Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
Aktív témák
-
-
Van egy kis problémám, miszerint vmi hiba miatt nem tudom telepíteni a packot.
A hiba kódja: 80070570.
Nagyon kevés hely van a "c" maghajtón lehet az a hiba?Pls help!
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
Ibituba
aktív tag
válasz Morden24 #40491 üzenetére
kösz a tippet. ez még bőven belefér!! hd hangot tudja teljesiteni? nem láttam a leirásába(lehet vak vagyok) mert a gépet ki tudja adni az erősitőm meg tudja fogadni és mindenképp szeretném ezt kihasználni
Utána néztem. egyik helyen 48 a másikon 192khz a mintavételezési frekvencia... na akkor most melyik
[ Szerkesztve ]
-
Morden24
nagyúr
válasz Ibituba #40490 üzenetére
Nemtom mennyi kessed van rá, de ha jó minőség kell, akkor Asus Xonar U1.
Sectumsempra - For Enemies
-
Morden24
nagyúr
válasz adamssss #40483 üzenetére
Semmi esetre sem felesleges, aki ilyet terjeszt, az igen fogalmatlan, de hát megszoktuk már, hogy mindenki nagy Windows-szakértő
Arról van szó, hogy az SP1 jórészt kumulatív, tehát az eddig megjelent frissítéseket, javításokat is tartalmazza, éppen ezért ha egy friss Windowsod lenne, akkor x64-en közel 900 megát telepítenél.
Egy naprakész os esetében ez mindössze ~80Mb (nekem is ennyi volt, x64 Prof alatt). És természetesen tartoznak közéjük eddig a WU-n ki nem adott optimalizációk, bugfixek stb.(#40484) Elrond: MSE, Avira, AVG. Semmi esetre sem egy lopott fizetős vírusirtót. Ja, és online scaneket.
(#40486) Ibituba: Nem tudom megnyitni a linkjeidet, plíííz írd be a típust. Mondjuk ha valami noname cucc, akkor ne lepődj meg. Próbálkozhatsz a driver felrakásával kompatibilitási módban esetleg.
[ Szerkesztve ]
-
Elrond
senior tag
Melyik irtót ajánljátok hozzá? Van tapasztalat?
SSD-k rendelésre nagykeráron 1 hetes szállítással!
-
Sziasztok!
Win7 x64 Ultimate-et használok. Mivel természetesen eredeti az op, így be voltak/vannak kapcsolva az automatikus frissítések. Kb. egy hete jelent meg a servicePack1, és ezt fel is kínálta telepítésre. A terjedelemre: 73-870 Mb-ot ír.
Ezt most nekem kéne telepítenem vagy nem? Olvastam olyant, is hogy aki eddig naprakészen tartotta a gépét annak fölösleges. Vagy lehet h azoknak csak 73Mb frissíteni való van?Vélemény?
Köszi.
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
Morden24
nagyúr
Nem lesz gond, max. egy repair-t kell csinálnod.
Ha minden igaz, akkor a telepítés után (mivel a az XP már fent van) a Windows 7 felépít majd egy bootmenu-t, így választhatsz a két OS között.(#40471) Elrond: Tweaker programra vagy malware-re.
(#40472) Ibituba: Vezérlőpult Harver és Hang menüjében, a Hang ablakban beállítottad alapértelmezettre a külső eszközt?
[ Szerkesztve ]
-
Ibituba
aktív tag
hello. win7-re feltettem egy külső hangkártyát ami müködik is a program szerint de nem jön ki hang belőle mégsem .szerintem az a abaj hogy a vezérlőpult-hardver és hang- eszközök és nyomtatók menübe ez az usb-s külső hangkártya a "nincs megadva" pont alatt található. ezt hogy tudom hozzáadni az eszközökhöz???? ezköz hozzáadása funkcio nem müködik mert nem találja. pedig "ez az eszköz megfelelöen müködik" a tulajdonságaiba
-
Elrond
senior tag
Sziasztok!
Ismerősöm gépével van gond Win 7 alatt azt mondja van pár ikonja amit nem tud eltűntetni az asztalról, illetve ha sikerül is neki, akkor reboot-nál visszakerül újra!
valakinek volt már ilyen gondja? Megyek délután hozzá megnézni csak jó lenne felkészülni mire számítsak!SSD-k rendelésre nagykeráron 1 hetes szállítással!
-
XP van a gépemen az egyik vinyón, a másikra most fogom feltenni a Win 7-et. Na most az XP maradni fog még egy darabig, de mi fog történni, ha egyszerűen csak törlöm az XP-s partíciót, vagy kiveszem azt a vinyót, amin az XP van? Rendesen be fog töltődni a Win 7?
PATA-s vinyóknál ez ugye úgy működött, hogy volt master és slave, és a masteren kellett lennie a boot recordnak, ha az megmaradt, legfeljebb a boot menüből kellett törölni a régi windowst, és minden rendben volt. Természetesen nekem már SATA-sok vannak.
[ Szerkesztve ]
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
SipiBcs
őstag
válasz McKane #40466 üzenetére
Már megvan! A realtec HD beállításainál a csatlakozóra kattintva lehet előhozni egy kis panelt. Na most nekem valamiért nem akar ez előbukkanni, de nem adom fel!
köszönöm, hogy megpróbáltad!
"Ha választanod kéne a barátnőd és az ötöslottó között, te milyen kocsit vennél?"
-
SipiBcs
őstag
-
McKane
senior tag
válasz SipiBcs #40459 üzenetére
vezérlőpult/hang ..itt kutakodj.. ott lesz valami ilyesmi hogy hangszóró típusa: sztereó asztali,fülhallgató,stb..
#40460 Molti: menni,menni fog,bár az a 2 giga ram egy picit aggaszt,de nem lesz vészes szerintem..ami eddig ment,az ezután is fog menni,ugyanúgy..szerintem
de ha tutira akarsz menni: Ő segít Neked[ Szerkesztve ]
-
Molti
csendes tag
Sziasztok!
A véleményetekre vagyok kíváncsi Egy fénykorát maga mögött hagyott notira ( core duo 1.87 Ghz, 2Gb ram, radeon x1400 ) szeretnék felrakni win7-et, eddig xp volt rajta. A kérdésem az, hogy a gép teljesítménye vajon fog-e drasztikusan csökkenni? Más szóval, az egyes alkalmazások / játékok rosszabbul fognak-e futni?
Köszönöm előre is a válaszokat!
“After a time, you may find that having is not so pleasing a thing after all as wanting. It is not logical, but is often true.”
-
SipiBcs
őstag
Sziasztok!
Kerestem, de nem leltem választ a problémámra. Remélem valakinek a "farzsebében" van a bölcsek köve!
Az alaplapi hangkártyába teszem a fülhallgató kis zöld jack dugóját. Meg is szólal. Nincs is probléma.... viszont elfelejtettem, hogy miként tudom valóban fülhallgatóként beállítani, hogy ne hangszóróként jelenjen meg a beállításokban.
Ennek csak azért van jelentősége, mert jóval hangosabban szól, ha sikerül lecserélnem. Néhány alkalommal már sikerült megváltoztatnom, de most sehogy se akar sikerülni!
Köszönöm a segítséget!
"Ha választanod kéne a barátnőd és az ötöslottó között, te milyen kocsit vennél?"
-
8zabi
őstag
válasz meroly #40451 üzenetére
Disable TCP Auto-Tuning to Solve Slow Network
Vista / W7 is érintett, nálam ez segített a lassú hálózaton
szerk:
bocs
a lényeg, hogy admin parancssorba beírod:
etsh interface tcp set global autotuning=disabled
ha újraindítás után jó, akkor ez volt a problémád, ha nem akkor kapcsold vissza
netsh interface tcp set global autotuning=normal
[ Szerkesztve ]
-
-
meroly
veterán
Sziasztok!
Pár napja tértem át a jó öreg XP-ről Win7 Ultimate-re.
Egy óriási problémám van. A netem nagyon belassult, 5mbps-re szerződtem és 6-700kbps csak. Nem szolgáltatói hiba, mert XP-s gépen ebből a netből ki lehet hozni a szolgáltatói értéket.
LAN kártya driverét cseréltem, de más gyanúm nincs csak a Win7.Mi tévő legyek szerintetek?
Impossible is nothing
-
Nhorbee
aktív tag
Szép jó estét mindenkinek!
Lenne egy kérdésem hozzátok. A mai nap újrahúztam a windowst, majd felraktam minden frissítést sp1-el bezárólag. Azt vettem észre, hogy egy bizonyos mscorsvw.exe 50%-on pörgeti a cpu-t, amelyből több is található a feladatkezelőben és felváltva eszik a procit.
Több fórum szerint ennek a folyamatnak nem szabadna tovább futnia 10-20 percnél tovább. Nos nekem cirka 3 órája ezt teszi. Mi ilyenkor a teendő?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Üdv. -
Djuree
félisten
-
VGYke
addikt
válasz Steelmanus #40433 üzenetére
Annyiban hasonló a probléma, hogy nálam az egész gép került kómába. A BIOS-hoz nem nyúltam kb 2 hete, akkor is csak az alap dolgokat állítgattam át. De érdekes a dolog, mert ha kézzel küldöm szunnyadni (tehát nem magától alszik be, hanem start és alvó állapot, akkor semmi baj. Igaz azt még nem próbáltam hogy kézzel elaltatom majd várok 30 percet, úgy mi történik. Majd próbálkozom és beszámolok ha baj van, mert ha baj van, fogalmam sincs mi az ok.
kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
uszkart
tag
nekem nem megy fel az sp1, miért?
-
-
Воланд
titán
válasz Djuree #40436 üzenetére
Ikonra egyszer rákattintasz, ctrl nyomva tart és közben görgetsz az egér görgőjével.
Vagy jobb klikk az asztalon és nézet menüpont.
[ Szerkesztve ]
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
Djuree
félisten
asztali ikonméretet hol lehet változtatni? sosem találom win7-ben. nem tudom miért kell így eltüntetni
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
Attici
őstag
válasz hackeeeee #40426 üzenetére
A HDD-k hűtéséről is gondoskodni kell, hogy megbízhatóan működjenek!
Egyébként futtasd le a HDD Regeneratort- hogy kiderüljön valóban hibás-e.
A Sentinel csak a S..MA.R.T.-ot olvassa és ha ott nem lát bejegyzést, akkor jónak minősíti a HDD-t. WD-kre nincs panasz!"Minden, ami a “DE” előtt elhangzik, lényegtelen."
-
Laccoss
addikt
válasz Sub-ZeRo #40431 üzenetére
Nálam jól megy egy ugyanilyen procival (najó prescottal, nem tudom vashal-nak milyen a procija), régi Abit IC7es alaplappal a win7. Bár kétségtelen, hogy ahhoz a laphoz problémás a driver fellelhetőség (hangkártya főleg), de nekem mindent ami kell, felismert a win.
vashal: Rakd fel, próbáld ki, ha lassú, akkor maradj az XP-nél.
[ Szerkesztve ]
-
Steelmanus
addikt
Csak azert kerdeztem mert Morden24 egy nagyon hasonlo problemat irt be, igaz Neki egy remek laptopon jott elo es akkor meg Ő is az SP1-re gyanakodott, ezert kerdeztem.
Viszont mar latom hogy kozben megoldotta a problemat, es nem is az SP1 okozta igy a kerdesem is targytalanna valt. Raadasul Nalad BIOS problema is felmerult. -
nagyúr
válasz vashal #40428 üzenetére
Azzal a géppel maradj inkább xp-nél. Nem rég volt egy ugyan ilyen lapos téma, hogy a windows 7 összefoss@ magát ha frissíti, meg hasonlók és neki is ilyen lapja volt. Xp-t javasultuk neki. Régi az a lap már hozzá.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
Steelmanus
addikt
Miutan letiltottad a WinSAT futtatasat a Feladatkezeloben navigalj el a C:\Windows\Performance\WinSAT\DataStore mappaba es helyezd at a legutolso datum szerinti mentett *.xml fajlokat. En egy W7 telepites utan elsokent tiltom le a WinSAT idozitett futtatasat igy nem keletkeznek elmenyindex fajlok, de most a pelda kedveert manualisan lefutattam, majd az igy kapott fajlokat athelyeztem egy masik particio (D:\Temp) mappaba.
Mint a kepen lathatod a mappaban csak azt hagytam amit a W7-et a telepiteskor letrehozott jobb oldalon pedig azt amit ma manualisan lefuttattam. Mivel nincs fajl a mappaban amit kiolvasson az eredmeny:
Ha ujbol kivancsi vagy ra, akkor manualisan ujbol lefuttatod, igy a W7 keszit egy friss elmenyindex fajlsorozatot.[ Szerkesztve ]
-
vashal
tag
sziasztok
miért nem tudom telepiteni a win7-et?berakom a lemezt,elindul de már az elején megáll amikor bejön az a kék-zöld képernyő.különben vistánál is ugyan ez van.ha xp alatt indítom és csinálok egy kompatibilitási ellenőrzést akkor meg azt írja hogy a tápom nem támogat valami apci kegyerét.az everest szerint viszont apci többprocesszoros pc.van valakinek ötlete mi lehet a baj?
-
Laccoss
addikt
válasz hackeeeee #40426 üzenetére
Sajna. Nekem is van egy másfél éves 500GB WD vinyóm, azon 170 hibás szektor, és 200 gyenge szektor van, de csak a HD sentinel mutatja (13%os kondíció). Tesztelgetni nem nagyon akartam, majd megy gariba, mert már van hogy film közben nagyon teker a vinyó, 1-2 seednél volt hogy hibás fájlt írt a torrent kliens. Most vettem egy másikat, ez is 500GB WD, és már volt rajta 35 hibás szektor. Nah az most van szervízben, kíváncsi vagyok mit mondanak rá. Mert minden más smart progi jónak jelzi.
-
nagyúr
válasz Matthisa #40420 üzenetére
Milyen márkájú? Mondjuk ez már nem win7 téma, vagy keress itt a ph-n, hátha van a lapodnak topikja, vagy pm.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
bucilali
aktív tag
válasz hackeeeee #40422 üzenetére
Újnak mondható, mert 11 hónapos volt.
Azért egy WD-nek jóval többet kéne bírnia, szal megingott bennük a bizalmam kicsit.
Ráadásul nem is volt agyonnyúzva, mert csak net, meg irodai progik futottak a gépen.
üdv[ Szerkesztve ]
Ha nem megy, eröltesd!-Ha eltörik, úgyis ki kellett volna cserélni....(Murphy)
-
Laccoss
addikt
válasz Brutális eb #40409 üzenetére
Mielőtt a win betöltődne, nyomogatjátok az F8at, a feljövő menüben kiválasztjátok a Csökkentett módot, és mikor beléptetek, akkor visszaveszitek a felbontást. Mikor megvan, Alkalmaz gomb, és gép újraindít.
-
bucilali
aktív tag
válasz hackeeeee #40418 üzenetére
Hali!
Igen. Nemrég adódott hasonló gondom egy 400 GiB-os WD-vel. Sentinel szerint az is szuper volt, a gépben néha ment, néha nem, de legtöbbször nem. A végén már nem is látta az OS.
Elektronika hibás volt. Csere.
Üdv: bucilali
Ha nem megy, eröltesd!-Ha eltörik, úgyis ki kellett volna cserélni....(Murphy)
-
Mortimer26
csendes tag
Sziasztok!
A Start menüvel kapcsolatban szeretnék segítséget kérni.
Ha belemegyek a Tulajdonságokba (tálca/jobb klikk), akkor ott 2 bepipálható opció van. Lehetőség van a nemrég megnyitott elemek és programok listázásának kiválasztására, amit a Testreszabás-on belül számszerűen is meg lehet adni.
Nekem a bepipálható elemek szürkék, azaz nem tudom őket bepipálni.Azt sejtem, hogy hol lehet orvosolni a problémát
(HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion \Explorer\Advanced),
de sztem nekem hiányoznak a megfelelő bejegyzések.
Ha bárkinek van valami ötlete, szívesen veszem!
Köszönöm!!
-
hackeeeee
Jómunkásember
Sziasztok!
Havernál adódott egy kis gond, nem olyan rég vett új gépet. A hibajelenség:
HD-Sentinel szerint viszont. "A merevlemez állapota hibátlan. Nem található hibás vagy gyenge szektor, nincsenek felpörgési és adatátviteli hibák sem" 100/100%.
Ilyenkor mivan, tapasztalt már valaki ilyet?
1TB-s vinyó márkát most hirtelen nem tudom, és asszem Gigabyte GA-870A-UD3 lap.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
nagyúr
válasz Matthisa #40416 üzenetére
AHCI-t kell szerintem beállítani. A könyvében megtalálod hol kell beállítani.
-
Matthisa
tag
üdv mindenkinek! segítségre szorulok! vettem egy új alaplapot és újratenném a win 7-t de nem engedi telepíteni!azt írja ki h lemezvezérlő engedélyezése a biosban! a BIOSBAN milyen címszó alatt találom ezt meg? előre is köszi!
-
atti1848
senior tag
Sziasztok.
Nekem egy olyan kérdésem lenne,hogy hogyan tudok csatlakozni WIN7-ről WIN XP-s hálózathoz,mert a notin nekem WIN7 Ultimate-van de a nagy gépen meg XP és sehogy sem tudom elérni a fájlokat és a nyomtatót.
06-30-868-0365 Mindig Privátot írj, mert azt minden nap nézem vagy hívj telon.Számom az adataimnál.
-
VGYke
addikt
válasz Steelmanus #40392 üzenetére
Igen, telepítettem.
kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
-
nemcso
őstag
-
Brutális eb
addikt
Hali egy igazán balga kérdésem lenne.
1920-1080-as felbontású monitoron telpítettem a 7-est de amin hasznáva lesz monitor az csak 1024x768 felbontású és elfelejtettem visszavenni a felbontást miután végeztem a géppel.
Mi fog történni esetleg win7 automatikusan visszaálítja a felbontást majd?Köszi.
Panni net lemondva már távol tőlem. Voda vicc! Nordtelekom korlátozza a p2p forgalmat,!Ice dsl trükközik a sávszélességgel.T-kábelnet?Próba hónap után jön a szekventálás vigyázz velük.Digi most még rendben.
-
C64
őstag
válasz Steelmanus #40392 üzenetére
Kösz, már megtaláltam
Habár ki nem kapcsolta, de legalább nem fogja futtatni.Yᵒᵘ Oᶰˡʸ Lᶤᵛᵉ Oᶰᶜᵉ
-
kraftxld
félisten
válasz OceanStorm #40406 üzenetére
Igen.
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
OceanStorm
tag
Majd egyszerű kötet létrehozása ? (Nem lefoglaltként szerepel a "partícióm".)
[ Szerkesztve ]
-
Rabbitf_24
addikt
válasz OceanStorm #40403 üzenetére
Jobb katt a sajátgépre, majd kezelés/tárolás/lemezkezelés.
Pá kollega segített nekem ebben.
-
kraftxld
félisten
válasz OceanStorm #40403 üzenetére
start, keresőbe: diskmgmt.msc
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
OceanStorm
tag
Üdv, segítségre lenne szükségem.
Windows 7 Ultimate 64bit telepítése egy terás vinyóra:
Partíció létrehozásánál van egy szabad terület ami a vinyó teljes mérete, továbbá én létrehoztam egy 60 gigás partíciót a windowsnak, a gép meg automatikusan létrehoz egy 100 megás partíciót rendszer néven.
Nos az a helyzet hogy a windows telepítése után látszik a 60 gigás partíció amin a rendszer van (C), de nincs több partíció a maradék tárhellyel. Én vagyok láma, vagy vmi hibádzik ? Szóval a 60 giga megvan, a többi nem látszik. Vagy az a szabad terület nem partíció, és külön létre kell hozni még egy partíciót amin a maradék van ?
Most telepítettem először Win 7 -et, XP -n kicsit másképp volt. A válaszokat előre is köszönöm.
-
need
addikt
Sziasztok...
Lemarom magamat...
Ha jól tévedek szerdán volt a Win 7 egy nagyobb frissítése!
Na most ma jutottam el odáig hogy filmet nézzek hállózaton
Nincs egyáltalán semmilyen féle hálózati megosztásom hiába van megosztva a tartalom
maga az eszköz nem is érzékeli a hálózati megosztást!
Az ügyfél kapcsolatok száma 0Van ennek a frissítésnek ehhez valami köze???
Vagy mi az isten csináljak hogy működjön mint eddig?
D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
-
Rabbitf_24
addikt
hi
tegnap kínlódtam filemegosztással egy win7 64bit és egy win xp sp3 32 bit-es
rendszer között routeren keresztül, de sajnos nem sikerült.Valaki tudna ebben segíteni, mert minden cuccom (kb 200 giga) az sp3-as régi
gépemen van (laptop), és ezt át kellene tolni a win 7-es (asztali) gépre.hogyan.org-on ami volt az nem nagyon jött be sajnos...
köszönöm előre is.
Aktív témák
Hirdetés
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 1190 Ft-tól!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest