Ez egy Pendrive-ról használható oprendszer ha felfogtam amit olvastam. Én mondjuk a OpenSUSE vagy a Puppy szeretném használni rajta. Viszont életembe nem használtam egyik Linuxot sem. Ez hogyan segít nekem kideríteni hogy jó-e a hangkártya?
Átmenjünk egy másik topikba erről beszélgetni ?[ Szerkesztve ]
A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.
-
Directors
senior tag
-
ceia
őstag
válasz Directors #48526 üzenetére
Csak megjegyzésképpen, ez a Windows XP topik.. Különben én megnézném, hogy a biosban engedélyezve van-e egyáltalán az alaplapi hang. Ha igen, akkor vagy a driver nem jó, vagy maga a vezérlő. A kép alapján nálad nincs HD audió, csak hangszóró??! Most nekem is az alaplapi Realtek van (883), és ezt az eszközkezelő High Definition Audio-nak írja, nincs semmi hangszóró.. ez példásan egyszerűen települt, csak sz@rul szól.
it's more fun to compute
-
brd
nagyúr
válasz Directors #48526 üzenetére
Most hirtelen nem emlékszem pontosan, volt-e már Audio service, de úgy rémlik, volt, tehát az fut? Futtatásba: services.msc, és a listában Windows Audio, vagy annak valamilyen magyar nyelvű fordítása fut-e, ill. automatikus-e az indítás típusa?
The only real valuable thing is intuition.
-
Directors
senior tag
Feltettem az ASUS honlapjáról is a drivereket de semmi változás. Jobb oldalt nincs ott a kis hangszóró sem.
A feladatkezelőben pedig nincs olyan eszköz ami ismeretlen lenne.A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.
-
Directors
senior tag
Vissza tettem de hiába telepítem [link] ezt a drivert.
Nem jó. Nincs hang.A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.
-
Directors
senior tag
válasz BluEyes #48521 üzenetére
Ha benne vannak a jumperek akkor azt se tudja hogy van hangkártya.
Mikor kivettem őket akkor meg előjött a windows driver kereső. Keresett valamit majd feltette de semmi.A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.
-
Pityu.
nagyúr
Erre [link] senki?
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
Directors
senior tag
Megpróbáltam de sajna ezzel sem jó.
A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.
-
akaido
addikt
válasz Directors #48517 üzenetére
[Innen] töltsd le az AC'97 drivert.
Vista/Win7 (32/64 bits) Driver only (ZIP file) 6305 2009/9/7 30396k
Sztem a Tiéd 8 csatornás Majd számolj be, hogy ezzel műxik-é?[ Szerkesztve ]
Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.
-
-
Directors
senior tag
Jó reggelt!
Nos most már nincs ismeretlen eszköz viszont hangot sehogy sem tudok rá varázsolni.
Egyik kimeneten sem jön hang.
Letöltöttem innen [link] meg innen [link] is a drivert hozzá.
Amúgy Realtek® ALC850 6-channel hangkártya van benne.
Tudnál nekem ebben segíteni hogy legyen hang ?A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.
-
Directors
senior tag
Az eszközkezelőbe azt írja három pontra is hogy "ismeretlen eszköz". [link]
Nem ugrik meg semminek sem a memória kihasználtsága.
Szerintem ez elég régi alaplap ahhoz hogy a win 7 már felismerje a drivereit.
Vagy én hogyan tudnám telepíteni ha azt sem tudom hogy mit hiányol ?
Mit javasolnál mit telepítsek ?[ Szerkesztve ]
-
-
Directors
senior tag
Szerintem nem mondok butaságot ha erről azt állítóm hogy ATA 33.
[link]
Ez a gép amúgy úgy néz ki pontosan hogy ASUS A8N-SLI SE alaplap,Amd athlon 4000+ proci és 3db 512Mb+1db 256Mb 400MHz-es memória.Azt vettem észre hogyha be van kötve a hálókábel akkor egy idő után a memória felhasználás szinte 100% lesz szépen fokozatosan és pedig nem is csinálok semmit a géppel. Semmilyen programot nem futtatok a háttérbe. Egyedül az AVG fut de nem keres vírust meg semmi ilyet.Frissen telepített windows 7.
Szerinted ez mi miatt lehet ?A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.
-
Directors
senior tag
Ha lefényképezem a kábelt akkor tudsz segíteni hogy milyen kábel ez ?
A winyó az wd1600aajb. Az alaplap pedig ASUS A8N-SLI SE.
Vagy a Bios-ban is ellehet állítódva valami ?A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.
-
Directors
senior tag
Szia!
Köszönöm a segítséget de végül is kiderült mi volt a gond.
Memtest progit lefuttatva az egyik memória hibás volt. Ennek kivétele után tudtam telepíteni a win7-et.Most viszont lenne egy másik kérdésem.
[link]
Miért csak 33 ? A kábel miatt lenne?A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.
-
Pityu.
nagyúr
Egy barátomnak,a múltkor memóriát cseréltem a gépében semmi máshoz nem nyúltam és a windows xp nek most nincs hangja,mitől lehet ez valami megkeveredhetett?Próbáltunk drivert cserélni az integrált hangkártyához de az sem segített.
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
akaido
addikt
válasz Directors #48505 üzenetére
Az XP telepítő alapértelmezésben csak IDE módban kezeli a merevlemezeket, ezért nézd meg a CMOS SETUP-ban, hogy ez hogyan áll.
Ha az XP a HDD IDE módjában feltelepül (gondolom partícionálod, és formázod a HDD-t), csak utána jöhet a W7 install, szintén IDE módban használd a vinyót.
(Megjegyzés: létezik SATA driver XP-hez, amit integrálhatsz egy saját telepítőbe)Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.
-
Directors
senior tag
Sziasztok!
Nem tudom jó helyre írok-e de ha nem akkor segítsetek hogy hol tehetném fel bajos kérdésemet.
Megpróbáltam most feltelepíteni egy régebbi gépre a windows xp-t és a win 7-et is.
Az XP-nél mikor elkezdi keresni a windows előző verzióját akkor ez a kép fogad.
A Win 7-nél pedig szinte egyből ez az üzenet fogad.
[link]
[link]Szerintetek mi lehet a probléma?
Próbáltam már másik oprendszer telepítővel. Akkor másik ATA kábellel. Akkor másik DVD íróval. Az egyik ATA a másik SATA kábeles. Ugyan az a helyzet.
Az alaplap az ASUS A8N-SLI SE. 2GB DDR 400MHz memória 4 db két oldalas .A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.
-
cocka
veterán
válasz q13579 #48500 üzenetére
Szerintem a betűtípus változott meg, nem a betűméret. Vannak gyárilag apró betűk.
Emlékszem egyszer én is egy ilyen problémába ütköztem. Tudni kéne, hogy melyik is az a betűtípus amit lecserélt, hol cserélte le és mire. Ez általában jó kiindulópont szokott lenni a probléma meghatározásához.
De okozhatja ezt egy véletlenül törlődött betűtípus is vagy új programok felrakásakor is elállítódhat. Nyilván nem kéne, de ettől függetlenül megtörténik.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ukrajnai háború
- Elektromos cigaretta 🔞
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Cyberpunk 2077
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- ASUS routerek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- World of Warcraft Burning Crusade Collector's edition bontatlan
- Microsoft Office Home & Business 2024 PC/Mac EP2-06638
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest