Új hozzászólás Aktív témák

  • zone

    őstag

    válasz kymco #20568 üzenetére

    "a gyerekeket nem fenyegetjük, nem rémisztgetjük a pokollal"
    Pedig a hitvilág része, nem is beszéltek róla?

    "a gyermek önmagában, teljesítmény nélkül is érték, Isten teremtése, és nem kell semmit sem tenni azért, hogy Isten szeresse őt"
    Azaz minden gyerek a mennybe jut? Mi a korhatár? Mi van, ha a gyerek ugyanúgy nem hiszi el, mint a télapós mesét? És nem utolsó sorban, hol az isteni szeretet az isteni parancsba adott gyerekgyilkosságokban?

    "Börtönben számos olyan ember van, akit a törvények nem akadályoztak meg abban, hogy lopjanak..."
    Ez egy érv lenne a hit mellet? Számos olyan ember van szabadlábon, akit a törvények akadályoztak meg abban, hogy lopjanak...
    "bízom abban, hogy Isten törvénye jó"
    Tehát a tízparancsolat jó, de a következő 613-ban már nem bízol, mert az csak a zsidókra vonatkozik?
    "Általában nem a PTK és a BTK tart vissza..."
    Nem csak a törvényről beszéltem, hanem a szociális normákról is, az erkölcsről, a tudatosságról, hogy tisztában vagy a következményekkel. Szerintem a legtöbb embert ezek tartják vissza.

    "Vsz egyszerűbb lett volna beprogramozni az emberekbe mindent, de ezzel a döntés lehetősége veszett volna el."
    Az miért is lett volna baj? Ha egy mindenható teremtő embereket teremt, lényegesen jobb lenne mindenkinek, ha nem lennénk képesek ártani másoknak. Nem lenne szükség a halálra, öregedésre, így a mennyországra és pokolra sem.
    Persze más a helyzet, ha nem létezik ilyen teremtő hatalom és csak egy sivatagi törzs vallási vezetői találják ki az egészet. Máris ők a kiválasztott nép, igazoltan isteni parancsra hajtanak végre népirtásokat. Leírják a kor moráljainak megfelelően, isteni szabályozás szerint élnek és ítélkeznek. Jut néhány bekezdés még arra is, hogy kitérjenek arra, hogy mit nem ehetnek, milyen anyagból készült ruhát nem viselhetnek, de az fel sem merül, hogy embert tárgyként birtokolni rossz, vagy a nemi erőszak rossz. És fontos leírni, hogy a sógor az özvegynek csináljon gyereket.

    "A mai nemi diszkrimináció nem vallási eredetű."
    Kivéve, ahol az. Lásd katolikusok, ahol nőt nem szentelhetnek pappá vagy a muszlim országok, ahol a nők még autót sem vezethetnek.

    "Gyűlöli azt, ahogy az önteltséget, a kapzsiságot, de nem az öntelt és kapzsi embert."
    Ennek nem sok értelme van. A jelzők nem csupán fogalmak, hanem döntéseket és tetteket takarnak. A gyilkosság elítélendő, de a gyilkos nem?

    "A hit hallásból van, a hallás pedig Krisztus beszéde által."
    Az emberiség 200 ezer éves története során sokan nem hallottak a kereszténységről... az ő sorsuk szerinted mi lett haláluk után?

    "Ezzel csak az a gáz, hogy azt mondod, hogy az élet értelmetlen, mert nem vezet sehova, nincs semmi célja..."
    Nem, ezzel azt mondom, hogy a vallás értelmetlen, hogy felesleges azt hinni, hogy valaki mindig lát és hall, hogy valakit szolgálni kell, hogy a végtelen szenvedés lehetősége fennáll. Az életnek megannyi célja lehet, lehet élni az álmokért, a családért, idegenekért, tanulásért, munkáért, hobbiért vagy csupán magáért az életért.

    YouTube - https://goo.gl/bCKFYP

Új hozzászólás Aktív témák