Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz bajtokarpi #32422 üzenetére

A valóságot írta le. Ha utazás fontos szempont volt, akkor nem keleti, ilyen egyszerű. Az EU többi országa megoldotta keleti vakcina nélkül is.

Tavasszal nem tudhattad a brazil, argentin, szerb Szputnyik eredményeket. Miközben AstraZeneca kapcsán címlapon volt az is, ha valaki a szokásosnál büdösebbet fingott tőle. Szputnyikról kevés info volt akkor. [link]

Az remélem megvan, hogy akármilyen szuper a Szputnyik, a szállítást nem tudták tartani. Mexikó se kapott eleget, brazilok is huzavona ott is adat hiányában probléma az engedéllyel, aztán mégis megadták feltételekkel, aztán nyáron már lemondták, szóval érdekes... nálunk se úgy indult a kapacitás és többet nem is vettek, szóval teljesen mindegy vett volna vagy nem az EU belőle, mert nem tudták volna szállítani. Közben azért dörzsölik a tenyerüket az oroszok, hogy sikerült egy kis port kavarni az EU-ban. Nem furcsa EMA, WHO, brazil hivatal mind azt mondták nem elégséges adat amit szolgáltattak? Jól összebeszéltek az egész világon szegény tisztességes oroszok ellen! Egyébként ha félreteszem, az engedély, utazás témát és hogy Putyin, Bolsonaro, Orbán félék ajánlgatják, én tudományos alapon azért se kértem volna a Szputnyikot, mert adeno vektoros lévén nem tudod ha kell még, hogyan működik. Hiszen a szervezet már felismeri. Ezért is a booster programban a vektoros oltottnak most mRNS-t adnak. A messenger előnye többször kaphatod. A Moderna a legbikább a nagyobb dózis miatt, a Pfizert kicsit előbb kell tuningolni.

Itthon minek megy híre témával is szabad legyen szkeptikus lennem. Nálunk a beadott oltás a lényeg mantra ment, amikor több ország már felfüggesztette az AZ, J&J vagy AZ esetében második dózisnak már mRNS-t kínáltak, nálunk ment minden mintha mi se történt volna. Olyan beszámolók alapján biztos a cigi vagy antibébi, hát így képzelem milyen komoly itthon a vakcina probléma nyomonkövetés, felderítés, a Sinosok ötöde nincs elég antitest problémával se foglalkoztak addig amíg nem vált cikivé, hogy inkább Romániába utaznak. Olyan lehet a nyomonkövetés mint amilyen a tesztelés, kontaktkutatás volt. Én Pfizeresként ha felhívnám a háziorvost, éppen szúr a szívem mit mondana? Hogy szoktam-e stresszelni. Hát persze, Mo-on élek. Akkor nem az oltástól van, nyugodjak meg. :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés