Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ubiquiti hálózati eszközök - téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
kis.zsolt
aktív tag
válasz
DJ. Ru$y #13164 üzenetére
@bon, @DJ. Ru$y
Igen, a dolgokat többféleképpen lehet megközelíteni – úgy, ahogy ti látjátok, úgy, ahogy én, és még ki tudja, hányféleképpen.A PoE kapcsolgatás nálam nem csak az AP-kről szól (és nem is lövöm le az összeset), hanem más aktív eszközökről is, például kamerákról. Értem, hogy ez elsőre talán szokatlan lehet, de az okosotthonok épp attól izgalmasak, hogy mindenki a saját igényeire szabhatja őket.
Az AP-k közül is csak azokat kapcsolom ki, amelyek nem vesznek részt közvetlenül az automatizációkban, a kameráknál pedig azokat, ahol az időzítésük amúgy sem ír elő rögzítést vagy megfigyelést. Gondoljátok el úgy, mint egy lakás világítását és konnektorait: vannak eszközök, amelyeket érdemes automatizálni, és vannak, amelyeket nem.
Az energiahatékonyság nálam fontos szempont, ezért kutatom ezt a témát évek óta. Nem szeretném, hogy a Home Assistant és a hozzá kapcsolódó eszközök energiafogyasztása jelentős részét tegye ki a háztartásomnak, ezért dolgoztam ki egy olyan rendszert, amely időzítések, jelenlét és automatizáció alapján optimalizálja a fogyasztást. Ez nálam most már stabilan, problémamentesen működik, és annyira jól, hogy észre sem veszem, hogy bizonyos eszközök nem mennek 0-24-ben.
Ami pedig a ChatGPT-t illeti: igen, ránézettem vele a szkriptjeimre, és nem csak megerősített, hanem segített is egy-két apróság finomhangolásában. Nem az a célom, hogy bárkivel is vitázzak, de úgy látom, hogy itt a fórumon időnként nehéz szembe menni a "kötelező véleménnyel". Én csak megosztottam a saját megoldásomat, mert nekem bevált, és lehet, hogy másnak is hasznos lehet.
Ha valaki nem tartja ezt jó megoldásnak, azzal semmi gond, de nem igazán értem, miért kell kategorikusan elutasítani valamit, aminek a működését és előnyeit nem is próbálták ki.
Bízom benne, hogy nincs harag, és ha valaki szeretné tovább vinni ezt az energiatakarékosabb gondolatot, csak támogatni tudom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Az ASUS gyártja majd az új Xbox kézikonzolt?
- Jelszókezelők
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házimozi belépő szinten
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Kamerájánál 9,5 milliméter vastag lehet az iPhone 17 Air
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Független Xiaomi 14 512 GB fehér telefon még 25 hónap garanciával
- X1 Carbon 9th 27% 14" FHD+ IPS i5-1135G7 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 5 3600-5600X + RTX 3060 Ti / 3070 / 3080 + Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- HP 15s-eq1036nh - 15,6"FullHD IPS - Ryzen 5 4500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Roborock S8 White, 2 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest