Új hozzászólás Aktív témák

  • guga

    Közösségépítő

    válasz FehérHolló #1439 üzenetére

    ''Mindenki bűnös. Te is és én is. Nem abban különbözünk egymástól, hogy én csak kicsit, a másik pedig nagyon, hanem abban, hogy valaki a bűneit már Krisztus vállára helyezte, elfogadta azt, hogy Jézus azért halt meg a kereszten, hogy ő élhessen.
    ''

    Ugye te is érzed az ellentmondást a mondatban?

    Ha Jézus vállára helyezted a bűneidet, akkor hol van? S nálad mennyi maradt? Mennyit helyeztél a vállára? Mindet vagy csak annyit, hogy neked is jusson belőle minden napra, hogy bocsánatot kérj? Ha mindet a vállára helyezted, akkor nem maradt nálad semmi, de akkor mi miatt kérsz bocsánatot ha minden bűnöd az övé és neked semmi sincs?

    Jn 1,29
    Másnap látá János Jézust ő hozzá menni, és monda: Ímé az Istennek ama báránya, a ki elveszi a világ bűneit!

    Ha elvette, akkor hol van? Ha te magad bűnösnek vallod, akkor nem Jézus cselekedetében és Isten igéjében hiszel, hanem a saját cselekedeteidben, azaz megveted Jézus véráldozatát és Isten szavát.

    Olvasd el ezt:

    6. Rm 5,18
    Bizonyára azért, miképen egynek bűnesete által minden emberre elhatott a kárhozat: azonképen egynek igazsága által minden emberre elhatott az életnek megigazulása.
    7. Rm 5,19
    Mert miképen egy embernek engedetlensége által sokan bűnösökké lettek: azonképen egynek engedelmessége által sokan igazakká lesznek.
    8. Gal 2,16
    Tudván azt, hogy az ember nem igazul meg a törvény cselekedeteiből, hanem a Jézus Krisztusban való hit által, mi is Krisztus Jézusban hittünk, hogy megigazuljunk a Krisztusban való hitből és nem a törvény cselekedeteiből; Mivel a törvény cselekedeteiből nem igazul meg egy test sem.

    Én nem vagyok bűnös ember :)

    Hiszek abban, amit Jézus értem tett, azaz igaz ember lettem, nem a magam cselekedetei által, hanem Jézus cselekedete által.

    Ha magadat bűnös embernek vallod, akkor csak Ádám cselekedetében hiszel: ''Mert miképen egy embernek engedetlensége által sokan bűnösökké lettek:''

    De a mondat második részét már figyelmen kívül hagyod, nem hiszel benne csak tudsz róla s ez hatalmas különbség.

    Start Menü\Minden Program\Kellékek\Szórakozás\Hangerőszabályzó

Új hozzászólás Aktív témák