Új hozzászólás Aktív témák

  • kymco

    veterán

    válasz kilozsul #2382 üzenetére

    Természetesen lehet másképp látni a dolgokat, de szvsz azzal hogy Konstantin alatt államvallássá lett a kereszténység kinyilt egy kapu, amely során érdekké vált kereszténnyé lenni. Kezdetben hivatali előnyök származtak ebből, később pedig hátrányok a nem keresztények számára. Aki pedig ilyen erőtérbe kerül, könnyen kimondja, hogy keresztény, pedig nem is az. A jézusi kereszténységnek nem sok köze van a középkori keresztény államisághoz. Szvsz Konstantin is eszközként használta fel a kereszténységet, nem pedig meggyőződésből.
    Csoda, szó szerinti csoda, hogy a valódi kereszténység fennmaradt. Anno pld Assisi Ferencet nem tudták hova tenni a vallási vezetők, és a pápa részéről vsz ott is inkább egy politikai, mint sem egy hitbeli döntés született a ferences rend engedélyezéséről. Ebből is látszik szvsz, hogy a jézusi és a jézustól idegen vonal hogyan viszonyult egymáshoz (kb mint a víz és az olaj, nem igen keveredett, jól látható volt az elválasztás). És pld pont a ferencesek voltak a mohácsi vész utáni széteső, a megsemmisülés felé oszló magyar nemzet lelki gyógyítói, később első reformátorai.

    Ha következetesen szemléljük a vallás tanait, akkor ezek az emberek minden igyekezetük ellenére ''megbuknak a vizsgán'', amiben saját elmondásuk szerint maguk is hisznek.
    Ez így van. Soha nem volt másképp. Ezért kellett Isten Fiának eljönnie, hogy amit mi képtelenek vagyunk elrendezni, azt Ő megtehesse tökéletesen. És anno meg is tette. A gond ott van ma is, ha az ember maga akar a vizsgán átmenni, ma sem lehet, ma is megbukik, kivéve, ha Jézussal megy.
    Azt, hogy a templomba járó néni pletykás rossz dolog, de Jézus őt is elfogadja. És ha ezt a néni is tudja, és tud hálás lenni érte, akkor minőségileg más a helyzet, mintha csak ürügy lenne a templom a pletyihez. (nem akarom ledegradálni a pletyka pusztító erejét, családok, emberi életek mentek és mennek tönkre, és időnként a halálba miatta, rendkívül káros lehet)

    Én pld elég indulatos vagyok időnként. Isten ismer, és így is elfogad engem. Hálás vagyok ezért a feltétel nélküli szeretetért. És ez a szeretet formál engem. Lassan, mint ahogy a folyó alakítja a medrét, de hatalmas erővel formál...

    www.refujvaros.hu

Új hozzászólás Aktív témák