Új hozzászólás Aktív témák

  • borg25

    senior tag

    LOGOUT blog

    válasz MageRG #21474 üzenetére

    Az eutanáziát én is azért vetettem fel, mert én is kíváncsi lennék más véleményére. Mert itt igazság szerint több parancsolat játszik közre:
    Ne ölj; Főparancsolat a szeretetről. S van benne némi hite hagyottság is, hogy minek szenvedjen, ha az Úr úgy se fog rajta segíteni, s mi haszna van belőle.
    A középkori királyságokra is érvényes az, ami a Diktátorok kézikönyvében meg van fogalmazva: Ahhoz, hogy az uralkodó hatalmon maradhasson, meg kell fizetnie a kulcsembereket, amihez pénzt kell teremtenie. Ha nincs minőségi, nehezen pótolható értelmes munkaerő, akkor a bevétel forrása inkább valamiyen természeti erőforrás (arany, sómonopólium) vagy a nép kizsákmányolása. Fel kell tenni a kérdés, hogy mi lett volna, akkor, ha nem keresztény királyság van.
    Mióta van kereszténység, és mióta léteznek a következő fogalmak: „törvény előtti egyenlőség, szólásszabadság, társadalmi szerződés, emberi jogok?
    Kereszténység óta. Ezeket az értékeket hirdette, viszont még a társadalom nem érte el azt a fejlettséget, hogy ezek nagyban működhessenek. A törvény előtti egyenlőséget nehezítette, hogyha egy jobbágy be akarta panaszolni a földesurát, akkor az ügyében a földesúr képviselte…

    A vallási alapokra helyezni egy társadalmat, a mértékről szól. Nem elismerni azt, hogy egy vallásban lehetnek értékek nagyobb ostobaság, mint azt mondani, hogy egy vallásban nincs semmilyen érték. (Eredetileg vannakot akartam írni, de ha általánosságban nézzük, akkor a sátánizmus is vallás, abban pedig tényleg nehezen látok értéket, bár a kitartás az.)
    Megbüntetni valakit, mert vasárnap dolgozott, vagy mert zöldet vett fel hülyeség. Viszont hitet és támpontot adni nem. A fogyasztói társadalomban nincs semmi hit. Az annyit mond, hogy élj a mának, szerezz meg mindent, vegyél fel hitelt, nézzd a legerőszakosabb filmeket, mert a többség azt szereti, abban van a legnagyobb profit, jah, hogy a pszichológusok 20 éve tudják, hogy az agresszió tanult válasz is, tehát, ha a gyerek a tvben erőszakot lát, akkor azt fogja csinálni nem gond. A végén pedig egy megkeseredett, kiégett erőszakos embert kapunk, aki képtelen az intimitásra, mert abban nincs pénz, s senki se mutatta meg neki, hogy kell szeretetteljesen viselkedni, mert a tvnek nem volt benne profit, a pszichológus meg drága.
    Dönts te: Melyik társadalomban élnél szívesebben: Ahol vasárnaponként kötelező jelleggel egy misének nevezett 1 órás fejtágításon kell részt venned, vagy egy agresszív, önromboló társadalomban, ahol a pártalálás is probléma.

Új hozzászólás Aktív témák