Új hozzászólás Aktív témák

  • borg25

    senior tag

    válasz Kékes525 #22143 üzenetére

    Egy tömeggyilkos üdvözül, ha mélyen hisz Istenben és megbánja bűneit? Rendkívül igazságos!
    Erről szól a szőlősgazda példabeszéd: Mindenkit felfogad 1 dénárért: reggel, délben, este. Aztán a reggel óta dolgozóknak nem tetszik, hogy miért ők is 1 dénárt kapnak akik 10 órája dolgoznak mint akik csak 1 órát dolgoztak. 1 dénár = üdvösség, nem lehet tovább fokozni. Persze megteheted, hogy azt mondod, hogy majd inkább délután vállallod el a munkát, addig henyélsz, csak nem biztos, hogy délután is még életben leszel. Ráadásul ha jól csinálod ez nem munka, hanem hobby: örömből teszed.

    Számomra Isten szeretet parancsolatának több jelentése van:
    Szeretni, mint anya a gyerekét, férj a feleségét. Ezt parancsra nem lehet megtenni, nem kérheti számon. Vagy szereted Istent vagy nem.
    Tisztelni (törvényeit, szavait, fiát) Ezt már meg lehet tenni. Ha bűntelenül és szeretetben élsz, akkor ennek teljességgel eleget teszel. Sőt, ha szereted a szeretetet, akkor szereted a szeretet istenét, tehát az egyes jelentést is kielégíted. Ehhez nem kell Jézus kép előtt imádkoznod. Sőt... Cselekedned kell. A farizeusoknak az volt a hibájuk, hogy képmutatók voltak, testben leborultak Isten előtt, de szívükben nem.

    Honnan tudod, hogy Isten a 100 millió mellett nem ment meg 1 milliárdot, s ennek a 10%-át hagyja nekünk, hogy tegyük meg. Honnan tudod, hogy nem fogta vissza az embereket a harmadik világégéstől? Hogy a szívedben nem ő munkálkodik, hogy tegyél azért, hogy az a 100 millió ne szenvedjen?
    Isten elsődleges célja nem az, hogy itt boldogan élj, hanem majd odaát, mert az odaát tovább tart.

    Inkvizíció, keresztes háborúk emberi döntések voltak. (Tudom, ami jó Isten döntés, amiről később kiderül, hogy rossz az emberi.) Sajnos el kell különíteni Isten tanítását, az egyház ténykedésétől. Az egyik az elmélet, a másik a lehetőségek mentén megvalósított gyakorlat. Utóbbira mi sem mindig vagyunk büszkék, a pápa is bocsánatot kért sok mindenért.

    Az elbukó ember lehet hogy fontos számára, de a bűntelenek nem.
    Igen, a bibliában is írva van, hogy Isten örül a megtért léleknek, mint aki végig ott volt. Eltévedt bárányt elmegy megkeresni, a tékozló fiú hazatértének örül:
    Lk15: Látod, én annyi éve szolgálok neked és egyszer sem szegtem meg parancsodat. És nekem még egy gödölyét sem adtál soha, hogy egyet mulathassak a barátaimmal. Most meg, hogy ez a fiad megjött, aki vagyonodat rossz nőkre pazarolta, hizlalt borjút vágattál le neki. – Az mondta neki: Fiam, te mindig itt vagy velem, és mindenem a tied. S illett vigadnunk és örülnünk, mert ez az öcséd halott volt és életre kelt, elveszett és megkerült.

Új hozzászólás Aktív témák