Új hozzászólás Aktív témák

  • borg25

    senior tag

    LOGOUT blog

    válasz MageRG #21456 üzenetére

    Gondolkodásodat megszabja, hogy elítéled a vallásokat, mondván csak megvezetik és kizsákmányolják a tömegeket. Jó amiket felvetsz, csak két lehetőség közül mindig összeesküvéses magyarázatot választod.

    Szent igaz, ha nem örök élet, örök szenvedés lenne, nehezebb lenne "toborozni". Nem véletlen a vicc, hogy az eszkimóknak arról prédikál a pap, hogy a pokolban iszonyatos hideg van, mert ha a standard forróság szöveget nyomná mindenki oda vágyna.
    Viszont nézzük meg jobban, hogy miért mondja ezt? Mi az ok?
    Hagyjuk, hogy mert ez-e az igazi vallás, vagy nem.
    Még ma is, az egyszerű emberek a bulvárhíreket olvassák. A természetünkbe van kódolva, hogy szeretjük a nagyokat majmolni, ha egy hajléktalan mondja azt, hogy igyunk citromos vizet, mert jót tesz az egészségnek semmi. Ha a háziorvos, talán, ha egy drága magánorvos mondja akkor megfogadjuk, ha pedig a bulvár írja, hogy Ciculika is ezt issza, mert egészséges és jót tesz a bőrének, még dicsekszünk is vele.
    Ezek után, ha az embereket rá akarod venni valamire, akkor nem azt mondod, hogy egy koldus tanításai szerint élj, aki feláldozta magát értünk, hanem Isten fia tanait kövesd, aki hősi kínhalált halt a kereszten azért, hogy te bűnös ember feltámadhass, akinek a szava törvény, aki Lázárt is feltámasztotta a halottak közül,és ő magas is feltámadt. Aki tanításaiban ma is milliárdok hisznek. Ugye, hogy az utóbbi mennyivel hatásosabb érvelés?
    Fel lehet tenni a kérdés, hogy miért választották ezt? Nem hiszem, hogy a kapzsiság, és a hatalomvágy lenne az ok, hanem a vágy, hogy mindenkit el akarnak juttatni Isten országába.
    Számodra, mint művelt ember számára aki nem bulvárhírekből tájékozódik, az a kérdés, hogy az információt az alapján akarod megítélni, hogy bulvárosították, vagy magát az információt akarod megítélni tartalma és nézeteid alapján.

    Szuperszámítógép kapcsán pedig kérdés, hogy milyen mértékű a hiba. Ha segmentation fault-ra fut, egyértelműen a készítő a hibás. Ha a világegyetem modellben egyes atomokat elnyel a fekete lyuk, de nem az összeset, akkor az az atom pechje. Egy ilyen összetett modell kapcsán hogy mindenki nyerjen szerintem álom, optimumot lehet keresni a rendszerben, de annak lesznek vesztesei. Egy nagy, sok kicsi csak az optimalizálástól függ.

Új hozzászólás Aktív témák