Új hozzászólás Aktív témák

  • borg25

    senior tag

    LOGOUT blog

    válasz MageRG #21472 üzenetére

    Hallottam az ilyen szektákról a hindu hitvilágban. Az azték vallásról is sok mindent elmond, hogy Pizzaróék, már csak a kegyelemdöfést adták meg az azték birodalomnak, az már előtte elkezdett hanyatlani, pont az emberáldozatok miatt. Az is igaz, hogy a kereszténység ezért tudott náluk elterjedni, mert Jézus önfeláldozása beillet az ő hagyományaikba.
    A törvény nem ismerete nem ment fel annak hatálya alól. Sajnálom azt aki a Thug szekta tagja, de hiába akar jót tenni, a gyilkoság nem az :(
    Ahogy neked vagy nekem, nekik is joguk van megkérdőjelezni hitüket, feltenni a kérdést, hogy helyesnek érzik ezt. Igen, kell hozzá egy szellemi szint is. Végig kell gondolni, hogy vajon a létezik egy mindenható entitás, akkor vajon mi vezérelheti őt? Leszámolni a konkurenciával, semmibe venni a kívülállókat, a gyengébbeket – még ha az saját követője, de akkor is csak egy csicska ember, s erőben nem ér fel hozzá – vagy értékelni minden értelmes életet, s igyekezni nem bántani senkit.
    Sok szintje van annak, hogy egy társadalmat vallási alapokra helyezünk. Az ember és élet tisztelete egyike a keresztény értékeknek, e nélkül egy társadalom szerintem nem életképes. Az is igaz, hogy a görög és római demokráciák Jézus elött virágoztak. Az is, hogy a demokráciák, végül diktatúrába menekültek, ha tudtak. Görögöknél városállamok voltak, ahol nem mindenhol volt demokrácia, háborúztak egymással, de törzsi alapon nem irtották ki egymást.

    Mondok egy másik érdekes társadalmi-vallási kérdést:
    Mi a helyzet az eutanáziával? Békésen meg lehet-e ölni akire nem vár más, csak a szenvedés?
    Hogy fokozzam az egészet, tegyük hozzá, hogyha nem emberről beszélünk, hanem egy állatról, mondjuk kutyáról, akkor az állatorvos jól leba.sz, hogy miért hagytad ilyen sokáig szenvedni az állatot, miért nem hoztad el előbb elaltatni? Nem volt benned könyörület? Állat ne szenvedjen, azt meg lehet ölni, ember szenvedjen, azt nem lehet megölni. Ki érti?

Új hozzászólás Aktív témák