Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
herkulesminusz
tag
Sziasztok,
TCL 65EP680 egyszínű fehér:
a négy sarok közelében eléggé piszkosszürke, közel homogén világos színeknél műsor közben is tud látszani. Fekete képnél viszont gyakorlatilag 0 a bevilágítás, ami nagy pozitívum. Szerintetek ez mennyire elfogadható, érdemes küzdeni, visszaküldeni és másikat...esetleg más típust venni, vagy mind ilyen lesz?
-
Istvanalexa
újonc
Szia. Most tervezek TCL 55X815 tv t vásárolni és Olyan kérdésem lenne hogy egy sima tv hangzásához képest milyen a hangzása? Van olyan hangzása mint egy 2.1 nek? Milyen a basszusa?
Menyire vagy megelégedve a tv vel
Választ előre is köszönöm.
Tisztelettel Recski István Róbert -
filo04
friss újonc
Sziasztok!
Most vásárlok TCL 50pd600-at. A kérdésem az lenne mekkora külső vinyót támogat vagy érdemes venni? 2TB szeretnék, de pár helyen olvastam más fajta tv-knél, hogy 1 TB-et tud csak olvasni.
Sajnos nem találtam erre vonatkozó információt sehol. -
mrmft
senior tag
S52 vagy R62 szeriat itthon lehet kapni?
-
őstag
tudja valaki esetleg, hogy az 55DP603 hogyan viszonyul a 600-ashoz?
nem találok a 603-ról elég részletes specifikációt.it never gets easier, you just go faster
-
Salex1
őstag
50DP600-on van Playstore?
Vagy valahogy lehet telepíteni rá médiacentert (Pl. KODI)? -
LilProphet90
senior tag
válasz Tumpitumpi #1391 üzenetére
Akkor nem tudom, próbáld ki az alternatívát, amit linkeltem. Még 2 éve, Android 7 alatt volt hasonló problémám, aztán elmúlt.
Amúgy jobb 549, mint 543?
Zenei alapok, remixek: http://www.reverbnation.com/lilprophetmusic
-
Tumpitumpi
csendes tag
válasz LilProphet90 #1390 üzenetére
A legújabb van v549 es de az 543 as is ilyen volt előzőleg meg az előtte levők is
-
LilProphet90
senior tag
válasz Tumpitumpi #1389 üzenetére
Hányas rendszerverzió van a TV-n?
Amúgy ezt is felrakhatod, hátha ezzel jól megy. Pendrive-val, valami fájlkezelőt telepíts (vagy TV-n böngészőből nyisd meg a linket), és engedélyezd az Ismeretlen forrásokat beállításokban.
[ Szerkesztve ]
-
Tumpitumpi
csendes tag
Az miért lehet, hogy xess x2 vel A YouTube ról nem tudok 4K videókat nézni? 1440p nél semmi baj , de 2160p - nél folyamatosan akad a kép,illetve hosszú másodpercekre percekre megáll tölteni és utána is csak pár másodpercet megy. A net bőven megvan 500 megás upc , a tv a netre wifin kapcsolódik. Nem szoftverfüggő a jelenség az biztos,másikkal is ugyanaz van. Upc connect box ot használok, ha esetleg van jelentősége
[ Szerkesztve ]
-
Tumpitumpi
csendes tag
válasz wallace 234 #1376 üzenetére
Köszönöm
-
neoshaman
csendes tag
Természetesen újabb kérdések merültek fel. Alapvetően - számomra- ezak a különbségek a két típusnál:
EP640: Brightness: 300 cd/m2 , Picture Performance Index: 1200, Energy Class: A+ , Speakers: 2x8 W és Picture-in-Picture
EP680: Brightness: 380 cd/m2 , Picture Performance Index: 1700, Energy Class: A , Speakers: 2x10W és Dolby Atmos
A kérdés az, hogy ezek megérnek-e 30.000 Ft extra kiadást? Normál, otthoni felhasználásról van szó, YT, Netflix és társai, nincs házimozi.Előre is köszönöm a válaszokat!
Only human!
-
neoshaman
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket kérném: mi a különbség az EP640 és az EP680 közt?
Előre is köszönöm a válaszokat!Only human!
-
LilProphet90
senior tag
válasz petrosilov #1382 üzenetére
Nem, egy TCL és egy Thomson ugyanabból a 2017-es szériából.
-
petrosilov
tag
válasz LilProphet90 #1381 üzenetére
Már úgy érted, egyik 50DP600-as szép volt oldalról, a másik meg nem? Huhhh
-
LilProphet90
senior tag
válasz petrosilov #1379 üzenetére
Két típus volt nálam, az előző 30°-os, a mostani 170°-os, szóval kicsit zsákbamacska :D
-
Salex1
őstag
válasz petrosilov #1379 üzenetére
2 hete vettem én is meg a 50DP600-at, hálószobában nézzük ~3m-ről.
Nekem a youtube nem szaggatott, bár nem sok 4K tartalmat néztem, inkább csak kipróbáltam (szerintem nem is fogom kihasználni soha).
HBO go-t nem próbáltam.
Betekintési szögre vonatkozóan, pont valamelyik nap néztem, hogy még majdnem teljesen oldalról is nagyon jók a színek. Szóval a 170 fokra teszem a voksom.
PC-ről használom, és most csak a 1920x1080 felbontáson megy, de így is nagyon jó.
SD Divx film is teljesen élvezhető rajta, szép képet ad, de a 720p meg már kimondottan tetszik nekem. És a mindennapos sorozatainkat nem töltöm nagyobb felbontásban úgysem.[ Szerkesztve ]
-
petrosilov
tag
Sziasztok! Telekomos kínálatból keresek elsősorban TV-t, olvasgatom is a fórumokat szorgalmasan. Első tapasztalat, hogy bármelyik TV fórumát olvasom, tele van problémával, sokszorta drágább TV-k esetében is, úgyhogy visszatértem a "kályhához" azaz 'ha már nem tökéletes, legyen legalább olcsó' változathoz. Már majdnem rábólintottam egy kétszer ennyibe kerülő LG nanocellás tévére, de ahogy olvasom a fórumában, többen küldözgetik vissza, mindenféle bevilágítási problémák miatt...
Szóval 50DP600. Olvastam, hogy az oprendszere illetve az erőforrása elég gyenge, nem megy a HBO Go, 4k youtube állítólag szaggat - Ugye jól tudom, hogy ezeket a problémákat egy 20 ezres médiabox megoldja? Már ha egyáltalán probléma, mert nem HBO-zok. Alapvetően TVzésre kell, meg filmeket nézni.
Azt viszont sok helyen olvastam, hogy jó a képminősége, ami ugye előny. Akinek van az meg tudná mondani, hogy milyen betekintési szögtől kifelé nem érdemes nézni? (Erre kétféle véleményt találtam: a '170 fokig tökéletes't és a '30 foknál már kifordulnak a színek' címűt) élőben nem tudom megnézni errefelé sehol nincs üzletben.
Köszönöm, ha valaki segít, mennyire válhatna be ez a TCL.
-
Salex1
őstag
50DP600-on mivel lehetne PC-ről filmet nézni? Semmit nem találtam.
A MOVIES menübe ha próbálok belépni csak tölt, de nem jön be semmi.
-
wallace 234
őstag
válasz Tumpitumpi #1375 üzenetére
Ez olyan mint más gyártóknál, a ledes mozgás javítás,be kapcsolva csökken a fényerő és vibrál a kép! fényerőt feltolod, akkor kicsit jobb a helyzet. De akkor is vibrálni fog. Mert a funkció vele járója, ki meg be kapcsolja a ledeket. Fekete kép beilesztés, ez által élesebb lesz a kép olcsó trükk, hogy jobb legyen a mozgás élesség. Van akinek be jön van akinek nem! Próbáld ki!
[ Szerkesztve ]
-
Tumpitumpi
csendes tag
Köszönöm!
Azt még megosztaná valaki velem pontosan mit jelent a led mozgás törlése és hogy érdemes e bekapcsolni? -
kisbalazs83
aktív tag
válasz tkomlosi #1370 üzenetére
Először Lg, Samsung, aztán TCL-t nézegettem én is. Végül Philips lett. Nézd meg az 55pus6704-et. VA panel, Direct LED. Nem android, hanem saját rendszer, de semmi hátrányát nem érzem. Szép kép, mindent lejátszik, Dolby Vision, HDR10+, DTS-HD, Dolby Atmos. 5GHz wifi, USB3 és ambilight...
65JZ1000, 65PUS7506, 55OLED754, FTXF42D
-
LilProphet90
senior tag
válasz Tumpitumpi #1371 üzenetére
Elvileg v549, itt van linkelve.
-
Tumpitumpi
csendes tag
Bocs nem tudok szerkeszteni.
V8-t658t01-lf1v543 Van rajtatcl-eu-mt58k-s1
-
Tumpitumpi
csendes tag
Sziasztok.
Upc-nál vásárolt TCL Xess X2 U55X9006 hoz merre találom a legfrissebb szoftvert? Köszönöm! -
wallace 234
őstag
Sziasztok! van valakinek gondja a Netflixel? olyan jellegű, hogy pl a 4k film Hd ba van, pl Gikszer ill 5.1 helyet 2.0. minden beállítást végig néztem, de nem látom az okát. Net sebesség is bőven elég, kábelen kapja nem WiFi n. tv típusa 55x815
-
Lalla
tag
Sziasztok!
Lecseréltem az lg sm8200-t (sötétben vállalhatatlan volt a kép, sarkokon brutuál felhősödés stb) egy 50EP640-re.
Pár info. Akciósan 92e volt, ennyi pénzért szerintem egy nagyon jó tv. Színek nagyjából rendben (kalibrálás után), kicsi sárga még hiányzik, de alapvetően ok. Sötétben va panel miatt jobb a szitu mint az LG, így összességében jobban tetszik a képe. Az éleken ici pici felhősödés, de egyáltalán nem zavaró. Beláthatóság, illetve hang az a nagyon elmegy kategória, Android viszont nagyon bevállt, teszi a dolgát.
Szóval alapvetően elégedett vagyok, tetszik a tv. Viszont azt vettem észre, hogy hiába kapcsolok ki minden dinamikus sötétítés hülyeséget, akkor is csinál teljes képernyős dimminget. Ez másnál is így van?A másik, hogy pc-n a betűk eléggé csúnyák, erre talált valaki megoldást?
nintendo SIXTYFOOOOOOOOOOOOOOOUUUUUUUUUUR!!!!!!!!!
-
-
Abel
tag
válasz hunaqua #1359 üzenetére
Jó kérdés! Ha más nem valószínűleg túl lusta leszek hogy lecseréljem, kurva nagy ez a tv, nehéz lenne leszerelni :) OLED-re lecserélném, de egyrészt ekkorában rohadt drága, másrészt elsősorban egy nagy monitorként használjuk a nappaliban htpc-re kötve, szerintem ez kinyírná az OLED-et.
Amúgy ha nincs teljesen sötét akkor egyáltalán nem látszanak a felhők, tök sötétben is inkább valami ilyesmi látszik: -
hunaqua
addikt
Ezt így fogod tudni nézni évekig? Én nem tudok ezekkel megbarátkozni.
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
tkomlosi
aktív tag
-
-
törölt tag
Plex, Kodi nem boldogul a AC3 5.1 , DTS jeltovábbítással sima PCM 2.0-át küld az erősítőnek.
EAC3 5.1-et átviszi ott nincs gond.
Amúgy a DTS-HD MA-t sem támogatja a tv, nem küldi át a jelet.Kell vennem valami lejátszó dobozt.
-
-
tkomlosi
aktív tag
válasz #49155328 #1347 üzenetére
nem tartom magam balfasznak, de itt már kezd kicsit olyan lenni a szitu
V8-R851T02-LF1V258.012041.zip
V8-R851T02-LF1V246.011245.zip- mindkét frissítő fájlt kipróbáltam.
- felmásoltam előbb az egyik, később a másik .zip fájlt egy fat32-re formázott 32gb pendrive-ra.
- névjegy-->frissítés-->helyi fájl
- kiírja, hogy frissítő fájlt talált, elmegy 100-ig az állapotjelző
- majd kiirja, hogy a fáfjl ellenőrzése sikertelen, frissítés megszakítvamit rontok el?
köszönöm
-
törölt tag
Van egy olyan gondom a plexxel, hogy nem küldi ki a dolby, stb. jeleket csak pcm 2.0 jelet kap az erősítő.
Sőt, a hálózati lejátszás is akadozik rajta.
A tv saját lejátszója gond nélkül viszi hálózaton a hevc 4k videókat.
Előtte egy Thomson 65os tvm volt, ugye az szintén tcl.
Azzal nem voltak ilyen gondok.Kellene vennem valami x912es kütyüt.
Amúgy a kijelző minősége elfogadható, felhősödés minimális.
[ Szerkesztve ]
-
hunaqua
addikt
válasz #49155328 #1340 üzenetére
Gratula!
Majd egy kis beszámolót írjál róla!SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
törölt tag
Sziasztok!
Vettem egy 75EP660-ast, melyik a legújabb software ezen?
Illetve honnan lehet őket letölteni?Köszi!
-
wallace 234
őstag
Hát ha peres eljárás lenne az ügyböl, ill később tagadnák, lehetne mutatni bár amilyen rafináltak, simán tagadnák. Igen jobb lenne ami neked is van! Mert a gyári garancia papír szerint 24 hónap a garancia! Telekom meg 5 évvel tolja, ill szlovénoknál és Horvátoknál van van egy nekik való link,, hogy tudják regisztrálni ezt az 5 éves garanciát! 30 napon belül! itt meg cicóznak
[ Szerkesztve ]
-
KRoy19
őstag
válasz wallace 234 #1333 üzenetére
Ha valakinek elég ennyi "biztosíték", akkor persze megteheti, de én azért nyugodtabb vagyok, hogy leírta nekem az ügyfélszolgálat egy hivatkozási számmal rendelkező e-mail-ben.
-
wallace 234
őstag
Annyit lehet tenni, hogy a Telekom honlapján, ott írja 5 év teljes körű garancia, arról képernyő képet, ill a készülék mellet is ott az embléma 5 év garancia!
-
mike150
csendes tag
Én az emagrol vettem a 55ec780 ast és az enyémben nem volt gari papír, megnéztem emag oldalán és ott a gari papírja 60 hónappal (ha jól értelmeztem az emag adja az 5 évet rá)
-
dargelot
senior tag
MT5658 (ANDROID M) típusú TV-khez itt a legújabb software.
Letöltés: [link]
Model lista:
50P20US, 55P20US, 60P20US, 65P20US, 49C2US, 55C2US, 65C2US, 70C2US, 75C2US,
55X2US, 62X2US, 65X2US, 55E17NUS, 65E17NUS, 85X6US, 50P6US, 55P6US, 65P6US,
49C6US, 55C6US, 65C6US, 70C4US, 75C4US, 55X4US, 65X4US, 60P4US, 55C8, 65C8, 75C8Telepítési útmutató: [link]
Akinek nincs baja a jelenlegi verzióval annak nem ajánlom, hogy feltegye. Még nincs sok visszajelzés, hogy mit javult ezzel a builddel.
Akinek most is lassú, illetve HBO GO nem megy, gyors indítás nem megy avagy random ki-bekapcsol a tv, annak érdemes vele egy próbát tenni. Bocs a késésért, kb 1 hónapja már live ez a build.
Üdv, dargelot -
KRoy19
őstag
válasz wallace 234 #1325 üzenetére
Ez így van, csak mint már korábban leírtam, a dobozban csak 2 éves garipapír van, a Telekomos pedig 1 évre szól. Ennek ellenére 5 év gyártói garanciával hirdetik, holott a gyártó rohadtul nem ad rá 5 év garanciát.
Ezért én addig jártam a nyakukra, amíg írásba nem adták, hogy az 5 év garancia Telekomos számlával érvényesíthető a TCL szervíznél.
[ Szerkesztve ]
-
Albi101
csendes tag
Sziasztok!
Van egy TCL EP640 tévém,tökéletesen meg lennék vele elégedve csak a mozgás megjelenítéssel vannak problémáim(eléggé akadozik a kép) elméletileg a legújabb software(258) van rajta. Esetleg,ha valaki tud valamit ez ügyben,azt előre is köszönöm! -
wallace 234
őstag
válasz TELEKOMGARi #1322 üzenetére
Telekom adott egy garancia papírt, online és a tv dobozába van egy szét nyitható, gyártói garancia papír, Telekom garancia után az lesz az érvényes! Gyártói garancia papíron van szerviz száma is!
[ Szerkesztve ]
-
gipsykrisz82
csendes újonc
Szia én is ugyanezt a tipusu tvt szeretném megvenni a telekomtol tcl x815 Kérdésem az lenne hozzád hogy megvagy elégedve a tv minöségével? Kép hang teljesitmény stb?
-
csacsi77
senior tag
Szerintem ezen kár aggódni. A Telekomtól vetted, ha gond van náluk érvényesítsd a garanciát.
Öreg fater megoldja!!!!
-
TELEKOMGARi
újonc
Telekomtól vettem januar vegen az 5 ev garanciaval hirdetett tcl 55x815 tv-t.
A kiterjesztett garanciat azóta sem tudom érvényesíteni egyetlen egy tcl feluleten sem. A telekom ugyfelszolgalat legalabb negy munkatarsa igerte meg hogy utananez a kiterjesztett garancianak, azóta is utananeznak.
Van valaki aki hasonlóan mint en de sikerrel jart el ebben az ügyben?
-
cashtibi
csendes tag
TCL 55x815 szerviz menüjét hogy tudom előhozni? Fentiek alapján megcsináltam a rendszerfrissítést, viszont a reset miatt kellene a szerviz menü, de istenért sem találom...valaki szájbarágósan letudja írni? ( okos távirányító vagy a "régies" távirányító kell hozzá stb. stb. )
-
Gino20
őstag
válasz hunaqua #1317 üzenetére
Ez alapján [link] igen korrekt készüléknek tűnik árához képest, sőt....
,,a kép minősége normális beállítások mellett remek, kellően kontrasztos, a színek szépek, a mozgásmegjelenítés pedig hibátlan"
Mondjuk ha nem lett volna akkora csalódás az 75EP660 és nincs brutál akcióban a 65Q70, amit meg is vettem, akkor nálam valószínűleg a Hisense 75B7500 lett volna a nyertes . [link] -
hunaqua
addikt
Ami hasonló árban van,igaz 70"-es SHARP LC-70UI9362E . Ez elvileg már újra Sharp fejlesztés. Igaz,ezt sem láttam még sehol.
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
Gino20
őstag
válasz #49155328 #1314 üzenetére
Van itt 1-2 tulaj, akik úgy emlékszem elfogadhatónak minősítették a TV-t. Nekem volt ilyenem, 3 napig , aztán visszaküldtem. Szerintem van vele baj bőven. Az android lassú, persze ezt biztos lehet bűvölni, varázsolni csak nem biztos, hogy mindenki akar-e ezzel foglalkozni. Sima TV csatornák felkonvertálása abszolút nem működik, ami 75"-on elég szarul tud kinézni. Jócskán felhős volt a képe. A képfrissítése szerintem gyatra, 60Hz-es, ami még akár lehetne jó is, de sajnos nincs benne semmi clear motion hókusz pókusz, így a 75" még inkább kidobta szerintem az ,,akadozást". A hangja kimondottan trágya, olyan 50-60 ezer forintos 32"-os TV érzetét kelti pedig lett volna benne hely egy kicsit jobb hangszoróknak, mert amúgy brutál nagy.
A 75" volt az egyetlen wáó faktor, de minden más csalódás volt. 100 szónak is egy a vége. Szerintem jó cuccokat csinálhat a TCL (külföldi tesztek alapján rommá dicsérik) csak sajnos erre is igaz, hogy a legolcsóbb, belépő kategóriás termék egyszerűen pocsék[ Szerkesztve ]
-
hunaqua
addikt
válasz #49155328 #1314 üzenetére
Az ára nagyon jó,a tévét viszont még nem sikerült megnézni sehol.
-
törölt tag
TCL 75EP660 van itt valakinek?
Most 269k. az emagnál, összement a 65-ös kellene valami a helyére. -
gipsykrisz82
csendes újonc
válasz wallace 234 #1312 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a segitségedet szerintem beruházok erre a készülékre a telekomtol
-
wallace 234
őstag
válasz gipsykrisz82 #1311 üzenetére
Szia! én 2. hete nyúzom ezt a típust, képminőség árához képest, meglepően jó! felhősödésnek nyoma sincs, a legutóbbi frissítés elég jól helyre tette, itt van pár vélemény, erről a típusról. külföldi oldalakon elég sokat írnak róla. Szerintem próbáld meg! ha nem tetszik vissza küldöd
-
gipsykrisz82
csendes újonc
Sziasztok tcl 55 x815 tvt szeretnék venni de semmijen video nincs erröl a tipusrol hogy milyen is valolyában ez a készülék! Akinek ilyen tvje van az megosztaná velem a tapasztalatait?
[ Szerkesztve ]
-
Salex1
őstag
Én múlthéten vettem egy 50DP600-at, és teljesen elégedett vagyok vele. PC van rákötve, arról nézünk filmeket, de a sima Divx is nagyon szép nekem rajta, a 720p meg kifejezetten jó. (Nem vagyok egy minőségmegszállott, nekem arra kell, hogy élvezzem és ez teljesen megfelel erre.)
Youtube-ot használom magán a TV-n és teljesen elégedett vagyok vele, bár nekem nehézkes a távirányítóval pötyögni a szöveget. -
zborsos
csendes tag
Sziasztok,
nemrégiben vettem egy TCL 43DP603 Smart Televízió, 108 cm, 4K Ultra HD készüléket és, hát mit ne mondja?!? Nem vagyok elragadtatva. Netflixet nézek többnyire rajta és nem bírok a kép beállításokkal.
Egyszerűen lehetetlen egy olyan beállítást kierőszakolni ahol valóban tűéles, magas fényerejű képet adna vissza. Ha valakinek van ötlete, ne tartsa magában. -
ivana
Ármester
Sziasztok!
Szeretnék TV-t vásárolni (mivel elköltözök szüleimtől és a lakásba jó lenne valami normális TV) és TCL tv-ket nézegettem. Kb. Netflix, HBO Go, youtube, spoti. Ps2 (van HDMI átalakítóm), esetleg később PS4 a felhasználási terület. Hangra nem vagyok háklis, és kifejezetten halkan szeretek zenét hallgatni. Sima TV előfizetésem nem lesz.
TCL 50DP600 [link] Ez azért tetszik, mert meg lehetne venni részletre is. (A net az csak UPC van, meg T ADSL, de az nem jó semmire.) Keret van, de az ingyen hitel jobb azért, mint egybe kifizetni... De most inkább a droidos felé hajlok.TCL 43EP660 [link] Ez droidos, ez elég nagy pozitívum. Mert azon van HBO GO is, nem csak netflix.
Ennek amúgy az 55"-os verziója is játszhat.
Jól tudom, hogy ezek mind VA panelesek? -
hunaqua
addikt
-
hunaqua
addikt
válasz Deepest #1303 üzenetére
Milyenek az első benyomások? Bevilágítás,felhősödés?
-
Deepest
csendes tag
Sziasztok!
Első TCL tévém vettem ma, 55EP640 személyében. Lehet találni hozzá kalibrációs beállításokat valahol? Gyors guglizás után nemigen látok.
Köszi szépen :) -
KRoy19
őstag
válasz gipsykrisz82 #1300 üzenetére
használd a keresőt!
-
LilProphet90
senior tag
válasz gipsykrisz82 #1300 üzenetére
Keress rá, többen írtak róla véleményt.
Új hozzászólás Aktív témák