Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kíváncsi lennék a pontos tudására a marketingrészleg hype-ját lehámozva.
Egy ismerősünk hallássérült, és megengedheti magának a legdrágább hallókészülékeket. Végeznek egy csomó mérést, ez alapján paramétereznek, majd még a készülék is tanul magától.
Ennek ellenére saját elmondása szerint is gondban van, ha többen beszélnek egyszerre. Csak akkor érti a szöveget, ha egy valaki mond valamit neki. De az is elég, ha a látóterén kívül beszélnünk valamit ("a háta mögött" ), hogy ő lazán belevágva elkezdje mondani a magáét.A tej élet, erő, egészség.
-
olcsoleves
csendes tag
Az FDA-nek nem az a dolga, hogy befolyásolja a marketingrészleg, úgyhogy szerintem ha ők valamire rányomják a plecsnit, az onnantól kezdve alkalmas a célra. Nem egy vizsgálaton kell keresztülmenniük a termékeknek, mire kimondják rá az áment.
Az ilyen eszközöknek is minden bizonnyal vannak különböző kategóriái, vagyis az enyhe és közepes hallásgyengülés esetén való hangerősítés nyilván nem hasonlítható össze a profi készülékek tudásával, de nem is ez a cél.
Mindenesetre masszív Apple-ellenesként is pozitívnak tartom, hogy ilyen irányba mozdulnak, remélhetőleg hamarosan értékelhetőbb árú márkák is másolni fogják a funkciót, minden bizonnyal jobb teljesítménnyel. -
kilua
senior tag
Egy viszonylag olcsó kínai fülesem van (Anker soundcore life q30) három módja a normal, noise cancelling és transparency. Transparency módban kicsit hangosabban hallok mindent.
Ez miben más mint egy "erősebb transparency", vagy kb arról van szó, hogy a zajszűrés ellentéte?
-
wassermann
addikt
Airpods-al, egy korábbi applikáció (talán Live hearing a neve) is tudott az iPhone-okon hasonlót, csak az nem volt konkrétan hallókészüléknek nevezve.
[ Szerkesztve ]
-
Postas99
senior tag
válasz olcsoleves #2 üzenetére
Osztom a véleményed!!!
Nem vagyok Apple fan, de ha az FDA erre bólintott, akkor nagyon hamar az AirPods végett kezdenek felfele menni a részvények, ez egy olyan piaci rés ami szerintem eléggé zárt lánc, ha egy olyan cég mint az Apple utat tör magának ide, úgy hogy mások mondják ki róla a véleményt hamar fel fogja szippantani a piac a szabad készleteket.
Ez jó irány. -
őstag
Ha megkapta az FDA engedélyét, akkor az ér valamit adott halláskárosdás esetén. Nyilván itt azt lenne jó látni, pontosan milyen típusú, és milyen fokú károsodás esetén, milyen mértékben hasznos (mérésekkel).
Az összes hallókészüléket ez nem fogja kiváltani, és az Apple szerintem most épp korrekt módon nem is ezt állította. A videoban is talán a leggyakoribb halláskárosodást hozta fel, egy idősebb anyuka példáján. Szerintem mindenki tud hasonló szituációt a környezetéből, akinek 60-70 év feletti családtagjai vannak (vagy tudna, ha feltűnne neki). Nekik ez hasznos, nagyon is. Ugyanúgy, mint a hallásvizsgálat lehetősége, de ezt már a másik topoikban is írtam.És igen, jó lenne, ha ezt a funkciót akár minden ANC-s füles támogatná (persze megfelelő minőség mellett), mert nagy igény lenne olcsóbb, más rendszerű, mondjuk Android kompatibilis eszközökre is.
Bár kétlem, hogy ettől a TV shop szemetei kikopnának a köztudatból...[ Szerkesztve ]
Icewolf || kósza ||
-
jeni
félisten
hallásgyengülés = hallásvesztesség
ezek az Apple fülhallgató(i)k sem most, sem a távoli jövőben sem fogják leváltani,kiváltani a tényleges hallókészülékeket.
megközelíteni talán,de helyettesíteni sosem fogják.[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
a hírhez érdemes tudni, hogy az usában, ahol nem osztogatnak ingyen hallókészüléket, hanem meg kell venni, ott azt mondják, az apple füles lesz a legolcsóbb hallókészülék. Mert ott mocskosul drágák az ilyen eszközök.
Az fura, hogy a "legjobb" hallókészülékkel minden zavaró zajt hall, mert a modern digitális hallókészülékeknél pont azt írják, hogy ezeket kiszűrik [link]
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
Annyit még hozzá, hogy a Starkey aki hallókészülék gyártásban az élen jár vagyis az élmezőnyben van az Magyarországról kivonul. Már a Margit Krt mintaboltban már nem is ajánlják. Helyette Phonak lesz vagy az amit az ügyfél szeretne az OEP listáról. Én meg azt hallottam,hogy aki jogosult annak viseletre az kedvezményesen megveheti vagy szociális alapon ingyen megkapja. Amúgy ha egy árban lesz az Apple termék a valós hallokeszulekkel akkor nem biztos,hogy az Apple-t venném meg. Hiszen hétköznapi használatra életvitelszerűen nem fogja tudni kiváltani sem helyettesíteni.
[ Szerkesztve ]
-
parandroid
nagyúr
Ha annyit ér a dolog, hogy ráijeszt kicsit a hallókészülék gyártókra, és kcsiit lejjebb mennek a pofátlan áraikkal, már megérte a dolog. Érintett vagyok a kérdésben, és azt kell mondjam, hogy a többezer eurós árak nehezen magyarázhatók ebben a szegmensben, akármilyen érzékeny hardver van mögöttük. Ok, értem, hogy az r&d-t si ki kell fizetni, meg a supportot, de akkor is brutális összegek röpködnek egy-egy minőségibb cucc esetében. Az egésségbiztosjtó meg csak egy bizonyos összegig támogat, szóval ha prémium készüléket szeretnél (próbáltam többet, elég éles a különbség az árkategóriák között), akkor az mélyen saját zsebbe nyúlós is lesz.
Amúgy szívesen kipróbálnám a dolgot, meglátjuk, mennyiért lehet egy új ipod pro-hoz hozzájutni, de továbbra is biztos vagyok benne, hogy egész napi viselésre azért ezek a vackok nem alkalmasak, ahhoz túl nagy, és kényelmetlen. Szükségmegoldásnak viszont kiváló lehet, illetve ahogy említettem, jó lenne, ha egyre többen labdába tudnának rúgni a halláserősítés piacon, mert a profik iszonyatos haszonkulccsal dolgoznak.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
válasz parandroid #10 üzenetére
Mert az Apple arról híres, hogy ők nem dolgoznak iszonyatos haszonkulccsal.
A tej élet, erő, egészség.
-
parandroid
nagyúr
Látom, átjött a lényeg.
Amúgy nem, nem jobban, mint az összes többi telefongyártó, de ebből csak flame lesz úgyis, a témához meg nincs köze, szóval pls drop it.
p
[ Szerkesztve ]
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
eLCSé
csendes tag
Durva hogy egy vízálló -ettől prémium- phonak készülék 1.2 millio ft.
Reméljük ez az airpods dolog kicsit odavág a hallókészülék gyártóknak.
Egyébként a samsung galaxy buds2pro is tud hallókészülék üzemmódot. -
zsolti75
senior tag
Ha valaki most ennek az erősen reklámgyanús hírnek az olvasása után, e-miatt rohanna vásárolni apple fülhallgatót, annak erősen azt tanácsolom, hogy inkább audiológushoz forduljon!
Enyhe halláscsökkenés esetén, amire esetleg ez a cucc elég lenne, arra felírnak egy modern hallójárati készüléket, ami korrektül az ember füléhez van formázva, nem látszik, nem esik ki, sokkal tovább bírja egy töltéssel, lehet vele telefonálni, zenét hallgatni, be lehet állítani max hangerőt, ergo védi a fület a további hallásromlástól, és még millió egyébb funkciója is van amit az apple még csak hírből sem ismer.
Valamint TB-re még csak nem is drágább, 3év gari alatt ingyen javítják, azt követően TB-támogatással. -
jeni
félisten
válasz parandroid #10 üzenetére
Természetesen ebben igazad van. Továbbra is előnyben vannak még a horribilis árak mellett azzal,hogy 6 évig kötelező támogatás van rajta és OEP általi javítási támogatással és egyéni hallásra szabva. Ez a support ami Apple részről hardverileg nincs jelen. Fölös pénz esetén én is vennék Apple-t másod harmad készüléknek.
-
jeni
félisten
Igen ez az amit az Apple nem tud nyújtani 3 év alatt sem ,sem utána további 3 évig sem. Maga az alkatrész árak is az egekben.( Pozitív a dologban,hogy kötelezettek arra nézve a hallókészülék gyártóknak,hogy biztosítsák az alkatrész ellátást 6 éven át). Persze ők nem is érdekeltek, hogy e piacra is belépjenek hacsak valamelyik gyártót fel nem vásárolják. Pénzük lenne erre. Hajlandóság az passz. Lassan ez már népbetegség a halláskárosodás az emberiség közt.
[ Szerkesztve ]
-
Paxker315
addikt
én meg nem győzöm óvni-védeni magam a zajterheléstől. Nagyon keresném az ideális füldugót, ami szociális eseményekhez, vezetéshez vagy bevásárláshoz-városi léthez, nyilvános helyekhez kellene. Na de majd kísérletezek tovább : )
[ Szerkesztve ]
legyen üres
-
bcl
senior tag
Még egy apróság:
mókás (és üzletileg abszolút "működik"), hogy kb 30-40 éve (Walkman) az emberek hallása a sok fülhallgatózás miatt (*) romlik, elég rendesen. Na, most az egyik legnagyobb, ezért felelős cég, segít rajta. Szuper...
Gyakorlatilag alig látni olyan 20-25, talán 30 év alattit a városban, akinek nincs folyamatosan bedugva a füle. Némelyik hallgató azt sem érti, hogy a gyakorlatokon miért vetetem ki vele...
Katasztrofális állapotban van az emberek hallása(*) is, persze - meg millió más zajszennyező forrás miatt is. De a fül/fejhallgatózás, az állandó zenehallgatás egy nagyon fontos tényezője.
-
clon
aktív tag
válasz parandroid #12 üzenetére
Vagy csak félreérted az apple esetet.
Az apple füles vásárlása gyakorlatilag nem tud már jelentősen növekedni mert aki eddig nem akart az már nem is igen fog akik meg veszi az kevés esélyes a másik márka váltására. Tehát be kell "törni" szűz piacra aminek a kiindulása az FDA engedély így hivatalosan lehet alternatívának állítani és aki apple fülest vesz annak apple telefon is kell majd mellé így egy árúkapcsolásról van szó és piacnövelési kísérletre.
Mellesleg az apple füles esetén a hallássegítés akkuidőcsökkentése a termék javítása esetleg akkucseréje azért kérdésessé teszi még az ár/érték arányt is hosszútávon. -
parandroid
nagyúr
Akkuról ne nagyon beszéljünk, nézd meg egy audiológiai üzlet árlistáját, mennyiért árulják a hallókészülékhez az elemeket. Ok, mint mindenki, én is amazonról veszem ugyanazt, negyed áron, százas kiszerelésben, de egy pár elem így is csak max egy hetet bír, akkor is, ha csak munkában hordom. A tölthető akkus cuccok felára meg brutális, naponta töltheted, és nem tudom, napi töltéssel mennyi ideig fog az akku elmenni. Szóval ebben az airpods pont nemigen van lemaradva…
p
-
őstag
"Na, most az egyik legnagyobb, ezért felelős cég, segít rajta. Szuper..."
Szóval köteleznek is rá, hogy hangosan hallgasd? Nem semmi cég.
-
bcl
senior tag
Látom, átment a lényeg
Nem, de egyrészt az emberek nem bírnak magukkal, másrészt nem túl magas állandó "zaj"szint (zene; mindegy) is eléggé le tudja a hallást amortizálni. (*)
Sokszor nem is veszed észre, nagyjából 4000Hz környékén kezdődik. ("zajcsipke" az audiogramon, kb ez a belsőfül sajátfrekvenciája amúgy, azért pont 4k).
Nem hallgatok zenét fülessel, sőt, fülesem sincs.
(*) Bár mostanában már vannak eredmények a szőrsejtek regenerációjával kapcsolatban, de még évtizedek, mire ebből elérhető, hozzáférhető gyógymód lesz. -
lmno
őstag
-
jeni
félisten
válasz parandroid #20 üzenetére
Ezért kell még a 3 év lejárta előtt átnézetni a hallókás cuccokat és aksi cserét kérni ami ingyenes.
Be spájzolni a 13 ,675 elemekből meg nem érdemes,mert nem örök életűek.
Olykor az Apmlifon,Widex,stb.. akciózzák a hallókészülék elemeket. -
zombei
aktív tag
Google hangerősítő egy ingyenes app, ami ugyan ezt éri el, csak a telefon mikrofonját használva (lehet ez is, csak azt nem említik, és bármilyen fülesre kiküldi az erősített hangot, szóval annyira nem egy nagy újítás ez a dolog, hacsak nem teljes mértékben telefon nélkül is használható lenne magában a füles, egy szimpla appon belül beállítás után bármikor.
-
-
eLCSé
csendes tag
Ez a telefon mikrofon hangerősítés tényleg jól működik, olyan dolgokat hallok meg vele amit egyébként már nem. Egy a baj vele, hogy nálam az s21-en olyan iszonyú latenciája van hogy filmnézésre, valós idejű kommunikációra alkalmatlan.
Az ipodos erősítés valószínűleg az ipodon megy, viszont androidos teloval nem fog működni sajnos.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen egeret válasszak?
- Szinte mindenből a legjobbat kínálja az új MediaTek SoC
- Óra topik
- YouTube
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nem kell új hűtő az Arrow Lake-S elcsúsztatott legforróbb pontja miatt
- PlayStation 3
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- További aktív témák...
- Razer Hammerhead Pro Hyperspeed Cross-Platform True Wireless Earbuds (ÚJ)
- LG OLED55B9PLA
- ÚJ Asus TUF Gaming FX707VI - 17.3" 2.5K 240Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4070 - 3 év garancia -
- Gamer PC (I713700KF,RTX4070TI,1TB M.2,32gb D4,RGB) 2ÉV Garancia!Beszámitás OK!
- Újszerű TP-Link Deco X20-4G+ mesh router - 3xGB LAN - AX1800 - Wi-Fi 6 - külső antenna csatlakozó
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen