Új hozzászólás Aktív témák

  • Tetsuo

    aktív tag

    válasz MageRG #22912 üzenetére

    Egyébként a (leegyszerűsítve) tradicionalista létszemléletet nem ezen két kiváló magyar úriember találta ki, hanem René Guénon foglalta össze a modern ember számára, ahogy gondolkodtak őseink. Érdemes a könyveit elolvasni (amit csak tudsz). A gondolkodás, a világlátás egy új dimenziója nyílhat meg előtted: a legteljesebb.

    Sajnos az egy természetes dolog, hogy ma egy átlagos műveltségű ember nem érti ennek a fajta szemléletnek a terminus technicusát, vagyis a filozófiát általában és ez esetben még messzebb van a teológia alapvető (akárcsak pusztán formai) megértésétől.
    Egy René Guénon könyv, pláne egy László András előadás komoly olvasottságot kíván az adott témákban, elmélyedést filozófiákban és vallásokban. Ezek nélkül valóban sokszor értelmezhetetlenek a kijelentések, de leginkább félreérthetőek.
    A Biblia, a skolasztika (enélkül hiteltelen bárminemű kereszténységet érő kritika) sőt, a modern filozófiák éppoly fontosak, mint a védikus hagyományok (egyre mélyebb) ismerete.
    A Kvintesszencia Kiadó gondozásában hamarosan megjelenő legpontosabb magyar Korán-fordítás is (általam) erősen ajánlott olvasmány.

Új hozzászólás Aktív témák