Új hozzászólás Aktív témák

  • borg25

    senior tag

    válasz Kékes525 #22169 üzenetére

    1. Isten =Szentháromság=(Atya+Fiú+Szentlélek) azért lényeges, mert ezek közül csak a atya látja a jövőt. Jó kérdés, hogy zajlott le a jövő. Az is lehet, hogy a végeredménnyel az atya az általad említett ok miatt nem értett egyet, de 2:1 arányban le lett szavazva. Nem tudom, de így máris egy olyan teremtésről beszélünk, mikor a jövővel kapcsolatos minden tudás nem volt szempont.

    2.
    Azért egy MI ami bekapcsolás után egyből hibázik, vagy egyemberi lény aki a 1000. generáció után másként viselkedik más. Ha Isten mindenható, akkor miért ne lett volna képes az embert úgy teremteni, hogy a döntéshozatalába véletlenszerűséget rak, programozástól függetlenül dönt. Pont a te mindenhatósági képedbe tartozik bele, hogyha Isten mindenható, akkor a logikai buktatók ne fogjanak ki rajta. Tehát ha mindenható kell tudnia úgy is teremteni, hogy bár látja a kimenetelt, azt nem tudja befolyásolni.
    Mellékszál a mindenhatóságról, mindentudásról, hogyha hiszel, akkor ezek nem számítanak, nem ezért fogod szeretni, kitartani mellette. Ahogy feltételezem a párod és a gyereked mellett se azért tartasz ki,mert ők a legszebbek, legokosabbak, legszeretetreméltóbbak. Azért tartasz ki mellettük, mert őket szereted a legjobban, s szeretnek.

    3.
    Igen csatát vív. Lehet, hogy neki nem ellenfele a sátán, de akkor se csapja le, bizonyos határok közt hagyja ténykedni. (Neki is szabad akarata van, s a szabad akarathoz hozzátartozik a választék, ne csak csoki legyen, legyen pisztácia is. (Tudom jó lenne őszibarack íz is, az a kreatív önmagát imádó ember :P)
    Gondolom a sátán abban reménykedik, hogy egyszer agyafúrt módon, mint pl a Mortál Kombat utolsó részében el tudja érni az 51%-ot.

    4.
    Erről beszéltünk MageRG-el, ha már nincs érv jön az Isten kifürkészhetetlen adu.
    Nem egészen, azon vitázunk, hogy miért hall meg az a sok millió ártatlan. Azért vitázunk, mert te nem tudod a választ, nekem is csak tippjeim vannak. Nem tudjuk. A különbség az, hogy mit látunk be az okba: én szeretetet, te nem törődést, rossz indulatot. Nem tudjuk. Tippet lehet mondani. Megnézni, hogy mikor el tudjuk dönteni, hogy Isten jóságból, vagy dühből cselekedett, mi volt a mozgató rugó, s mi volt a több.
    Dűhre is van példa nem mondom: kiűzetés. (Bár lehet más részletesen el tudja magyarázni, miért nem volt járható a bűnbocsánat) Ninive, Lót felesége, vízözön
    De több példa van a jóra is: Jézus élete, csodák, Egyiptomi szabadulás, József története.
    Ezért mondom, hogy sötéten látod a dolgot, ha úgy ítéled meg, hogy milliók halála Isten hibája. De lehet igazad. Miért ne lehetne felróni Istennek, hogy bár megadta a szabad akaratot, látta, hogy ezért mennyien hallnak meg ártatlanul, s nem izgatta, hogy esetleg látta, hogy kevesebben hallnak meg mint szolga lélekkel, nem tett semmit, maradt a szabad akarat mellett, pedig lehetnénk droidok is. De nekem ez kisfiús, a felnőttek a hibásak érvelés.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák