- Ravenswatch - Előrendelői előzetesen a Switch kiadás
- Half-Life - A G-Mant megszólaltató színész rejtélyes bejegyzéssel zárta az évet
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 15. nap: Hell Let Loose
- PlayStation Plus 2025 Essential - A januári lista
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 14. nap: Kingdom Come Deliverance
-
GAMEPOD.hu
Windows XP kérdések és válaszok
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
Halee!
Érdeklődnék, h ezen a képen látható dolog minek a következménye?
A gyorsinítási eszköztár ikonjai mellett kiíródtak az ikonok által képviselt programok nevei is. Ez a laptop ez itthon van, édesapám használja, most jöttem haza hozzájuk, és ez fogadott. Ilyenkor átnézem a gépet, rendberakom, amit lehet, de ilyet még nem láttam.
El lehet tüntetni a feliratokat?Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
Steelmanus
addikt
Ezek a regi Dos-os fajlok amik 0 bajtosak nem a kompattibilitas miatt vannak ha esetleg valaki Dos alapu valamit hasznalnanak. Tudom hogy nem igen van mar ilyen, de azert nem lesz baj ha nincsenek a helyukon? Gondolok konyvelo programra, abbol meg ma is hasznalnak paran Dos-ost. Csak kerdezem nem vitatkozni akarok.
-
Antigabo
tag
Heló emberek !
Lécci segítsetek nekem olyanba hogy mik azok a renszerfájlok amik egy
szűz windows xp telepítés után a C-re (mondjuk ez a főfő(aktív)(vagy egyetlen)partíció) kellenek még a mappákon kívül
egyből a gyökérkönyvtárba - (a renszerindításhoz pl.:boot.ini,stb)
nem emlékezhetek mindenre !..
screenshot jöhet vagy link !
Köszönöm ![ Szerkesztve ]
Szégyen a tudás - de hasznos !
-
Hasaggymeg
veterán
válasz Steelmanus #18570 üzenetére
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
-
akaido
addikt
válasz Steelmanus #18588 üzenetére
A gyanú árnyéka sem vetülhet kollégánkra ez 1értelmű.
Az érdemi részével max. 1etértek: tehát műxik-e pölö a fájlmásolás...stb
Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.
-
Steelmanus
addikt
válasz akaido #18585 üzenetére
Eloszor szerintem azt kellene tennie, hogy egyaltalan a mukodo XP alol lehet-e fajmuveletet vegrehajtani rajta, pl: atnevezni, es hogy a registry-ben hol foglal helyet, ha foglal. Ezert elobb atkellene nevezni, ha lehet, es elmozgatni a system32 mappabol egy masik particiora, es megnezni hogy igy fel all-e az XP. Igen az is jo otlet hogy betomoriti, ha virus akkor ujbol jelezni fog az irtoja, akkor pedig termeszetesen torles, ill karanten.
De volt nalam jopar gep amin Blade futott, es egyen Winter Edition, a lenyeg az, hogy elmentem a Blade "fejlesztoi" oldalara, es olvasgattam a tortenetet. Szoval kezdetben nem volt semmilyen valasztasi lehetoseg a telepitessel kapcsolatban siman be a DVD-t es felment minden amit bele szkripteltek, am ma mar van valaszthato menu garfikusan es lehet hogy ezen kis program segitsegevel hivjak meg. En elmentem az Altalad megadott linkre, le is szedtem a progit, es felkuldtem a online VirusTotal-ra az valoban tiszta ami a linken van, viszont finest-e lehet hogy valamilyen fertozes visszamaradt allomanya.
Meggyanusitani pedig nem szeretnem hogy nem eredeti az XP-e, mert nincs hozza jogom, majd esetleg tajekoztat minket valamilyen viragnyelven.
A lenyeg hogy tiszta XP-n SP1+SP2+Sp3 egymasutan beleintegralva ahogy kiadtak oket idoben nem tartalmaz ilyen fajlt, esetleg valamilyen extra progi talan, de en nem hiszek benne. -
akaido
addikt
válasz Steelmanus #18581 üzenetére
Én sem, tehát kissé elbizonytalanodtam.
Itt azt írják hekker eszköz:[link]
" Win32/CMDOW.143 alkalmazás
Elterjedtsége az augusztusi fertőzések között: 1,36%
Működés: A cmdow.exe állományra sok antivírus program nem jelez, hiszen nem vírusról, hanem egy hekker eszközről van szó. A CMDOW egy olyan parancssori segédprogram, melynek segítségével Windows NT4/2K/XP/2003 rendszereken kilistázhatjuk, átmozgathatjuk, átméretezhetjük, átnevezhetjük, elrejthetjük vagy ismét láthatóvá tehetjük, minimalizálhatjuk vagy kinagyíthatjuk, helyreállíthatjuk, aktiválhatjuk, illetve inaktiválhatjuk, továbbá bezárhatjuk, leállíthatjuk az ablakokat. Az eredeti CMDOW alkalmazás egy 31 kB-os végrehajtható fájl, amely nem ír a rendszerleíró-adatbázisba, nem igényel külön telepítést, elég lefuttatni. Eltávolításához elegendő ezt az állományt törölni."finest-nek most mit javasoljunk?
Törölje de tömörítse be előtte? Olvastam volt akinek az XP-je e nélkül el sem indult.[ Szerkesztve ]
Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.
-
akaido
addikt
Sajnálom a fertőzést, néhány hete küzdöttem én is hasonlóval sajnos.
Több megoldás végig gondolását javaslom:
1. Csökkentett módban virnyzargatás Avira Antivir, SpyBot Search.
2. Valamilyen boot cd-ről(pl. Hiren's) megpróbálni indítani a rendszert és onnan vírust irtani.
3. Másik gépbe átrakni a vinyót(vagy a saját géped másik partíciójára), ami menthető menteni, majd xp reinst. Ez utóbbi a legmacerásabb, de talán a leghasznosabb.Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.
-
Finwe
őstag
Lehet más is kell majd, a profi mappáját sem engedi megnyitni. Kívülről létre lehet hozni másik profilt?
szerk: He-he, 0-ás a mérete asszem kinyíródott a profilom... A rendszergazdához hozzá lehet férni de az csak csökkentett módban jön be és ugyan úgy nem lép beFinwe
[ Szerkesztve ]
-{PoH}- Patriots of Hungary
-
Finwe
őstag
Hali!
Történt egy kis baleset velem, a lényeg az lenne, hogy kérnék egy ntkrnlmp.exe file-t 5.1.2600.5657 verziószámmal email-ben.
Köszi, Finwe
-{PoH}- Patriots of Hungary
-
04ahgy
nagyúr
válasz dave93 #18569 üzenetére
Attól függ.
Ha azt, amit alapból látsz, azt felesleges, mert úgy sem nyomtatja ki. Ha pedig szegélyekkel ellátott táblázatod van, akkor a táblázato és szegélyek meüpontban, vagy valami hasonlóban találod a beállítást. A vonalvastagság, és -fajta, a vonal színe és elhelyezkedése is állítható.
De ez inkább a MS Office kérdések és válaszok kategóriába tartozik, lévén nem egy termékről van szó, éa alapból van külön topikja is.
sNiP3rFun @ #18567: Eredeti win? Én már találkoztam ilyennel, de azt valami warez lágy széklet win okozta. Tessék eredeti szoftvert használni.
Ha az, akkor nem szóltam. Nem kell újratelepíteni, szerintem egy javítás futtatása a telepítő CD-ről megoldja.HGyu
[ Szerkesztve ]
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
-
finest
addikt
Az 2 a-squared malware kergetőm berágott a frissen telepített Windowsom egyik exéjére: cmdow.exe . A system32-ben található és 30.5KB a mérete. Az exe valójában egy un. risktool. Fog hiányozni valamelyik proginak, ha engedem törlölni? Mt tudtok róla?
“Don’t shoot, I’m Globish.”
-
7Heads Drago
veterán
válasz Steelmanus #18554 üzenetére
Általában a gyári Cd-n lévő szoftverek régiek. Normális esetben ha beraksz egy új hardvert szerintem mindenki azzal kezdi, hogy leszedi a legújabb drivert a netről. Lévén a gyártó a gyártás óta eltelt időben néhány hibát nyilván orvosolt az új driverben.
Az uborkás üveget szoktam kézzel felrakni a polc tetejére..
Jelentősége egy gyári cd-nek akkor lesz ha már nem ad támogatást a gyártó a hardverhez, de ez csak magán vélemény nem Szent Írás.Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
Steelmanus
addikt
válasz jones965 #18572 üzenetére
A Csokkentett modban amikor a menuk megjelennek akkor meg nem inditja ujra a gepet?
Vagyis latod a menut, vagy csak felbukkan es egybol ujra indul?
Ha latod a menut es meg nem indul ujra a geped, akkor meglehetne probalkozni a kovetkezo menupontal: Rendszerhiba utani automatikus ujrainditas letiltasa
Probald ki es irjal hogy mukodott-e. -
jones965
Modder
Találkozott már valaki hasonló jelenséggel: aktívcync telepítés után gép ujraindít, majd az üdvözlő képernyő betöltésekor valami hasonló üzenet jelenik meg: a rendszer a jelszófrissítés közben az azonosításkor a jelszót nem megfelelelőnek találta.
-ebben a pillanatban újra indul és ezt csinálja csökkentet , valamint bármilyen rendszer indítási módban.
Van alternatíva a hiba elhárítására, vagy marad az újra telepítés? -
tete007
tag
Hali
nem volt csak egyénire volt téve a virtuális memória.
most a rendszere bíztam a kezelést kíváncsi leszek mi lesz ígyhát igen tudom kevés de most nincs keretem memóriára de amint lesz ismét kap 2 Gb ott de akkor meg az XP nem kezeli ha jól tudom (vagy rosszul tudom?)
amúgy SP3 van fent
majd még jelentkezek ha ismét előjön a hibaüdv Tete
Nagy gáz kis szerencse. Győzelem vagy Halál!!! A bunkóságnak is vannak határai! - Nekem meg útlevelem :-D
-
Steelmanus
addikt
válasz Hasaggymeg #18568 üzenetére
Koszi a linket, en is adnak egy masikat, hasznalj program eltavolitashoz RevoUninstallert.
A Usite.hu-n megtalalhato kozvetlen link a Zip fajlt szedd le, mert az portable,vagyis nem kell telepiteni, csak bemasolni egy mappaba.
Erdemes kiprobalni, mert negyfele erosseggel kepes leszedni a progikat, itt olvashatsz rola egy blog bejegyzesben mikent mukodik.
Link:
En a Java-t szedtem le vele, gondolhatod hogy az mennyi helyre irja be magat. -
őstag
Hi!
Word 2003ban a táblázat vonalainak a színét szeretném feketéről kékre módosítani. Hogyan lehetséges? -
Hasaggymeg
veterán
válasz Steelmanus #18419 üzenetére
[link]...Ott a második kérdésre adott válaszban a "folt". Tiszta patchwork ez a számítástechnika,mi?
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
sNiP3rFun
tag
Sziasztok!
Hát lenne egy elég érdekes kérdésem, nem hinném, hogy sokan találkoztatok volna ilyennel...
Windows "Tálca és Start Menü Tulajdonságai" ablak taratlmaz egy olyan beállítási lehetőséget amelyben belehet állítani, hogy mely programokat kívánjuk berakni a menübe...
Minap újratelepítettem a rendszert és amikor arra került a sor, hogy itt beállítom a szükséges dolgokat látom, hogy ez a mező üres
Ahol pirosan bekereteztem az alatti ablakban kéne lennie a beállítási lehetőségeknek de az nincs ott...
Aki esetleg találkozott egy ilyen hibával és tudja mi ilyenkor a teendő kérem írjon!
-
finest
addikt
válasz Steelmanus #18553 üzenetére
Tök jó ez a progi, frankón fel is ment azóta a novemberi frissítésű XP a gépemre.
-
válasz tete007 #18552 üzenetére
Nincs véletlenűl letíltva a virtuális memória? Ha nincs, esetleg valami kártevő települhetett a gépedre. Az XP milyen service packos?
Amúgy meg 2GB memória lassan már kevés lesz a játékokhoz, tegyél még bele kettőt.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
Lenry
félisten
igen, simán rá lehet rakni
hogy érdemes-e? igazából tudtommal és meglátásom szerint csak egy csomó hotfix egybegyűjtve, bajod nem hiszem, hogy lehetne belőle, én használom amióta megjelent, semmi problémám nem volt eddig veleGvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
Dr.Én
veterán
Hali
az XP SP3-at érdemes felrakni?(SP 2-re rá lehet rakni? )
Most SP2 van...WOT: kissio
-
Steelmanus
addikt
válasz 7Heads Drago #18548 üzenetére
Miert Te is kezzel rakod fel, vagy CD-rol telepitesz?
-
tete007
tag
hali
Win XP 1 hónapos és a következő szövegel bombáz úgy 5-7 naponta: "Nem áll rendelkezésre elegendő rendszererőforrás a megadott parancs végrehajtásához"
Ilyenkor semmi nem megy se Total se Firefox de a bosszantott az összes torrent le áll.
Csak egy Restart oldja meg.
Ebben kérnék segítséget mit kéne át állítani vaga valami hogy nem legyen többet ilyen?
a Régi gépemben ami sokkal gyengébb volt mint a mostani (lást profilom) ilyet egyszer sem dobot ki az évek során.
Remélem van rá megoldás
Google-ban kerestem de semmi értelmet nem találtam
Kérem aki tud rá gyógyírt az írjonNagy gáz kis szerencse. Győzelem vagy Halál!!! A bunkóságnak is vannak határai! - Nekem meg útlevelem :-D
-
akaido
addikt
Ez a DVMT oké, nekem is Intel vga-s lapom van.
dave93 kolléga a Foxconn biosá-ban nem találta ezt a DVMT beállítást se, ha jól értelmeztem. Ezek szerint ilyenkor is műxik ez a dolog és alapból pölö 128 megát ölel fel?
(nálam nincs gond hiszen vagy DVMT vagy Fix módban is tudom használni, sőt PCI-X zsuga esetén be sem kapcsol az alaplapi)Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.
-
leyo76
senior tag
válasz 7Heads Drago #18546 üzenetére
Láb aggatás?
Ha valaki kap egy korrekt választ majd te azt utólag helytelennel is megválaszolod akkor szerinted az jó szándékú? Emelet én vagyok láb aggató?
Szerintem fuss még egy kört ezzel a gondolattal...
-
finest
addikt
WinXP SP3 frissítésekkel kapcsolatban szeretnék kérdezni. Tud valaki olyan oldalról, ahol kumulatív patch formájában elérhetőek lennének az SP3 kiadása után készült XP frissítések?
-
7Heads Drago
veterán
válasz Steelmanus #18547 üzenetére
Igazad van a linkel.
A telepítési sorrendel nekem még soha nem volt problémám. Esetleg ha bővebben kifejtenéd.... lévén ez engem is érdekelne.
Mar egyszer feltettek neki az XP, miert ne tennek fel
Felteszik neki, csak egy kisebb összegért. A lemez meg járna. Kizárólag a szervízes hozzálásán múlik ad-e hozzá. Habár szerintem ugyanazt fogja kapni, mint ami a honlapon is fennt van.[ Szerkesztve ]
Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
Steelmanus
addikt
válasz 7Heads Drago #18537 üzenetére
Nem arrol van szo hogy nem tudja leszedni a driverket, mert az konnyu, cirka 512 Mb.
Hanem az, hogy nem mindegy milyen sorrendben telepiti. Raadasul rossz linket adtal meg.
Itt a Tied:
Neki pedig ez kell:
Mar egyszer feltettek neki az XP, miert ne tennek fel, vagy adnak oda drivert ha keri.
Oprendszer nelkuli gepet vett, ezert jar hozza a driver lemez is. -
leyo76
senior tag
válasz 7Heads Drago #18544 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
leyo76
senior tag
válasz 7Heads Drago #18542 üzenetére
...lehet nem ártana átolvasni rendesen mielőtt feleslegesen válaszolsz, ráadásul tévesen....
-
7Heads Drago
veterán
válasz remejan #18516 üzenetére
Végül is mi lesz lassú?
Az egész Vista vagy csak az Exploler?
1x1024 vagy 2x512 ram van a gépben? Dual channelben egy kicsit gyorsabb.... De alapvetően 1 Gb már elég neki. És nem kell hagyni hogy az összes frissitést felrakja. Válogatni kell.
Nekem kb fél éveg futott Vista stabilan csak kizárólag a szolgáltató váltás miatt kellet visszaálnom Xp-re. (nem nagyon akart csatizni Vista alatt az új szolgáltatónál, magyarázat pedig nem volt rá)Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
AXisBOLD
addikt
válasz 7Heads Drago #18532 üzenetére
ja ebben igazad van, csak nem értem hogy ez a másik winyós dolog mit zár ki, mint hibalehetőséget.
de mindegy nincs sokminden rajta.
köszi a segítséget
Aurea mediocritas
-
leyo76
senior tag
how to repair boot errors
1. Remove the non-system disk from your boot device. For example, remove the non-system disk from the floppy drive or the CD-ROM drive.
2. Change your computer's boot sequence. Make sure that your computer's first boot sequence is the CD-ROM Drive.
3. Insert the Windows XP CD-ROM into the CD-ROM drive, and then restart the computer.
4. Click to select any options that are required to start the computer from the CD-ROM drive if you are prompted.
5. When the "Welcome to Setup" screen appears, press R to start the Recovery Console.
6. If you have a dual-boot or multiple-boot computer, select the installation that you must access from the Recovery Console.
7. When you are prompted, type the Administrator password. If the administrator password is blank, just press ENTER.
8. Enter in the following commands:COPY X:\i386\NTLDR C:
COPY X:\i386\NTDETECT.COM C:[where X=CD ROM Drive].
9. Take out the CD ROM and type exit.remélem ez segít....
-
7Heads Drago
veterán
Most ezek közül nem tudod mit tegyél fel? [link] Az op rendszernél ki lehet választani az XP-t.
Szerintem egy hozzáértő számitógép-guruval beszélj inkább. Nem tudom hol laksz, de mindenhol vannak. Kb , mint a ügynökök..... A szervizben nem biztos hogy segitőkészek lesznek, illetve olcsóbb is lesz így.
Ha meg mégis szervízbe viszed, és nem kapsz driver-t külön hozzá, akkor vannak olyan progik amik a drivereket le tudják szedni a Win alól. (Ha véletlen újra kell rkni a win-t később.)
De szerintem jónak kell lennie a drivereknek a honlapon....[ Szerkesztve ]
-
válasz dave93 #18524 üzenetére
A kulcsszó DVMT(Dynamic Video Memory Technology ).
"a „Dynamic Memory Technology 3.0”, azaz DVMT, amely a rendszermemória grafikus memóriává alakításáért felel, mindez valós időben, az igényekhez alkalmazkodva történik. Ez annyit jelent, hogy amíg a desktopon bóklászunk, addig a GPU a BIOS-ban beállított, előre lefoglalt 1 és 8 MB közé eső mennyiségű memóriát használja fel, azonban amint elindítunk egy játékot, a DVMT a BIOS-ban beállított értékek szerint hozzácsatol x mennyiségű rendszermemóriát az előre lefoglalthoz"
Forrás: ProhardverFreeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Cane
őstag
válasz leyo76 #18534 üzenetére
valahogy felcserélődött a driverek betöltése és így most kell várnom vagy 2-3 percet, hogy felépüljön a netes kapcsolatom az asztal betöltése után: ez úgy jelentkezik, hogy a videokártya driver betöltésekor kattog egyet a monitor, beállítja a felbontást, stb. majd csak ezután lehet netezni hálózati alkalmazást indítani, addig nem.
gondolom a sorrendben nem a net felépülése így az első. így egy kicsit zavaró. van erre megoldás?
▫■ Ω Sēctσr - Γhē lαsτ lιηē σf dēfēηsē ▪□
-
válasz Steelmanus #18530 üzenetére
"leformáztam azt a partíciót, ahova a win. - t telepítettem, de az új win. mégsem látja "leformázottnak"."
Ha ez nem lett volna világos : win. telepítés előtt a telepítő rákérdez, hogy milyen fájl rendszer (FAT32 v. NTFS) szerint formázza le a winyót. Na ezért.
Különben nem muszáj leformázni, de ha lehet akkor két win. - t nem rakok egymás mellé."Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."
-
Steelmanus
addikt
válasz HUNNIA1920 #18529 üzenetére
Mivel formaztad le?
-
válasz Steelmanus #18522 üzenetére
Köszi a segítséget, de már megoldottam. Különben sincs már floppy meghajtóm.
Vszont most egy olyan problémába ütköztem, hogy leformáztam azt a partíciót, ahova a win. - t telepítettem, de az új win. mégsem látja "leformázottnak". Az 5 GB - os partícióból kb. 2.5 GB - ot "át nem helyezhető fájlok - nak" ismeri fel. Tehát a helyet foglalják, de fizikailag nem is látom őket.
Ezzel mit lehetne csinálni, hogy az a kb. 2.5 GB ne a semmibe "lebegjen"? Ja töredezettség mentesítőt már futtattam.
Köszi előre is!
Üdv: Tamás"Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."
-
RAiN91
őstag
helló
valamiért nem megy az automatikus frissítés. Ki van kapcsolva, a tálcán is mutatja. Engedélyezni nem tudom, azt írja ki, hogy nem lehet, és menjek a vezérlőpultba, és ott kapcsoljam be -> ott persze be van kapcsolva (eredeti xp) -
kalló
aktív tag
válasz bandras0226 #18526 üzenetére
az Active Desktopból kiindúlva animált giffeket vagy bármilyen html oldalt valami flash animációval be lehet rakni
http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
bandras0226
aktív tag
XP-re szeretnék mozgó hátteret,olyasmire gondolok mint a DreamScene,Vista dream vagy valami hasonlót.Sajnos nem találtam eddig ilyesmit.
"Neked édes fiam, még az akasztófa alatt is Kegyelmes Úr vagyok".
-
őstag
válasz 7Heads Drago #18493 üzenetére
Sajna jumper sem. Van a biosban valami hogy 1mb vagy 8mb. Jelenleg 8mbosnak is látja a VGA-t de nem lehet 128ra rakni, pedig winfos szerint ez egy 128mbos VGA. mi van ilyenkor?
-
Steelmanus
addikt
Menjel vissza a szervizbe egy ures CD-vel, es kerd meg oket hogy masoljak le neked az XP driver lemezt, mert most vettem en is vagy harom hete egy Asus F5SL laptopot, direkt op.rendszer nelkulit, es adtak hozza XP-s. es Vista-s driver lemezt is. Ami op.rendszer nelkuli ahhoz biztos hogy jar, vagy van nekik kulon es ha szepen kered oket akkor lemasoljak Neked. Ha sikerul, akkor az XP telepitese utan beteszed az olvasoba, automatikusan elindul, kapsz egy grafikus feluletet amolyan bongeszo felet, es ott alapbol minden be van jelolve, mint Express telepites. Ekkor kiveszed a pipat a Norton Security elol, es ha mast hasznalsz akkor az Acrobat Reader elol is, es elinditod a telepitest, kb 15 perc es keszen van keri hogy indits ujra a gepet. Remelem sikerrel jarsz.
[ Szerkesztve ]
-
Steelmanus
addikt
válasz HUNNIA1920 #18518 üzenetére
Elnezest kerek Lenry hogy belekotyogok, szoval HUNNIA1920 az a lenyeg hogy az alaplaphoz kaptal egy driver CD-t, azon rajta van a SATA driver kb 300 Kb, azt kell kimasolni egy floppyra, es az XP telepiteskor F6-t nyomni amikor kiirja hogy Mas gyartoktol kapot driver beillesztese, vagy valami ilyesmit. Ilyesmit keress, itt az enyem kepe.
[ Szerkesztve ]
-
Steelmanus
addikt
válasz 7Heads Drago #18510 üzenetére
Igen sok igazsagot irtal, itt a kep rola, a masodik ill. a harmadik particio korul a zold keretet figyeld.
-
Steelmanus
addikt
válasz csimav #18504 üzenetére
Ahogy elnezem a konfigod siman elhiszem - nezd meg az enyemet, nem cserelunk - viszont errol szerintem nem az SP3 tehet. A CoD2 mar vagy eve fent van az E:\ particion, es eppen azert, mert ha mar egyszer vegig jatszottad, akkor nem kell ujra telepiteni, esetemben ha egy gepet osszerakok vagy egy laptopot hoznak hogy telepitsem fel az XP-t es meg amit jonak latok, egyszeruen csak atmasolom a masik gepre es kiprobalom hogy mit tud a masik masina. Gondolom a jatek sajat config.cfg fajlat szerkesztve a nezed a frame-t es nem kulso progival. De mint latod en meg az SP3 elott feltettem es alatta mar csereltem op.rendszert, de a frame-k maradtak olyannak amilyenek voltak vagyis a csak a hardvertol fuggnek, ill. a garfikuskartya driveretol kis mertekben. Magyaran hiaba telepited ujra, a frame az marad.
-
kalló
aktív tag
Vistával nincs nagy tapasztalatom, sok jót nem hallottam róla. Azt tudom hogy a jó öreg xp nem hagy cserben és bőven elég neki az 1Gb ram nem kell bővíteni. Driverekhez meg türelem kell és 1 kis odafigyelés ajánlom, hogy eszközkezelőben nézd meg mit nem ismer fel az xp és csak azokat telepítsd.
http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
Hát igen nekem is ez a gondom, hogy "elvileg". Az adataimmal játszom, ami nekem nagyon is fontos dolog. Ha véletlenül elvesznének a cuccaim, az egyenlő lenne egy akasztással.
Na mindegy, azért köszi a megerősítést.
Próba szerencse (adatvesztés)."Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."
-
Lenry
félisten
válasz HUNNIA1920 #18515 üzenetére
elvileg ugyanúgy mennie kell, hisz ugyanúgy WinXP...
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
remejan
csendes tag
Sziasztok!
Van egy laptopom melynek az adatai a következők(Asus F5v Core Duo T2130 1,86 GHz, 1024 MB RAM, 120 GB HDD, 15,4" Color Shine, ATI Mobility Radeon X2300)
A következő problémával fordulok hozzátok:
Mikor megvásároltam nem járt hozzá operációs rendszer,csak egy vista driver lemez. Nekem pedig csak xp-m volt.Ezért megvettem a Vista Business verzióját (tisztaszoftver.hu) és nem úgy fut ahogyan kellene. Amikor feltelepítem minden szép és jó, de amit frissíti magát nagyon lassú lesz
Ha nem telepítem fel a frissítéseket akkor pedig az IE7 nem jelenít meg néhány oldalt. A firefox-ot pedig nem szeretem. És így a gépem elég védtelen is a neten.
Szóval ha felrakom a frissítést az a baj ha nem rakom fel akkor pedig az
1. Szerintetek vegyek még bele 1 GB ramot attól helyre jön?
2. Vagy van még egy olyan lehetőség hogy amikor szervízbe volt a gép mert karcos lett az eleje és előlapot tettek rá akkor feltették az xp-t ami nagyon szépen futott rajta.
Én hülye meg letöröltem és felraktam a Vistát.
A probléma nem is ez hanem, hogy nem tudom pontosan milyen drivereket rakjak fel mert az asus oldalán ott van egy csomó és próbálgattam is telepíteni őket de sosem lett jó az xp.mindig hiányzott valami vagy nem volt jó.
3.Szerintetek olyat lehet hogy írok a szerviznek vagy az asus cégnek hogy pontosan azokat a drivereket küldjék el ami kell és nem az ilyen utilitiket meg minden?
4. Vagy tudtok más megoldást ?
Én már megbolondulok lassan mert itt van egy 200e Ft os laptop és nem tudom normálisan használni ( Amire kell iskolai használat office, net, film nézés,szerkesztés)
Válaszokat előre is köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
Sziasztok!
Tudna nekem segíteni valaki abban, hogy az XP SP3 - am nem látja a sata winyómat. Szedtem hozzá sp2 - es sata driver - t. Ez jó lesz hozzá, nem fog problémát okozni? SP3 - hoz valót nem találtam.
Köszi előre is a segítséget!
Üdv: Tamás"Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."
-
akaido
addikt
válasz 7Heads Drago #18511 üzenetére
1etértek!
Az érdekes az, hogy van egy korosabb Foxconn 915G lapom, amin alaposan lehet konfigelni az integrált vga-t.Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.
-
AXisBOLD
addikt
válasz 7Heads Drago #18511 üzenetére
köszi
ez a winyós dolog nem tiszta. ha lehúzom a mostani hdd-t amin az akadozó xp van akkor tök mindegy mit csinál az "új" vinyóval. Akkor már inkább format és új op.
[ Szerkesztve ]
Aurea mediocritas
-
7Heads Drago
veterán
válasz AXisBOLD #18503 üzenetére
Nem kell formáznod.
Csak a régi vga driverét szedd le.
És rakd fel az MX-ét.
Kellene egy másik vinyó, vagy csak egy partició ami szabad.
A másik vinyót ha lehet le kéne húzni, hogy a boot szektort is az új vinyóra rakja és próba.
Ha nem jó akkor vissza rakod a régi vinyót és hardverben kell keresgélni.
Ilyent nekem régen egyszer csinált egy rossz táp is.
akaido: tényleg érdekes egy bios (pont ezért szeretem a régi jól bevált márkákat: Msi, Asus, Gigabyte stb. És ezeknek is van olcsó kategóriás lapjuk.)[ Szerkesztve ]
-
7Heads Drago
veterán
válasz Steelmanus #18497 üzenetére
Én a képet nem láttam.
De végülis akkor mindkettőnknek igaza van.Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
atka76
tag
Sziasztok!
Egy újabb akadály illetve probléma!
A firefoxal netezek és sok mindenhez kéri az Adobe flash playert!
Na én ezt le is töltöttem de az istenért nem bírom installálni! Azt írja ki, hogy try again vagy cancel!
Ha tudtok akkor légyszi segítsetek!Köszönöm!
Sziasztok
Bendegúz
-
MR!!
aktív tag
hi!
elég sokszor kifagy a gépem. kék képernyő, a hibaüzenet: DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OREQUAL
megnéztem eszközelőben , nincs irq akadás, de a videokari és a hálókari ugyanazt ( 5) megszakítást használják. erre gyanakszom, próbáltam megváltoztatni de nem engedi egyiknekse az autómatikusról való átállítást.
ha valóban ez a gond lehet akkor , hogy lehet megváltoztatni az irq-t?
vagy esetleg másmiatt van ez ?
help
miszter
-
csimav
őstag
válasz Steelmanus #18502 üzenetére
Elötte? 6-700 fölött... néha 900 fölött is. Am ugyan azok a beállitások a grafikánál... eredeti win.
Ha van Moneybrookers-ed, akkor irj rám, légyszives.
-
AXisBOLD
addikt
válasz 7Heads Drago #18494 üzenetére
csavarozva van/volt mindig is. nem tudom miért mozdult ki, de éppen hogy csak kb. 0,5cm-t.
ha rakok bele egy másik vga-t pl. mmx440-em van valahol a padláson akkor el kell hogy vigye ez a win is?, úgy értem nem kell formázni vga cserénél!?!
Aurea mediocritas
-
Arnold2
őstag
Esetleg van valakinek ötlete, hogy mi lehet e hiba hátterében:
Frissen telepített Win XP-n (ha jól tudom még nem frissítette magát SP3-ra) nem engedi, hogy felhasználót váltsak.Tehát rákattintok a felhasználó váltás gombra, bejönnek a felhasználók, de mikor rákattintok a másik felhasználóra akkor egy rövid időre bevillan a háttere majd visszadob a felhasználó választó felületre.Csak akkor tudok bejelentkezni a másik fiókba hogy ha az előzőből kijelentkeztem teljesen. (összesen 2 fiók van, egyik sincs jelszóval védve)
Van valakinek valami ötlete? Ha nagyon nem tud senki semmit, akkor valószínüleg megpróbálom, hogy törlöm a 2. felhasználót, s létrehozom újból, hátha az segít.
Új hozzászólás Aktív témák
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
- Microsoft Office Home & Business 2024 PC/Mac EP2-06638
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest