Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kakumix
senior tag
válasz Kicsirics77 #37298 üzenetére
A 3600-as az lényegesen erősebb és a 240kb/s nekem nem a maximum lenne A max. az valahol 380kByte körül lenne a 30/3-as netemmel. Most megemeltem a korlátot 1500kB/s és 280kB/s-re, azt majd meglátom mi lesz.
ui.: természetesen a korábbi hozzászólásomban írt 250kbit/s és 500kbit/s értékekben a mértékegység az kByte és bocs, ha én zavartalak össze és ezért írtál 240kb/s-ot a 240kB/s helyett
Legyen szép napod!
-
Kicsirics77
veterán
-
Kakumix
senior tag
válasz Kicsirics77 #37291 üzenetére
Teljes sávszéllel? Ha teljesen hagyom pár perc alatt "lefagy a router" (csak 1 led világít és nem lehet ssh-n és web-en elérni és net sincs) és addig sem lehet még wifi-re sem felcsatlakozni. Milyen beállításaid vannak?
Nekem 2 aktív torrent, 20 kapcsolat / torrent (összesen is csak ennyi), a feltöltés sebessége 260kbit/s a letöltés pedig 500kbit/s és így stabil (pár napja jó). Nincs kívülre telepítve semmi, csak a routeren van a rendszer, külső 5400RPM-es HDD USB2.0-ás házban, de plusz táp nélkül. Lehet, hogy ha külső tápot kapna HDD, nem kellene korlátozni a torrent sebességét? Gondolok itt esetleg arra, hogy a torrent nagyobb sebességen jobban terheli a CPU-t, ezért nagyobb az áramfelvétele, kevesebb jut a HDD-nek (ill. korlátozva a HDD is kevesebbet eszik talán) és emiatt a HDD leszakad a router meg belehal? Ehhez most eléggé a határon kellene, hogy üzemeljen, de a router most - pár nap folyamatos üzem után - csak minimálisan melegebb mint a kezem.Legyen szép napod!
-
Gaberking
senior tag
válasz Kicsirics77 #37295 üzenetére
50/10 Mbit/s
-
Gaberking
senior tag
válasz Kicsirics77 #37291 üzenetére
sajnos én nem vagyok ilyen szerencsés!
-
Gaberking
senior tag
válasz Kicsirics77 #37289 üzenetére
Tisztában vagyok vele, de én a számítógépen futtatom a torrent klienst, előfordul, hogy nem csak egy gépen (ha az asszony is talál magának valamit) és azt szeretném elérni, hogy a számítógépen tudjak teljes sávszélességget használni. Azért köszi!
-
Gaberking
senior tag
Sziasztok!
Tegnap felraktam az OpenWrt vargalex v1.1.5 r33777 fw-t. Majdnem minden tökéletesen is működött vele, egyedül a számítógépen futtatott torrent nem sikerült. A letöltés, feltöltés aktívban ment, de pont az elérheető sávszélesség felével (5 MB/sec helyet, 2,3 - 2,4 MB/sec) tudtam csak letölteni. A wifi beállításainál (szerintem) mindennel próbálkoztam, de akkor is csak a sávszélesség felével tudtam letölteni. Visszaraktam a gyári fw-t és rögtön teljes sebességgel ment a letöltés.
Szeretném használni a vargalex féle fw.-t, de szeretnék teljes sebességgel letölteni is.
Hogyan tudom ezt elérni?
Előre is köszönöm a segítséget! -
Bill Haley
csendes tag
Üdv. Vargalex!
Légyszi új builded-be bele tudnál valami jó kis access control varázsolni,mint például gargoyle -ba vagy a tomatoban van.Az jó lenne,mert hasznát venném a gyerekek miatt. Nagyon köszi! -
Bill Haley
csendes tag
válasz Hunsaman #37283 üzenetére
Helló!Ezt próbáld ki http://prohardver.hu/tema/tp-link_wr1043nd_router/hsz_29083-29083.html.
Nekem azóta nem szakad és elötte szenvedtem a PPPOE kapcsolatommal.LuCI-ban a Hálózat->Interfészek->WAN oldalon a Haladó beállítások fülön LCP echo hibaküszöb és LCP Echo időtartam néven. Ezek a beállítások egyébként felülbírálják a /etc/ppp/options file-ban beállított értékeket. Legalábbis a PPPD manual szerint
-
Hunsaman
tag
válasz vargalex #37280 üzenetére
Hi!
Nálam is ez van 1.1.5-el.
Jan 18 03:22:02 OpenWrt daemon.info pppd[22313]: LCP terminated by peer
Jan 18 03:22:02 OpenWrt daemon.info pppd[22313]: Connect time 7.1 minutes.
Jan 18 03:22:02 OpenWrt daemon.info pppd[22313]: Sent 19990281 bytes, received 210923124 bytes.
Jan 18 03:22:02 OpenWrt daemon.notice netifd: Interface 'wan' has lost the connection
Jan 18 03:22:02 OpenWrt user.info firewall: removing wan (pppoe-wan) from zone wan
Jan 18 03:22:05 OpenWrt daemon.notice pppd[22313]: Connection terminated.
Jan 18 03:22:05 OpenWrt daemon.notice pppd[22313]: Modem hangup
Jan 18 03:22:35 OpenWrt daemon.info pppd[22313]: PPP session is 15095torrentezés közben 10percenként, torrent nélkül 4-5x naponta.
Modemben a DSL uptime folytonos, szakadást nem mutat. -
SteveBeard
senior tag
válasz vargalex #37252 üzenetére
Szia!
Egyszer ezt a virtual host-ot nem akarod magyarul is? Én régebben megpróbáltam a statisztikák készítését így megcsinálni, de valami miatt nem sikerült.
[ Szerkesztve ]
Steve
-
válasz huliganboy #37274 üzenetére
Ha linuxod van akkor Fail2ban, oszt kész.Tehet egy szívességet a robot
-
Kris87
aktív tag
Sziasztok!
Erre valaki?De ami most ennél jobban bosszant, hogy intenzív torrentezés alkalmával szakad az adsl-em, ami a logban eképp látszik:
daemon.info pppd[2292]: LCP terminated by peer
daemon.info pppd[2292]: Connect time 2464.0 minutes.
daemon.info pppd[2292]: Sent 4260007141 bytes, received 846128388 bytes.
daemon.notice netifd: Interface 'wan' has lost the connection
user.info firewall: removing wan (pppoe-wan) from zone wan
daemon.notice pppd[2292]: Connection terminated.
daemon.notice pppd[2292]: Modem hangupEzt kipróbáltam, aligha segített rajta. 5let?
-
MODERÁTOR
válasz kispal1980 #37276 üzenetére
Mit csinálnál? Bekapcsolnád a custom firmware-t? Azt nem bekapcsolni kell, hanem flashelni, ha egyáltalán létezik ilyen, az általad használt, előttünk viszont még ismeretlen routerekre!
Valamint ezt sem értem!
"másodikat nem szivesen endegném el több km-re jelszóval!"
Milyen több kilóméterre? WiFi-n több kilóméter? Vagy miről beszélsz?Egyébiránt meg ha nem is 1043-as routerekről van szó, akkor ezt miért itt kérdezed? Vannak erre megfelelő topikok, mint például az...
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz Kakumix #37275 üzenetére
Nekem nem ezen van, sőt olyan porton van, ami egyáltalán nem az SSH-ra jellemző, hanem egész más szolgáltatás szokott futni rajta! És mégis megtalálnak időnként... Nincs ezzel semmi gond, ezért van a tűzfal! Ha valakit ennyire idegesít, akkor ki kell kapcsolni a logolást, és nem fogja látni! Mást úgysem tehet, a próbálkozást kivédeni csak egy módon lehet, ha zárja az összes portot!
-
kispal1980
tag
válasz Intruder2k5 #37263 üzenetére
és ha csak az első (192.168.1.1) és a második eszköz (192.168.2.1) között kapcsolnám be a custom firmware-t az úgy működne? a második router egy olyan amin be van kapcsolva a mac szűrés a wifin. az egyes eszközön pedig jelszóval van védve. a másodikat nem szivesen endegném el több km-re jelszóval!
ha így működik hol tudom ezt bekapcsolni?
-
Kakumix
senior tag
válasz huliganboy #37265 üzenetére
Csak azt nem értem miért pont a ezen a porton próbálkozik?
Szerintem ez a 2222 és a 2121 portok majdnem annyira elterjedtek, mint az elrejteni kívánt eredeti 22-es és 21-es portok. Nálunk legalábbis már 7-10 éve is ezek voltak az ssh és az ftp portjai.
Legyen szép napod!
-
huliganboy
addikt
Ahh értem.... így már világos... remélem kitart a tűzfal.... bár linux van router mögötti pc-n is
-
MODERÁTOR
válasz huliganboy #37272 üzenetére
Mert ezen fut SSH szolgáltatás! A transmission service portját nem fogják brute force attack loginnal támadni!
-
huliganboy
addikt
válasz Intruder2k5 #37271 üzenetére
Érdekes de halkan megemlítem, hogy van más port is nyitva és mindig ezen a porton jön a támadás...
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz huliganboy #37270 üzenetére
Bármilyen portot meg fognak találni!
-
huliganboy
addikt
Köszönöm akkor változtatásokat eszközölök valami nem dedikált portra...... hátha...
-
MODERÁTOR
válasz huliganboy #37267 üzenetére
Előbb IP scan, aztán port scan! Ki van ez találva...
-
huliganboy
addikt
válasz Intruder2k5 #37266 üzenetére
Végül is igen elérhető.... Eddig tudtam hogy saját ip címemet le tudom scanelni, de hogy másét is..... de gondolom azt is csak akkor ha tudom a másik ip címét.....
-
MODERÁTOR
válasz huliganboy #37265 üzenetére
Szia!
Ez nem egy elérhetetlen weblap, hanem egy elérhető weblap!
Amúgy meg keress olyan fogalmakra, mint portscan...
[ Szerkesztve ]
-
huliganboy
addikt
Sziasztok!
Ma is egész nap támadott: http://108.166.85.203/
De csak és kizárólag az Alex féle SSH porton.....Honnan a francból tudja az ip címem? Ez valami robot lehet mivel ha beütitek egy elérhetetlen weblap jön be... a múlt héten ugyan erre az ipre egy amerikai weblap jött be......
Csak azt nem értem miért pont a ezen a porton próbálkozik?
-
MODERÁTOR
válasz kispal1980 #37262 üzenetére
Akkor így első körben azt mondom, hogy a custom firmware felejtős! Marad a másik megoldás, hogy a WAN portokat felejtsd el, a fő routerből jövő kábelt a következő router LAN portjába dugd! Ha innen is megy tovább kábel, akkor azt szintén a következő router egyik LAN portjába dugd be! Az IP címeiket a fentebb leírt módon állítsd be, és DHCP szerver csak az első routerben legyen aktív! Az IP beállításokat nem árt előtte megcsinálni külön-külön, és csak utána összekötni őket, mert egyéb esetben nem fogod elérni az admin felületeket!
Vagy most nem is kábellel vannak összekötve a routerek?
[ Szerkesztve ]
-
kispal1980
tag
válasz Intruder2k5 #37261 üzenetére
nem van közte belkin és más egyszerűbb is. és egy Ap kliens is (noname)
pár km-van összekötve vele wifin! -
MODERÁTOR
válasz kispal1980 #37260 üzenetére
Négy darab 1043-as routererről van szó?
-
kispal1980
tag
válasz Intruder2k5 #37258 üzenetére
hűűű, nem teljesen világos ez még.
ezt hol találom "custom firmware futtatására" TP-Link WR1043ND - DD-WRT
köszi
-
MODERÁTOR
válasz Jamboo529 #37256 üzenetére
Ebben sajnos nem tudok segíteni! Azt én is tudom, hogy portforward kell, de mivel nekem nincs ilyen routerem, és OpenWrt-t sem használok, így nem tudom neked menüről menüre leírni, hogy mit, hova, és hogyan...?!
Talán...
Hálózat -> Továbbítás (vagy átirányítás?)
Esetleg Network -> RedirectHa nem, akkor majd kijavítanak!
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz kispal1980 #37257 üzenetére
Ha a routerek alkalmasak custom firmware futtatására, akkor át tudod azokat állítani switch módba, ha pedig erre nincs lehetőség, akkor a felsőbb router LAN portjából jövő kábelt az alsóbb router LAN portjába dugd, a DHCP szerver csak a fő routeren legyen bekapcsolva, és az IP címek is legyenek egy tartományban! Tehát a négy router mondjuk...
192.168.1.1
192.168.1.2
192.168.1.3
192.168.1.4Így az egész hálózat egy nagy egész lesz, és nem négy elkülönített!
-
kispal1980
tag
Van egy kis hálózatom otthon pár router-rel és egy switch-el.
A kérdésem az lenne:192.168.1.1 alól nem tudom elérni a 192.168.2.1 -es és az az alatti más eszközöket sem (192.168.3.1 -192.168.4.1)
viszont a 192.168.4.1 alól simán el tudom érni a 192.168.1.1-es és a többi eszközt is.
remélem érthető vagyok remélem valaki tud segíteni, hogy lehetne ezt megoldani, port forwardot már próbáltam, de nem akarok kísérletezgeni, hátha valaki tud segíteni. előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Jamboo529
senior tag
válasz Intruder2k5 #37224 üzenetére
Megpróbáltam ezt a port nyitogatást.
Nem nagyon akar összejönni. A nasom, ami a hálózaton van egy NSA-320.
A Transmission klienst feltettem, megy szépen, csak portot kellene nyitnom neki.
Addig megvagyok, hogy Hálózat/Tűzfal/Forgalmi szabályok a routerben megkeresni, új szabályt létrehozni de nem akar összejönni.
Most így néz ki a szabály
Bármelyik TCP, UDP
bármelyik gép felől wan-ben
To IP 192.168.*.* at port XXXX on this device
Természetesen a csillag helyett a nas ip címének vége, az xxxx helyett a nason futóm tm kliensben beállított port szerepel.
Ja, és "Accept input" és kipipálva az engedélyezés.
Ez így most akkor nem jó?
Próbáltam a CanYouSeeMe.org-ot, de időtúllépésre hivatkozva error-t dobott.
A Tm-nek leszedtem egy remote gui-t.
Ebben van olyan még, hogy port forwarding engedélyezése. Ez is be van pipálva.
Van még egy port próba gomb is, az is azt írja, valamit kezdjek a tűzfallal.
A nason is engedélyeznem kellene még valamit?
Vagy simán nyitnom kellene egy portot a routeren általánosan, majd a port forwarding oldalon továbbítani a nas felé?
Nem igazán vágom ezeket a vackokat. Tudom mit akarok, de nem tudom megfogalmazni a routernek az óhajom.
Valakinek ha lesz egy kis ideje tartana nekem egy kis továbbképzést, vagy csak súgja meg a választ. -
hhx
tag
Transmission-el lenne egy kis problémám. Vargalex v1.1.5 van feltéve, nem állítgattam nagyon el semmit a routeren. Beállítottam egy ddns-t a no-ip-nél, belső hálózaton el is értem a webfelületét a Transmission-nek, de ha ddns címen keresztül, vagy sima ip címen keresztül próbálom akkor azt írja a böngésző, hogy "invalid request". A portokat átnéztem, megvan nyitva 9091 (alapból). Valami bug lehet a torrent kliensnél, hogy csak hálózaton érem el?
-
vargalex
Topikgazda
válasz huliganboy #37247 üzenetére
Szia!
Természetesen, ahogy bármelyik OpenWrt-ben, úgy az én build-emben is lehetséges. Ahogy Intruder2k5 írta, LuCI-ban az Add (Hozzáadás) gomb megnyomásával tudsz újat felvenni a neve megadása után. Nálam éppen 2 dyndns, 2 no-ip, 4 changeip és 1 ipdns frissül.
Ahogy Intruder2k5 is írta, ezek nem portra, hanem IP-re irányítanak. Én pl. arra használom, hogy lighttpd-ben több virtual host-ot definiáltam, amiknek más-más a document root-ja. Azaz egyszerűen fogalmazva a különböző dyndns nevek (URL-ek) mögött különböző weboldalak vannak. Így a különböző oldalaim nem http://dyndns-nevem/oldalam1, http://dyndns-nevem/oldalam2, stb. URL-eken, hanem http://elso-dyndns-nevem, http://masodik-dyndns-nevem, stb. URL-eken érhetők el.[ Szerkesztve ]
Alex
-
krealon
veterán
válasz levi.hungary #37248 üzenetére
Ha ennyi mindennel akarod terhelni, akkor en inkabb a TL-WDR3600-at javasolnam. Illetve ha koltsegvetes engedi, akkor a TL-WDR4300-at.
-
MODERÁTOR
válasz huliganboy #37247 üzenetére
Szia!
Szerintem minden további nélkül... Gondolom van ott egy Add gomb, amivel hozzá tudsz adni további DDNS klienseket is! De ezt nem portra, csak IP-re irányítja a szolgáltató!
-
hhx
tag
válasz levi.hungary #37248 üzenetére
- Nyomtató szerver - pipa
- 1 Tb HDD kezelés fileszerverként - pipa
- Torrent kliens - korlátozottan
- Vargalex féle OpenWRT! -
levi.hungary
tag
Sziasztok!
Bocs, de nem tudom most a 37 ezer hozzászólást elolvasni. Most akarok ilyen routert venni vagy inkább másik típust érdemesebb a következő célokra: USB Hubon keresztül nyomtató és 1 TB külső HDD kezelése fileszerverként és torrent kliensként, HD videók mediastreamereként. Inkább DDWRT vagy inkább OpenWRT? Köszi!
-
JKalo
tag
válasz vargalex #37240 üzenetére
Egyenlöre nem a szépség számít :-), hanem, hogy müködjön :-)
Utánna ráérek szépitgetni.A sambán egyenlöre root joggal is akartam felvenni, majd utánna módosítom az újonnan létrehozott felhasználói könyvtárakra és jelszavas belépésre.
Amúgy a Luciban hol és hogyan lehet a conf. szerkeszteni? Én csak SSH-n ismerem :-(. -
JKalo
tag
válasz vargalex #37240 üzenetére
Kösz Alex,
a "force user = root" legalább addig legyen jó, míg rámásolok valamit aztán kap elé # -t
Utánna már ssh-n tudnám módosítani.[global]
netbios name = openwrt
workgroup = openwrt
server string = openwrt
syslog = 10
encrypt passwords = true
passdb backend = smbpasswd
obey pam restrictions = yes
socket options = TCP_NODELAY
unix charset = UTF-8
preferred master = yes
os level = 20
security = share
guest account = nobody
# invalid users = root
smb passwd file = /etc/samba/smbpasswd[hdd]
path = /mnt/hdd
valid users = root
read only = no
guest ok = no
create mask = 0700
directory mask = 0700[usb]
path = /mnt/usb
valid users = root
read only = no
force user = root
guest ok = no
create mask = 0700
directory mask = 0700és
/dev/sda2 on /mnt/usb type ext3 (rw,relatime,errors=continue,data=writeback)Kösz
Kalo[ Szerkesztve ]
-
Gaberking
senior tag
Sziasztok!
Feltettem a OpenWrt vargalex v1.1.5 r33777 fw-t. Mindent sikerült beállítanom, csak a torrentet nem.
Bekapcsoltam a Szolgáltatások\UPNP alatt a UPnP és NAT-PMP szolgáltatás elindítása, UPnP funkció engedélyezése, NAT-PMP funkció engedélyezése beállításokat. Az "Aktív UPnP átirányítások" -nál, meg is jelenik a torrent által használt port. A kliensben viszont, piros karika van alul és azt írja ki, hogy nem lehet kapcsolódni. A hálózati tesztnél, azt írja ki, hogy sikeres, a hálóat jól van beállítva. Ennek ellenére még mindig piros. A számítógépen a tűzfalban engedélyezve van a torrent. Mit kell beállítanom, hogy aktív lehessek?
Köszönöm előre is! -
vargalex
Topikgazda
Szia!
Mi a samba config-od? A legegyszerűbb megoldás egyébként, ha a /etc/samba/smb.conf.template-ba (LuCI-ban is szerkeszthető) beteszed a
force user = root
sort. Majd újraindítod a samba-t. Persze ez így nem a legszebb megoldás, mert a samba megosztást is root jogokkal fogod látni.
Alex
-
vargalex
Topikgazda
válasz LazaCCC #37236 üzenetére
Szia!
Elvileg automatikusan vissza kellene kapcsolódnia mindegyik verziónak a PPPoE-s netre is. Néhány embernél az a gond volt, hogy gyakran szakadt a net (de akkor is mindig újra felépítette a kapcsolatot). Az ilyen problémáknál elvileg ez a megoldás.
Áramtalanítás esetén még nem is hallottam olyan problémáról, hogy elveszne a config. Nálad milyen a felállás (extroot, stb.)?
Alex
-
vargalex
Topikgazda
válasz lasarus1988 #37221 üzenetére
Szia!
Az általad felvett media_dir-eknél vagy egy felesleges '=' jel (ezt biztos nem LuCI-ból vetted fel). Ez így helytelen az UCI configot eredményez. A config helyesen:
config minidlna config
option 'enabled' '0'
option port '8200'
option interface 'br-lan'
option friendly_name 'OpenWrt DLNA Server'
option db_dir '/var/run/minidlna'
option log_dir '/var/log'
option inotify '1'
option enable_tivo '0'
option strict_dlna '0'
option presentation_url ''
option notify_interval '900'
option serial '12345678'
option model_number '1'
option root_container '.'
list media_dir '/mnt'
list media_dir A,/mnt/Music
list media_dir P,/mnt/Photo
list media_dir V,/mnt/Video
option album_art_names 'Cover.jpg/cover.jpg/AlbumArtSmall.jpg/albumartsmall.jpg/AlbumArt.jpg/albumart.jpg/Album.jpg/album.jpg/Folder.jpg/folder.jpg/Thumb.jpg/thumb.jpg'[ Szerkesztve ]
Alex
-
LazaCCC
tag
Hát az 1.1.3-as nem tudja, nem csatlakozik auto vissza a Digi-s netre ... mindig be kell menjek a Hálózatokhoz és kézzel nyomni csatlakozást. Emlékeim szerint másnak is volt ilyen gondja, ezért is érdeklődtem, hogy az új fw-el hogy műkszik.
A lassulásról is anno írták párna, hogy ez általános jelenség a routernél ... a kábeles net is be szokott lassulni rajta, bár az ritkábban.
Kérdésem lenne még, hogy az USB-re rakott vinyó vagy pendrive még mindig 'elvész' ha csak kirántom az adapter a konnektorból?
Mert mikor vettem és próbálgattam, akkor minden kirántás alkalmával elveszített minden beállítást a router, lehetett újrakonfigolni. Le is szedtem róla a HDD-t, azóta sem tettem vissza.
Direkt egy nagy, biztonsági kapcsolós hosszabbítóban van minden, amit néha le szoktam kapcsolni. -
pityu8
tag
válasz vargalex #37211 üzenetére
Köszönöm a választ!
Felraktam a Gargoyle fw., semmi probléma nem volt.
Használgatom, de nem érzem, hogy adna valami + a Vargalex-hez képest. Talán az, hogy a GUI sokkal barátságosabb, az egyszerűbb dolgokat könnyebb beállítani, pl. QoS...stb.
Milyen változások lesznek az 1.1.6-ban? Egy kis előzetest nem kaphatunk? -
JKalo
tag
Kellene egy kis segítség nekem Sambával kapcsolatban.
SSH alatt a Pendrive 2 particiója sda1 (swap) és sda2 (ext3) felcsatolva. A rajta lévö /mnt/usb könyvtár olvasható / írható éppúgy mint az sdb1 mnt/hdd winyót (ntfs).
Sambán mindkettöt (/mnt/usb és mnt/hdd) megosztottam és hálón elérem. Viszont a hdd-vel ellentétben az usb könyvtárban se másolni, se könyvtárat létrehozni nem tudok ?SOS!
Kösz
Kalo -
JKalo
tag
válasz Intruder2k5 #37226 üzenetére
egyéb okok miatt Backfile-t raktam fel, nem Alex féle FW-t, pedig szivem szerint azt raktam volna, de most már látom a fényt az alagut végén!
-
LazaCCC
tag
Kicsit idegesít már, hogy ezzel a routerrel (1043ND) állandóan előjön, hogy lelassul a wifi net, és újra kell indítani az egész kütyüt ... heti kb 1-2x ezzel kell foglalkozzak ... ha meg újraindítom kézzel kell visszacsatlakozni a netre (1.1.3-as vargalex).
Az új fw már magától próbálkozik visszacsatlakozni ha megszakad a kapcsolat? Vagy annál is kézzel kell mindig bütykölni?
A régi kis vacak SMC Baricade routeremmel soha semmi baj nem volt ... kellett ez nekem?
[ Szerkesztve ]
-
Siriusb
veterán
Kb. 2 hetes routernél jött elő a következő gond: vezetékes csatlakozásánál nincs internet, 2 porthoz csatlakozva is próbáltam. Wifi-n keresztül ki tudok menni, van internet. Szintén vezetékes kapcsolat esetén a router kezelőfelületét látom, onnan tudok szervert pingelni. Mi lehet a probléma?
-
N!go
csendes tag
Köszi a választ!
Tulajdonképpen nálunk otthon működik egy iroda is. Egy gép utp-vel másik 4 vezeték nélkül kapcsolódna. És három szinten kell, hogy jó jelerősség legyen. Plusz egy nyomtató is meg van osztva.
Remélem erre a felhasználásra ideális lesz. -
MODERÁTOR
-
JKalo
tag
Kösz,
de sajna annyi helyem már nincs a routeren.
Valahol olvastam, hogy ha ushare-t rakok fel ahhoz utólag egy plusz 1,5Mb csomag is kell, hogy a ts-t lejátsza.A minidlna ha bevállik, akkor config után a luci felületet tudtommal el lehet távolítani, ennyivel is kisebb helyet foglal.
Mekkora tárhelyet foglal egyik/másik ? valaki meg tudná mondani?
-
MODERÁTOR
válasz Jamboo529 #37223 üzenetére
Passzív klienstől is tudnak tölteni, de csak azok, akik aktív módban kapcsolódnak! De természetesen sokkal jobb helyzetben lennél, ha lenne nyitott portod! Most biztosan kifogtál 1-2 jó letöltőt, de nem biztos, hogy tűzfal mögött ez mindig így lesz...
[ Szerkesztve ]
-
Jamboo529
senior tag
Bekerült itthon a hálózatba egy NAS. Fut rajta egy transmission kliens.
Jelenleg megy a feltöltés full sávszéllel, nem kellett volna neki portot nyitnom?
Ha megnézem a tm kliensben a port próbát, azt írja, hogy zárva van.
Nem értem??? -
beda81
csendes tag
Sziasztok,
TL-WR1043ND wifi routerhez USB-keresztül kötöttem egy SAMSUNG 1,5TB-os külső HDD-t, amin két partíció van. A probléma: miután bekapcsolom a vinyót, a router storage sharing funkciójával automatikusan megosztja az első partíciót, de a másodikat nem. Ez utóbbit csak akkor látja a többi hálózati gép, ha a storage sharing-et STOP-olom, majd ismét elindítom. Ekkor már mindkét partíciót megosztja. Elég zavaró, hogy a második partíció eléréséhez előbb minden alkalommal be kell lépnem a router beállításaihoz és ki-be kapcsolni az USB megosztást. Valakinek van ötlete, miért lehet ez? Előre is köszi a válaszokat! -
lasarus1988
tag
válasz vargalex #37216 üzenetére
Szia vargalex!
config minidlna config
option 'enabled' '0'
option port '8200'
option interface 'br-lan'
option friendly_name 'OpenWrt DLNA Server'
option db_dir '/var/run/minidlna'
option log_dir '/var/log'
option inotify '1'
option enable_tivo '0'
option strict_dlna '0'
option presentation_url ''
option notify_interval '900'
option serial '12345678'
option model_number '1'
option root_container '.'
list media_dir '/mnt'
list media_dir=A,/mnt/Music
list media_dir=P,/mnt/Photo
list media_dir=V,/mnt/Video
option album_art_names 'Cover.jpg/cover.jpg/AlbumArtSmall.jpg/albumartsmall.jpg/AlbumArt.jpg/albumart.jpg/Album.jpg/album.jpg/Folder.jpg/folder.jpg/Thumb.jpg/thumb.jpg'És ha már úgyis ennél a config-nál járunk:
-ha az adatbázist át szeretném helyezni a /mnt/'valahová', akkor az option db_dir '/var/run/minidlna' sort kell átírnom a megfelelő helyre?
-ha a log-ot raknám, akkor a fentihez hasonlóan a option log_dir '/var/log' sort változtassam meg?
-ha ezt a két file-t átteszem máshová, az gondot fog okozni vagy csak sokáig építi újra az adatbázist?Köszönöm a segítséget.
-
Figur10
tag
Sziasztok.
Van egy problémám a routert távolról eltudom érni ssh de de otthonról a gyerekek nem tudnak nettezni újra indítás már volt azóta is elérem ssh de ok nem tudnak ki jönni a nettre a sys led folyamatosan villog.
Szerintetek mért van ez így.
Ui: Áram szünet miatti újraindulás után produkálta a hibát.
Segítségeteket előre is köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
suste
veterán
Na megszenvedtem ezzel a switch + vendég wifi dologgal, de nem adtam fel, és végülis megoldottam.
Igaz nem túl szép a megoldás, de működik
1: router switch módba állítás Alex leírása alapján, de a vlan2-t ne töröljük (vagyis maradjon meg a WAN),
kössükbe a hálózatba a routert (ne az 1-es lanportot használjuk, hanem pl. a 4-est), router megkapja az IP-t az első routertől, ahonnan ki is lessük ezt az IP-t, és be is lépünk a 2. routerbe.
2: felveszünk egy + wifit a luci/hálózat/wifi -nél, pl GUEST néven, titkosítást saját szájízünk szerint beállítjuk (hotspot esetén titkosítás kikapcsolva)
3: felveszünk egy + interfészt a luci/hálózat/interfész -nél, pl: GUEST néven, protokol: "statikus", és kijelöljük a "Vezetéknélküli hálózat: Master "GUEST" -et, alul DHCP indítása, aztán elküldés.
Belépve a GUEST interfész szerkesztésbe pl: ipv4 cím = 192.168.10.1, maszk = 255.255.255.0, Tűzfal beállítások fülön új zóna: GUEST, mentés és alkalmazás.
4: Luci/hálózat/tűzfal, zónáknál: LAN = Reject (elfogad, elfogad, visszautasít), GUEST = WAN (visszautasít, elfogad, visszautasít), WAN = Reject (elfogad, elfogad, visszautasít) (Ha már régebben töröltük a WAN-t, és most újra felvesszük, akkor ne felejtsük el bepipálni az álcázást, és az mss clampinget!), és fel kell venni a vendéghálózatnál már említett 2db szabályt a DHCP és a DNS miatt.
5: És itt jön a nem túl szép megoldás. Az 1-es lanportot összekötjük PATCH kábellel a WAN porttal.Innentől kezdve van egy alap wifink, ami le van védve, és van egy GUEST wifink, ami akár lehet teljesen nyitott is, hiszen a GUEST hálózatból nem látható az 1-es és a 2-es router webes felülete sem és a rájuk akasztott vinyók sem. Ráadásként még a GUEST hálózatot le is korlátozhatjuk QOS-sel pl 0,5MB le / 0,25MB fel -re.
A célt elértem, de valószínünek tartom, hogy ezt a kábeles átkötést ki lehet valahogy kerülni, de nekem sajnos nem jött össze.
Alex még felülvizsgálja a dolgot, és lehet lesz szebb megoldás is.
Remélem tudja majd valaki használni ezt, azok közül, akik switch módba tették a routert........ -
N!go
csendes tag
Sziasztok!
A gépemben (öcsémében is) egy TP-LINK TL-WN851ND wireless PCI kártya van. Szeretnék egy 300Mbps-es routert. Ezt (WR1043ND) néztem ki. Jó választás lenne-e? (Sajnos ehhez nem értek..)
A Router illene ha 1-2 téglafalon túl is használható jelet generálna. Köszi! -
vargalex
Topikgazda
válasz lasarus1988 #37213 üzenetére
Szia!
Rossz a miniDLNA config-od. SSH-n tudod javítani (nyilván, mert LuCI-ból nem tudod megnézni sem a hiba miatt).
Esetleg, ha bemásolod ide a /etc/config/minidlna tartalmát, akkor tudunk segíteni.
Alex
-
zsül555
csendes tag
Hi!
Ugyan ez a TV-m van nekem is (LG 42LM620s)
Majd minden formátumot lejátszik közvetlen a vinyóról -nem kell semilyen külön gépes szervez hozzá-de!
DVD - .vob fájlokat csak pendrive-ról lát valami LG liszenc jogi izé miatt...
nekem a gépen van Néró és Plex szerver is a DVD-k hez
.mkv stb simán megy (half sbs vagy valami hasonló félképes 3D formátumokat keress x264 kodolással, márha írják a torrent adatai, nekem ez bevált)
de alpjába véve jó hozzá minden amit a bármilyen lejátszó lejátszik, mert a paszív 3D egy normál kép ami valamilyen felosztásban tartalmazza a két képet és ez még mennyiségre is kevesebb az aktiv dupla HD folyam, aminek kell ám a sávszél! és egy jól beálított tv-n úgy sem látod a külöbséget...a tv bemenet választó menübe fogod látni azt a nevet +a kis linux pingvint amit a routerben a szolgáltatatások > miniDLNA > Egyéni név-hez írtál.
miniDLNA-ban és a szabványos konténer helyett a mappa talózást választottam, mert ez nem indexel és azonnal látom a vinyóra tolt cuccot, +így zökkenőmentesebb is a lejátszás isA Qos-nél vedd fel a 8200-as niniDLNA portot magas prioritásra és a transmission portodat legalacsonyabra a lejátszás könnyítéshez, így nem is kell leállítani a torrentet.
Ha valami gépes szervert használsz annak a nevét is itt fogod látni, csak rá katt és keresed ami kell
közvetlen win7 -tel is tudsz fillmezni, csak ne a Médis Lejátszót hanem a Média Centert indítsd el!
mármint a hálózati lejátszáshoz, mert a HDMI-nél mindegy miről játszik leBővebben a következő részben találkozunk leközzelebb
Jó szorakozást!
[ Szerkesztve ]
up4300+vargalex115+usb hdd > Lubuntu kezdő (mert win-hez szocializálódtam)
-
Begi
senior tag
Igen. m2ts-t támogatja a ushare, gondolom a minidlna is. Csak ushare-rel próbáltam. Amúgy a legegyszerűbb, ha kipróbálod mindkettőt. Megnézed melyik jön be neked jobban. Akár egymás mellett is futtathatod őket, bár egyszerre ne streameljenek, mert belehal a router.
lasarus1988: Mik a minidlna beállítások? Ellenőrizd, hogy a megfelelő könyvtárak vannak neki megadva. Esetleg töröld a létező adatbázist.
[ Szerkesztve ]
-
lasarus1988
tag
Sziasztok!
Egy ideje már ki volt kapcsolva a miniDLNA server a vargalex-féle 1.1.5-ös verzión. Most be akartam kapcsolni, putty-al beléptem, /etc/init.d/minidlna start hiba nélkül lefut, de a top parancsra nem látszik, hogy tényleg el is indult volna. Ezután megpróbáltam LUCI-ből elérni, mire ez fogadott:
/usr/lib/lua/luci/dispatcher.lua:448: Failed to execute cbi dispatcher target for entry '/admin/services/minidlna'.
The called action terminated with an exception:
/usr/lib/lua/luci/cbi.lua:336: Unable to read UCI data: minidlna
stack traceback:
(C): in function 'assert'
/usr/lib/lua/luci/dispatcher.lua:448: in function 'dispatch'
/usr/lib/lua/luci/dispatcher.lua:195: in function </usr/lib/lua/luci/dispatcher.lua:194>Reboot volt már, korábban hiba nélkül működött, nem lett lecserélve semmi (TL-WR1043 + WD 1TB(ext4+swap) ), valaki tudja a megoldást?
Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
nyikszi
őstag
Sziasztok! A múltkor, hogy elszállt a routerem és resetelni kellett, azóta nem a sda2-ről bootol. Ezt szeretném visszaállítani. Az fstabot próbáltam Vargalex leírása alapján visszaállítani, de semmi nem történt. Próbáltam manuálisan beírni az fstabba a dolgokat, de ezt a hibaüzenetet kapom:
[ Error writing /etc/config/fstab: No space left on device ]
Betelt. Mit lehet csinálni ilyenkor?
''Ha az agyunk olyan egyszerű lenne, hogy megérthetnénk, olyan egyszerűek lennénk, hogy nem értenénk.''
-
vargalex
Topikgazda
válasz pityu8 #37210 üzenetére
Szia!
Gargoyle mehet rögtön az OpenWrt-re, mivel az is valóban egy OpenWrt.
Nem típustól függ, hogy nyűgös-e a bootloaderre. Egyszerűen annyi van, hogy az OpenWrt (így a Gargoyle is) nem írja a bootloader-t. Így, ha te egy olyan firmware-t teszel fel, amiben benne van a bootloader (a készülő 1.1.6 alatt már nem lehet ilyet csinálni a webes felületről), akkor úgy fog kinézni, hogy az OpenWrt meghagyja a régi bootloadert, majd a flash-ban azt követően elkezdi felírni a firmware-t. Így ott nyilván ismét egy bootloader lesz. Azaz a router indulásakor a bootloader nem fog érvényes kernelt találni.
A 842ND-nél az a szerencsés helyzet, hogy a gyártó oldaláról letölthető firmware-ok egyike sem bootloaderes, tehát bármelyik mehet vissza úgy ahogy van OpenWrt alól is.Alex
-
pityu8
tag
válasz Intruder2k5 #37209 üzenetére
Nekem 642ND-m van. Nem olvastam, hogy az is nyűgös a boot-os fw-re.
-
MODERÁTOR
-
pityu8
tag
válasz Intruder2k5 #37207 üzenetére
Hát, most jól megasszondtat Semmi bizonytalanság nem maradt bennem! Durr bele a közepíbe!
Ez jólehet hozzá, mert van itthon? http://www.ebay.co.uk/itm/350568364250?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649
Nem tudom hogyan kell címet beilleszteni... Bocs[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
pityu8
tag
A Vargalex-es fw-re rá lehet rakni a Gargoyle fw-t? Vagy előtte nem árt a gyárit vissza tenni.
Csak szeretném megnézni, hogy mi az eltérés. Eddig jól működött alex remekműve! -
-
Kris87
aktív tag
Sziasztok!
A rendszernapló bizonyos típusú üzeneteit hogy kell kiiktatni? Mármint hogy bele se kerüljön. Túl sok van a statisztika miatt ebből és nem látszik a lényeg:
cron.info crond[2137]: crond: USER root pid 17968 cmd /mnt/db/updaterrd.sh
Előre is köszi! -
suste
veterán
valaki segítsen aki csinált már ilyet, vagy sejti a megoldást:
1043 switch módban, kap is IP-t szépen, vezetéken és wifin is van net
szeretnék 2 db wifi hálózatot üzemeltetni, hogy az egyiket tudjam qos-sel leszabályozni
az alap wifi ugye a LAN-hoz van csatolva, ez megy is szépen
felvettem egy + interfészt (pl:GUEST),+wifit (pl: GUEST), aminek felvettem egy új zónát is (pl:GUEST),
viszont bármit állítok, nem bírok netet varázsolni erre az interfészre/zónára/wifireamik voltak már:
-tűzfalban a GUEST zónatovábbításánál átengedtem a LAN-ba
-csináltam továbbítási szabályt GUEST akármi ip, akármi port-ról, LAN akármi ip, akármi port-ra
-statikus útvonalnál is próbálkoztam, de ezt nem igazán látom át, mit hova kéne írni
-a GUEST interfész volt már DHCP-s is és STATIKUS is Dhcp szolgáltatással (átjáró és dns az első router)
meg ezek variációi...GUEST wifire simán csatlakozom, de nincsen net
alap wifire simán csatlakozom, és van netötlet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Hobby rádiós topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- CASIO órák kedvelők topicja!
- TCL LCD és LED TV-k
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- Technics SA-DA8 MOS-FET erősítő és Technics SB-T200 Hangfalpár eladó
- OHH! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 32/512 FHD HUN
- HOPPÁ! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 32/512 FHD HUN
- Legjobb ár !! 2023 MacBook Pro 14" M3 Pro Chip / 1TB SSD / Bontatlan
- AKCIÓÓ - Új - 16.2" MacBook Pro M3 MAX 16C CPU / 40C GPU / 48 GB RAM / 1 TB - Magyar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest