Hirdetés
- Elite: Dangerous
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- EAFC 25
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Le Mans Ultimate
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- PlayStation 4
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Akciófigyelő: PlayStation "Januári" leárazások
Új hozzászólás Aktív témák
-
hapakj
senior tag
Valamiért a Radeon IGP-még lefoglalnak fixen egy területet a RAM-ból privát használatra. Ha az kifogyna akkor elkezdi a megosztott ramot is felhasználni. Intel IGP-k esetén ez a fix foglalás Skylake óta nincs.
Egyébként mérete alapján én nem láttam jelentős teljesítmény vagy stabilitási problémákat.
De előfordulhat, hogyha egy játék lekéri a "privát" memória mennyiségét és attól "megijed", hogy úristen ez egy gagyi dedikált kártya és visszavesz funkciókat.
[ Szerkesztve ]
-
Valamivagyok
tag
5600G-vel 512MB van alapból "lefoglalva", de kb semmi jelentősége nincs, játék alatt lazán felzabál 4-5GB-t, ha a helyzet megkívánja és van miből. A dedikált VGA beépítése után durván visszaesett a gép ram felhasználása. Jó mondjuk ebben a gépben 16GB-ről indultunk most 32GB-van benne + 12GB VRAM. Ez nem volt szűk keresztmetszet.
-
ddekany
veterán
Legutóbb Win 10 + 3200G kombót láttam, ott alapértelmezésben azt hiszem 2GB-t levont a 8GB RAM-ból az IGP-nek (BIOS-ban lehetett csökkenteni). Szóval 6 GB marad minden másra, ami nevetséges, főleg hogy azt se tudják, fut rajta valaha játék. Intel IGP-nél érdekes módon ilyen léptékű a RAM kidobás nincs. Ez azóta ezek szerint fejlődött AMD-nél, és most már "csak" 512MB van fixen elpazarolva?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MSI GEFORCE GTX 1080 TI GAMING X videókártya eladó
- GeForce RTX 3080 Ti GAMING OC 12G - Gyári Garancia
- PowerColor Radeon Hellhound RX 6600 XT 8GB - GARIS
- SAPPHIRE Radeon RX 470 Mining Edition 4GB - REJTETT HDMI-S - AKÁR 5 HÓNAPOS MEGTÉRÜLÉS
- SAPPHIRE RX 7900 XTX 24GB GDDR6X NITRO+ GAMING OC VAPOR X - Új, tesztelt - Eladó! 365.000.-
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest