-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
Például az eseménynaplóban, vagy a BlueScreenView külső programmal is, stb. BSOD esetén az automatikus újraindulás meg amúgy kikapcsolható.
-
King Unique
titán
válasz
Djuree #123247 üzenetére
2004 = 20H1, ahol az első tag (20) az évszámot, a második (04) a hónapot jelöli, bár az utóbbinál volt egy kis csúszás, mert hivatalosan május végén lett kiadva, elérhetővé téve a nagyközönségnek.
Amúgy pl. a vezérlőpultban, winver stb. helyeken nézted, ott 2004-es évszám szerepel, nem 2020-as? -
Jazz
veterán
Sziasztok,
a windows random újraindul néha, kék halál "hiba, összegyűjtünk néhány információt
" szomorú fej, valami ilyen hibaüzenet, bekékül a képernyő, és egyúttal magától újraindul.
Hol tudom ezt megnézni hogy mi az újraindulás oka? Valami log file? Mi lehet ez?Köszi
-
Djuree
félisten
leszedtem egy alap win10-et az ms oldalarol.
azt irja ra verzio: 2004
2004-ben meg hol volt win10?
vagy az nem az evet jeloli? -
OldMike
őstag
válasz
King Unique #123244 üzenetére
Korábban állítottam be korlátozást, de miután egyértelmű lett, hogy a 2004-et nem telepíti automatikusan, kikapcsoltam a korlátozást, mert a biztonsági (meg egyéb, nem kötelező) frissítéseket nem akarom kihagyni. A mostani valahogy így sikeredett, ezek szerint Laudánál is, lehet hogy a 1909-hez van köze, azt hiszem neki is ez van fent.
-
javorszky
tag
válasz
King Unique #123225 üzenetére
Köszönöm!
-
King Unique
titán
válasz
OldMike #123242 üzenetére
A standard patch kedden (hónap 2. keddje) kiadott "B" összesítő frissítés alapesetben kötelező, azt automatikusan telepíti a Windows Update, tegnap (11.) a manuális keresésre nyomva nálam is így történt. A "C" és "D" körös frissítések az opcionálisak, azokat csak választhatóként ajánlja fel a Windows Update, amiről nemrég volt szó.
Biztos, hogy nincsen semmilyen korlátozás, + mobilnet meg ilyenek? Amúgy már tegnap este 7-től elérhetők voltak a felsorolt/linkelt frissítések, tehát egy mai (12.) keresésnek nyilván ki kellett volna listáznia. -
OldMike
őstag
válasz
Lauda #123220 üzenetére
A KB4565351 nem kötelező frissítés? Tegnap este kerestettem le, megjelent mindkettő, de csak egy ott lévő letöltés és telepítés gombra kattintás után indult el. Meglepő, mert azt olvastam most, hogy rengeteg sérülékenységet, köztük két nulladik napit javítottak. Nincsen semmilyen frissítés korlátozás bekapcsolva.
(A gépet már reggel óta használtam, nyilván az akkori keresés még nem találhatta meg ezeket a frissítéseket.) -
törölt tag
What’s new and fixed in Windows 10 August cumulative updates
Bluetooth és régebbi videókártyák miatti gondokon javítottak, augusztus közepétől feloldják a 2004 visszatartását.
A lemez optimalizálás visszajelzés hiba még a 2004 használókkal marad úgy tűnik.
-
D@niel
addikt
válasz
King Unique #123239 üzenetére
A windowslive-os fiókommal léptem be install közben, ez kimaradt.
A foglalt területet figyelem, ha nagyon megugrik, akkor jelzek.
Köszi! -
King Unique
titán
válasz
D@niel #123237 üzenetére
Érdekes, meg hogy tiszta telepítés után még külön rendszergazdává tetted a telepítésnél létrehozott helyi / Microsoft (?) felhasználói fiókot, amikor elsőként alapesetben eleve olyan (admin) jön létre, de mindegy.
A hova tűnt +/- X GB témáról épp nemrég volt szó itt, az annak végén linkelt instrukciók alapján lehetne kideríteni, hogy esetedben mi és mennyit foglal. Illetve mivel konkrétumok nincsenek, nem derült ki milyen Windows 10-verzióról van szó, annál utána milyen frissítések és programok lettek telepítve, a linkelt válaszban felsoroltak közül mi ( + 1903-as verzió óta clean install esetén a reserved storage) és mekkora mérettel van bekapcsolva/letiltva stb., ezért ilyenkor max. találgatni lehet. Amúgy ha a triplájára, vagy inkább a négyszeresére nőtt volna a foglalt terület, az lenne a bruttó 120 GB-os SSD-n téma, de a duplája (~ 54 GB), azaz a fele még szabad nem igazán.
-
törölt tag
válasz
tordaitibi #123231 üzenetére
Ja az utóbbi években ez ment: nagy frissítés, akkor gyorsindítás BE, visszaállítási pont KI, tájékoztatás nélkül, ám ne szólj rosszat a szent Windows-ról, mert az ügyeletes kiborul és kapod a lekezelő kioktatást három paragrafus terjedelemben
-
D@niel
addikt
válasz
King Unique #123222 üzenetére
A parancssorban kiírta, hogy van rendszergazda, és aktív, de reboot után nem jelenítette meg a felhasználók között. Újra húztam az egészet, ezután netplwiz-ben első dolgom volt, hogy a fiókomat rendszergazdává tegyem - merthogy most sem volt az automatikusan! - így már bármit csinálhatok.
Talán amiatt volt ez a gubanc, hogy bios-ban jelszót állítottam be a security boot kiiktatására, mert másképpen nem engedte deaktiválni. Passz.
Mindenesetre, köszönöm. Ráfért már egy frissítés.
Ha már itt tartunk: kb 2-3 órát ment az első reinstall után a rendszer, 27gb körül foglalt a partíción, majd szépen a duplájára nőtt, ez ugye 120-as ssd-nél nem annyira oké. Mire figyeljek oda? Jelenleg a lemezkarbantartóban nem látok semmi kiugrót. -
Argh!
aktív tag
válasz
King Unique #123234 üzenetére
Nem tudom, lehet volt valami program ami már nem működik, több éves win nem emlékszem.
-
lovi27
addikt
válasz
FoxiestFox #123217 üzenetére
Nem tartom magamban, segítek, de hiába szidod a Windowst, nem ő a tudatlan.
Viccet félretéve, szerintem is hiányos a leírások többsége. Pontosabban nem figyelmeztetnek, hogy az adott munkamenetre, újraindításig igazak. Ahhoz, hogy utána is érvényben maradjon a színprofil rendszer-alapértelmezetté kell tenni, ezért így ott még nem ér véget a beállítás.
Menj a Színkezelés / Speciális fülre és láthatod a Windows kijelzőkalibrálás... jelölőnégyzet inaktív, szürke. Alul kattints a Rendszer-alapértelmezések módosítása... gombra. Feljön az ismerős beállító ablak, ahol végezd el megint a kiválasztást, majd lépj újra a Speciális ablakba. A jelölőnégyzet már aktív lesz, pipáld be. Felül az Eszközprofil-nál válaszd ki a saját színprofilodat. Elvileg készen van, de biztonságképpen kattints az Aktuális kalibrálások újbóli betöltése gombra.
Belátom nem a legegyszerűbb, de remélem követhető.
Indítsd újra a Windowst és most már remélem a kedvenc színprofiloddal töltődik be. -
King Unique
titán
válasz
Argh! #123232 üzenetére
Hirtelen nem rémlik milyen csúszkára célzol, meg hogy a gépházban helyileg külön lehet állítani a tálca átlátszóságát.
Esetleg van valami kép, leírás erről? Illetve nem lehet, hogy nálad telepítve volt 1909-es - vagy amiről frissítettél - verzióra egy 3rd party program, ami a 2004-es funkciófrissítés után inaktív, nem működő lett? Amúgy szükség esetén a gépházban 10 napig vissza lehet állni közvetlenül az előző verzióra.
-
King Unique
titán
válasz
FoxiestFox #123224 üzenetére
Hát nem is, mert ha másnál/másoknál működni tud, meg tudják oldani, akkor azt sem lehet állítani, hogy egyáltalán nem lehet, max. nem minden esetben, meg xy dolgoktól függően egyes usereknél nem.
Szerinted, amire már le volt írva, hogy más le tudja írni úgy a gondját, megfogalmazni egy kritikát, hogy azt annak megfelelően lehessen kezelni. Ellenben nálad ez nem igazán ment, holott csak meg lett említve - amiben nem volt semmi olyan - , hogy megoldható, másoknál működhet + ha számodra nem felel meg e tekintetben a W10, akkor lehet menni linuxozni, ha az állításod szerint annyival jobb, hajrá. Erre te reagáltad túl és kezdtél el itt hőzöngeni - nem világos mire fel - , írni a litániát offba, ezen szvsz nincs mit magyarázni...
Milyen furcsa, mik vannak.
Azon meg nem kell meglepődni, hogy akkor a reakció is annak megfelelő lesz.
Ja, és ha kérhetem, akkor ezekkel az "okoságokkal" inkább mást traktáljál, az a téma már ki lett tárgyalva és ennek okán itt elsődlegesen most mással kellene foglalkozni, azokra válaszolok most elsődlegesen magam is. Illetve ha ennyire ráérsz, meg a leírtak alapján állításod szerint jártas vagy a témában, akkor tehetnél szintúgy, köszi...A Defender Antimalware Service Executable folyamata valóban tudja pörgetni a CPU-t, ez nem újdonság, de ez lehet hardver, akár beállítás függvénye is. A kikapcsolása, letiltására van több módszer is, registry, GPO szinten, + 3rd party programok, amik szintén általában azokat piszkálják. Ezek megfelelő alkalmazásával pedig rendszerint működni szokott a kikapcsolás pl. Pro kiadásnál is, nem feltétlen kell hozzá rendszermappába gányolni, de tudjuk, van akiknél előfordulhat kivétel...
A másik meg az, hogy ha már letiltja a user, akkor azt normál esetben átmenetileg szokás, nem végérvényesen és mindenféle védelem nélkül használni a Windowst... Illetve ha valakinek egy gyenge gépen sok a Defender, annál az említett folyamat erőforrásigénye, akkor telepít helyette 3rd party antivírus szoftvert, ami után a Defender automatikusan kikapcsol és legalább lesz valamilyen védelem.
-
Argh!
aktív tag
válasz
King Unique #123230 üzenetére
Köszi.
Engedélyezve , registry is hozzáadva de nem müködik.
Hiányzik egy menü ami pár napja még ott volt a Személyre szabás / Szineknél. Volt egy csúszka amin lehetett allitani mennyire legyen átlátszó a tálca és az ablakok széle, az most már nekem nincs ott. -
válasz
FoxiestFox #123224 üzenetére
Csak reagálásképp, tényleg egyre több fake és kamu beállítás van a Winbe.
Pl. nálam Pro, gpedit-be minden update tiltva, ennek ellenére elindul a Windows update minden bootnál, nem csinál semmit, nem szed le, nem telepít ez igaz csak 30%-on tekeri a procit.
Ha a services-be letiltom, 3-4 boot után átírja automatikusra és kezdődik előlről.
És még jó pár ilyen funkció van, én elhiszem hogy egy bolond és hülyegyerekbiztos rendszert kell csinálni, de aki esetleg valamit konyít hozzá és OKKAL akar bármit tiltani, megváltoztatni, azt igazán hagyhatná.
Pl. nálam eddig minden nagy update visszakapcsolta a fast startupot. Milyen jogon..? Mivel dualbootba vagyok, ez igen érdekes dolgokat produkált, mire rájöttem mi az ok.
És igen, tényleg a hetes volt az olyan utolsó rendszer amit (nem tudok jobb hasonlatot, elnézést) Linux módon lehetett babrálni.
Ezt már nem nagyon mert azt csinál, akkor kapcsolja vissza teljes hatalommal amikor csak ő akarja. A user szerepe ledegradálódik, vagyinkább lealázódik egy spárgán mozgatott bábura.
Talán durva hasonlat de teljesen ezt látom.
Droidon is ezért nyitok bl-t és rootolok azonnal, számomra hülye érzés amikor jópár soha nem használt és ennek ellenére hetente frissülő és tolakodó, automatikusan elinduló erőforrás zabáló appot nem tudok törölni. MIUI alatt ez a frusztráltság fokozódik, pl. a fájlkezelőbe ha a rejtett könyvtárakat meg akarom nézni, ahhoz miért kell MI account, és sim kártya a telefonba? Elmennek a francba. -
King Unique
titán
válasz
Argh! #123226 üzenetére
Ha a gépházban az átlátszósági effektusok be vannak kapcsolva, de nem működik, meg a Windows 10 újraindítása után sem, akkor lásd az alábbi leírásban lévő megoldási javaslatokat.
Teljesen átlátszó meg amúgy eleve nem a tálca, ablakeretek stb., azt esetleg ezzel a módszerrel, vagy opcionálisan (és saját felelősségre) a "hetesítéssel" lehet megoldani. -
Argh!
aktív tag
Üdv.
Jött ez a version 2004 frissités, nem tudom mi történt de nálam megszünt az hogy a tálca és az ablakok áttetszőek legyenek ( nem tudom pontosan ezt hogy nevezik) .
Ujratelepitettem a vidi drivert de nem segitett. Hogy lehet beállitani?
Lehet hogy volt róla szó akkor bocs a lustasagomért
Valaki tud segiteni? -
King Unique
titán
válasz
javorszky #123221 üzenetére
Másnak volt itt nemrég hasonló problémája - igaz nála 2,5 perc volt a bootolás idő nem 5 perc - , amire leírta a megoldást. Kérdés, hogy eseteben is nincs-e valamilyen felesleges eszköz csatlakoztatva, ami megakaszthatja a bootolás folyamatát, maga a rendszermeghajtó (HDD/SSD) állapota rendben van-e, BIOS-ban a bootolásbeállítások rendben vannak-e, az "egy hete" pontosan milyen (driver/havi kumulatív/funkciófrissítés telepítése / egyéb) változást jelent a korábbi, gyorsan bootoló állapothoz képest, stb.
-
válasz
King Unique #123218 üzenetére
Hát nem tudom, úgy néz ki ebben nem értünk egyet.
Ha valami általánosan nem működik, az nem egy általános megoldás. Ahogy írtam is, az egy megoldás, amit érdemes megpróbálni, mert működni szokott.Az én első, második gondolatom is az volt több beállítás kapcsán is, hogy nyilván én rontok el valamit, vagy bizonyos beállításokat áthelyeztek, vagy megváltoztattak, ami egy megszokott dolog, meg kell nézni, hová kerültek, vagy más módszert keresni az adott probléma megoldására.
Nem tudom te mióta, én 3.1 óta vagyok Winen, szó szerint az összes főverziót évekig használtam nem épp user szintem eleinte otthoni, majd vállalati környezetben, kivéve a 8-at és 8.1-et.
Tehát így asszem talán el lehet rólam mondani, hogy a változtatásoktól nem kapok sikítófrászt, kivéve, ha valami indokolatlan fasságot kennek bele a rendszerükbe. Korrában is volt ilyenre példa, mostanában is van - mostanában több, de hát istenem, nem csak az it területen történik ez.Az elmúlt hónapokban több olyan esetem is volt, hogy valami nem úgy működik ahogy eddig, megkeresem, mi változott, átnézem, több forrásból is, mielőtt hozzányúlnék a rendszeremhez.
Aztán hozzányúlok, ha működik, király, ha nem, csekkolom a forrásaim, kihagytam-e valamit, valami triviális karakterelütést egy sor parancsban vagy hasonló, jó helyen írtam-e át a jó paramétert, stb
És ez az elmúlt jó sok Win alatt kiválóan működött is. Elbasztam, rájöttem, kijavítottam, csoki. Szerettem is őket, mert elég egyszerű és robosztus rendszerek voltak, jó dokumentációval.
Itt nem ezt érzem. Gyakran főverziónként jönnek be új bugok, felejtődnek el örökre beállítások, amiket kín visszatenni valahogy, a régi scriptjeim nem működnek, a célprogramok nem működnek, és sorolhatnám.Tehát végigzongorázom ezt a szokásos megközelítést, kipróbálok ezt-azt, olyasmit ami nagyon nem user level, nem műxik, beírom ide, és akkor jön egy Google első találat, amivel kb kezdtem a folyamatot.
Érted gondolom, picit bosszantó tud lenni. És igen, nézek be triviális dolgokat én is. Nincs időm már annyit cseszekedni egy géppel sem, mint régen volt.Nálad azt vettem észre, hogy nagyon keményen reagálsz mindennemű élcelődésre, ami a 10-es felé elhangzik. És általában nem az élcelődést vagy kritikát magát, hanem a usert támadod érte attól függetlenül, hogy most ő nézett be valamit, vagy sem.
Nagyon furcsa.
Én sem veszem véresen komolyan ezt az egészet, csak a Win hülyeségeit szeretem mókás kifejezésekkel illetni, mint például összehányt fospüré, falra vetett szárnyasbetét, és ilyesmi, ezt személyesen is szoktuk művelni a kollégáimmal, és még senki sem kapott sokkot, mert inzultáltuk a szent MS terméket.
Azt se vágom, miért engedtem ezt a parttalan társalgást eddig fajulni, általában csak ignorálni szoktam a segítős topikokban lévő kioktató alfamestereket, inkább azokat a kétsoros hsz-eket nézem, amiket olyanok írnak, akik hasonlóba futottak, és hogy ők hogyan tudták megoldani.A linkelt hozzászólásomban foglalt problémát amúgy sikerült megoldani.
Mókás sztori.
Ugye a masszív CPU használat volt a gond boot után, és programmegnyitásokkor, ami közel használhatatlanra lassítja a nem mai csirke notit.
Tehát Defender kikapcsolva: gp, reg, win ui, mindenhogy. Reboot. Továbbra is eszi a CPU-t.
Double check. Tényleg ki van kapcsolva. Tényleg megmaradtak a reg módosítások, nem kapcsolta magát vissza. Nincs függő beállítás, vagy service, ami meghívja. Mégis indul.
Tahó módszer aktiválva, Defender mappa ownership megszerez, pár fájlt (ami épp nem fut) kitöröl, reboot, Defender nem tud elindulni, maradéka kitöröl, örül.
A gép már 1-2 másodperc alatt nyit böngészőt, Discordot, Spotify-t, és közben alig melegszik. Nem Linux-gyors, de nagyon gyors.
Konteó on: ki venne új notit, ha egy tizenéves darab ennyire gyors tud lenni? Off.
Szóval így kellett kikapcsolni baszki. Nagyon komoly.
Amúgy mit ad isten, Enterprise verzióban működtek azok a beállítások, amik Pron nem, és a néhány gp beállítás alapján nem indult többé a Defender. Azonos Win verzió.
Konklúzióm, hogy tele van a Pro és a kisebb verziók ilyen és hasonló placeholder policykkel, amiket nem akartak véglesen eltüntetni, de nem is akarják, hogy a mezei user piszkálja. -
King Unique
titán
válasz
D@niel #123219 üzenetére
Ha nem tudod a jelenlegi Windows 10-ben pl. a net user administrator /active:yes parancsot kiadni, akkor próbáld a W10 telepítőjéről pendrive-ról bootolva (példa).
Egyébként a telepítésnél alapesetben rendszergazda fiók jön létre, vagyis nem világos hogyan sikerült azt elállítanod.
Ha a bejelentkezésnél nem akarsz jelszót megadni, ahhoz kell a netplwiz módszer, illetve 2004-es verziónál szükség esetén a Windows Hello kikapcsolása. Viszont hogy alvó módból ébresztve ne kérjen újra jelszót és bejelentkezést a Windows 10, ahhoz pont nem feltétlen, csak a megfelelő beállítás kell hozzá a gépházban. -
D@niel
addikt
Sziasztok,
volt egy reinstall, és a problémám, hogy nem enged rendszergazdai fiókot létre hozni. Ezt akkor vettem észre, amikor a netplwiz alatt be akartam állítani, hogy ne kérjen jelszót ébresztésnél:
Be akartam lépni a helyi felhasználók-ba, gondoltam ott el tudok valamit érni, itt ez a látvány fogadott:
Hiába lépek be a gépházba is, semmi opció nincs arra, hogy a fiókomat rendszergazdává tegyem.
Ezeket a lépéseket próbáltam, mindhiába. Ha a parancsort akarom elindítani rendszergazdaként, az első képen látható helyzet fogad.
Mi a megoldás? -
King Unique
titán
válasz
FoxiestFox #123217 üzenetére
Igen, pont ez az, hogy ha másoknak sikerül, náluk működik, akkor kérdés, hogy esetedben miért nem. Meg ehhez kapcsolódóan ha vannak általános, működő megoldások valamire, de nem feltétlen mindenkinél működnek, attól még azt sem lehet állítani, hogy általánosan nem jók és senkinél nem fognak.
Hát nem tudom, de ha valamit megfelelően beállítok pláne Powershell / registry / GPO szinten, akkor az rendszerint működni szokott a Windows 10-nél és az az eredmény lesz, amit vártam. Ha esetedben nem, meg általánosítva ráfogod - a legkönnyebb nyilván azzal elintézni - erre is, hogy egyáltalán nem működnek, akkor lehet valamint nem jól csinálsz...
Ha már annyira azt favorizáltad az előbb, meg korábban is, akkor talán annyira nem meglepő.
Nem-nem, kissé el vagy tévedve... Mások le tudják írni normálisan, meg bugyuta jelzők nélkül is, ha valami gondjuk van a rendszerrel és megoldást keresni jöttek a problémájukra és nem egyebeket. De pont a magadfajta az, aki nekiáll egyből hőzöngeni, holott csak meg lett említve, hogy másoknál működik az adott beállítás, vagyis érdekes, hogy nálad miért nem. Meg az ilyen "proli megközelítésed" féle személyeskedés az, ami meglehetően proli és jól jellemzi a mostani stílusodat is... Ezt is tudod máshol kell, meg ha a másik fél nem használ ilyet, akkor nem világos te milyen alapon teszed, meg utána még leadni a műhisztit neked áll feljebb alapon...Meg ha már itt kritizálsz valakit, akkor a te tudományod Windows 10 terén nem tudom hova terjed ki az eddig kérdések, hozzászólások alapján, sokszor alap dolgokat kellett itt elmagyarázni, persze még te kritizálsz mást...
Az meg nem világos miért baj, hogy egyértelműsítés végett egy google cikk, leírás van linkelve, hogy ne kelljen valamiről kisregényt írni, meg külön lescreenshotolni, videózni, amikor már megtették mások. Meg nem mintha pl. esetedben ne lett volna aktuális, az egyes korábbi kérdésedre is megtalálható volt ott kapásból a válasz, de persze a kereső használata elmaradt és miatt kellett futni a + köröket...
A nem fogod tudni beállítani majd akkor lehet írni, ha senkinél sem működik, ellenkező esetben viszont nem meglepő, ha nem az lesz a válasz kapásból. Meg persze úgy, hogy esetedben még a Windows 10 verziója se ismert, az sem lett megadva, meg ki tudja milyen részletek, lehet találgatni +ban...Az meg amúgy nem volt írva sehol, hogy minden téren tökéletes lenne eme rendszer, vannak pró és kontra dolgok, ahogyan más destop OS-eknél (L betűsnél is), szóval a valótlan állítósokat kéretik mellőzni, köszi.
-
válasz
King Unique #123215 üzenetére
Én szívből örülök, ha másoknak sikerül valami egy adott metódussal.
Viszont ha nekem nem, és néhány másikkal sem, akkor az aligha tekinthető általános megoldásnak.
Az úgy csak valami, amit érdemes megpróbálni, mert működhet.Ahány hardver, ahány driver, annyiféle nyomiság jöhet közbe, amibe franc se lát bele. Ez az átláthatatlanság, ami leginkább antipatikus ebben a rendszerben.
Meg hogy valamit elintézek Powershellben, registryben, a beállításokban, és group policyban is, és valahogy mégsem az lesz az eredmény, amit vártam, ami Win7 alatt pl mindig történt.
Kikapcsoltam valamit, ki volt kapcsolva. Bekapcsoltam, be volt.
Automatikusan indítottam, indult. Letiltottam, nem indult többé.
Na itt? Hohó... sweet dreams.Na várjál, kit Linux fanboyoztál le?
Én óva intek mindenkit tőle, kivéve ha öreg laptopjuk van, mert alap netes-filmezős felhasználásra milliárdszor hatékonyabb egy korszerű Winnél.
Itt megint kijön a proli megközelítésed, hogyha egy, a rendszert, vagy a rendszer mögötti filozófiát érintő kritika fut be, azt instant leműhisztized, mert ha valamiben nem értesz egyet, és a szokásos fellengzős google based tudományod nem eszi meg az illető, akkor nem marad más, csak a személyiségét megpróbálni hitelteleníteni, vagy ráhúzni egy mintát, és meg is van oldva a probléma, hogy nincs a konkrét problémára megoldásod.
Hiszen azt mégsem írhatod, hogy hát ja, ez a rész kissé gáz a 10-esben, valszeg nem fogod tudni beállítani, ha a korrábi tippek nem jöttek be. Egy rendszer sem tökéletes. Ez így túl normális lenne, nem szítana semmi ellentétet. Nem illene az imidzsedbe.
Értem a gondolatmeneted, csak nem tetszik.Viszont nagyon elkanyarodtunk.
A probléma megoldására még mindig nyitott vagyok, ha valakinek aki olvassa, van valami ötlete, ne tartsa magában. -
King Unique
titán
válasz
Rusher4587 #123190 üzenetére
Elvileg megoldható egy-egy programnál pl. ezzel a módszerrel (is), amiről már volt szó itt: kérdés-válasz + másik eset.
Vagy másik megoldás általános jogú felhasználó helyett rendszergazda fiókot létrehozni, beállítani, ha eleve olyan jogosultságot igénylő programokat kell futtatni.
Következő esetleg az, hogy majd az admin jogú user végzi az emelt jogosultságot igénylő feladatokat, az általános jogú user ne piszkáljon, ne futtasson akármit.
Megint egy következő úgy megoldani az adott feladatot, hogy ne kelljen hozzá admin jog, lásd pl. a telepítési adathordozó elkészítéséhez a másik válaszban említett fájlkezelős másolást a Rufus helyett. -
King Unique
titán
válasz
FoxiestFox #123214 üzenetére
Arra akartam rámutatni, hogy ha már konkrét leírások vannak arról hogyan lehet beállítani, + más ajánl hozzá 3rd party programot ami nála működik, akkor az nem feltétlen azt jelenti, hogy általánosan egyáltalán nem lehet megoldani.
Meg ha másnál/másoknál működhet, akkor lehet esetedben nem stimmel valami.
Igen, szokj le erről, nem kell a felesleges műhiszti, meg a Windows 10 topikba a bezzeg Linuxon messiás, fanboy hittérítő duma, azt máshol kell, itt cikis...
-
válasz
King Unique #123213 üzenetére
Szerinted ezeken nem vagyok túl?
Kicsit bosszantó a Win10 fanboykodásod többnyire még akkor is, amikor segíteni akarsz.Ha valami elintézhető könnyen, vagy egy Google keresés után, leírod mint a spanyol viaszt az informatikai analfabétáknak, ha viszont valamiben a rendszer köpet (és a 10-es esetén még évekkel a megjelenés után is számos ilyen bug van) az user error.
Szokj le erről, cikis.
Nem kell a fellengzős duma, oké hogy interenetes fórum meg minden, de az egészséges magabiztosságot inkább személyesen szedd össze.
-
King Unique
titán
válasz
FoxiestFox #123211 üzenetére
Pedig beállítható és más is ajánlott egy megoldást.
Menjél, pá! -
-
válasz
rgeorge #123167 üzenetére
Nem működik sajnos.
Még akkor sem tölti be a profilt, ha manuálisan választom ki neki, elég lezárni a képernyőt, és visszanyitni, máris resetelte a Windows a kalibrált profilt.
Alapértelmezettnek látja a sajátomat, de csak a set defaultra tölti be ismét.
Lassan tényleg ideje Linuxra menekülnöm ebből a toxik rendszerből, legalábbis laptopon.
Hót egyszerű proli dolgokat nem tud megoldani, csak napok utánajárása után, ez meg tudja a Linux is. -
andreas49
senior tag
válasz
King Unique #123204 üzenetére
Hálás köszönet, ezzel az El.cfg-vel tökéletesen felment a Pro és már be is aktiválta magát.
Már csak az a kérdés, hogy a BIOS-ban mi van? -
Cs1csó
titán
válasz
King Unique #123122 üzenetére
Újratelepítettem a 1909-es build-del most jó a GÉPHÁZ.
-
moody90
csendes tag
válasz
Jack Oneill #123192 üzenetére
Köszönöm a válaszod, de mind a kettőt próbáltam, és úgy sem volt jó. A webes verziónál abszolút nem tudom, hogy miért nem működik... Lehet, hogy valami Discord beállítási hiba okozhatja?
-
válasz
Salex1 #123199 üzenetére
Xp és 7 alatt 32 biten a Girder nevű infra remote programot használtam, ez egy keymapper gykorlatilag, ami bármilyen infra adó bármelyik gomb lenyomását lefordtja egy hexa számra és ehhez tetszőleges bill. vagy egérművelet vagy os command társítható.
Viszont nincs már hozzá 64 bites plugin, ami az infra vevő és a szoftver közötti átjárót biztosítja.
Meg mint írtam, nekem évek óta nincs is igényem infra remote funkcióra pc-n mert egy vezeték nélküli egér maga a kánaán, így nem is foglalkoztam a pc távirányítással kb. 6-7 éve.
Így sajnos nem tudok ebben segíteni.
Keress rá a pc remote, pc infra remote software kifejezésekre, talán sikerrel jársz. -
King Unique
titán
válasz
andreas49 #123203 üzenetére
Vagyis akkor nem Pro kiadást telepítettél, futtattál, hanem Home-ot és az utóbbi miatt nem jelent meg az offline opció, nem mindegy.
Egy Windows 10 Home kiadással előtelepített laptopnál az UEFI BIOS OEM Key fix, azt nem lehet csak úgy törölni, illetve a Windowsban a termékkulcs eltávolítása, törlése arra nyilván nincsen hatással. Ellenben arra van lehetőség, hogy a telepítésnél ki lehessen választani másik kiadást, lásd az EI.cfg and PID.txt módszert. -
andreas49
senior tag
válasz
King Unique #123198 üzenetére
Szia,
A probléma abból adódhat, hogy most vettem 'Home OEM' előtelepítve a notebookot, aminél deaktiváltam a kulcsot. Ez valamiért nem került ki a BIOS-ból, ezért 'Home'-ként kezeli a telepítést. Miként lehet a 'BIOS'-ból ezt kiírni? Az új telepítésnél fel sem jön a verzióválasztási lehetőség. -
Mardel
őstag
válasz
King Unique #123201 üzenetére
Köszi!
Szerintem marad a régi.
Reset után most a "A számítógépen végzett módosítások visszavonása folyamatban..." pörög. Remélem ez nem tart még 2 órán át és utána működni is fog mint előtte. Igazából mióta meg van a gép kb 2011 óta még szerencsére nem kellett újratelepíteni, és a win7et frissítettem anno 10re. -
King Unique
titán
válasz
Mardel #123200 üzenetére
Lehet ellenőrizni, próbálgatni az általános megoldási javaslatokat: [link], [link], [link].
Ha a közvetlen funkciófrissítés, build upgrade nem megy 2004-re, akkor másik megoldás a 2004 clean install, már ha az opció számodra.
Következő lehetőség nem erőltetni az upgrade-et, hanem használni tovább a jelenleg telepített (frissítési alap), pl. a 1909-es verziót, támogatott még az is egy ideig, ami már itt is le volt írva többször (példa).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Grand Theft Auto GTA Vice City PC
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Android / Server / Mail / stb.
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Rampage SHIVA SilverStone 700W
- Ryzen 7 CPU-k
- Samsung Galaxy A16 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest