Új hozzászólás Aktív témák

  • borg25

    senior tag

    LOGOUT blog

    válasz Elemental #22250 üzenetére

    Többféle ember létezik.
    Van aki azt mondja, hogy fiam, ha te inkább faszbukozni akarsz, meg Móóónika showt nézni, akkor tedd, ki vagyok én, hogy elküldjek templomba? Kint hideg van, az út hosszú, 80 IQ-val, én se nagyon értem azt amit a pap mond, lehet, hogy inkább én is itt maradok veled, mert engem is érdekel, hogy erőszakolta meg az egyik sziámi iker a másikat.

    Van aki ennél okosabb, s azt mondja, hogy fenét fogsz te egész nap a TV előtt ülni és rohasztani az agyad, menj templomba/zsinagóga/mecset ott majd ragad rád valami értelmes, nem csak ilyen hülyeségeket hallgatsz mint, egyik sziámi iker a másikat...

    Persze ennek van egy felvilágosultabb formája is, mikor azt mondod, hogyha nem akarsz templomba menni, akkor mindegy, olvashatsz Arisztotelészt, Pascalt, Oshot, Müller Pétert, ha már Pál Feri ellen kifogásod van, de a TV és a számítógép elött nem fogod rohasztani az agyad, mert annyira nem vagy szabad.

    Aztán van az a szint amikor azt mondod, hogy fiam, lehet, hogy úgy érzed, felesleges elmenned a templomba, csak egy hülye prédikál ott szeretetről meg mindenről, de tudom hogy igaza van. Egyszer/minden nap(kinek hogy tetszik) éreztem a jelenlétét, már számtalanszor említettem ezt a történetet (Történet) ami velem megesett. Ezért biztosan tudom, hogy el kell menned, mert javadra fog szolgálni, úgyhogy most jössz velem.

    Szóval ezek után még mindig fenntartod, hogy a jó módszer az, ha a legelső 80IQ módszert alkalmazzuk, mert a gyerek a 6 éves logikájával el tudja dönteni, hogy mi jó neki, ezért is eszik cukorkát spenót helyett? Ezt azért át kéne gondolnod.

    (#22251) MageRG:
    Erre írtam már többször, hogy az ilyen vallás nem tekinti felnőtt embereknek a híveit.
    Te nem ezt tennéd a gyerekeddel, ha nem akarja bevenni a gyógyszerét? Ráhagynád, hogy antibiotikum nélkül is elmúlik az a tüdőgyulladás. (Isten megsegít anélkül is mi :) )
    Te más vagy, nem vagy a gyerekem, nem kényszerítelek templomba. Ráadásul felnőtt vagy, aki értelmes is, veled meg tudom beszélni, hogy az az antibiotikum kell. Ha nem veszed be fogom sajnálni. Ha szellemi fogyatékos felnőtt lennél, s rúgkapálnál az antibiotikum ellen, akkor lekötöznélek és úgy nyomnám le a torkodon. Ha az antibiotikum nélkül meghalnál, akkor magamat okolnám miatta, hogy nem nyomtam le a torkodon. Te hogy járnál el? Bár igen, van orvosi protokoll, hogyha aláírod, akkor saját felelősségedre távozhatsz a kórházból. De ha nem vagy beszámítható, akkor azt egy gyámnak kell aláírni, s ő vállalja a felelősséget érted.
    Azon vitatkozhatunk, hogy a vallás mennyire feleltethető meg az antibiotikumnak, én látom csak annak, mennyire vagyok elfogult. Ha nem vagyok biztos benne, akkor hiába vagy szellemileg fogyatékos, ki kell kérnem más véleményét, hogy ledughatom-e a torkodon, s az a valaki ne feltétlen a legelszántabb szektavezér legyen, ez is igaz.

    Csak megjegyezném, Jézust sem gyerekként keresztelték meg.
    De pár naposan metélték körül :P
    Viccet félretéve értem mire célzol.

Új hozzászólás Aktív témák