Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kékes525

    félisten

    válasz borg25 #22141 üzenetére

    " mert elhiszed, hogy nincs Isten. Utóbbi még olcsóbb, ingyé lélek, tudom, ateistának mindegy."

    Mi ez, ha nem zsarolás. Miért nem mindegy istennek, hogy hiszek e benne e vagy sem, ha kvázi bűntelenül és szeretetben élek? Egy tömeggyilkos üdvözül, ha mélyen hisz Istenben és megbánja bűneit? Rendkívül igazságos! Én ezt nem nevezném a Szeretet Istenének.

    Mit gondolsz a papok, a keresztény vallás kialakítói miért tartják az egyik legfontosabbnak ezt a kitételt (higgy és imád Istenedet)? Mert ezzel is zsarolják a híveiket. Egy valamire való vezető nem várja el, hogy a beosztottjai rajongjanak érte, hanem azt, hogy jól dolgoznak. Ha valaki szeretetben és kvázi bűntelenül él, de nem hisz Istenben, kételkedik, az már Isten szemében egy alávaló, utolsó gazember, akire a legnagyobb büntetés a pokol tüze vár. Ráadásul a 100%-ig (!) bűntelen emberek 100 millióit a legkegyetlenebb halálba engedi, az csak hazudja a szeretetet. Nekem ilyen Isten nem kell.

    Az én szememben Isten a bűnös, mégpedig nagyon. Ezért (lásd alább + inkvizíció + keresztesháborúk) amire még most sem válaszoltatok.

    Szememben Isten legnagyobb bűne:

    ""A szeretetről pedig ne beszéljünk akkor, amikor egy mindenható nem lép közbe akkor, amikor 100%-ig(!) bűntelen emberek 100 milliói hallnak meg a legkegyetlenebb, legszörnyűbb kínok között. Ha ez neked szeretet, akkor erre nem tudok mit válaszolni. A vallásos emberek ezen vaksága rendkívül irritál.

    "fontos az elbukó ember,"

    Az elbukó ember lehet hogy fontos számára, de a bűntelenek nem. Lásd az előző megjegyzésem. És ne kérdezd, hogy milyen emberekről van szó akik 100%-ig bűntelenek, mert az végtelen cinizmusról tenne tanúbizonyságot. Pontosan tudod, hogy kikről beszélek. Sokszor írtam is.""

    [ Szerkesztve ]

    Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

Új hozzászólás Aktív témák