Új hozzászólás Aktív témák

  • Elemental

    addikt

    válasz kymco #20607 üzenetére

    4 éves a lányom, már egyre több mindent megért a télapós mizériából. A jó gyereknek ajándékot kap, a rossz az nem. Összepakolt a szobájában és megkérdezte, hogy erről most a télapó azt gondolja, hogy jó cselekedet?
    Isten is ilyesmi nagy hatalmasság lehet a gyerek szemében, aki mindent lát, előtte nincs titok, még a gondolatok legmélye sem, oda is belelát.
    Én két rossz dolgot látok ebben. Az egyik a képmutatás kezdete. Nem azért nem lopok/bántok valakit/stb, mert azt akarom, hogy másnak ne legyen rossz, hanem hogy nekem jó legyen, mert ugye a jó cselekedet következménye a jutalom. A másik pedig a bűntudat kialakulása. Mivel Isten elől nincs menedék, mindent tud, mindent lát. Viszont nincs olyan gyerek, aki ne tenne, gondolna rosszat. Ez egyenes következménye a szerintem a bűntudatnak.
    Mindezt nem azért írom, hogy téged bíráljalak, remélem nem így tűnik. Csak egyszerűen nem ugyanúgy gondolunk bizonyos dolgokat. Egy gyerek nevelése sem egyszerű, három gyerekből embert faragni az végképp nagy feladat, úgyhogy minden tiszteletem :R

Új hozzászólás Aktív témák