-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Empihal
újonc
válasz philoxenia #27627 üzenetére
Rendben, talán jobb is így. És köszönöm az ajánlásokat, utánanézek!
-
philoxenia
MODERÁTOR
Igazából nem akarom elemezni, így szeretjük.
Ha szereted a stílusát, mindenképp olvass Sienkiewiczet.
Ajánlom a trilógiát pl. [link]
Boleslaw Prus is nagyon jó. Persze sok embert meglepne az is, hogy Jókai, Mikszáth is mennyire szórakoztató.Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
Empihal
újonc
válasz philoxenia #27625 üzenetére
Nem tudom, én úgy látom, mint mondtam, hogy nincs benne inkonzisztencia. Egyáltalán nem akarom hasonlítani más művekhez vagy univerzumokhoz, mint a Gyűrűk Ura, vagy a Trónok Harca et cetera. Már csak azért sem, mert oly' sok más mellett az ízlés és beállítottság is befolyásolja az embert abban, melyiket mennyire kedveli. Azonban Sapkowski Vaják-történetei, véleményem szerint, az utolsó oldalig természetesek és következetesek. Nem mondom, hogy hibátlanok, de én nem látok konkrét problémát, ahogyan egyébként te sem írtál.
Ha teljesen őszinte akarok lenni, pár részlet van, amire nincs egyértelmű magyarázatom, de - ahogy egy másik kedves válaszoló megfogalmazta - Sapkowski sokszor bízza az ember saját interpretációjára a cselekmény hátterét és részleteit, nem mindent fejt ki.
Egy hibát találtam akkor, mikor Ciri említi Vysogothának, hogy látta Geraltot álmában, amikor az Yennefert vádolja a lány elrablásával. Itt a vajáklány azt mondja a remetének, hogy akkor látta egyetlenegyszer Geraltot álmában, pedig akkor is látta, mikor a ló fejberúgja. Ezen kívül van Dijkstra családja, de erre is ki tudunk találni többféle változatot, mint láthattuk. A dátumoknak sokszor utánaszámoltam, ott sem észleltem hibát. Talán azt, hogy Yennefer elvileg segített az Ősi Vér nemesítésében, pedig tudjuk, hogy csak kilencvenpár éves, vagyis olyan régre visszamenően nem avatkozhatott bele, hiszen már sok generáció óta tart. Ha te ismersz más eseteket, továbbra is szívesen hallgatom. Igaz ez bárki másra is, egyébként.
[ Szerkesztve ]
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz CriticalHit #27624 üzenetére
Szeretem én is, főleg a stílusa miatt. Azonban néha nem olvas vissza, hogy mit írt.
Persze az univerzum nagyjából egyedi, de messze van a nagy fantasy regényfolyamoktól a történetvezetés.Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
CriticalHit
addikt
válasz Empihal #27623 üzenetére
Szeretem Sapkowski-ban, hogy szájbarágás helyett sok mindent az olvasó képzelőerejére bíz (köztük olyan fontos történést, mint
) , ezért olvasása (különösen a Az utolsó kívánság és a A végzet kardja elbeszélés gyűjtemény és a Viharidő nagy regény) számomra máig nagyobb élmény, mint az egyébként a hibáival együtt is egész jó játéksorozat a TV sorozatról nem is beszélve.Geralt halála
RetepNyaraB
Tudsz idézni bármiféle "B Trash" részletet? A belezéses részek talán a legközelebbiek de ezek is inkább a gonoszság realitásának megjelenítését szolgálják, mint olcsó hatásvadászatot.[ Szerkesztve ]
"We are survivors. We control the fear and without the fear we are all as good as dead."
-
Empihal
újonc
válasz philoxenia #27619 üzenetére
Köszönöm a válaszokat. Személy szerint ezzel nem értek egyet, ahogy mondtad, Sapkowski életművéről beszélünk, amiről én azt gondolom, hogy pokolian realisztikus a maga mítikus és fantasztikus elemeivel. Sőt azok még valósághűbbé teszik, hála a kontextusnak és a szereplők hozzáállásának. Én nem látok bennük olyasmit, ami úgy látszana, hogy írónk csak beletette, és még ütközne is logikailag a történettel. Eltekintve egy-két részlettől, amit nem tudok megmagyarázni. De ha rendelkezel konkrét példákkal, szívesen meghallgatom, elvégre többek között azért vagyunk itt, hogy ilyeféle dolgokról vitatkozzunk. És elnézést a kissé késői válaszomért, pár napig elfelejtettem felnézni ide.
-
Biga123
addikt
Nálam, működik az 1-2 kardok elővétele / elrakása. A jelek nekem egérgomra vannak rakva de ott is működik, ergo ha benyomom valamelyiket egyből "varázsol".
Játékmenetnél a "gyors jel használat" be van kapcsolva?
Ja és van kézi "kard előrántás eltétel" kapcsoló is szintén a játékmenet menüben.
Ezeket megpróbálhatod[ Szerkesztve ]
---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
nagyúr
Elővettem ismét a játékot kicsit PC-n, és azt tapasztalom, hogy a számbillekre tett funkciók (acélkard, ezüst kard, jelek) nem működnek. Beállításokban, ha azt mondom, hogy az 1-es legyen 1-es, akkor felveszi, de játék közben nem lehet használni egyik gombot sem. A jelek között is csak Tab gyorsmenüből vagy egér görgővel tudok váltani. A billentyűzettel természetesen nincs probléma, más játékokban - és egyébként is - normál módon üzemel. Próbáltam a Steamen a helyi fileok ellenőrzését, töröltem az ini filet, újratettem, töltöttem be másik mentést, beállításokban be- majd kikapcsoltam az automatikus fegyverelőhúzást, de semmi változás. Tapasztalt valaki hasonlót? Nekem az elmúlt ~10 évben nem fordult elő ilyesmi emlékeim szerint.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Creative997 #27541 üzenetére
Én szerettem a W2 politikai csűrés-csavarását, a sokszor kifejezetten komor hangulatot és a több befejezését is. Nézz végigjátszást, van egy pont, ahonnan kétfelé fordul a játék, nem spoilerezem el.
Ez a leginkább cső pálya a trióból és helyenként elég nehéz tájékozódni még így is. A boss harcok tudnak rendesen szivatni, szerintem nem szégyen megnézni a használható taktikát, főleg, ha hardon nyomja a ember.
Ja és emlékeim szerint meglepően gépigényes (fosul optimalizált, főleg a nagy harcok tudnak betenni), de rég játszottam vele, az is igaz.philoxenia az öreg ügyesen egyensúlyoz a B Trash és a jó író közti keskeny mezsgyén, de azért gyakran lepottyan. Ettől még maga a teremtett világ nagyon "szeretnivaló", illetve egyedi a Kelet-európai flair miatt. Amit aztán igazából megkoronázott és kvázi új szintre emelt a játék trió és ez lényegében páratlan együttállás :)
[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz CriticalHit #27618 üzenetére
Szerintem ennyire nem komplex Sapkowski életműve. Simán benne felejthette csak. Vannak időnként kavarodások a regényekben. Néha olyan érzésem van, hogy eszébe jut egy jó történet és megírja, függetlenül az előzőleg megírtaktól. Nincs lineáris történetvezetés, utólag ír sokszor magyarázatot. De őt így szeretjük.
Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
CriticalHit
addikt
válasz Empihal #27615 üzenetére
Nyitott marad a regényben de szerintem egyszerűen a családja védelmében a lehető legtávolabb akar tőlük maradni és kifőzni a bosszúállás és visszatértés lehetőségét új szövetségeseivel közösen. Ez az elméletem azonban megbicsaklik ott, hogy akik ártani akarnak Dijkstrának, azok így könnyedén megtehetik a védtelenül hagyott családján keresztül, akár csak zsarolással is.
"We are survivors. We control the fear and without the fear we are all as good as dead."
-
Biga123
addikt
-
tibaimp
nagyúr
válasz Empihal #27615 üzenetére
Lehet könyvekkel kapcsoltban is írni közkívánatra megváltoztatták! Minden jöhet ide, ami Witcher.
Viszont erre már nem emlékszem, jó régen olvastam a könyveket[ Szerkesztve ]
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
Empihal
újonc
Sziasztok! Remélem, a Vaják-könyvekkel kapcsolatban is lehet írni. Mindenesetre a téma-összefoglalóban nem írták, hogy nem. Leszögezném, hogy a kérdésem a könyvek tartalmából SPOILERT tartalmaz.
Tehát az érdekelne, szerintetek miért hagyja Dijkstra a Tó Úrnőjében ott a családját, mikor a Cintrai Béke után keletre utazik? Ha nem emlékeznétek, a banketten egyszer említette Geraltnak, hogy felesége és gyerekei vannak. Ennek ellenére elhagyja őket és nélkülük lóg meg? Vagy talán csak azért mondta korábban, hogy rokonszenvet ébresszem a vajákban? Hogy őszinte legyek, nem vallana rá a hazugság. Mit gondoltok?
-
tibaimp
nagyúr
Ez volt már: [link]
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
CriticalHit
addikt
Igen de miért számít negatívnak, ami valójában pozitív és fordítva? Csak költői a kérdés inkább csak a fejlesztőkhöz akik sikeresen mellé lőttek ebben a küldetésben is akárcsak Dijkstra esetében.
-
nagyúr
válasz CriticalHit #27611 üzenetére
Ezt én is így gondolom, csak ugye az volt a kérdés, hogy hogy lehet eljutni a linkelt endinghez.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
CriticalHit
addikt
válasz cyberkind #27609 üzenetére
Sajnos nyomós oka lehet annak, hogy vannak akik már csak ex-CD Projekt Red tagok és inkább új kalandba kezdtek. Valóban érdemel azonban egy esélyt a TW4.
Jorus
"minden Cirivel kapcsolatos döntési helyzetben a negatívat kell választani."
A The Witcher világában viszont semmi sem fehér vagy fekete, jó vagy rossz főleg, hogy Geralt pótapaként óvni akarja Ciri-t."We are survivors. We control the fear and without the fear we are all as good as dead."
-
cyberkind
félisten
válasz CriticalHit #27608 üzenetére
Pontosan, de azért várjuk ki a végét.
-
cyberkind
félisten
Ugyanígy indult a Witcher is, de igen, meglássuk, én mindenesetre feldobom a térképre.
A The Blood of Dawnwalker egy egyjátékos, nyílt világú, sötét fantasy vámpír akció-RPG lesz. A játék az Unreal Engine 5-öt fogja használni, és current-gen platformokra fog megjelenni.
A játékban Coen szerepében játszol. Coen egy Dawnwalkerré vált fiatalember, aki örökké a nappal világa és az éjszaka birodalma közötti határvonalat járja.
A játékosok használják képességeiket, és kombinálják a vámpíros erőt az emberi elszántsággal, miközben küldetést vállalnak, hogy megmentsék azokat, akiket szeretnek. Szembe kell nézniük ellenségeikkel - legyenek azok emberek, szörnyek vagy maga a ketyegő óra.
És itt van egy fontos részlet. A fejlesztők szerint a játékosoknak 30 játékbeli napjuk lesz a fő történet befejezésére. Ráadásul az idő minden alkalommal előre fog haladni, amikor valami fontosat teszel.
Szóval, még nem tudni, hogy a fejlesztők hogyan fogják megvalósítani ezt a funkciót. Hasonló lesz a Majora's Maskhoz, amelyben egy adott időkeret áll rendelkezésünkre? Lesz dinamikus napszak, ami hatással lesz a játékra? Vagy lesz fix TOD, ami csak minden alkalommal változik, amikor teljesítesz egy fő küldetést?" -
Rony949
őstag
Mit szóltok ehhez, srácok? Ha minden igaz ex-CD Projekt Red-es emberek dolgoznak ezen. Witcherhez hasonlóan ez is egy dark fantasy, openworld, akció-RPG lesz és egy vámpírokkal teli Kárpátokon fog játszódni a 14. században.
Egyelőre még csak egy cinematic előzetesünk van, de nyáron kapunk egy játékmenet videót is.
The Blood of Dawnwalker — Cinematic Trailer & Gameplay Teaser[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Megkérnénk minden topiklakót hogy a játék történetéhez kapcsolódó hozzászólásoknál használja a Spoiler kódot!
- Napelem
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Milyen egeret válasszak?
- Path of Exile 2
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- E-book olvasók
- Január 30-tól Magyarországon is kapható a Vivo X200 Pro
- DOOM - The Dark Ages
- Azonnali fotós kérdések órája
- További aktív témák...
- Új, ISO-Magyar (PBT keycap), modolt, vezeték nélküli billentyűzet eladó
- Lenovo IdeaPad 1 15AMN7 - 15,6"FHD - Ryzen 5 7520U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - 1+ év garancia
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 6th gen., I7-8650U, 16GB RAM, 256GB, FHD IPS, 2 év garancia, számla!
- Creality Ender 3 V2 3D nyomtató, fejlesztett, zárt nyomtatótérrel
- Zenbook Pro 17 27% 17.3" FHD IPS Ryzen 7 6800H 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest