Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• geprombolo

őstag

válasz Geth #16959 üzenetére

Amikor 8GB ramom volt, valóban 2GB-ot jelöltem ki ramdisknek, ebből 1,5GB lett a pagefile, a többi Temp. Még winhetes korban. Firefox 150 ablakkal, mellette egy másik böngésző hasonlóan sokkal. Vagy valamelyik gém, amit éppen játszottam. Nekem nem sikerült túl gyakran kifutni a pagefileból, ha belassult a böngésző (sok új ablak megnyitása után), akkor kilőttem és újraindít. A játékaim, amiket akkoriban futtattam, elmentek és tetszett nekik is a ramdisk. Ma már 8GB ramot csak meglehetősen alap gépekhez adnak (office-ra elég), 16GB-ból meg már nyugodtan le lehet csípni 4G-t, abból lehet 3GB a pagefile, a többi meg temp. Sokáig toltam ennyivel is a gépet, semmilyen adatom nem veszett el, még böngészőt sem kellett újraindítanom. A játékok (Crysis 2-3, szénné moddolt Skyrim, stb.) is jól elvoltak vele.
    A lényeg, hogy a windóz meglehetősen sokat és sokszor ír a pagefile-ba és TEMP mappákba. Ha ezt merevlemezre teszi, akkor az már oltári szívás, ha SSD-re, akkor meg még nagyobb, mert felzabálja a korlátozott írási mennyiséget. Utóbbi esetben már gyorsabb a rendszer, nem kell a programokra annyit várni. Ha viszont a ramba írja azt, ami amúgy is átmeneti, akkor nem terheled a drága NVM-E SSD-t és akár perceket nyerhetsz egy pár óra alatt, ami simán fedezi azt, ha éppen a krómot újra kell indítani, mert neki semmi nem elég...

cmd: ping win! Vakegérke, odafent találkozunk és játszunk tovább, mert játék az élet!

Új hozzászólás Aktív témák