Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
VikMorroHun
őstag
Nálam szomorú véget ért Ellie kalandja. Miután
Dina ott maradt a színházban (és így kb. 50%-kal csökkent a kis csapatunk harci ereje), a WLF meg harci kutyás erősítést kapott (amiket ugyan ki lehet iktatni molotovval, de túlzásnak tartottam a fél percenként 1-2 molotov elhasználását), Ellie akárhogy próbálkozott, szétmarcangolták. Vagy amíg félreugrált előlük, addig a két irányból érkező katonák szitává lőtték. Egyszer ugyan sikerült későbbi ellenőrzőpontra ugrani játék betöltésekor, de az ellenségek nem tűntek el, mint az elején Jacksonban. Úgyhogy itt elengedtem ezt a játékot. -
VikMorroHun
őstag
Részletezzem, hogy miért fogtam a fejem rendszeresen ettől a történettől (Úristen, mi ez?! - felkiáltással)? Jó.
(Wikipedia - máskor is beleolvastam már történet összefoglalóba - csak akkor odaírták, hogy spoileres lehet. Itt nem.)Ellie, a "profi": Sejti, hogy Joel bajban van, ezért elindul megkeresni. Utána már tudja is, hogy bajban van, mert hallja, ahogy agyonverik. Amikor meglátja őket, és védett helyről, tökéletes lőállásból mit csinál? Nem ám előkapja a puskát és ledurrantja az ellenséget, hanem felderítés nélkül belép a szobába, ezzel elszúrja az egyetlen esélyét (mert mi van, ha az ellenség történetesen nem egyedül van?). Előtte Joel, a másik profi szépen megáll a szoba - és egy vadidegen társaság - közepén, hogy minden irányból támadható legyen. Még véletlenül sem Tommy (és a fal) mellé megy, hogy egymást fedezve esetleg legyen esélyük, ha valami baj lenne (pedig volt már rajtaütés mindkét oldalán, tudhatja, hogy megy ez.) Az őrjárat közben Joel és Tommy (meg Abby is) belefut egy komplett hordába. Vagy két hordába. Ezek honnan jöttek? Máskor, ha őrjárat közben találnak 3 fertőzöttet, az már kirívó esemény (mert általában minden tiszta Jackson környékén), illetve Ellie+Dina esete az épületben levő 5, meg a környéken levő másik 5-10 fertőzöttel már rekordnak számít. Apropó, az őrjáratok egyik alapszabálya, hogy ha valami olyan gond van, amit nem tudnak megoldani, akkor megszakítják az őrjáratot, és visszamennek a városba. (Jessie mondja az eligazításkor, de ezt biztos Tommyék is tudják.) Szó nincs arról, hogy elmennek megkeresni egy másik csapatot, még messzebb a várostól. (És mi van, ha nem járnak sikerrel, mindenkit elintéznek a zombik, aztán mennek a város ellen? Riadót ki fog fújni?) Mi van még? Ja, a bosszú hadjárat. Nem ám rögtön és azonnal (amint összeszedték magukat) erednek az ellenség nyomába, hogy esetleg még útközben elkapják őket, és legyen esélyük. Nem. Szépen várakoznak, temetés, emlékek, miegymás, hogy biztosan elég előnyt adjanak nekik, és az ellenség biztosan eljusson a hazai pályára. Ott sokkal erősebbek. Tommy meg direkt átveri Elliet, és egyedül indul el. Jó ötlet, hiszen együtt tudnák egymást segíteni is, akár. -
VikMorroHun
őstag
válasz
#42308056 #188 üzenetére
Hát, az előbb beleolvastam a játék Wikipédia oldalán lévő szövegbe. Az még hagyján, hogy lényeges dolgokat írnak le spoiler figyelmeztetés nélkül, de
amikor azt láttam, hogy Dina várandósan ment háborúzni, akkor a fejemet fogtam, normális az ilyen?! Mivel ő egy NPC, nyilván ez az írót minősíti. -
VikMorroHun
őstag
válasz
#42308056 #163 üzenetére
Nagyon durva hibák vannak a játékban. Ha betöltesz egy automentést, simán átrak az aktuális akadályon. Egyszer pl. a mollis jeleneten így keveredtem át. Egy másik esetben meg kihagytam egy széfet, meg pár alkatrészt, mert betöltés után egyből a pálya végére rakott. Így viszont már van értelme 3 kézi mentést tartalékolni...
-
VikMorroHun
őstag
A molotov-koktél másnál is használhatatlan, vagy csak nálam? 2 clicker, 4-5 runner, eldobok egyet, ide-oda szaladgálnak, mindegyik felgyullad, aztán szépen elalszanak a lángok, és mennek tovább.
-
VikMorroHun
őstag
erahurka: A mentés már az első részben is érdekesen működött (vagy inkább nem működött :).
gaboy30: Van még egy trükk (az előbb olvastam egy Sony GYIK oldalon), ugyanis csak akkor tudod használni az előrendeléshez járó dolgokat, ha új játékot kezdesz. Elég elcseszett megoldás. thomboy, szerintem nálad is ez a gond.
AxBattler: Én kezdtem a témát, de szerintem nem vagyok topikgazda. Pl. fogalmam sincs, hogyan lehetne összefoglalót készíteni, és már nem tudom módosítani sem az első hozzászólást. -
VikMorroHun
őstag
Hú, még egy DLC is volt a csomagban. Ja, nem. Csak egy tavalyi nyereményjátékból visszamaradt csoki. :)
-
VikMorroHun
őstag
Egy kis érdekesség: a Konzolvilág ugye az EURHUF árfolyam változásával (Ft erősödésével) indokolta a 3000 Ft kedvezményt a játék árából. Megnéztem ezt az árfolyam görbét, és 60 eurós árral számolva kb. 1200-1500 Ft kedvezmény lenne indokolt. De nem szóltam nekik, hogy valamit elszámoltak.
-
VikMorroHun
őstag
válasz
stickermajom #43 üzenetére
Nekem is péntek este jött email, hogy erősítsem meg az előrendelést, ha még érdekel.
Rudy: Azt gondoltam, a TV nem igazán jó, mivel bekapcsoltam rajta az HDR+ módot, csak a játékoknak az nem volt elég. Aztán nem is nagyon foglalkoztam vele az utóbbi hónapokban, csak ma valahogy előkerült a dolog.
-
VikMorroHun
őstag
Ma a Redditnek és egy Youtube videónak köszönhetően sikerült bekapcsolni az HDR-t a Samsung TV-men. Még épp időben, pár nappal a játék megjelenése előtt.
Kár, hogy véletlenül sem HDR-nak hívják a beállításokban, mert akkor az egyszeri felhasználó tudná, hogy mit kell keresni, amikor a dobozára nagy betűkkel ráírt HDR felirat ellenére sem ismerik el HDR-képes TV-nek a játékok...
-
VikMorroHun
őstag
State of Play videó, 8 perc játékmenettel.
-
VikMorroHun
őstag
Úgy láttam, még nincs témája ennek a mesterműnek, úgyhogy készítettem neki...
-
VikMorroHun
őstag
The Last of Us Part II
[link]
Nézz szembe Ellie tetteinek szörnyű fizikai és érzelmi következményeivel!Öt évvel azután, hogy egy életveszélyes utazás során átkeltek a járvány sújtotta Egyesült Államokon, Ellie és Joel a wyomingi Jackson városában telepedett le. A túlélők virágzó közösségében élve békére és stabilitásra leltek, annak ellenére, hogy a fertőzöttek és más, kétségbeesett túlélők folyamatos fenyegetést jelentenek.
Mikor egy erőszakos esemény megzavarja a békét, Ellie könyörtelenül útra indul, hogy igazságot szolgáltasson. Amint levadássza a felelősöket, szembe kell néznie tettei szörnyű fizikai és érzelmi következményeivel.
Egy összetett, érzelmekkel teli történet
Éld át az egyre növekvő morális konfliktusokat, amelyeket Ellie kérlelhetetlen bosszúvágya korbácsol fel. A nyomában járó erőszak miatt megkérdőjelezed magadban a jó és a rossz fogalmát, és a hős vagy a gonosztevő megítélését.
Gyönyörű, de veszélyes világ
Indulj Ellie kalandjára, amely Jackson békés hegységeiből és erdőségeiből Seattle benőtt, burjánzó romjai közé vezet. Találkozz túlélők új csoportjaival ismeretlen és veszélyes környezetben, és fedezd fel a fertőzöttek rémisztő fejlődését. Tapasztald meg a Naughty Dog legújabb motorja által életre keltett, minden korábbinál valósághűbb, és a legapróbb részletig kidolgozott világban a halálos karakterekkel való feszült harcokat, könnyed mozgást, dinamikus lopakodást ebben a túlélő-akciójátékban. Fegyverek, tárgyak, képességek és frissítések széles választékával saját játékstílusodhoz igazíthatod Ellie tulajdonságait.
Célplatform: PlayStation 4
Megjelenés napja: 2020. június 19. (jelenleg)Kiszivárgott dolgok (élményrontó!)
Fegyver módosításról videó
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- iPhone topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gigantikus leépítéssel építené újra az Intelt a cég új vezére
- Vezetékes FEJhallgatók
- Tőzsde és gazdaság
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ Sapphire / Gigabyte RX 7700 XT / RX 7800XT 16GB / 7900XTX 24GB videokártyák 3 év 27%
- AKCIÓ! ASUS ROG MAXIMUS Z790 EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép játékra! R9 3900X / X570 / 6700XT / 32GB DDR4 / 512GB Nvme SSD
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest